7005
Athlon 64
  • Inquisitor
    Most voltam a GigaByte, Asus, Abit , stb. oldalakat megszemlélni (mert szoktam néha), és mindenhol kint vannak az AM2-es alaplapok! Tehát rövidesen kezd majd beszállingozni hozzánk is hivatalosan. (Nem hivatalosan eddig is lehetett szerezni ... sok pénzért.)
  • Inquisitor
    Közben rájöttem ...
  • izb
    Mivel kezdődik az első mondat?
    Az indexnek több hazai programozó....

Többet nem segítek...
  • Inquisitor
    Honnan van? Kéne a forrása.
  • Inquisitor
    "Cell esetében 3 magra kell optimalizálni a kódot"
    Nem 7 magja van?
  • Bucser
    Kb ugyanaz mint az AMD 64 X 2 esetén csak Cell esetében 3 magra kell optimalizálni a kódot X2 esetén meg 2-re kéne de ezt sem tudják megoldani. MOst képzeld el ha 3 magos procit vennél a gépbe aztán ebből 1-et használna csak a masinka:) De persze az elméleti teljesítménynövekedés miatt elkérnék a 4 szeres árat:D Aról a hardver gyártó nem tehet, hogy a programozónak nehéz logikát váltani:D
  • izb
    gyakorlatilag aki cellre programozik majd,újra megtanulja a szakmát.
    Idézet...

"Az Indexnek több hazai programozó is elmondta, hogy sok baj lehet a PS3 processzorával, a Cell-el. A szoftverfejlesztők már a PS2-vel is megszenvedtek, elmondásuk szerint az Emotion Engine-hez, a konzol processzorához japán agy kell, évekbe telt, amíg megtanulták a logikáját. Az új konzolokkal sokkal rosszabb a helyzet. Már az Xbox 360 is kihívást jelent, hiszen a három azonos felépítésű processzormag arra kényszeríti a programozókat, hogy kihasználják a párhuzamos adatfeldolgozás előnyeit: ez alapvetően újfajta megközelítést igényel.

A Cell programozható alegységei azonban különböznek a főegységtől (adott esetben még egymástól is), A Digital Reality vezető programozója, Márta Krisztián szerint további nehézséget jelent, hogy a Cell szinergikus processzoregységei nem érik el közvetlenül a rendszermemóriát, csak saját 256 kilobájtos moduljuk áll a rendelkezésükre. Így viszont rengeteg játékspecifikus problémára nem, vagy csak korlátozottan alkalmasak ezek a magok, a programozóknak meg gondoskodniuk kell arról, hogy az alegységek sose fogyjanak ki az adatból, különben elvész a teljesítmény.

A szakemberek szerint évekbe telhet, amíg megjelennek az első, jól megírt szoftverek a PS3-ra. Japánban persze a Sony segítségének hála már az első hónapokban is tökéletesre csiszolt szoftverek kerülhetnek piacra, de ezek meg érdektelenek az amerikai, vagy az európai piacok szempontjából. Az első időszakban tehát nem lesznek se szebbek, se jobbak a PS3-ra írt játékok, mint az Xbox 360 szoftverei, hiába erősebb valamivel a Cell, mint a Xenos.
    "
  • grebber
    Ha tudnám nem kérdeznék ezekszerint baromságokat :(
  • izb
    Hehe.
    Tudod hogy szídják a cell procit a programozók???
    Egy kicsit más mint simán egy magos rendszerre írni a cuccokat.
  • [Jakuza]
    Neked tuti nem lenne jo mert Linux alatt keves a jatek. :PPPP
  • grebber
    Tudja valaki hogy a Cell procit miért nem csinálnak PC-be ??
    Az tuti hogy vinne amd-stűl intelestül mindent :D
  • dara
    Mag. Felületit nem is nagyon tudsz mérni, a BIOS is a magban levő szenzorból olvassa ki az értéket.
  • Bucser
    Ez a 65 fok celsius core hőmérséklet vagy felületi?
  • Barney Tech
    Zalman CNPS9500 nekem ilyen van 29fokos vele a gép de elég gagyi házam van.
  • dara
    Az AMD az E6 ÉS e4 stepping esetén 65°C-t ad meg maximumnak, a többi esetén 70°C-t.
  • TothLaci
    Meddig melegedhet egy AMD Athlon 64 3200+ S939-es proci?
  • Narancs
    Artic Cooling Freezer64 pölö, de 7700 zalmi is tökéletes. Kábé egy árban vannak asszem.
  • FaithMeN
    http://prohardver.hu/c.php?mod=20&id=1128
  • zolo15
    csá!
    milyen hűtőt ajánlanátok AMD Athlon64 3200+ (venice; s939)-es processzorhoz?
    nem túl drágán viszonylag halk legyen és TÉNYLEG jól hűtsön

