Athlon 64

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Segítsetek!
Mióta tuningoltam egy kicsit!
A biosom rendben kiírja, hogy 200mhz-en 12 szeres szorzóra van állítva a procim, auto voltage, meg a többi is auto, kivéve a ht: 1000.
Viszont elindul az xt, persze csiga módon, és a cpuz 5szörös szoró mellett 200mhz-et ír ki 1,110 volt mellett. Újraindulás, kikapcs nem segít. Egyébként úgy kezdõdött, hogy a tuningolások után visszatettem eredeti beállításra, eltelt pár hét, gondoltam egyet és vissza akartam tenni 12 szorzóról 10*250mhz-re! A bios mengint csak okés, de az xp elindulásával 5*200mhz et írt! Tehát visszaraktam auto*200mhz-re, így minden rendben volt pár hétig! Ma én is ki akartam próbálni gerry sugallatára az amd driver frissítést, a probléma megint ua..., de a biosban lévõ beállítások okésak!
Mi az ördög...?

Gerry
Amint lesz idõm, kipróbálom, de most és a múlt héten a Nokia-nál tevékenykedek, múlt héten Komáromban, most Budapesten, és emellett iskolába is be kell néznem párszor, így arra, hogy ezzel foglakozzak, nem nagyon marad idõm, mert a kocsim még mindig nincs kész, így a gyaloglással is sok idõm elmegy.

Gerry
Huhh, valahol az AMD support oldalain, de hogy pontosan hol, arra már nem emléxem, mert állati sok marhaságot elolvastam az AMD lapjain, de lehet, hogy a microsoft is tesz róla említést valahol.

És hol olvastad az energiagazdálkodásról szóló részt?

Mikor próbálod ki az béta64-et????
Kegyetlen módon kíváncsi vagyok!!!

Gerry
Mezei SP1-es XP, a 64-est még nem volt idõm felpakolni.

Egyébként ez síma xp alatt csináltad, vagy a béta64 mellett?

Gerry
Eész=Egész, és szerintem ugyanarról beszélünk.

Gerry
Eész pontosan EZT!

Ezt töltötted:
AMD

Melyik drivert töltötted le pontosan a cpu-hoz?

Gerry
No, üdv mindenkinek!
Régen jártam itt a fórumon, azóta már én is Athlon64 tulaj lettem (Abit KV8-MAX3; Athlon64 3400+ BOX, 1GB GeiL PC3200-as DDR RAM /2x512MB/, Radeon 9800Pro, stb stb, nem lényeges a többi), és rengeteg helyen olvastam, hogy a Cool 'n' Quiet nem megy rendesen, meg csak 1 modullal megy, blabla. No, most vagy nekem van mázlim, vagy mások nem foglalkoztak eleget a dologgal, de nekem eddig 2db Athlon 64-el volt dolgom (egyik a sajátom), és miután frissítettem az alaplap BIOS-át a legutolsó hivatalos verzióra, feltelepítettem a Windows XP SP1-et, minden frissítéssel, (kivéve SP2), feltettem a legfrisebb hivatalos drivereket (beleértve az AMD oldaláról letölthetõ Athlon 64 CPU drivert is), és az AMD hivatalos oldaláának javaslatára Vezérlõpult-ban beállítottam az energiagazdálkodásnál a minimális energiagazdálkodást, gyönyörûen élesedett is a CnQ. Így ha csak webböngészésre és zenehallgatásra használom a gépemet, akkor 29-34 fokos a procim, a ventik szépen elhallgatnak. Másolás, vagy valami hasonló terhelés mellett 35-45 fokon operál a procim, tömörítés és játék esetén pedig szépen ráadja a maximális kakaót, és nagyjából 58 fokig megy fel a hõmérséklet, ami szerintem teljesen korrekt, de még ekkor sem lesznek hangosak a ventik. 3db BIOS által szabályozott venti van a gépben: CPU (gyári AMD), NB, és a KV8-MAX3 alaplap csodálatos OTES ventije, ami borzalmasan néz ki, és afféle kipufogóként funkcionál: a feszültségszabályozókról, valamint a proci mellõl húzza ki hátra a meleget. Ezeken kívül van még bent 2db 8cm-es venti, ami minimális fordulaton üzemel folyamatosan, és a házban lévõ levegõ áramoltatására szolgálnak. Egy lent elöl, és egy középen hátul dolgozik, és van még a Chieftec 360W-os táp ventije is, ami elvileg hõmérséklet függõen pörög, de az eddig mindig halkan dolgozott.

Ezt csak azért írtam le, mert itt témábavág, és ha esetleg valakinek problémája lenne a CnQ-val, akkor megnézheti, hogy én mit csináltam ahhoz hogy mûködjön.
Igaz nekem VIA chipsetes lap volt mindkettõ, (a másik egy ASUS K8V), és lehet, hogy ez a megoldás nem jó nForce-os lapoknál, de itt nekem bevált.

