7005
Athlon 64
  • izb
    PCI 2.2
  • grebber
    Röhögjetek ki alázzatok porig de akkor se tudom mi ez a két sárga bigyó az alaplapn (pirossal megjeleöltem).Valaki elmondaná azok mire jók?

• grebber
    Akkor vegyé asus-t nekem most csak nforce 5xx kell 2 ata foglalattal.
    Epoxról nemhalottam még rosszat!
    (Persze mingyá egyből irtok majd sok rosszat :D )
  • dara
    Ez elég erős kijelentés a jelenlegi alaplapjaik fényében!
  • macesz
    az asusok jobbak :)
  • grebber
    Befutottak az Epox AM2-es alaplapjai is

Na végre ezeken 2 ata van bár elnézve őket kurvára nemlesznek olcsoak :(
  • izb
    ja elírtam.
    tudod ez történt velem
  • NeoMaN
    Sztem a Maxtornak kúva jó a képminősége, csak kicsit hangos. :)
  • Inquisitor
    Gonosz mód bekapcs: Különben is ... mi az a Maxtor? ;)
  • grebber
    Elirtad nem Maxtor hanem Matrox!
  • ZaJanga
    meg fordítva is sztem
  • dara
    Egyből rájuk vernék az erőfölénnyel való visszaélést, vagy a trösztvádat. Nem baj ha van konkurencia. Plusz mindkét cégnek (mármint intel és ATi) olyan OEM szerződései vannak, hogy egy kisebbfajta bukást is át tudnának vészelni.

Az AMD mögött meg ott van az IBM, nem hinném, hogy szó nélkül hagyná akár csak a felvásárlási kísérletet is.
  • izb
    ja.
    mint az Intel az AMDt
    na de ha igy van miért nem teszik?
  • dara
    A legjobb az egészben, hogy az ATi kilóra meg tudná venni akár az nVidiát is.
  • izb
    ez mondjuk igaz...
    de az igazság, hogy az ati jelenlegi állapotán,hogy a közép szegmesben nincs normális kártyája a maxtor nem fog segíteni,és ez a baj.
    Nagyobb lesz,és talán alkotnak is valamit,de nagyon kapkodniuk kéne magukat...
    ja ha igaz a hír..
  • dara
    Nem csak a konkurenseket szokták felvásárolni a cégek. Jelen esetben azért lenne értelme a Matrox felvásárlásának, mert a két cég együtt le tudná fedni a teljes piacot.
  • izb
    nem konkurencia talán azért.de ez is csak a sebességre igaz.
    a maxtor képminőségéhez képest az ati, és az nvidia is csak egy gyenge próbálkozás.
  • dara
    Majd meglátjuk. Én spec nem lepődnék meg rajta. Egyébként tényleg elemzői információ. Ha nem lenne alapja, akkor a Forbes biztosan nem foglalkozna a témával.
  • Inquisitor
    A hír nem az volt véletlen, hogy egy bizonyos üzleti ellemző szerint jó ötlet lenne?
    Mert akkor ez nem csak, hogy nem konkrétum, de még csak nem is találgatás.
  • dara
    A hír a Dailytech és a Forbes oldalán is olvasható. Nem szoktak a levegőbe beszélni.
  • Narancs
    Csak suttyomban, szépen fű alatt felvásárolta...
    Tegnap David Orton és Hector Ruiz találkoztak egy kávézóban, és mikor senki nem figyelt, Hector a kockásabroszkás asztal alatt egy bőrönd pénzt csúsztatott David széke alá. Persze, valószínű...
    Bírom, hogy a magyar "szak" lapok minden szart megesznek.
  • dara
    Szeretem azokat a híreket, ahol nem jelölik meg a forrást. Mondjuk lenne értelme a dolognak. Azt viszont a mai napig nem értem, hogy az ATi miért nem vásárolta még fel a Matrox-ot.
  • grebber
    Egyesülne az ATI és az AMD?
  • Inquisitor
    Az egy dolog, hogy itthon mit írkálnak ;)
    A múltkor egy vita miatt megnéztem, lehet kapni Pioneer 109-110-111D meghajtókat, NEC 3550, 4550, 4570 és LG 4166/67 meghajtókat is. Na meg Samsungot ... kb. 10 euroval drágábbak az átalakító miatt.
  • ZaJanga
    azt vágom hogy nem használja ki az ata33-at se!
    azt viszont nem tudtam hogy már a 2500-asok óta létezik.
    a múltkor volt v.melyik Magyar hw-oldalon hogy X gyártó kiadta az első sata csatolós optikai meghajtót.ezért hittem hogy nincs igazából még
  • Inquisitor
    Rosszul hiszed. Nagyjából a NEC 2500 DVD író óta gyártanak SATA optikai meghajtót. Más kérdés, hogy gyakorlatilag bele van építve egy SATA-IDE átalakító, és ugyan azt a modellt kapod meg, az átalakító miatt drágábban. De hát egy optikai meghajtó az ATA33 sebességét se nagyon használja ki.
  • ZaJanga
    kicsit idegesítő hogy ennyire dobni akarják az ide csatlakozót az alaplapokról.
    Tudom fejlődni kell stb
    Az optikai eszközökben asszem még csak most jött ki az első s-ata csatolófelületű.
  • Inquisitor
    Eléggé böszme nagy ez az AsRock CPU Upgrade kártya ... (Socket AM2)
  • Inquisitor
    Most nézem a HKEPC-en vannak képek a Corsair DDR2-800Mhz-CL3 memória kitjéről (2x1GB egy komplett gép áráért :P )
    De csak elterjed majd ólcsóbb verzióban is.
  • Inquisitor
    Na jah, de profi helyen nem is Raid 0 van, hanem Raid 5 például ;)
    Amúgy tetszik a Raptor, de drágállom, bár még nagyságrendekkel ólcsobb, mint egy SAS vinyó.
  • dara
    Nekem egyelőre nincs sajnos (de tervezem a beszerzését), de ahogy a tulajok mondják egyáltalán nem zajos, legfeljebb seek közben (az meg szerintem nem baj, legalább tudja az ember, hogy dolgozik), de akkor se nagyon veszélyes.

