7005
Athlon 64
-
Anee #1730 első 2 nem érint mert nem lesz dolgom velük:) MSI supportot tényleg szidják, nekem anno 2 éve volt dolgom velük akkor még korrektek voltak..ma már aszongyák hoszabb a garos kicserélés..:(remélem nem lesz dolgom vele...
-
Inquisitor #1729 Sorry. Boltban dolgozom, és ugyan Asus párti vagyok, de elmúlt 1-2 év tapasztalatai miatt:
1. Abitban fikarcnyit se bízom.
2. Az általam favorizált Asus-al soxor van gon, és már a support se a régi.
3. Ugyan ez MSI-re is elmondható.
4. Az agyonköpködött ECS-el meg kevesebb a gond sokkal, még ha nem is tuning-májer alaplap. -
Anee #1728 bios beállítások:
Itt tudod a fordulatszámszabályzást beállítani:
A tolerance az legyen 3 a hőfok marajon 50
Itt állísd be a ramodat:
Az órajelet vedd vissza 166-ra időzítéseket eleinte hagyd auto command rate legyen 1T
Itt jön az igazi tuning:
A dram conf-fal az előző képen látható mem állítóba léphetsz be...
amit állíts:
agressive timing:szigorúan disabled
dynamic overclocking:disabled
HT frek: FSB 250-ig 4 a fölött 3
cnq:enabled -ha akarod használni
cpu ratio:default
CPU FSB: ezt told ameddig csak birod:D
AGP frequency: hagyd 66-on
CPU Voltage: 1.55V +8.3%/ez nincs a képen....mikor meglesz a cucc tuning előtt tedd rá vagy a hivatalos 1.5ös biost vagy az 1.55 bétát/
Memory Voltage: ha durvítod az időzítéseket akkor adj rá 2.75V-ot
AGP voltage maradjon
remélem menni fog -
Robin Hood #1727 Ezt mondták a 8 megára is, aztán mégis... Azért 300 gigánál nem árt ha iparkodik a másolással, nem érek rá. :) -
Anee #1726 sajna az a +8MB cache nem sokat lendít rajta....olvass külföldi vinyóteszteket annyira nem dicsérik agyon, bár nem melexik annyira -
ymi #1725 hű vazzeg
nem is olyan egyszerű ez a tuning!
ugy látom te vágod ezt a témát,de én tök kezdő vagyok benne.
ha lehetne egy olyan kérésem beírnád nekem mit hogy kell majd beállítanom ha meg lesz az új konfig mert ugy néz ki hogy a hétvégén már összerakhatom,de nem akarok tök hülyén hozzákezdeni és jó lenne egy profi tanácsaira támaszkodni. mivel semmi kedvem galyra vágni az új rendszert már az első napon.
a konfigot már tudod de azért leírom hátha más is hozzá akar szólni.
MSI K8N NEO PLATINIUM lap
ATHLON 64 3000+ S754 gyári hűtő (egy darabig)
2*512mb ddr 400mhz RAM
2* 120G MAXTOR
PIONEER DVD-RW DVR-108
ATI 9600 PRO 128mb
KÖSZI -
Robin Hood #1724 Lehet, nem kizárt, mint említettem, nem lehet olyan gyártót mondani amelyik ne adott volna már ki valami nagyon hulladékot. De ez nem jelenti azt hogy másik terméke esetleg ne lehetne annyira jó, mint amennyire a másik szar.
Most épp a 300-as SATA Maxtorral szemezek, 16 MB cache-el. Jó lenne más típus is ami legalább ugyanezt tudja, de nem igazán láttam ilyet. -
Anee #1723 ph! nf8 fórumban nem irnak szinte semmi jót...csak az ára ami zsír,... -
Anee #1722 tesónak volt/van Maxtor Hitachi meg wd vinyója...a hitachi a leggyorsabb a wd második a maxtor csak kis fájloknál de lasabb
amúgy ha megnézed csak maxtor nem ad 3 év garit a vinyóira..
jah...van egy 5gb-os quantum és azzal sincs semmi baj...az majd 7-8 éves:)Szal nállam eddig vinyó egy se szált el... -
Robin Hood #1721 NF8-at nem ismerem, nekem IS7 volt ezelőtt, azzal semmi gond nem volt amíg szét nem rúgtam, ami ugye nem épp garis hiba. :) -
Anee #1720 bioszba pc healtnél tudod majd beállítani azt hogy a prociventi hány foktól gyorsítson ill hogy a nemlétező chipsethűtő hány foktól startoljon illetve hogy milyen gyorsan
ott beállítasz 50 fokot és 3-ma sgyorsaságot akkor lesz egy csendes géped...
