7005
Athlon 64
  • Munch
    Nyomtam a borda alá új pasztát, a gyárilag hozzáadott volt eddig. Most valamivel jobb. Meg biosban beállítottam a CPU full speed temp-et 60-ra. Igy 48-50 fokos game közben, de legalább nem rezeg tőle a fél szoba.
  • Mike
    miért ne lenne szabad?
    minden attól függ, mire akarod használni
  • Mike
    mondjuk le tudom mérni
    öcsémnek 2 gigás bartonja van, nekem meg 2 gigás A64-em

másrészről a barton jóval erősebben melegszik
  • Inquisitor
    Jogos. Bár én meg pont za SSE3 miatt váltottam át egy öreg Northwood prociról :D
  • Zsoldos
    A valtas magaban foglalta az xp64 -re valo valtast is. Farcry szebb es gyorsabb lett, de ezen kivul egy kezemen meg tudom szamolni mik mennek jobban.

Az egyertelmu, hogy ma mar nem szabad 32 bites procit venni, de jelenleg szinte emmi hatranyt-elonyt nem jelent.
  • Inquisitor
    Lehet, hogy 64 bit alatt azért már picit több a különbség. Persze tudom nem sokan használnak XP64-et vagy 64 bites Linuxot se, de lassan (jó lassan) jön a Vista. Abból szvsz csak a 64 bitesre lesz érdemes átállni.
  • Zsoldos
    Hat 2000+-oshoz kepest nagy a kulonbseg, de barton 3200+ vs a64 3200+ kozott sok kulonbseg nincs. En egy 2.2 ghz-es thoroughbredrol valtottam 2.2 ghz-es venice a64-re anno, es nagyon nem erte meg a kiadast. (10-20% -al gyorsabb -> nalam ez elhanyagolhato kategoria, ha fejlesztesrol van szo)
  • Mike
    ja és gyorsabban tömörít egy 3 gigás P4-esnél is
  • Mike
    hm... nekem csak 2000+ Athlon XP-m volt meg most 3200+ A64

tömörítésben 2x gyorsabb

ugyanazt a 55 perc helyett 27 perc alatt bnyomta össze

• Davidus
    mennyivel gyorsabb egy A64 3200+ mint egy sima xp 3200+ ?
  • Zsoldos
    Igen, de ha nem tunt volna fel most nem ugy mukodik a cucc, ahogy "ki lett talalva". Ilyenkor az ember vagy elrohan a szervizbe es segitsegert kialtozik, vagy egyket egyszeru kiserlettel megallapitja a hiba okat..
  • Munch
    Hát de ezt erre találták ki elvileg nem? Hogy a cpu aljzatba legyen dugva. Akkor most mért tegyem máshová?
  • Munch
    47-48.
  • Zsoldos
    Ha rohadt sokat akkor meglazulhatott a borda es meg kell igazitani. Ha nem, akkor dugd at mondjuk a hazventi csatlakozojaba a prociventit es proba ugy.
  • Zsoldos
    mit mutat a homero mikor ennyire porog?
  • Munch
    Van egy 2800+os athlon 64-em, és újabban azt csinálja, hogy nagyobb terhelésnél (játék, tömörítés) durván elkezd forogni a cpu venti, a hőmérséklet is jóval több a régi szokásosnál. Mitől bolondulhatott meg? Eddig mindíg csendben maradt, akármennyit is kellett dolgoznia. Most meg 10ezreket forog a cooler.
  • dara
    Ha egy játékot elindítasz magában, akkor azonos architektúra esetén az órajel fogja meghatározni a teljesítményt, az esetleges második mag pedig pihen (tisztelet a nygon ritka kivételeknek, ami jelenleg a Q4 és ennyi). Szintén igaz ez a 7Zip-et leszámítva minden filetömörítő alkalmazásra.

Viszont DC procit használva nyugodtan tudsz játék mellett pl tömöríteni, csak minimális teljesítményvisszaesés lesz mind a két alkalmazásnál a XBar miatt. És ugyan e miatt az XBar miatt egy DC proci az egy magon futó alkalmazásokban 1-2%-kkal gyengébb lesz egy azonos architektúrájú SC procitól.

