7005
Athlon 64
-
#5732 hát baz a kézikönyvbe imért irja ?
-
#5731 Nem tudom, nekem a mezei 8 ropis PQI value ramjaim is mentek 800on feszemelés nélkül. Lehet csak én fogtam ki a jókat, de úgy hallottam a többi ddr2 ramci is jól bírja a tuningot. -
Inquisitor #5730 "Ja, viszont DDR2 olcsó. Majd meglássuk." ... és lassú.
Vagy bazi drága és akkor gyors :( -
Inquisitor #5729 AZ NF4 vagy NF5 chipsetes? Mert (árban és tudásban se) nem mindegy. -
dara #5728 Ja, veszel egy CPU Card-ot minimum 7-8k-ért. Én meg eladom a lapom rádobom azt a 7-8k-t és veszek egy normális lapot (amire normális coolert is fel lehet rakni, és még a levegő sem reked meg minden sarokban) ahelyett, hogy gányolnék. Lehet választani, szerintem én járnék sokkal jobban. (Árlistákon 25k környékén van pl az Abit KN9, annyiért még ma is el tudom adni a lapom, úgyhogy a 7-8k tulajdonképpen meg is marad.) -
#5727 forrasztassz hozzá lábat? :-D
-
#5726 -
#5725 a 939 át lehet álítani 940re
?
mert az enyémet igen. -
#5724 A hothardware-en az az AMD 5000+-os nem lehet gyenge :D -
#5723 Socket AM2
Bjorn3D
HardOCP
HotHardware
TechReport
Hexus.net -
#5722 A Q3, D3, UT szintű programoknál az adott időszak videókarijait vedd figyelembe. Kellett egy-két generációváltás, amire a Q3 procilimites lett (ugye a Q3 1999-ben jött ki, amikor az ATi még a Rage128-nál tartott!), ahogy így van ez a Doom3-al (ezt te is alátámasztod) és így volt az UT-vel is.
A TR:Legends, FEAR vagy az Oblivion szintén a klasszikus videókártyazabáló programok, amiket ugyanúgy oda lehet rakni a Q3, D3, stb. felsorolásba. -
dara #5721 Ki beszél itt a home PC-kről és a többmagos procikról? Én a többprocesszoros rendszerekről beszélek, amelyek egyáltalán nem mai találmányok, a komolyabb CAD/DTP/grafikai stúdiók már rettentő régóta használnak ilyeneket. Az, hogy PC-ben most kezd terjedni nem jelent semmit. A technológia nagyon régi (az Abit BP6 mikor is jelent meg? '99-ben. És ez mondjuk home PC-be lett tervezve.) Az, hogy a játékok nem támogatták/támogatják egy dolog. Rengeteg program van viszont, ami igen (pl CAD-ek, grafikai programok, A/V tömörítők gyakorlatilag mindegyike). A játékkóderek szemléletének kell megváltoznia csak. (Mellékesen már a Q3 motorban is van SMP támogatás kezdetektől fogva!)
Az, hogy több processzoros, vagy többmagos processzor semmit sem befolyásol, lényegét tekintve ugyanaz. -
#5720 ehe -
#5719 Ja, viszont DDR2 olcsó. Majd meglássuk. -
#5718 Még nem tették ki, csak megírták
-
#5717 meg az x1900Gt tesztet is -
#5716 linket please -
Inquisitor #5715 Még nem olvastam, de egy topicban való elszólás alapján pont olyan, amilyen várható volt. Lassú a DDR2-vel :( -
#5714 PH-sok már megírták az AM2 tesztet is, kész... -
#5713 Quake 3 9800 pro-m óta nem változik FPS ügyileg ha VGA-t cserélek, szal egyértelműen procilimites: 9800pro->6800->6800 16@6->7600GT alig van növekedés, de ha megtépem a CPU-t akkor +100FPS is bejátszik.
UT is DX7 szal oda is CPU kell.
Doom3 a CPU-t és VGA-t is eszi nagykanállal, bár oda is VGA kell mivel 6800: 75fps, 7600gt: 110fps.
