7005
Athlon 64
  • Scrat
    Sziasztok

Az van, hogy vettem egy AM2 4800+ Athlon 64-et. Reménykedtem hogy a 2x1mb-s Windsor magos lesz. Persze nem az lett, hanem 2x512 Brisbone ami már 64nm-es. Kérdésem: sírjak vagy nevessek?
    Azt vágom hogy ez az újabb technológia, de egyértelműen nem találok sehol hogy jobb vagy rosszabb mint a 90nm-es Windsor.

Köszi előre is a válszokat!
  • Rage47
    lehet mégsem 5000+-t veszek, hanem vmi kisebbet - 4600+ talán. úgyis lejjebb mennek még az árak, am2 alaplapba késöbb még tudok rakni 6000+ -t is...
  • Inquisitor
    Mázlis esetben jó hűtővel bírnak 3GHz-et, szerintem nem érdmes csak ha tényleg kevés ahhoz, amire kell neked. (Bár van olyan stepping az új magokból ami megy 3,6GHz-en, de eddig fórum anyázásokból úgy gondolom itthon nem nagyon kapni olyat. Meg ahhoz már szvsz elég drága ramok kellhetnek ...)
  • bertino
    erről van szó :)
  • Rage47
    jah akkor nem előnyös, ha úgy húzom fel, h az rövid időn belül tönkre vágja a procit. amúgy lehet tényleg nem is húzom fel, mai cuccok nem követelnek olyan magas órajelet...
  • bertino
    ez igaz, de egyáltalán nem feltétlen előnyös... manapság már egyáltalán nem az órajel számít
  • Rage47
    úgy tudtam minél több a ghz annál gyorsabb a gép:))
  • Storung
    Minek?
  • Rage47
    amd64 x2 5000+ -t meddig lehet felhúzni, hogy biztonságosan menjen? úgy tudom amúgy h 2.6ghz az alap órajele. szal lehet ennél följebb nyomni?
  • Falconer
    Egy 1950pro-ra ra lehet dobni, joval gyorsabb es nem is olyan draga. DX10 meg mire elterjed...
  • BaliBoy
    Én is erre apellálok. Még csak 2 éves a mostani konfigom (A64 3000+, MSI K8n Neo4 plat). Szal nem volt olcsó. Főleg a lap volt meglehetősen húzós. A franc gondolta, hogy ilyen hamar váltanak foglalatot. (Arról nem is beszélve, hogy akkor ugyebár mindent kellett cserélni (alap, proci, memória, videó kari, táp). Szóval én is így vagyok vele, hogy egy x2-sel még kihúzom egy darabig. És majd időközben egy videó kari csere. De azt is majd akkor ha már a dx10-sek ára lemegy. DX9-re már nem érdemes cserélni.
  • BaliBoy
    Köszi szépen a választ. :)
    Én asszem majd a prohardveren próbálkozom. :)
  • SgtChris
    Az enyémet a régi ismeretségre hivatkozva tudtam elcserélni egy Zalman CNPS7700B Alcu-ra..az kb. 6k....Az a 10 már majdnem egy vadi új doboz bolti ára... Ahhoz nem mázli kell, hanem egy balek :-)))))
  • grebber
    Bakker ott kint milyen olcsóak :(
  • Inquisitor
    Athlon X2 BE-2300/2350 45W TDP procik az AKIBA-n