Emellett léteznek programok, amelyek szinte teljesen használhatatlanná válnak DC procival, kényszeríteni kell őket az egy processzormagon futásra (tipikusan tunerprogramok és videolejátszók).
  • Inquisitor
    Ha nem húzod, vagy minimálisan, akkor tök mindegy, merte lég jók mostanában az AMD gyári hűtői. Anno Sempron 2600+ (1600Mhz?) többeknek ment gyári hűtővel 2200MHz fölött is :)
    Ha meg húzod, akkor valami jó hűtőt, pl. Asus kockát, Zalman 9500 vagy ilyesmit tegyél rá, aztán hajrá 3GHz! ;)
    (Persze csak ésszel és hozzáértéssel.)
  • VKiller
    Aha de szerintem jobban járok ha én veszek hozzá külöm hűtőt vagy nem? :)
  • Inquisitor
    Az meg a nem publikus része, hogy OEM alkatrészt tilos értékesíteni, csak összeszerelt gépben lehet eladni. Ez bármire igaz, vinyóra, íróra, ramra, még billentyűzetre és webkamerára is!
    Csak ez egy ilyen fura ország.
  • Inquisitor
    Elvileg van hozzá gyári hűtés meg rajta a szilikon paszta, általában 3 év garancia, meg egy szép hologramos matrica :)

Azért előre mondom, itthon az esetek többségében csak 1 év garival adják őket.
  • VKiller
    Hi

Egy procinál az hogy dobozos (Box) az mennyit tesz?
  • grebber
    Epox melett itt a másik alaplap amin 2 ATA foglalat van Gigabyte M55 Plus S3G:

25 800 forint.

• NeoMaN
    dara a 2 mag támogatásra gondolt, nem arra, hogy egyszerre 40 alkalmazást nyitsz meg

szerintem
  • Zsoldos
    Volt SC, HT procim, most dualcore van. Szoktam oket nyuzni rendesen. Emellett irok hebehoba elosztott/parhuzamos programokat es hasznalgatom egy tobb, mint 50 gepbol allo halozaton (PVM). Biztos halvany fogalmam sincsen a temarol.
  • Zsoldos
    miert is?
  • dara
    Ezek a háttér taskok nem igazán befolyásolják a teljesítményt, egy egymagos procin legfeljebb néha egy kis szaggatást okoznak. Amint elindítasz egy játékot, egyből kiderül, hogy a 3700+ mennyivel jobb egy Pentium D 830-nál. A többi alakalmazás ugyanis ilyenkor még inkább háttérbe vonul. Viszont ha videot akarsz tömöríteni, akkor a D 830 domborít jobban.

Egy HT-s P4 vagy egy DC proci legfeljebb gördülékenyebbé teszi a Win alatti munkát, de gyorsabbá nem (az azonos órajelű és architektúrájú SC procihoz képest).
  • NeoMaN
    LOL
    te sem tudod miről beszélsz
  • Zsoldos
    Szted hany "egyszalu alkalmazas" van manapsag? WinXP, virusolo, web browser, icq fut mindossze es ez mar 320 szalat tesz ki.
  • dara
    Egyszálú alkalmazásokban a 3700+ jobb. Viszont tövbbszálon a Pentium D lemossa.
  • Mike
    várj még 1 évet :)
  • Vakeraka
    de mindenki azt mondja hogy az nem magyar időpont. Én is erre apelláltam de most nem tom mi van.
  • Zsoldos
    Hat, nemtom. En biztos nem vennek most ilyet. Juli 24-tol jokora arcsokkenes lesz kb ugyanennyiert lesz az x2 3800+. Azt meg 4800+ -ig is el lehet huzni.

Ha nagyon surgos inkabb egy olcso 3000+ -t vennek ideiglenesen amit el tudok majd passzolni nem tul nagy veszteseggel.
  • Vakeraka
    Tehát melyik?
  • Zsoldos
    keves kerdojelet raktal melle :)
  • Vakeraka
    Nem tudom melyik proci a jobb a pentium 830 Dual Core vagy Athlon 64 3700+????
  • grebber
    Nekem 2500+ Barton 53 fok alapon most!
  • dara
    Én spec a szobábnan tartom a gépem, ott meg "csak" 28°C van. Persze ha kitenném az ablakba biztosan lenne 40°C is. És ugye a CnQ áldásos hatása.
  • Narancs
    Szorri, az eredeti kérdést nem láttam
  • gio1969
    nekem arctic cooling-gal 35-39 fokos az athlon64 3200+-om,a szobahőm. pedig 26 fok éppen.