Athlon 64

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Dual core helyett dual cpu"
Csak technológia különbség, gondolom a megírt programnak holt mindegy, hogy külön procimagok vagy egy lapkán vannak 😊

3000+ -omat 25% -al tuningolom vele, meghozza ugy, hogy lecsokkentettem a venti fordulatszamat majdnem a felere, 2000 ala (igy eleg halk). Homerseklet terhelve 40 fok kornyeken. Meg nem lattam szukseget masik hutonek.
Zsoltika 007
Szerinem arra jó hogy tuning nélkül elketyegjen. Amúgy meg egyszerû: próbáld ki hogy hány fokos vele tuningolva és ha nem elég jó akkor veszel másikat rá.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Sgtfathi
Venni akarok egy A64 3200+-os procit(BOX).A kérdésem: amit adnak hozzá cooler-el lehet -e tuningolgatni,vagy le kell cserélni vmi komolyabra?

Gigabyte DS3P, Core2Quad Q9550 +Hyper Tx 2x2Gb Corsair Xms2 DDR2-1066,MSI TF2 Gtx480,Thermaltake Blue Evo 650W, Samsung XL2370 Moncsi

Az smp szempontjából az majdnem mindegy 😊
A Q3-hoz nem kellett patch, a motor önmagában támogatta az SMP-t (akkoriban volt olyan, hogy Abit BP6...), csak kézzel kellett engedélyezni (és ritka instabil volt). Õk csak tudják mi a helyzet a CoD2-vel.

Zsoltika 007
Dual core helyett dual cpu na mind1. <#lama>

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

nem ez is q3 endzsín, csak éppen összegányolt ahogy mondod..., de q3 attól még

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

jah hát hogy q3 engine támogatja azt nemtudtam, elég régi aszitem az nem szereti az iylesmit még 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

"hát a cod2-t kötve hiszem mert az egy agyon huzott q3 engine,..."
Hát akkor most kinek higyjek? Úgy tudtam azért megy olyan sz*rul egy csomó gyengébb gépen, mert valami összegányolt saját motor hajtja az elsõvel ellentétben, ami tényleg Q3 motoros vot ...

A Q3-hoz valami külön patch volt azt hiszem, a Q2 alaból tudott több procit, de ott is be kellett kapcsolni. Ha tévedek, majd valaki kijavítja.

Zsoltika 007
Ha jól tudom a q3 is kihasználta a dual core-t. <#kacsint> A cod2-t meg alapvetõen xbox360-ra fejlesztették(az irányításon nagyon látszik a pc verzióban is). Ahol 3 mag van. Szerintem nem vették ki belõle az smp támogatást.

hát a cod2-t kötve hiszem mert az egy agyon huzott q3 engine, szvsz enyire nem azért nem változtatták emg a cuccot 😊

Gyakorlatilag az összes encoder, render és CAD program képes több magon futni (és gyorsulnak is rendesen). Szinte csak a játékok nem használják ki a második magot. A Q4 és a CoD2 viszont igen. Van létjogosultságuk és nem is kicsi.

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1838&page=11

egy erdekes teszt. x2 4800+ -t hasonlitanak ossze egy dual x2 4800+ -al (4 mag) 😊
Ugy tunik 2, ill 4 mag kozott tobb mint 60% gyorsulas mayaban. 1 es 2 mag kozott valoszinuleg tobb ennel.
Nem. Ha nem futtatsz semmit a winen kivul akkor is jopar tucat szal fut parhuzamosan. Nem tudom, milyen rendszer szerint osztja szet a win a feladatokat.
De igazabol nem is lenyeges, amig van lehetoseg mind2 mag kihasznalasara.

A mayanal biztos jol jon a 2 mag, erre nagy valoszinuseggel teszteket is talalhatsz dogivel.
Köszi a válaszokat, én Mayázni szoktam, ott éppen jól jöhet.
De -és most inkább elvi a kérdés- tulajdonképpen az említett antivirus/játék párhuzamos futása esetén is az egyik mag az egyiket,a másik a másikat futtatja? (kissé leegyszerüsítve a dolgot)
Narancs
Ja, ez így van, sokkal nagyobb dobás lesz a nand vinyó.

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Amiket szoktam csinalni nem neveznem komoly munkanak, inkabb csak elszorakozgatok vele.. 😊 Es hat elegge jol jonne a 2 mag ezugyben, de tenyleg semmi masban nem latnam hasznat.

Meg szerverbe sem, ill csak masodsorban. A ram es a gyors hattertar kategoriakkal fontosabb.
Narancs
3dstudioval szoktál játszani? Lol<#nyes><#nezze>

Akkor úgy fogalmazok, néhány grafikusra nem lehet piacot építeni.

Azert aki 3dstudioval jatszogat annak eleg elonyos lehet.
Narancs
Egyenlõre nincs sok értelme a két magnak, max szerverekben talán.

