Athlon 64

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

2005 október óta van kint a piacon az s939 Sempron. Nem tudom melyik a legkisebb, azt hiszem a 3000+. De sajnos csak OEM partnerek (Notebook + PC gyártók) kapnak belõle, és elég drágán lehet kapni E-bayen.
A 3400+ olyan 28e Ft kint japánban. E-bay-en van 3500+ is 160USD-ért ...
De így drága.

Narancs
A ramok és az FSB legyen ugyanannyi és akkor nem lesz gáz. Azért fagy össze-vissza mert nem bírja a ram a húzást, mivel fix ram órajelet nem tud a lap.

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

ffxi
Köszi szépen a segícségedet, de amíg nem muszáj, akkor még mellõzöm a fríssítés. De ha rákerülne a sor, akkor a módszereden fogom megcsinálni. Köszi még1x.

Fákjúal!

ffxi
Auto-n van és 100-son fut, azaz 1100Mhz-en. Ha pedig feljebb tolom(manual), akkor vagy össze-vissza fagy a BIOS vagy állandóan újra indítja a win-t használat közbe.

FSB Spear S: Auto
AGP Spear S: Enabled

És olvasgattam
ezt és a BIOS frissítés nem a célomra adja válasz. Hanem vmi 3000+'nál és 256MB vidikariknál segít.

Az gáz ha alapból nem ismeri fel a RAM-jaimat? Van 512+256MB 400Mhz, de alapból 333-nak ismeri és kézzel(manual) kellett felraknom 400-ra. Gondolom nincs, ha kézzel is be lehet állítani és gond nélkül megy. Ha úgy vesszük akkor procinál is lehet kézzel, csak ott nem megy gond nélkül.

Fákjúal!

A fórumot nézegesd amit belinkeltem.

Nem gond.

BioNiCMaN
Tudom, hogy nem vagyok egy eccerü gyerek, de nem akarok sokat kõtteni most alaplapra, mer' ugyis lecserélem a 6600GT-vel együtt, szal mit tud a MSI K8N Neo2 Ultra Platinum amit a

Gigabyte GA-K8NSC-939 AMD 64 nForce3 DDR 400, AGP, 6ch S939 - 3 év garral 16e Ft-ért nem tud?

Asus Commando/E8400/Scythe Ninja/Galaxy 8800GT/2GB A-Data/320GB Hitachi/HX520/Samsung 2053BW/X-Fi Xtreme Gamer/Genius HT 5.1/Medusa 5.1 Home/Pioneer 212D/A4Tech X6-60D/Gigabyte 3D Aurora

BioNiCMaN
iiletve találtam még ezttet:
MSI K8N Neo2 Platinum Edition (S939-nForce3 Ultra-Dual DDR 400-AGP-4 SATA) /3 év Garancia/ 23 640 Ft 28 368 Ft

sima nem sata vinyóim vannak, az nem gond, ugye?

Asus Commando/E8400/Scythe Ninja/Galaxy 8800GT/2GB A-Data/320GB Hitachi/HX520/Samsung 2053BW/X-Fi Xtreme Gamer/Genius HT 5.1/Medusa 5.1 Home/Pioneer 212D/A4Tech X6-60D/Gigabyte 3D Aurora

ZaJanga
Nehogy winflash-el csináld!!!!
Most olvasom hogy ami biosod van!A winflash award-os!

van win-es amiflesselõ is de megnéztem a lapod és inkább ne tedd maradj a dos nál.
fogj egy win98 bootlemezt és boot arról!
INNEN szedd le a legújabbat (1.20)
ezt csomizd ki egy másik kislemezre
miután bebootolt írd be :
A:\ASRFLASH K7NF2R1.20
nyomj entert
kb 30 sec a flash
ha kiírta ezt: "Flash ROM Update Completed - Pass" vedd ki a lemezt és reboot/reset

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

BioNiCMaN
Figyi, mi a különbség az MSI K8N Neo2 Ultra Platinum és nem ultra között?

Ha Kapsz még valahol,akkor MSI K8N Neo2 Ultra Platinum alap.
Ebben a felállásban a legjobb.AGP+S939 proci.
Forum

BioNiCMaN
Urak, alul olvasható, hogy milyen gépem van. Alaplap és proci csere van kilátásban, mer tulképpen már el is adtam a cuccot. Szóval a vid karim AGP-s, és 939-es lapot szeretnék egy 3200+ AMD-vel (dobozos) ehhez kellene nekem egy jó kis alaplap, nem túl drága, de olcsó, ha lehet ASUS, MSI vagy ABIT, szal segítsetek választani! Köszi!

