7005
Athlon 64
-
lviktor #7005 Hello!
Amd Athlon 64 X2 6000+ típusú processzort szeretnék vásárolni. Annyi a gond vele, hogy az alaplapom csak a 89W-os változatát támogatja. Megannyi szaküzletet felkerestem már, elsőre mindenhol azt mondják, hogy van 89W-os, de a végén mindig kiderül, hogy az 125W-os. Most találtam még egy üzletet, akik már napok óta ülnek a témán, hogy kiderítsék ez melyik típus. Nem vagyok egy nagy processzorguru, ezért szeretnék segítséget kérni vkitől, hogy hogy a bánatba lehet azt megtudni, hogy mennyit fogyaszt az a tetves processzor. Nincs a dobozába mellékelve vmi leírás róla? Az a baj, hogy ugyanazzal a dobozkóddal, és sorozatszámmal gyártják a 125W-ost és a 89W-ost is. Ráadsául a windsor magosnál még a stepping code is ugyanaz. Attól tartok, hogy kiküldik nekem a procit futárral, vagy postán, és itthon derül ki, hogy 125W-os, és annak nem örülnék. Mivel nem szeretnék emiatt új alaplapot venni, ráadásul elég sok az a 125W.
Előre is köszi a segítséget!
http://www.cpu-upgrade.com/mb-MSI/K9N_Neo_V2_%28MS-7369%29.html
-
tamas5534 #7004 Sziasztok! Ezt az oldalt ajánlom mindenkinek akinek van weboldala mert le tölthetsz egy olyan könyvet melyben segitséget kapsz ahhoz hogy hogy lehet egy weboldalból pénzt csinálni szerintem nagyon jó ajánlom mindenkinek kb 5percet kell mindössze rászáni és sok trükköt megtudhatsz! http://www.onlinevallalkozas.hu/52699
Ja és nézétek meg ezt is mert itt mindent le tudtok tölteni amire szükségetek van! www.mp3000.mlap.hu -
Demeter #7003 Hmm..ez kár mind1 azért majd megpróbálom hátha... -
dara #7002 Ezt inkább a memóriagyártókkal beszéld meg, az AMD kényszerhelyzetben volt. -
#7001 hát ezaz. volt vagy 30 a procim, most meg el sem tudom adni:S -
#7000 ték -
#6999 Sztem nem nagyon tudod már eladni. Egy új 3000+-os áfával, mindennel !!7000!! ft. A 3500-as sem lehet sokkal drágább. Esetleg beszámítatni... esetleg. sajnos :( -
#6998 Ilyesmire gondoltam én is. De ennyire nem vagyok benne. Azt eltudnátok nekem mondoani, hogy mi az a stepping?
Egyébként ez sztem is egyértelmű, hogy üzleti 'fogás', hogy AM2-re kelljen váltani. Az socket 939 még alig van vagy 3-4 éves. :S -
Demeter #6997 Srácok köszönöm az ismételt helpet foglalat ügyben. Már csak az érdekelne, hogy vajon ezt a 3500+-os procit mennyiért tudnám eladni, vagy beszámíttatni??
Thx! -
#6996 nekem "olcsóbb" volt a proci, mert csak 3000+ :) -
dara #6995 Három éves s939? Nem mondod komolyan, még szinte nincs is olyan idős a platform. Ennyire korán vetted? Akkor jó sokba lehetett, nekem is 53-ba volt netto a proci (3500+). -
#6994 nem, mert van vagy 3 éves a konfigom, és amúgy is lemennek most az amd árak, és nyáron akarok még jáccani is, mert késöbb ennyi idöm sem lesz :)
de ha van jó érved, hogy miért érdemes várni fél évet, akkor "hallgatom":) -
dara #6993 Annyira fontos most cserélni? Nem ér rá ~fél évet?
Én nem csinálok problámát a teljes konfigcseréből. Direkt veszek egyszer egy erős konfigot, amivel két-három évig nagyon jól elvagyok. Most két és fél év körül tartrtok, és csak most kezdem érezni, hogy talán cserélni kéne, de nem érzem létszükségletnek. -
#6992 nekem úgy jön mindig ki a procicsere, hogy alaplapot is kell cserélnem, ezért írtam :) pl. most s939 -> AM2 -
dara #6991 K8 esetén kényszer a foglalatváltás memóriaváltás esetén, lévén az G-steppingig az IMC csak egyféle memóriatípust támogat (E-ig DDR(1), F és G DDR2).
Az ismétet megint nem értem, az AM2 már több mint egy éve piacon van. -
dara #6990 Az alapvető különbség a HT linkek száma. Az s940 három kivezetett HT linket tartalmaz, míg az AM2 csak egyet. Ez önmagában 144 kivezetés különbség, ezeket jórészt a feszbevezető lábakra fordították, ahogy az s939 esetén is. Persze ez csak sejthető, mivel az AM2 Functional Datasheet a mai napig nem került ki az AMD oldalára.
Emellett a DDR2 vezérlése eltér a DDR1-étől, szóval megintcsak több kivezetést igényel (nem véletlenül van több érintkező a DDR2 DIMM-eken is).
Az 5 féle foglalatot nem értem hogy sikerült kiszámolni. Vagy négy (s940, s754, s939 és AM2) vagy hat (a fentieken kívül Socket F és S1). -
#6989 a lényeg, hogy nagyon valószínű, hogy ismét egy üzleti fogást tapasztalhatunk ebben az esetben is :p -
#6988 "Nem értek elektronikához, de van egy gyanum, hogy a +/-1 lábnak nem sok köze van a DDR1 vs DDR2 témához. Így sikerült rövid idő laatt 5 féle foglalatot létrehozni."