Hmmm, elég jó ára van.
  • Rage47
    aham sejtettem. hihetetlen h lementek az árak :D tegnap eszméltem, mikor olvastam h lemennek az amd árak júl 9-től... :p hamarosan be kéne újítani:/
  • Inquisitor
    Szerintem mázli esetén 10K max. Nekem is ilyen van :(
  • Rage47
    hi!
    sztetek kb. mennyiért lehet eladni egy 2éves amd athlon 64 3000+ -t?
  • SgtChris
    CPU-Z Ami neked kell, az ez. Kijelez minden infót a procidról. Kicsi és nem bonyolult.
  • Narancs
    Csak úgy tudod meg, hogy támogatja-e, ha felteszed (például) az Everestet, és megnézed a támogatott utasításkészleteknél. Mert abból, hogy 3000+ még nem derül ki.
  • joshua
    Szevasztok! Van egy AMD Athlon64 3000+-os proxim, és az lenne a kérdésem h ez SSE2 vagy SSE3-as? Előre is köszi!
  • tugyiti
    Az igen nem kérdezted tőle hogy hülye vagy vagy gyalog vagy?
    és még 33K-ért vettem a procit
  • Narancs
    Inkább dobjál fel a PH-ra egy hirdetést, hogy elcserélnéd a procidat egy rendes hűtésre. Harapni fognak.
  • SgtChris
    Akkor inkább kifúrom és felfűzöm a nyakláncomra...
  • SgtChris
    Basszus, azt eddig is tudtam, hogy a boltosokkal vigyázni kell, de vérlázító dolog történt. Osztottam szoroztam, és úgy vagyok vele 6-6,5k-ért megválnék ettől a 3000+-ostól meg a gyári hűtőjétől.
    Mivel a weben különféle áruházakban úgy 10-12 eFt között találtam, ha még lehet kapni.
    Fizetni nem akarok még plussz pénzt, így bebattyogtam a szokásos műintézménybe, hogy valami dögösebb hűtésre elcseréljem. Volt nekik egy Freezer 64 Pro, ami nekem pont jó lenne 6,4k-ért. Gondoltam én adom a procit+gyári hűtést, ő a hűtőt. Így tisztességes lenne. Erre mi van? Nyafogás, meg hogy még 1,5k fizessek érte a CPU+cooler pároson felül és akkor áll az üzlet. De könyörgön, a weben ugyanez a hűtő 2,9k+ÁFA, tehát futárral is 4k körül mozog. Ez a pofa meg 6,4-ért árulja majd 100%-os haszonkulccsal és akkor még variál. A gyomrom felfordul az ilyen manusoktól...
  • tugyiti
    Az van nekem is A64 3+ (Winchester mag) ezt akarnám én is cserélni :)
  • SgtChris
    Milyen procid van? Csak azért kérdezem mert éppen van egy eladó A64 3000+-os (Venice mag, s939) amitől megválnék. Mondjuk egy Sempronhoz képest azért előrelépés, még, ha nem is X2-es...
  • tugyiti
    Igen fent van,nem is arra irtam hogy mi lehet a baja,tudom én mi a baja,az hogy a procim már egy RAKÁS SZAR ahhoz hogy fizikát is számolojon azért kérdeztem hogy egy 4.4-es x2-vel ilyen gond gondolom nincs.
  • SgtChris
    Igen, fenn van a gépen. Ma is játszottam vele. Nálam minden bekapcsolva, High beállításon, 2x AA és teljes mértékben játszható, nem tudom mi lehet. Ja fenn van az 1,70-es legújabb patch. Nálad is?
  • tugyiti
    Grat sok örömöd leld benne.Gondolom nem nagyon tud vele kifogni semmi.Jah pl. Company of heroes-t próbáltad már vele?Nekem a fizikát be se lehet kapcsolni mert játszhatatlan.
  • SgtChris
    Na nekem szerencsém volt, lelkiismeretes volt a srác, szólt, amikor feladta, aztán másnap felhívott, hogy megkaptam-e, és ha igen, akkor kipróbáltam-e már, meg, hogy majd írjak neki alkalomadtán, hogy hogyan műxik a cucc. Állítása szerint áprilisban vette meg, de egy hét után vett egy zsír új gépet (Intelt) Azóta a polcon állt neki.
    így tulajdonképp nullkilométeres a procim. :-) Még a hűtőzsír sem látszott a tetején. :-)
  • tugyiti
    az jó vétel volt naon,én is most akarom cserélni csak hát én félek kéz alól venni mert onnastól kezdve hogy kifizettem a futárnak nem nagyon tudok mit csinálni ha esetleg rosz az alkatrész.
  • SgtChris
    Jaja, a 4800+ a plafon ebből a tokozásból, de ezt itt lecsekkolhatod: AMD CPU compare
  • SgtChris
    Ezzel a konfiggal most azt hiszem még kitartok úgy 1,5 évig, aztán majd akkor meglátom melyik platformba érdemes befektetni és akkor lesz egy teljesen új gépem. Addig max. a videókártya kerül cserélésre.
  • SgtChris
    22eFT+2eFT volt a futár. Annyit megért, hisz a legolcsóbb amit találtam és elfogadhatónak tűnt, az egy 4200+-os volt az Alien-nél, 32-33 eFT-ért.
  • Inquisitor
    Úgy tudom 4800+ig gyártották őket, bár lehet van nagyobb is.
    Pár helyen elég olcsón kapni még s939-es Opteron kétmagosokat is, valami 114 dollárért láttam valami Dán online shopnál. Azért eyg jobb tuninglappal már elég klasz lehet ;)
  • tugyiti
    mennyibe volt?
  • SgtChris
    Nem... Nézdd meg az aláírásomban szereplőt prockót. A múlt héten vettem, igaz kéz alól, de csak 2,5 hónapos.
  • BaliBoy
    Sziasztok. Olvastam már volt értekezés arról, hogy az X2-es 939 foglalatú procik drágábbak. Szóval ezt már nem kell megkérdeznem. :))
    Viszont az érdekelne, hogy a 939-esből a 4200+ a legnagyobb amihez hozzá lehet jutni?
  • bertino
    nekem 3800+ X2 van
    RAMot és HTt visszaosztva 2200Mhz-t bírt fesz ráadás nélkül gyári hűtővel (gyárilag 2Ghz)