Actual Frequency-t állítsd 166-ra.
Most valószínüleg 133MHZ van és ezért megy 1100mhz a proci..

Narancs
Béna gyereknek anyja veri a faszát? Kikerestem helyetted, ott van a megoldás, ha ennyit nem vagy képes tenni saját boldogulásod érdekében, hogy lefordíttasd szüleiddel vagy akárkiddel, akkor maradjon csak szar a géped, nekem 8.

Elviekben minden bios verzió amit ehez az alaplaphoz kiadtak,az alapból támogatja a procidat.
Igy érthetetlen,hogy miért nem fut a megfelelõ megahertzen..
Még az lehet megoldás,hogy az fps növeled a megfelelõ szintre Bioson belül.

ffxi
"Mi nem fogjuk helyetted."

Azért ennél jobb biztatás várok <#mf3>

Fákjúal!

xp-ét kevés memcsivel,és sok process megnyitásával gyorsan tacsra lehet vágni.

Narancs
Elhiszem, de nem túl gyakori. Én egyszer láttem átrepülni egy béjemvét a stoplámpa fölött, de ez sem mindennapos esemény <#nezze>
XP-t is csak túlhúzott gépen láttam fagyni, Prime95 közben.

[Jakuza]
Talaltam is egy hirt errol.
Itt.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

[Jakuza]
939es Sempron jelenleg meg nem letezik tudtommal, bar bemutattak gyartasa egyenlore kerdeses.
Van Socket As es 754es.
939es tokozasu ha jol emlekzem az AMD roadmapjara, akkor mar megkellett volna jelennie az elso negyedevben, de ennek ellenere semmi hir rola.
Illetve vannak hirek, amik azt allitjak, hogy csak az M2 soket bevezetese utan kezdik el a gyartasat a 939es Sempronoknak.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Azt hiszem én már elég sok fajta rendszert láttam csontra fagyni Dos, Win3.xx, 95, 98/SE, 2000, NT4, ME, XP, 2003, Linux, Irix, MacOS, MacOS X, C65/+4, Amiga OS, de láttam már fagyni konzolokat is 😊

Narancs
Akkor kérj meg valakit, hogy fordítsa le. Mi nem fogjuk helyetted.

Narancs
dos alatt meg biosban persze, lol. A fagyás szó születése egybeesik a windows születésével.

Alapból instabil gép simán le tud fagyni DOS alatt is. Sõt, akár a BIOS-on belûl is, vagy még az elõtt. Tök mindegy honnan frissítesz.

ffxi
De hülye vok az angolhoz😞(((( és ide minden szó fontos, te is tudod.

Fákjúal!

Javítás. Tud valaki emberi áron ilyen procikat? 😊

Valaki nem tudja hol lehet kapni S939-es SEMPRON procit? És kapható e 3000+ verzió? Mert én csak 3400+ procit láttam (jó drágáért), de egy 2005 végi tesztben 3000+ procit nyüstõltek a ruszkik.

Narancs
Ahogy olvasom a leírásokat a frissebb biosok mellett, szerintem a frissítés nem fogja orvosolni a problémádat. Persze azért próbálkozni lehet. Letöltöd a winflassh nevû progit meg a legújabb biost az asrock oldaláról a bios feliratra kattintva, követed a winflash readme-jében leírtakat. Így nem lehet gáz. Én a helyedben elõbb átolvasnám az FAQ-t, ott legalul van egy letölthetõ PDF, amiben ha jól látom a te problémádra adnak részletes megoldást.

Narancs
Meggyõztél, akkor vszínû akik elkúrták az xp alól frissítéssel a lapjukat bénák voltak és újraindították a masinát. Vszínû ezért is nem dosból indultak neki, mert nem értenek hozzá. Konklúzsön: ha nem értessz hozzá, nincs affinitásod a témához ne akarj biost frissíteni.

"Éppen XP alól kockázatos."
Miért is? Amíg nem indítja újra a gépet, még nincs gáz, ellenben DOS alól ha simán rosszat ír be vagy megállítja, akkor cseszheti ... szerintem.

GanXstaZoleeWrk
jobb alaplapoknal MSI pl magának update progi megcsinalja.

