7005
Athlon 64
  • Punker
    valamikor az őskorban már a cerkáknál se volt szimpi az ilyen sufnituning megoldás :)
  • Borg
    Majd kiváncsi leszek milyen hűtőt teszel így a procira ;)
  • NeoMaN
    Mivel a memóriavezérlő a CPU-ban van, nem hinném hogy gáz lesz itt. Jó, a kinézete meg a mérete télleg LOL.
    :)
  • izb
    Kérdés,hogy a teljesítménye milyen lesz.
    Én rendesen rosszúl vagyok az ilyen egybe lapoktól.
    Valami mindig gebaszos rajta.
  • ZaJanga
    gyönyörű lol
  • NeoMaN
    Ti vatek hozzá új lapot? Én nem...
    :)))

ehun-e

• izb
    igy elsőre proci
    én nem nagyon próbálkoznék vele.nem egy olcsó mulatság.
  • Sgtfathi
    Helo! lehet hülye kérdés de muszály!: Az öcsém belerakta a gépébe a procit A643000+
    és az 1-ik láb elhajlott, rá a cooler,és persze meg se nyikkant.Levettem a coolert ,visszahajtottam de ugy se megy. A kérdésem : ki kellene próbálnom az én lapomba a procit,de nem lesz baja a lapomnak???ugyanis most nem tudjuk mi romlott el.Proci vagy az alaplap?!
  • grebber
    Korábban érkezik a Socket AM2
  • NeoMaN
    jaja :)))))))))
  • Inquisitor
    Nem vágom a Creative cuccait, de azt hiszem Audigy1 az EAX3-at, az Audigy 2ZS/4 meg EAX4-et tud?
    EAX5 az meg a bazidrága X-Fi privilégiuma.
    (És mindezekkel együtt már majdnem olyan jó, mint egy 8 évvel ezelötti Aureal 3D 2.0-3.0 ;) )
  • NeoMaN
    Elég. :)
    5 éve nem használok hangkártyát.
  • Anotino
    Hat, stereoban nyomom epp. De az EAX eleg jol jon ott is az effektek miatt. Eax4-5? En meg a kettonel tartok :) Van egy veteran SB Audigy -m, afolott gondolom eljart mar az ido nehanyszor..