Lassan csinálhatnál te magad is tesztet ezekrõl a lapokról😊
kisgabo
miért is.... õõõõõõõ. 😊 dfi lap ha télleg 20+fa, megnézem... bár az msi hozza a maximumot.

Akkor mért cserélted el MSI-re?
Lesz DFI-d is akkor?😊
Falconer
Biztos nem rossz, de akkor is az FX53 a legjobb
Ha meg van van 64bites oprendszered akkor fõleg

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

de pl. p4-be létezik már 4ghz-es,az milyen lehet?

Falconer

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Falconer
Persze

akkor tulajdonképp ez a legerõsebb prcoi ami most létezik nem?

Falconer
Hát ezaz!

Narancs
hozzátenném hogy ezek 32bites tesztek. Így az Athlon64 csak 32 biten dolgozik, de még így is leveri a P4et.

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Falconer

Falconer
Az FX53

néztem a Northwood Pentium 4 3,4 Ghz és a AMD Athlon 64 3400+ összehasonlítását és játékoknál jobb az athlon többinél általában a p4 a jobb.Most melyik athlon a legerõsebb?

köszi

Narancs
Nesze, itt van 1 csomó!

nemtudták volna mert amd-s alaplapom van :-)
amúgy hol tudok tesztet olvasni?van valami koinkrét cím ahol pontosan leírják hogy melyik miért hogy gyorsabb,erõsebb...?

kisgabo
nem rossz az a cséntech herrzzz.

Narancs
Átbasztak, rád akarta sózni a drágábbat...eladóban SOSE bízz!
Olvass teszteket, ne másoknak higgy el minden szart!

ja nem,sorry. szóval Athlon 3200 Box Socket754 és Intel Pentium 4 3,2 Ghz/800Mhz 1MB+Fan.Ezt egy üzletbe mondták.Az Athlon 3200 Box Socket754 47 900+ÁFA
az Intel Pentium 4 3,2 Ghz/800Mhz 1MB+Fan 50 000+ÁFA

Narancs
én meg azt hallottam hogy Amerika nem is létezik, igazából nincs ott semmi, átverés!

azt ahllottam hogy a p4 2,8 800 fsb-s 1mb cachel erõsebb,mint az athlon 64 2,8-as.

Bandee
hát. de 1 hónapon belül nekem kéne vmi lap, hol tudok ilyet majd vajon venni? :\

Olvasd el a Prohardveren a Chaintech lapok fórumat, nem sok jót fox olvasni...
Jah ha jót akarsz akkor a DLI Lanparty UT 250Gb-t várd meg már van nagykerbe 20-ért s nagyon klafa, megy minden

Amúgy igen 1 modullal megy a cnq 2 vel viszont NEM.DFI teszt
Bandee
Bandee
ja látom. nicns feles szorzó, de az most csak 1enlõre 800pro-s chipsetekben mûxik nem? :-)

Bandee
amúgy más fórumokon, akinek chaintech vnf250-e van, mindennel meg van elégedve, cnq mûxik, fix agp/pci. kérdés. mi a gebasz akkor mégis?

Bandee
hangkártyát vhogy csak le lehet tiltani, úgysem azt használnám 😛 amúgy cnq h h csak 1 modullal mûködne? ezt most nem értem. mert 2 mem modullal meg nem vagy mi? :-)

Ha nem tuningolsz akkor sincs baj, és alapteljesítménybe pedig nem vitás hogy A64 jobb mint a P4.Mivel a fejlesztés sokkalodébb van ezért a S939 sem baj......
IDE vezérlõ 3 ezerért már van.Lan chip van minden alaplapon
Ha meg nem akarsz tuningolni akkor meg bekapcsolod az automatikus tuningot MSI-n ez megcsinálja helyetted😊
Bucser
Nem akarok tuningolni, mert abból már kiestem az utolsó celeronom után... Az utsó proci amit tuningoltam az egy 500-as cerka volt... de nem kell a parázás, hogy na vajon stabil lesz e a gép... Szóval az sem baj ha nem tuningolható a lappal a Proci, csak Stabil legyen és gyors. Mennyi mostanában egy Raid kártya??? Meg gondolom LAn chip is már van minden alaplapon... És ez a gép Kb úgy kéne, hogy 1,5 2 évig ennyit udok költeni masinkára.. max vidkártya jöhet szóba új köv karácsonyra😊(a 2005-ösre)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

ha meg akarod kímélni magad akkor elfelejted azt a lapot....csak a szopás van vele...lehet hogy lehet húzni de hangkártyát nem lehet letiltani, cnq csak 1 modullal megy bios frissítések kb 3 havonta vannak........szóval én inkább kihagynám😊MSI az minden stessztõl mentes klafa lap minden megy vele -cnq 2 modullal ûber tuning/ha teljes fordulaton hajtom a ventit akkor a 2650MHz-et viszi/- szóval inkább fizess rá szerintem