tuningnál nemszáll el a cnq MSI lapon -ellentétben más lapokkal- így 2600MHz-en is tök jól fog menni csak nem 1000-re hanem 1300-ra fogja visszavenni/mivel a szorzót veszi vissza/
ha meg visszaveszed a szorzót a tuning miatt...na akkor télleg nem lesz cnq...de ha van vized akkor lesz újra:D
mért baj ha a win visszaáll:
win betöltésig 9x280-ba használod a gépet tegyük fel, s mikor betölti a cpu drivert a szorzót visszateszi 10-esre...ez 2800MHz..eredmény:win rommáfagy s sok alkalom után elszál...ilyen esetekben cpu drivert le kell szedni -
Robin Hood #1719 Mint márka, a múltban mindegyik lejáratta már magát szar sorozattal. A WD még a Quantumos időkben, a Seagate a TX-es alaplapokkal való inkompatibilitással, a Quantumnak a 850 MB-s szériája volt selejt (2 hetente partícióstul elszállt róla minden, sajnos saját tapasztalat), most meg a Maxtort divat szidni mint az Abitot. Ilyen "hagyomány" alapon semmit nem lehetne venni.
Most ez a 120 GB / 8 MB cache / SATA Maxtorom van, ezzel semmi gondom. Melegnek meleg, de a régi 40-es Quantumom (ráadásul EX széria) is ugyanolyan meleg volt. Miben jobb a többi? WD-ben pl. miért kéne megbízni, egyszer már majdnem csődbe is ment a tré cuccai miatt? Ráadásul Maxtorban osztanak már 3-400 GB-sakat is, a többi valahogy megéllt 200-nál. Szal érdekelne miben, és mennyivel jobb (ha jobb) a többi, engem meg lehet győzni, csak épp nem ezt látom magam körül. -
ymi #1718 ha jól értem akkor ha azt a lapot veszem amiről már beszéltünk(MSI K8N NEO PLAT.) és a gyári beállításokat használom,plusz leszedem az amd drivert beállítom és akkor automata lesz a venti fordulatszámszabájozása!
de ha elkezdek tuningolni akkor semmi értelme az egésznek.
az miért baj ha a win visszaállít?
-
Anee #1717 abit nf8 egyik legszarabb abit lap, asuson nem minden műxik a fix agp/pci msi drágább giga nem egy übertuning..ahogy az ecs sem ellenben ugyanazt olcsóbban adja.
szal én továbbra is ecs-et vennék annyiért -
Robin Hood #1716 Chaintechre azt mondják nagyon melegszik, ECS meg hát nemtom, de mint márka, nem a legjobb... MSI, Gigabyte, ASUS, Abit: inkább ezek. -
Anee #1715 cnq:az alaplap visszaveszi terheléstől függően a proci órajelét felére mint a gyári...ezzel kevesebb fogyaszt és kevesebbet is melexik/ezért cool/ és ha be van kapcsolva a hőmérsékletre történő fordulatszámszabályzás a BIOSban/40 fok alatt pl ne pörögjön a venti../akkor mmár quite is lesz.
Aktiválása: BIOSba ha van akkor enabled-re tenni ha nincs ilyen opció akkor alapértelmezettként enabled, AMD oldaláról procidrivert leszedni s feltenni majd az eregiabeállításoknál minimális energiaellátásre beállítani
A CnQ csak gyári szorzóval megy, ha szorzót csökkented akkor meg fog szűnni, vagy durvább esetben a win visszaállítja az eredetire/MSI lap..../ -
Anee #1714 ez a kettő közül én inkább ECS lapot venném, bár én utálom a chaintechet...eszméletlen gagyesz supporjuk van/BIOS-ra kell gondolni ezalatt/és ugye a nf4-es lapjuk csak nekik szált el a nem megfelelő hűtés miatt....esetleg sasolj meg egy Giga K8NF-9et 21+fa de mind2-nél jobb, annak ellenére hogy csak 800MHz-et HT-t tud/ez semmit se jelent/ -
Anee #1713 szvsz ha ugyanarra az órajelre teszed az A64-et akkor 2-3% előnye lesz...de a sempron 3100+ ennek ellenére nem rossz választás bár 1-2ezrerrel drágább csak az A64 2800+ ami ua. órajelen megy csak több kess és 64bit -
Anee #1712 nekem van egy 15GB-os maxtorom 6 éves semmi baja
van egy 60gb-os maxtorom ez csak 3-4 éves szintén semmi baja
A baj a maxtorokkal ott van hogy kis fileok másolásánál lasabb mint a többi gyártó...illetve a dájmondmánsztör9-ek elvileg jobban melegednek mint más gyártó ugyanazon paraméterrel rendelkező társai...
szal nekem relative semmi negatív tapasztalatom nincs a maxtorral csak az hogy ma már vannak JOBBAK
ezért akarok WD 250GB-os vinyót venni.. -
ymi #1711 heelo
valaki részletezné nekem ezt a CNQ dolgot mert én nem tudom mi az és nagyon érdekelne. bocs de én ehez hülye vagyok!!