GanXstaZolee#2709

ffxi
Köszönöm szépen a javaslatokat, de még mindig nemtom honnan induljak el??????????????? AMI legal BIOS-om van 1.00-ás és ilyen lapom van.

Fákjúal!

Narancs
Énis, de volt már aki rábaszott emiatt. Pláne egy alapból instabil, szar gépnél én nem kockáztatnék. Aki annyira nem ért a gépekhez, hogy egy bios frissítést dosból megcsináljon, az inkább ne akarjon biost frissíteni. szvsz.

GanXstaZoleeWrk
Én többször frissitettem már winxp alatt es semmi gond nem volt.

GanXstaZolee#2709

winflash.

Narancs
Éppen XP alól kockázatos. Amúgy ha elcseszed, akkor még meg lehet javítani a lapot, csak kell hozzá egy másik ugyanolyan lap ha jól tudom.

ZaJanga
ha támogatja a lap akkor lehet.
Attól függ milyen fajta bios van benne..AMI?Award?

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

ffxi
BIOS frissítés!! Hát megfordult a fejemben, de nem kockázatos??? Hallottam olyant, hogy lehet Win keresztül is. Hogy oldható ez meg?

Fákjúal!

[Jakuza]
Ilyen lappal volt gondja az egyik ismerosomnek is.
Egyszeruen szar volt csak problemak voltak vele, raadasul valami fondorlat utjan rosszul detektalta a processzort es ha kezzel utana allitottam, akkor lefagyott mindig a processzor eredeti orajelen.
Talan BIOS frissites segit ?
Nem tudom, mivel a gyerek inkabb lecserelte a lapot igy azt a megoldast nem probaltuk ki.

Megkapta az en 1700+ Tbred "B" (nem mindegy milyen tipus, ugyanis az "A" reviziokat nem nagyon lehetett tuningolni.) procimat, ami nem volt kispalyas es ment 2GHz kornyekeken 2600+ teljesitmennyel.

ffxi
Ez

Amúgy #5281-ba is linkeltem 😊

Fákjúal!

Milyen alaplapban futtatod?

ffxi
Bocsi az OFF-ért, de ide elég sokan járnak. Gondolom tudtok segíteni.

Zsoldos szavaiból ítélve nekem biztos a palo széria van mert nemtok húzni sokat a procin, mert lefagy a BIOS.

dara: mitévõ legyek, mert tény, hogy lecserélt alapomon(MERCURY) 1466-on futott, most húzás nélkül 1100-on fut. Pedig ez jobb mint a MERCURY

Fákjúal!

Nem 2400mhz-en, hanem 2400+ -nak megfelelo sebessegen. Ami zavart okoz nalad most szerintem az a + -os jelzes. Az egy viszonyszamot jelol. Az amd athlonjai ugyanakkora frekvencian sokkal gyorsabbak mint az intel p4-ek. A te esetedben a viszonyszam szerint az 1466mhz -es procid olyan gyors mint egy 1.7-es p4 (persze annal jobb).

Az 1700+ -os procibol 2 fele szeria van: palomino es thoroughbred. A palo-t nem tudod messzire huzni, de a thoroughbredek gyakran mennek 1466->2100mhz-en is akar, ami a 2400+ -os procik frekvenciaja.
Ott valami nincs rendben. Az 1700+ alap órajele 1466MHz. Szóval van egy olyan sejtésem, hogy nem a névleges 266-os FSB-vel hajtod.

Az 1700+ pedig egy viszonyszám. Azt mutatja meg, hogy mekkora órajelû Thunderbird magos Athlon-nak felel meg. A valós órajel mindig alacsonyabb.

Mellesleg: mindez hogy kapcsolódik az A64-hez?

ffxi
Mi???? 1700+ hogy futna már 2400-en? Örülök ha az enyém 1500-ön fut.

Fákjúal!

mar ha thoroughbred szeria..
miert, a 2000 nem meg gigantikusabb ? 😊

en amugy 2400-on hajtottam a 1700-asomat anno
ffxi
Ennél többet nem is tud a procim? Akorr mi az a gigantikus szám 1700+?????

Fákjúal!

bertino
nem azt mondta, te kérdezted meg, milyen Intelnek felel meg a procid, õ pedig válaszolt

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

ffxi
Azt montad, h 2Ghz körül kell hogy mozogjon.

Fákjúal!