Az antivirus progi nem sok vizet zavar jatek kozben.. Szoval ha epp "csak" jatszol, keves jatekban fogsz eszrevenni gyorsulast. Jatekokban amugyis a vga a szuk keresztmetszet. Legjobban akkor hasznalhatod ki a 2 magot ha multitaszkolsz mint az orult, encodeolsz, renderelsz stb.
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok. A kérdésem az, hogy ha kétmagos AMD proscit teszek az alaplapomba (konkrétan egy 3500+ helyett menne bele egy X2 4200+, amiben egy mag gyakorlatilag ugyanaz, mint a 3500+), akkor jellemzõen milyen szituációkban várható gyorsulás?
Persze tudom, hogy ha egyszerre tömörítek divx-et, meg játszom, akkor igen. Meg a több magot kihasználó programoknál is.
De pl ahogy alapban megy a windows, fut mondjuk egy antivirus, én meg játszom(elvileg több program fut egyszerre), akkor is kihasználja a több futó progi a több magot?
Narancs
NF4 egy érdrekes chipset, valaki megesküszik rá, hogy alapon sem viszi el a gyári hûtõ rendesen, meg a zalaman se annyira meleg, valaki meg a fosfika gyárival is 300as FSB fölé tudja nyomatni számottevõ melegedés nélkül, zalmannal meg mégtovább. Mondom, nekem annó a Abit KN8 ultrám a legszarabb gyári hûtõjével 350-es FSB felett ment. Van egy olyan érzésem, hogy akinek nem jó a zalman, az 99% szarul tette fel. egy haverom 9600PRO-ján is zalman figyel és simán elviszi. Most vagy az van, hogy az nF4-bõl kijött egy nagyon melegedõ széria is, amit tényleg lehetetlen rendesne meghûteni, vagy pedig az, hogy sokan nagy tudnak normálisan föltenni egy chipsethûtõt. Vagy mind a kettõ.

A K8 nem nagyon érzékeny az L2 cache méretére. Sokkal többet jelent neki az órajel.

Narancs: Az NB47J csak óvatos tuningra elég.

Zsoltika 007
Ja ha ilyen ócsó akkor lehet én is benevezek egyre!
Eddig amikkel találkoztam elég drága cuccok voltak.
Ja most látom chipset hûtésrõl van szó. Azt hittem cpu hûtésre kell.

Narancs
A tuningról se kell lemondani, és a kemény 900 forintért sem kell mélyen a zsebbenyúlni szvsz.

Manson: Zalman nb47j a megoldás.

Mr Manson
tuning nincs semmi, és nem is lesz

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

Zsoltika 007
Ha lemondasz a tuningról+belenyúlsz a zsebedbe.

Mr Manson
van egy A64-es gépem, NFORCE4-es alaplappal?
meg lehet a lap biztonságos hütését oldani passziva? kicsit hangos!

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

Punker
na most full nem értem, én azt hittem az 1 mb cache-es a jobb proci és az az olcsóbb?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

az alapórajel miatt van árkülömbség.
A san diego magos 3700+ szerintem jobban megéri,simán felhúzod 2600mhz-re,vagy szerencsésebb esetben nagyobra is.

Punker
a másik milyen mag?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

grebber
Athlon64(939) 3700+ SAN DIEGO (2,2GHz,L2 1M😎 58,200 Ft
Athlon64(939) 3800+ (2,4Ghz, L2 512k) 82,800 Ft

Miért ekkora az árkülönbség a két proci között?

Next PC upgrade: 2022

3dmarknak nem kell tobb ram, amiatt biztos nem. Nincs bekapcsolva egy 6xfsaa veletlenul? (ha win64 akkor a 64 bites)?
38 fok windowsba
de nem értem miért érek el ilyen 1300-1400 pontokat 3dmark-ba mikor elég erõs a gép.... lehet kevés ram miatt

[Jakuza]
Igen akkor a lap automatikusan az eredeti erteket hasznalja.
Hany fok, az meg a hutestol fugg.
De altalaban nem szoktak az AMD 64-ek tulhajtva sem nagyon 45-48 fok fole menni.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

és ha a voltage auto-n van akkor automatikusan állítja hogy mennyi feszültséget kapjon?
hány fok még a normális?

megnézem köszi

[Jakuza]
BIOS>Advanced>JumperFree Configuration

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

hey
van egy AMD Athlon 3700+ San Diego-m meg egy Asus A8n SLI-Deluxe alaplapom, de nem találom hogy hol kéne feszkót adni meg húzni a biosban :-\
vki help

AGR-es VGA nincs! Az AGR az egy AGP-pótlék, amely a PCI buszra épül, és nem biztosít 100%-os AGP kompatibilitást és funkcionalitást. Hogy a te VGA-d megy-e a lapban, azt az MSI oldalán kell megnézned.

[Jakuza]
Nem tamogatja valasszal egy masik tipusu alaplapot.
A ket memoria mukodhet egyutt, de csak es kizarolag 333-as frekvencian.

Légyszives segítsetek, alaplap kellene, most nézegettem ezt a MSI K8N Neo3-F -et, és a videokártyámról akkor honnan tudhatom hogy AGR-es?
(Sapphire RADEON 9600 Pro,Adv)

Ha van egy 256/333 és egy 256/400 memória, akkor az nem baj hogy együtt van?

kösz😉
Ezt az AMD-tõl kérdezd. Egyébként a Sempron-ok árképzése más mint az A64-eké, tehát az árukat nem lehet összehasonlítani. Az s939-es Sempronok nem készülnek túl nagy szériában, ezt is meg kell fizetni.

[Jakuza]
Leirtam mar, az SSE3 es a javitott memoriakezeles miatt.

Akkor miért kerül 28-30.000-be egy s939-es Sempron 3000+? 😛

Az elsõ link esetén a szöveg értelemszerûen: "Az összes s754-es 3000+ A64 2000MHz-es. A Venice is."

Az összes s754-es A64 2000MHz-es. A Venice is.

A s939-es 3000+-ok órajele 1800MHz. Szintén minden mag esetén.

Az AMD soha sem tett különbséget árazás tekintetében a különféle magok és foglalatok esetén. Aminek azonos volt a jelölése, azt azonos áron adta (és adja a mai napig is). Ami árkülönbözet esetleg van, az mind a kereskedelemnek köszönhetõ! Az AMD csak a különféle felépítésû (A64, Sempron, A64 FX, A64 X2, Opteron) procik árában tesz különbséget.