Athlon 64

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ZaJanga
legújabb biossal (mert kezdetben gyenge volt bios terén és lassúsággal küzködött) szárnnyal!!és nagyon jó tuning lap

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

ZaJanga
abit kn8 ulktrát ajánlom :
TESZTEK KLIKK

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

francois
Milyen alaplapot vegyek AMD 64-hez,
valamilyen ASUS-ra gondoltam.

ZaJanga
mégis lesz még 939 -es tokozással új proci: KLIKK

grebber
Csekkold #5766 😄

Next PC upgrade: 2022

Azt az átalakítót nem kell feltalálnod, az Abit már megtette Seriellel (2) néven!

grebber
LOL milyen elmaradott vagyok néha pc-s kellékek teén már van olyan (szánalmasan nézek magamra) de 8-9ezer ft akkor inkább már ide kártya.Vagy nem lesz használva egyik vinyóm.

ZaJanga
ha csak a játékok miatt cserélnéd le fölösleges az a plussz 512 L2 !

grebber
Nehogy miattam vitázzon bárki is!!Bár ez nem is vitam csak eszmefuttatások.
CSak irtam hogy EDDIG ez a nyerõ nálam.Ez nem azt jelenti amint kapható már meg is veszem.Még sok gyártó be sem mutatta az AM2-es lapjait.
Ha meg nem lesz 2 IDE kábeles frankó Nforce5xx-es lap akkor feltalálom a SATA-ról ATA-ra átalakitot 😄

Barney Tech
Jah jah ezért is joh.

Mert azt hiszik lemegy végre az X2 ára? 😊
Amúgy passz.

Bucser
Olvasgattam a topicot de nem sikerült rájönnöm. Miért várja mindenki a Socket AM2-t mindenki mint a messiást?

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

GanXstaZoleeWrk
nem fogsz hasraesni a különbségtõl, én inkább slibe raknek 2 7800-ast vagy vmi 😊

GanXstaZolee#2709

Sheltem
Sziasztok

Azon gondolkodtam eladom a 3000+ Venice met és veszek egy 3700+t

Kérdésem: Ugyanaz a gyári ventillátor / borda a 3700+ hoz is mint a 3000+hoz?
Mert akkor nem adnám el csak a procit.

Másik: Játékokban érzékelni fogok gyorsulást?
Most a 3000+ 9*250 = 2250 mhz en megy a 3700+t is 250 es FSB vel szeretném járatni(11*250 = 2750mhz en alapfeszen 1.4-1.45v).
Remélem érzékelhetõ lesz a javulás márcsak az 1mb Cache miatt is(7800gt van alá).

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Írta egy szóval is, hogy game PC-be kell neki? Lehet HTPC-t akar építeni.

De játékra is jó egy ilyen lap, a mai integrált hangok egyáltalán nem rosszak (az SB Live! -ot pl szinte mind leveri, ha normálisan van megtervezve a PC😎. Emellett a három közül csak azon van két IDE csatorna, tehát ebben jobb mint a másik kettõ.

NeoMaN
Ez a lap irodába való és nem otthonra játszani, lerí róla, hogy a legrosszabb a 3 közül. A kérdés így szólt: miért is a legrosszabb? Grebber tudvalevõleg nagy gémer, nem hiszem, hogy erre lenne szüksége.
Nem baj nekem ha azt akarja megvenni, én véleményt írtam.

Közben beugrott már, hogy K8-ban a CPU-ban van a memvezérlõ...

K8 esetén köze sincs a chip(set)nek a memóriához! Az IMC pedig minden AM2 prociban DDR2-t kezel csak, tehát az a lap igenis tud DDR2-t! Tehát tévedsz. Pedig ezek ezer helyen ezerszer leírt tények.

Az nF410/430+6100/6150 nem a legöregebb, hanem éppen a legfiatalabb nF4, ezek már 90nm-en készülnek, és töredéknyi a melegedésük az eredeti nF4-ekhez képest. Az nF5xx széria pedig gyakorlatilag semmi teljesítménytöbbletet nem hoz az nF4(xx)-hez képest. Anandtech teszt.

Egyébként miért baj, hogy grebbernek pont az a leginkább szimpatikus? Ha a céljainak tökéletesen megfelel, akkor nyugodtan megveheti.