-
#1710 Nem csak állítólag, valóban mennek annyit, ha CG steppingesek...szal nem mindengyik... -
Inquisitor #1709 De 64 bit meg az ablakban :)
És egy 3000+ AMD64 állítólag megy 2600MHz-en is 1800 helyett ... -
mEkLaU #1708 Huzva verte el hozzátenném!És valoban, nemcsak ott láttam, 2.4 ghzre huzva vagy 2.5 má nem tom, mivel abban is van sse2 csak a cache kisebb -
Inquisitor #1707 Tom's hardware hirhedten "megbízható" oldal vagy 3-4 éve :) -
Inquisitor #1706 Megéri szerintetek a ECS NFORCE4-A939 (1.0) 17.500+tréfa áron vagy Chaintek 18.600+tréfa áron, vagy van jobb ilyen áron? -
#1705 Nézzétek meg a Tomshardweren a 3100+ Sempron tesztet, sz@rrá veri az Athlon64-et, meg minden mást! -
Inquisitor #1704 "hát egy AMD64 az már jó!és abból ha dual-ba akarod nyomatni a memóriát akkor S939-est kell venned a S754-ben még nincs..."
Ja meg esetleg nem árt proci, amiben dual-DDR memóriavezérlő. Annélkül érdekes lenne. -
Robin Hood #1703 Lassan 2 éve volt rá, több gép is bekrepált alatta, mégsincs semmi baja. Ja, és sokszor éjjel-nappal megy. Ennyit erről. -
Anee #1702 ne várd hogy 10 nap után száljon el... -
Robin Hood #1701 Nekem 1 db vinyóm van, az is SATA, és nincs vele semmilyen szopás. Ráadásul Maxtor amit annyira szeret szidni mindenki. Hát ennyire szar a Maxtor... -
Anee #1700 ja mégvalami...sulinetben agp-s vga van gondolom, akkor ha azt veszed akkor MSI K8N NEO2 -t vegyél...ára kevesebb mint a neo4...úgy 33 -
Anee #1699 MSI K8N NEO4 -36
A64 3200+ --36
2x512 A-DATA 566 -50
X850XT PE -107 vagy 120
NEC 3520 vagy LG 4163 -16
REVOLTEC 450W -17 vagy SIRTEC 480W 21
Ház ami tetszik
Vinyó 250GB Seagate 7200/8mb PATA- 30 vagy 250/16MB- os maxtor is ugyanennyi --a rendzservinyód ne sata legyen...sok szopástól kiméled meg magad
ezzel lesz a állat géped...ha kevés a procc akkor a:tuning b:3500+ -ra felár +12 -
#1698 200-300ezer:) tág határ, de normális dvd író, 1giga Ram, 160gig winyo minimum, és sulinetben láttam x800xt videókártyát 112000ért, szalmég azis,monitor nemkell -
#1697 hát egy AMD64 az már jó!és abból ha dual-ba akarod nyomatni a memóriát akkor S939-est kell venned a S754-ben még nincs...
Mennyi pénzt szánsz rá? -
#1696 megcsaplak -
#1695 kb egy hónapon belül szeretnék full új gépet venni, monitor nélkül.
érdekelne hogy érdemes -e már a 64 bitesre váltani vagy válaszak még egy prescott vagy mittoménmien amd fullos konfigot? -
Robin Hood #1694 Tesztekben volt hogy szar. A gyári hűtő is hűt, mégis szar. -
#1693 Ja venti is van hozzá. Nem tudom mi a baj a formájával. A másik dolog, hog nézzétek meg, jól, hány vörösréz lamellán keresztúl vezeti el a hőt és szépnag felületeken + ehhez jön egy aszem 9X9 -es nem túl nagy fordulatszámú ventillátor, ami még zajosnak sem mondható. Akkor mi vele a gond? -
#1692 -
#1691 EZ az!
Egyébként nem tudom miből gondolod hogy tré. Ez egy igen jó kis hűtés. A 1800+-os Athlon XP-met ami ugy egyébként ha jól emlékszem 1533MHz-n megy 2200MHz-n hajtom ezzel a tré, hűtéssel.