Egyébként szerinted mi zajol jobban: egy gyors vinyó, vagy két lassabb (egyáltalán honnantól értékeli zajnak az ember)? A Raptorból sem kell feltétlenül 150GB-ost venni 80k környékén. Megveszel egy 36GB-ost (~30-33k), arra rendszer és sűrűn használt programok, egyébnek meg veszel ~20k-ért valami mocsok nagy normál vinyót. És ezzel sokkal nagyobb biztobónságban lesznek az adatid, mint egy RAID0 tömbön. És emellett még gyorsabb is lesz a géped.
  • Inquisitor
    Na jah, de nem túl hangos?
  • dara
    Az nF5xx széria csak egy IDE csatornát támogat, tehát nem is lehet belőle másfajta lapot csinálni, legfeljebb külső vezérlőchippel. (Az intel következő ICH-jában meg egyáltalán nem lesz IDE, csak SATA.)

A RAID-et meg ne is akard megismerni, asztali gépben nincs értelme. Ha gyors rendszervinyót akarsz, akkor vegyél Raptort, sok esetben megveri a RAID-tömböket, és sokkal stabilabb.
  • Inquisitor
    Nem számít, az a lényeg, hogy lesz rajtuk plusz 1 IDE és plusz 4 SATA csati.
  • grebber
    Nemtudom miaz a RAID :(
  • Inquisitor
    Albatron, GigaByte, Asus gyárt majd plusz raides lapokat, azokon lesz 2 IDE.
    (Persze csak a deluxe verziókon.)
  • grebber
    Abit Socket AM2-es lapjai

Hát nem lesz nagyon két ide-s lap :(
  • Narancs
    Hát a szempinél mindenképp jóval gyorsabbnak kéne lennie szvsz.
  • vadmotoros
    Helló!

A filmkonvertálás milyen sebességgel megy az 939-es AMD 3000+ on? Nekem most a gépem 2200+ os Sempron procival megy, és kb 1 órás filmet az Ulead video Studio 9-el több mint 5 óra alatt alakította át DVD-re. A haveromnál is megnéztük mert neki ilyen procija van, és nem sokkal gyorsabb.

Ja és érdemes venni egy ASUS A8V Deluxe alaplapot kb 2.5 év garival 15.000 Ft-ért?
    köszi a segítséget
  • grebber
    Athlon 64 FX-60-at de vennék csak ne lenne olyan riherongy drága :(