Viszont szerintem is VGA limitáltak a mai gamek, nézd meg a TR-t nextgenen, vagy akár az Obliviont. Természetesen olyan CPU is kell egy VGA alá, ami ki tudja hajtani. -
#5712 A jatekok meg evek ota vga limitaltak.
Legfeljebb a Quake 3 / Doom 3 / Unreal Tournament szintűek...
Élő példa: 6800GT -> 7900GTX. WoW-ban előrelépés? Nem feltétlenül. Orgrimmar főterén továbbra is 12-16fps... -
Zsoldos #5711 Evtizedekkel lemaradva? A tobbmagos procik miota vannak terjedoben, 1 eve? Mekkora a piaci reszesedesuk a home desktop szegmensben? (ami a jatekok celterulete) Inkabb azt mondanam, csoda(es szerencse) hogy valami tamogatja kozuluk egyaltalan.
Amugy nem kepeznek sehol alacsonyszintu buta programozokat jatek keszitesre es magasszintu profik autocad-okat irni..
A jatekok meg evek ota vga limitaltak. -
Zsoldos #5710 ez mit akar jelenteni? :) -
Inquisitor #5709 Nincs mit ;)
MSI sAM2 K9N SLI Platinum - 43.700 -
#5708 thx ;) -
Inquisitor #5707 Első oldal ... -
Inquisitor #5706 http://www.xcomputer.cz/
Itt a három kereső közül az elsőbe írd be, hogy AM2 ... van nekik még Sempron is :P
Márhogy papiron.
Itt a DFI lap (de van Asus, meg MSI is a lsitában):
DFI Lan Party Crossfyre 3200 AM2 -
Inquisitor #5705 MSI K9N SLI Platinum Sockel AM2 -
Inquisitor #5704 Most megfogtál, még múlt héten találtam egy Cseh oldalt, ahol lehetett venni DFI Crossfire 3200 Infinity(? vagy Lanparty) AM2 lapot. De ha lehet kapni eBay-en Conroe procit, akkor ezt is lehet :)
Vagy Go To Tókió/Akihabara. -
dara #5703 Pontosítsunk: a játékfejlesztők le vannak maradva évekkel (inkább évtizedekkel). Nem fogok meglepődni, ha nemsokára olyan hírekkel találkozunk, hogy ez meg az a játékfejlesztő cég leszerződteti az Autodesk meg mitudom én melyik professzionális sw-ket fejlesztő cég programozóit. Azok érdekes módon nagyon régóta ki tudják használni a többprocesszoros rendszereket. -
#5702 hat ezaz
de minek mondja akkor[fejetrazza]
vicc -
#5701 Sehol. -
#5700 most kerdem meg 6-odszor hol a fenebe van az az online shop ahol lehet kapni "sok pénzért"???
kosz elore is -
#5699 óvatosan lépésenként mondjuk 10mhz enként lépegess és ellenőrizd a stabilitást(prime,superpi) -
izb #5698 a felfogást, hogy egyszere nem csak 1xre kell figyelned.
ez a lényeg -
izb #5697 addig ameddig stabil.
ennyi............ -
#5696 Egy 3200+ amd meddig hűzhatok a hűtésével nincs gond csak meddig mehet? -
#5695 Szvsz az év vége előtt úgyis irreális lesz az áruk, főleg a teljesítményükhöz mérten... :\ -
Zsoldos #5694 Az azert eros tulzas, hogy ujra meg kell tanulni, de mindenkepp megnoveli, bizonyos teruleteken akar meg is sokszorozza a szukseges melot..
Kerdes, hogy a gyakorlatban mennyire fogja megerni mindezt a macerat, dehat ez nemsokara kiderul. Az biztos, hogy egyelore nem fogok rohanni cellt programozni. Ha mar parhuzamos programozas (ami amugyis joval komplikaltabb - ezt csak az tudja aki csinalta mar), legalabb ne ilyen gazdasagos egysegekkel kelljen ugyeskedni. -
Inquisitor #5693 Hmm. DFI és MSI még nem tette ki a lapokat ...