Én valamelyest már igen. És valóban nem számít. Abban az esetben, hogyha minden lábon ugyanolyan jelek továbbítódnak mint amúgy. De szerintem nem. De ehhez már én sem értek. :) Ahhoz, hogy ki lehessen ezt jelenteni szükség lenne a processzor pontos rajzára, vagy legalábbis arra, hogy milyen lábakon milyen jelek vannak. -
Inquisitor #6987 Egyébként az egész s940-es téma egy nagy átszabás ... anno úgy volt, hogy aki Opteront akar, annak ilyen lapot kell vennie, sima AMD64-et akar, annak maradt az s754. Utána kijöt az s939, Opteronnak továbbra is s940 maradt a foglalat (1, 2, 4 és több? procis lapokhoz ugye), de aztán a legkisebbet kiadták s939-es foglalattal is. Jelenleg utóbbiból a kétmagos vicces módon kintről olcsóbb, mint itthon egy sima X2. Utána kitalálták, hogy KELL a 940 láb a DDr2 miatt, csináltak egy s940-re hajazó foglalatot, de 9 fokkal el van forgatva, meg pár lábat megcseréltek, hogy kijelenthető legyen: Nem kompatibilis. Nem értek elektronikához, de van egy gyanum, hogy a +/-1 lábnak nem sok köze van a DDR1 vs DDR2 témához. Így sikerült rövid idő laatt 5 féle foglalatot létrehozni. -
#6986 Nah, akkor megint okosabbak lettünk. :) (egyébként az AMD honlapján lecsekkolva tényleg így van. a 940 az opteron :) my pardon) :)
(szóval Demeter, ne lepődj meg ha árlistákon az AM2 helyett s940 látsz) :))) -
Inquisitor #6985 Pont, hogy nem így van. Az s940-es foglalat egy Opteron foglalat, és véletlenül SEM kompatibilis az AM2-vel. Hiába mindkettő 940 lábú. Persze ez nem hatja meg az árlista készítőket, ugyan úgy, mint amikor keverik a PCI-Expresst a PCX foglalattal. :) -
#6984 Az AM2-es amit egyébként S940-nek (vagy sAM2) is hívnak, egy foglalat típus. Ennyi. -
Demeter #6983 Srácok mit értetek az "AM2"-es alatt? Csak azért kérdem mert nem vagyok teljesen jártas eme témában. Viszont ahogy olvasom amit írtatok tehát marad az X2-es 4200+ ami még egy ideig használhatóvá teszi a konfigot (lap csere nélkül). Márcsak az a kérdés, hogy honann illetve, hogy a már meglévőt miépp is tudnám eladni/beszámíttatni.
Amúgy nagyon köszönöm a válaszaitokat! -
#6982 Sajna már nem volt az Alienben sem. :( -
#6981 Ma cseréltem le az S939 3000+ egy X2-es 4200+-ra. (legalábbis elméletben mert még pesten a haveromnál van:)))
Demeter: Az Alien-nél még találsz ilyet. 25500 ft volt. Csak 3000 ft-al drágább mint az AM2-es. Asszem így még mindíg jobban megéri mintha lapot is cserélni kéne.
A PH-n az a 23900-as szerintem nagyon drága mert használt. BEszéltem a sráccal, hogy a használtat nem illik új árában adni, de nem vette a szívére. :) -
Inquisitor #6980 Hát ha kétmagosra akarsz váltani a legkisebb amire érdemes a 420+. Természetesen (?) drágábban adják mint az AM2 verziót (amúgy AMD árlistája szerint full egy árban vannak), de ebből a szempontból is a 420 ami még megfizethető. A PH-n valaki 23.900 körül ilyet és úgy tudom van beszámítás is nála.
(Kintről rendelve ennyiért már akár kétmagos Opteront is kaphatsz, ezért viccesek az itthoni s939 árak.) -
Apocalipto #6979 hehh nekem pont olyanom van :P -
#6978 hát öszintén megmondva...s939-es már ritka mint a fehér holló,ha van akkor drága mint a bűn
használtan meg nemtom mennyi :S -
Demeter #6977 Üdv!
Srácok egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek Athlon ügyben. Adott egy
Abit KN8 Sli alaplap melyben egy Athlon64 3500+ (S939) proci van. Namármost szeretném lecserélni a procit egy kicsit komolyabbra. Viszont a lapot egyenlőre nem szándékozom lecserélni. Kérdésem az volna, hogy milyen procit javasoltok eme laphoz amivel még egy "ideig" kihúzhatnám??
Előre is nagyon köszönöm!
Bye! -
#6976 LOL -
#6975 meg se kérdezett és vett hozzzá nvidia 6100SE-t amiről magyarországon nem is halottam 9000Ft vót átszámolva kb -
#6974 hát gratulálok
mért nem mondtad neki :DDDD -
#6973 kari vot olyan láma hogy athlon 64-et 3800+ vett mikor 3eFT-aál drágább csak az x2 3800+ -
#6972 uristen -
#6971 miko lesz már x4? nem birom kivárni -
#6970 200Mhz=10e ft? -
dara #6969 200MHz. -
#6968 jóvanna Brisbane
köszi a választ -
#6967 Az S939-es X2-es 4200+-os és 4400+-os prockók között milyen különbség van, hogy a 4400-es 10e ft-al drágább? -
dara #6966 Kevesebbet fogyaszt pl. Egyébként nem Brisbone, hanem Brisbane, és nem 64nm-es, hanem 65.
A 2x512KB és 2x1MB L2 cache között teljesítményben minimális a különbség, azt meg simán kompenzálja a Brisbane többlet órajele.