Bucser:gabesz amit mondott az valamilyen fronton igaz csak elfelejtetteni leírni hogy intel is a Socket 775-öt vagy Socket T-t fogja nyomni a jövõben szóval a S478 kb akkora életû mint a S754. Ellenben én mégis egy S754-es lapot ajánlok mert most veszel egy lapot +procit úgy 60+fáért /MSI+3000+/ s majd 1 másfél év múlva beleteszel egy utolsószériás 3700+-t....addig meg ott a tuning.
6 IDE eszköz az nem semmi....õszintén vagy alaplapi raid kártyát javasolnék vagy Gigabyte K8N/S/ PRO alaplapját, erre rá van téve az IDE RAID vezérlõ...vagy alternatívának ott a VT800 PRO is ami ellenben tuningban nem annyira klafa.Ezek 26-27+fa áron mozognak és 4 ide csatorna +2 sata eszközt visznek.
Hang: Hát ha K8NS PRO-t veszel akkor a Live mehet a kukába a Realtek ALC850 7.1-es cucc elég jól szól, és sokkalta többet tud mint a Liveod, szóval az mehetne ki.

Ellenben én inkább 3 ezerért vennék egy IDE vezérlõt és egy MSI lapot, a giga lapokkal is akad néha para -cnq minek..fesz emelés minek...- és azt egy késõbbi lapba is át tudnád menteni..
Bandee
kérdés. nforce 250es alaplapoknál mind1iknél lehet állítani fix agp/pci. konrétan chaintech vnf250 érdekelne, árban jó, kérdés tuningra milyen?

Gabesz amd64
Hát ja jó kis proci ez az AMD64 de még drága!Azaz a 939-es
A 754-es meg kezd elavulni mert kijött a 939-es!Hát a döntés ugyis a te kezedbe lesz hogy melyik procit választod!Az AMD64 gyorsabb a játokoknál de a P4 jobb a tömörítés renderelésbe meg az ilyen hasonló dolgokba!

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Bucser
Most állok gépbõvítés elõtt. mivel alapvetõen 2 lehetõségem van bõvítésre kérdés.. Alaplapot úgyis cserélnem kell úgyhogy a kérdésem mennyire hajlamos melegedésre az ez az Athlon 64 és mennyire nem szereti, ha meghal felette a hûtõ??? Mellesleg egy 3000Mhz-s vagy 3200-asban gondolkodtam akár AMD akár Intel lapkát vennék. Érdekelne, hogy milyen alaplapokat javasoltok és prociból is dobozosat vagy OEM elég-e... Amik mellé kerülének Ati RAdeon 9500 Pro(ez régebbi már de új vidkarira nincs pénzem) 1024 ramot vennék bele és egy SB LIve Value van benne bennehagyjam-e vagy az alaplapit érdemesebb már ennél használni? Másrészt RAIDes kellene mert 6 darab ultra ATA-s lemezem van (ezek még ugye párhuzamosak és nem a serialata-hoz tartoznak). Várom mindenki bölcs tanácsát... Csak azért kérdem mert tesztek alapján megtetszett a proci...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bandee
elõrendeléssel lesz lehet, azért kérdem :\

[Jakuza]
Kozeleg az ido. 😛

"Az IDC piackutató cég szerint az év elsõ három hónapjához képest 81 százalékkal több AMD Opteron processzorral szerelt kiszolgálót értékesítettek a második negyedév során. Az IDC elõzõ negyedéves jelentését alapul véve ez több mint 80 ezer szervert és az x86-os piac több mint 6 százalékát jelentené. Az AMD igen ambiciózus, év végére a piac 10 százalékát követeli magának, amely teljesítmény példátlan lenne a vállalat történetében.

A vállalat néhány évvel ezelõtt jelentõs stratégiaváltáson ment keresztül, mivel belátta, hogy a PC-piacon a vállalat életképessége hosszú évek, évtizedek hányattatásai után végkép kérdésessé vált. Az AMD az Intel tevékenysége után keletkezõ vákuumot felismerve szerverek és munkaállomások követelményeinek megfelelõ architektúrát tervezett -- olcsó, jól skálázódó infrastruktúra, kompromisszum nélkül teljesen kompatibilis, 32/64 bites processzorral.

A lépés helyességét igazolja, hogy a szakmai körökben hatalmas presztízsveszteséget is felvállalva az Intel -- példátlan módon a két társaság eddig történetében -- keresztlicenc-megállapodásuk keretein belül átvenni és beépíteni kényszerült Xeon illetve Pentium 4 processzoraiba az AMD által kidolgozott 64 bites kiterjesztést."

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Rá van szitázva a nyákra hogy 1.0 vagy 1.1...megnézni azért meg lehet a boltokban már ahol nem elõrendeléssel veszed
Bandee
oszt h állapítsam meg h milyen?
chipseten ott feszül hûtõ...

fõleg ha 1.1-es...van egy pár 1.0-ás amin nem is KT800 PRO van hanem sima KT800..tehát KV8-at kapsz kv8 pro-ként...