Nezem az arlistakat es ami ujabbakat latok az audigy2-4 es az xfi.. Hat nem ócsók..
  • Inquisitor
    Hosszú távon valami Creative EAX4-5 támogatással. Hogy jó e az alaplapi? Ha Azalia van rajta az tud szörtyögni EAX1-2-t, ha az elég neked. Sima sztereoban meg tök mindegy.
  • Anotino
    Szerintetek gamelesre jo egy integralt hangkartya? (asus a8n-vm alaplap, adi 1986-nak nevezett hangkartyautanzat rajta) Vagy jobb lenne valami soundblaster?
  • [NST]Cifu
    A hűtésedtől függ. Jó léghűtéssel akár 1.65voltot is, vízzel akár 1.7voltot is. De amúgy az a lényeg, hogy ne melegedjen túl a proci, tehát ha terhelten 60°C alatt marad, akkor jó.
  • Magnum PI
    Arra még válaszoljatok légyszi, hogy mi az a fesz amit még nyugodt szivvel adhatok a 3200+ venicenek
  • Inquisitor
    Ok. Szétnézek.
  • dara
    Nézz szét a BIOS-ban, mert itt-ott feltünnek még újabb opciók. Nem feltétlenül ismerem a mai GB BIOS-okat, kb egy éve lecseréltem az enyémet, mert a legkevésbé sem voltam megelégedve vele.
  • Inquisitor
    Arról beszélek.
  • Inquisitor
    Nos, én NF4+GF6100-es Giga vagy Asrock lapot akartam, de arra jó ez is, amire kellett. :D
  • dara
    És ha jól emlékszem ilyenkor kerül elő az Advanced Chipset Features is.
  • Inquisitor
    És tényleg ... beállíthatom kisebbre a szorzót, aztán ezzel ki is merülnek a lehetőségek :D
  • dara
    Ctrl + F1 és meg lesznek a hiányzó beállítási lehetőségek.
  • NeoMaN
    Te inqu, miért nem vettél dualsata 2-őt?
  • Narancs
    Ez jó, Palermo E6 = cache csonkított Venice E6. A lap nem túl elterjedt, de ha jól tudom Giga lapoknál Ctrl+F1 -el lehet előcsalni a rejtett opciókat. Ha így nem megy, kénytelen leszel csinálni egy tuningbiost a laphoz, vagy beérni az XP alóli tuninggal.
  • Inquisitor
    Azért röhej, hogy egy fél éves alaplapról a CPU-Z hibásan jelzi kia chipsetet, de még a Bios verziószámát is.
    Amúgy ez a Sempron Palermo E6 magos. Nem tudom az most jó vagy sem. Azt hiszem az alapfesz 1.375, csak az alaplapnál folyton felugrik 1.392-re.
  • Inquisitor
    Ez megy dualchanelben, most sikerült átcsiribálnom 200MHz-re végre ... de aBios elég csupasz (GA-K8RS482M), most akarom majd valamivel a rejtett opciókat előcsalni.
  • Narancs
    Ezt a Venice magos Sempronok csinálják. A rendes DualChannel le van tiltva benne, de 333-asra visszaosztott rammal tudja, még S754-es kivitelben is. Amúgy milyen a S939 sempron? Tapasztalatokat kérünk!
  • GanXstaZoleeWrk
    bios frissités nem segitene rajta?
  • Magnum PI
    Ja tényleg :)!
  • NeoMaN
    bocs, én Inqunak írtam. :)
  • Magnum PI
    Asus A8n5x. Csinál hülyeségeket a bios. Pl. Mindig kikapcsolok mindent ami nem fontos, erre hiába volt 230-on az fsb a windowsban már csak 200-n ment, visszamentem a biosba és ott ugyanugy 230-on volt. ( bios default, csak az fsb-t állítottam és úgy jó lett, nem tudom hogy pontosan melyik beállítás miatt hülyült meg ). Olyat is olvastam ( más lapnál ), hogy a gyereknek csak akkor ment a tuning ha a floppy engedélyezve volt, egyébként nem. Szóval van mivel szórakozni ha, a ilyen problémája van. Ja és a CPU-Z szerint több feszt ad a lap mint amennyit beállítok ( 1.45 esetén már 1.48-ra is felugrik)
  • NeoMaN
    Milyen lap pontossan? Amúgy nekem a memory flexibility-t kellett disable-znom a biosban, amikor ilyen tünete volt a gépnek.
  • Magnum PI
    Na! Sikerült felnyomni 2400-ra, 2000-röl. Viszont csak 1.45v-n hajlandó bebootolni, és még igy sem atomstabil ( prime + minden féle teszt megy, nem hibázik) viszont van hogy a biosba nem tudok belépni mert fagy. A fura az hogy alapfeszen ( 1.4v ) ment 2300-n. Van értelme feljebb vinni a feszültséget, vagy csak a procit gyilkolom?
  • Inquisitor
    Mitől lehet az, hogy dual DDR-ben a ramjaim 333MHz-en mennek alapból, pedig a proci FSB-je (gyárilag) 200MHz? ATI RS482/SB450 chipset és Sempron 3000+ (s939 Palermo) van a gépben. Mivel nem egy tuningbios van a gépben, nem igazán leltem átálítási lehetőséget ...
  • Magnum PI
    Ehhez akkor fsb 250, memória (nem tudom mi) meg 366?

A #5615-t kérem törölni :)
  • Magnum PI
    Ehhez akkor fsb 250, memória (faszom tudja mi) meg 366?
  • NeoMaN
    passz, sztem is jó a 250
    Nekem 275-ön megy, és jóval gyorsabb mint alapon (quake3-ban kb. +100FPS :) )
  • Narancs
    Pl 250-es FSB mellett 400-as ram. Az már azért érezhető. Ez biztos.