NeoMaN
Apogee nem Apogge

NeoMaN
Ugye azt nem gondolod komolyan, hogy a legolcsóbb micro ATX-es lap, a legöregebb nforce4-es chipsettel, 1db PCIx1 slottal és integrált 6100-assal jó lap lehet? Gyanúm szerint nem is tud DDR2-õt, de lehet ebben tévedek.
😊

NeoMaN
940

grebber
940 én ugy tudom.

végülis az am2 milyen tokozású lesz? 939,940? vagymi 😄

http://thenamelessphoto.com/

grebber
Miért is a legrosszab?

elviekben simán viszi 1,5v is.

NeoMaN
kiválasztottad a legrosszabbat, gratula
😊

NeoMaN
Belefér, de feljebb ne menj tényleg.

Sheltem
Venice procinak aminek az alap feszültsége 1.4V még egészséges 1.5-1.52V alap léghûtéssel ha nem melegszik 50 fok felé a mag? Mert úgy néz ki annyival megy stabilan 1.8Ghz helyett 2.3Ghzen. Légyszi valaki válaszoljon, köszi.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

grebber
Eddig ez lesz a nyerõ nálam ( a legalsó) Socket AM2 téren!

Persze, hogy lesz ilyen (amúgy kapni NF4-es AM2 lapot is), csak drágábbak lesznek. i965 lapokból is van integrált IDE-s verzió ...

grebber
+ kiadásokba nem bocsátkozok emiatt remélem valami fejlesztõ cég gondol még a sima ata-sokra és tesz rá 2 ide csatit.

pci ide card,azt hagy szóljon😊

grebber
Az nem baj intelt soha nem veszek!
Akkor maradok szerintem régi nforce4-nél hacsak valamelyik másik gyártó rá nem pakol Nforce5xx szériára 2 sima ide csatit.

Miért az új Intel alaplapoknál (ICH8) már egy sincs 😊

grebber
😞 kár akkor nemigen lesz ilyen alaplapom.

Az nF5xx széria csak egy IDE csatornát tartalmaz. Tehát többet csk külsõ vezérlõvel lehet egy lapra rakni.

grebber
Ezekre csak 1 db sima ATA kábel megy ?Az nem túl jó számomra 😞

Barney Tech
hát igen lehet bele tanni mondtam csak kell egy ilyen szar.

[Jakuza]
Pontosabban.

"1 x Future CPU Port (Supports CPU upgrade from AMD K8 939-Pin CPU to AM2 940-Pin CPU through AM2 CPU Board)"

Van egy csatlakozo, amibe ez a kiegeszito lapka teheto.
A jumperekkel azt lehet beallitani, hogy melyik foglalatot hasznalja a lap.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Barney Tech
hát baz a kézikönyvbe imért irja ?

Narancs
Nem tudom, nekem a mezei 8 ropis PQI value ramjaim is mentek 800on feszemelés nélkül. Lehet csak én fogtam ki a jókat, de úgy hallottam a többi ddr2 ramci is jól bírja a tuningot.

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

"Ja, viszont DDR2 olcsó. Majd meglássuk." ... és lassú.
Vagy bazi drága és akkor gyors 😞

AZ NF4 vagy NF5 chipsetes? Mert (árban és tudásban se) nem mindegy.

Ja, veszel egy CPU Card-ot minimum 7-8k-ért. Én meg eladom a lapom rádobom azt a 7-8k-t és veszek egy normális lapot (amire normális coolert is fel lehet rakni, és még a levegõ sem reked meg minden sarokban) ahelyett, hogy gányolnék. Lehet választani, szerintem én járnék sokkal jobban. (Árlistákon 25k környékén van pl az Abit KN9, annyiért még ma is el tudom adni a lapom, úgyhogy a 7-8k tulajdonképpen meg is marad.)

ZaJanga
forrasztassz hozzá lábat? :-D

ZaJanga
<#banplz><#lama><#taps>

Barney Tech
a 939 át lehet álítani 940re
?
mert az enyémet igen.

grebber
A hothardware-en az az AMD 5000+-os nem lehet gyenge 😄

oroy_

\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"