7005
Athlon 64
  • ZaJanga
    legújabb biossal (mert kezdetben gyenge volt bios terén és lassúsággal küzködött) szárnnyal!!és nagyon jó tuning lap
  • ZaJanga
    abit kn8 ulktrát ajánlom :
    TESZTEK KLIKK
  • francois
    Milyen alaplapot vegyek AMD 64-hez,
    valamilyen ASUS-ra gondoltam.
  • ZaJanga
    mégis lesz még 939 -es tokozással új proci: KLIKK
  • grebber
    Csekkold #5766 :D
  • dara
    Azt az átalakítót nem kell feltalálnod, az Abit már megtette Seriellel (2) néven!
  • grebber
    LOL milyen elmaradott vagyok néha pc-s kellékek teén már van olyan (szánalmasan nézek magamra) de 8-9ezer ft akkor inkább már ide kártya.Vagy nem lesz használva egyik vinyóm.
  • ZaJanga
    ha csak a játékok miatt cserélnéd le fölösleges az a plussz 512 L2 !
  • grebber
    Nehogy miattam vitázzon bárki is!!Bár ez nem is vitam csak eszmefuttatások.
    CSak irtam hogy EDDIG ez a nyerő nálam.Ez nem azt jelenti amint kapható már meg is veszem.Még sok gyártó be sem mutatta az AM2-es lapjait.
    Ha meg nem lesz 2 IDE kábeles frankó Nforce5xx-es lap akkor feltalálom a SATA-ról ATA-ra átalakitot :D
  • Barney Tech
    Jah jah ezért is joh.
  • Inquisitor
    Mert azt hiszik lemegy végre az X2 ára? :)
    Amúgy passz.
  • Bucser
    Olvasgattam a topicot de nem sikerült rájönnöm. Miért várja mindenki a Socket AM2-t mindenki mint a messiást?
  • GanXstaZoleeWrk
    nem fogsz hasraesni a különbségtől, én inkább slibe raknek 2 7800-ast vagy vmi :)
  • Sheltem
    Sziasztok

Azon gondolkodtam eladom a 3000+ Venice met és veszek egy 3700+t

Kérdésem: Ugyanaz a gyári ventillátor / borda a 3700+ hoz is mint a 3000+hoz?
    Mert akkor nem adnám el csak a procit.

Másik: Játékokban érzékelni fogok gyorsulást?
    Most a 3000+ 9*250 = 2250 mhz en megy a 3700+t is 250 es FSB vel szeretném járatni(11*250 = 2750mhz en alapfeszen 1.4-1.45v).
    Remélem érzékelhető lesz a javulás márcsak az 1mb Cache miatt is(7800gt van alá).
  • dara
    Írta egy szóval is, hogy game PC-be kell neki? Lehet HTPC-t akar építeni.

De játékra is jó egy ilyen lap, a mai integrált hangok egyáltalán nem rosszak (az SB Live! -ot pl szinte mind leveri, ha normálisan van megtervezve a PCB). Emellett a három közül csak azon van két IDE csatorna, tehát ebben jobb mint a másik kettő.
  • NeoMaN
    Ez a lap irodába való és nem otthonra játszani, lerí róla, hogy a legrosszabb a 3 közül. A kérdés így szólt: miért is a legrosszabb? Grebber tudvalevőleg nagy gémer, nem hiszem, hogy erre lenne szüksége.
    Nem baj nekem ha azt akarja megvenni, én véleményt írtam.

Közben beugrott már, hogy K8-ban a CPU-ban van a memvezérlő...

• dara
    K8 esetén köze sincs a chip(set)nek a memóriához! Az IMC pedig minden AM2 prociban DDR2-t kezel csak, tehát az a lap igenis tud DDR2-t! Tehát tévedsz. Pedig ezek ezer helyen ezerszer leírt tények.

Az nF410/430+6100/6150 nem a legöregebb, hanem éppen a legfiatalabb nF4, ezek már 90nm-en készülnek, és töredéknyi a melegedésük az eredeti nF4-ekhez képest. Az nF5xx széria pedig gyakorlatilag semmi teljesítménytöbbletet nem hoz az nF4(xx)-hez képest. Anandtech teszt.

Egyébként miért baj, hogy grebbernek pont az a leginkább szimpatikus? Ha a céljainak tökéletesen megfelel, akkor nyugodtan megveheti.
  • NeoMaN
    Apogee nem Apogge
  • NeoMaN
    Ugye azt nem gondolod komolyan, hogy a legolcsóbb micro ATX-es lap, a legöregebb nforce4-es chipsettel, 1db PCIx1 slottal és integrált 6100-assal jó lap lehet? Gyanúm szerint nem is tud DDR2-őt, de lehet ebben tévedek.
    :)
  • NeoMaN
    940
  • grebber
    940 én ugy tudom.
  • CUCLI
    végülis az am2 milyen tokozású lesz? 939,940? vagymi :D
  • grebber
    Miért is a legrosszab?
  • izb
    elviekben simán viszi 1,5v is.
  • NeoMaN
    kiválasztottad a legrosszabbat, gratula
    :)
  • NeoMaN
    Belefér, de feljebb ne menj tényleg.
  • Sheltem
    Venice procinak aminek az alap feszültsége 1.4V még egészséges 1.5-1.52V alap léghűtéssel ha nem melegszik 50 fok felé a mag? Mert úgy néz ki annyival megy stabilan 1.8Ghz helyett 2.3Ghzen. Légyszi valaki válaszoljon, köszi.
  • grebber
    Eddig ez lesz a nyerő nálam ( a legalsó) Socket AM2 téren!
  • Inquisitor
    Persze, hogy lesz ilyen (amúgy kapni NF4-es AM2 lapot is), csak drágábbak lesznek. i965 lapokból is van integrált IDE-s verzió ...
  • grebber
    + kiadásokba nem bocsátkozok emiatt remélem valami fejlesztő cég gondol még a sima ata-sokra és tesz rá 2 ide csatit.
  • izb
    pci ide card,azt hagy szóljon:)
  • grebber
    Az nem baj intelt soha nem veszek!
    Akkor maradok szerintem régi nforce4-nél hacsak valamelyik másik gyártó rá nem pakol Nforce5xx szériára 2 sima ide csatit.
  • Inquisitor
    Miért az új Intel alaplapoknál (ICH8) már egy sincs :)
  • grebber
    :( kár akkor nemigen lesz ilyen alaplapom.
  • dara
    Az nF5xx széria csak egy IDE csatornát tartalmaz. Tehát többet csk külső vezérlővel lehet egy lapra rakni.
  • grebber
    Ezekre csak 1 db sima ATA kábel megy ?Az nem túl jó számomra :(
  • dara
    Kicsit bővebben a kínálat.
  • dara
    nF 570. Az 590 az AN9-en lesz.
  • Barney Tech
    hát igen lehet bele tanni mondtam csak kell egy ilyen szar.
  • [Jakuza]
    Pontosabban.

"1 x Future CPU Port (Supports CPU upgrade from AMD K8 939-Pin CPU to AM2 940-Pin CPU through AM2 CPU Board)"

Van egy csatlakozo, amibe ez a kiegeszito lapka teheto.
    A jumperekkel azt lehet beallitani, hogy melyik foglalatot hasznalja a lap.