Válaszokat előre köszönöm!!!
  • Barney Tech
    Esetleg tudtok olyan szoftvert ahol a windowson belül tom huzni a procimat ugy hogy magátol álítja a feszültséget is?
  • Barney Tech
    Ez az izé mikor jelenik meg és akkor mennyi lessz?
  • oroy_
    AMD Single Core Price Cuts
  • Inquisitor
    Nem tudja valaki, hogy az ATI chipsetes alaplapokhoz leszedhető SLI patch mennyire működik? :)
  • Agy Halott #5669
    koszi
  • Gabesz amd64
    Ezt vedd meg
  • Agy Halott #5667
    hy! most vettem egy 7900GT VGA-t és van dual-channeles 2/512MB HyperX RAM, na es venni akarok egy DFI alaplapot. (telleg, nem tud vki 30E. Ft. körül?)
    azt szeretnem megtudni, hogy ha tuningolni is akarok majd, akkor most 90-100E. Ft. körül, melyik a legjobb Dual-Core AMD 64-es proci?
  • ZaJanga
    AMD K8 Overclocking Guide
  • dara
    Minek vettél Asus-t? Ennyit tud.

Hőmérsékletekre: alapon 30-35, terhelve 40-45°C
  • norbisz
    Megvan a hiba. Engedélyezni kellett az FDD-t, hiába nincs rákötve...

Baromság, de így van
  • norbisz
    Mitől lehet az, hogy beállítom a procinak a 220x11 (2420MHz-t), el is indul, bootoláskor kiírja, hogy 2420MHz, aztán windows alatt ha nézem, 2.22GHz-t ír ki. CPU-Z-vel is 2216.5MHz-t ír ki, és ugyanúgy, mint alapban 200*11et ír?
  • norbisz
    És egy Athlon64 3700+ -nál mekkora az a hőmérséklet, amin tartósan mehet? Hány fok legyen normál, terheletlen állapotban, és mennyi terhelten?
  • dara
    3700+ soha sem lesz Venice magos. Legfeljebb San Diego E4 (ez az echte San Diego) vagy San Diego E6 (felezett Toledo).

Jó lapban, jó hűtővel egy E4-es alapfeszen egy normális tuningpotenciállal bíró lapban többnyire viszi a 2700MHz-et is, feszemeléssel nem ritka a 2900-3000MHz-is. Ha több kell, akkor víz vagy kompi.

Az A8N-E a legkevésbé sem nevezhető normális tuningalaplapnak. Tipikusan 100-200MHz-el lehet kevesebbet kihozni egy prociból benne, mint egy DFI-ben vagy Abitban. De még az MSI-ok többsége is veri az Asus "büszkeségét".

Rövid tuningösszefoglaló, leginkább kezdőknek.

Ha részletesebben is érdekel a HT.
  • norbisz
    Jaa. És a héten hozznak 2x1GB Corsair RAMot rézbordás hűtővel...

Nem tudtok valami jó oldalt, ahol a tuningről le van írva pár dolog?
  • norbisz
    Asus A8N-E nForce4 Ultra alaplap.

HT? Mi is az? :D

Eddig nem nagyon foglalkoztam tuninggal, úgyhogy totál most kezdem. Viszont ha már ilyen gépem van, szeretnék kihozni belőle picit többet (normális keretek között). Jó lenne a videókarit is húzni majd (Club3D GF 7900GT 256MB).
  • izb
    hát egy jó lapban és jó memóriák között simán kell vinnie szerintem a 2400mhz alapfeszen.
    Amiket állítanod kell,ha tuningolni szeretnél.
    -fsb
    -memória visszaosztás
    -HT csökkentése
  • norbisz
    Köszi.

Na, most néztem, és nekem is San Diego magos.
    Meddig érdemes húzni a procit? Cooler Master hőfokszabályzós, rézmagos hűtő van rajta. Úgy értem, teljes terhelésnél hány fokos legyen max a CPU?

És hogy állítsam be? Ha a frekvenciát állítom, mennyiben befolyásolja a memória órajelét? Vagy azt külön kell állítani?
  • izb
    Sokan a San Diego magosra esküsznek.
    Addig hajtod,ameddig tudod,engedi...
  • Col Andrew
    CPU-Z
  • norbisz
    Sziasztok!

Tudna nekem ajánlani valaki egy jó tesztprogit, amivel meg tudom nézni, hogy milyen mag van a procimban? (AMD Athlon 64 3700+)

És melyik a jobb, a Venice vagy a San Diego? Miben különböznek?

Meddig érdemes hajtani? (Glacialtec Igloo rézmagos hűtő van rajta)
    Előre is köszi...
  • grebber
    Én veszek mert egész komplett új gépet veszek.