Athlon 64

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Shep
AMD64 2800+ vagy XP 3200+ a gyorsabb?/jelenlegi progikkal jelenlegi xp-vel/

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
nf4 ára mennyi lesz, közelítõleg?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

NF4 és KT890/890 PRO 1-2 hónapon belül megjelenik az már kezeli a PCI-E kártyákat...nem is egyet hanem egybõl 2 vga-t is/nf4 890p/
[Jakuza]
Ez szep meg jo, de en ugy erzem amig nincsen PCI-E csatlakozo a 939es lapokon nem eri meg oket megvenni.
Pedig megakartak ajandekozni egy Asus A8V-vel.
De ugy erzem meg kell varni az ujabbakat, ugyis jonnek ki egy honapon belul az Atitol az X700-as szerias VGA-k, amik allitolag eleg olcsok lesznek. Tehat i waiting for the new motherboards.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Hát ez azért így NEM igaz😊
A két chip egy és ugyanaz csak az Ultra az a S939-es procikat szolgálja ki míg a 250/Gb a S754-eseket....mindkettõnek 1000MHz-es a HyperTransporja hiába írta FleSs a cikkében a 800-at nem igaz most nekem vígan megy 1010MHz-en😊
Narancs
pl az 1iknek 2Ghzes a HT -je, a másiknak meg 1.6Ghz -es...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

ZaJanga
Most mi a különbség az nForce3 ultra és az nForce3 250gb között?

?????????????????????

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Akkor marad a képzeletbeli csúcson számomra továbbra is a MSI
kisgabo
a dfi lapján állitolag nem megy a c@q ha tuningolsz.

Gerry
ogtam=fogtam
akor=akkor

Hát igen át kéne olvasni, amit ír az ember, de annyira rááll a kezem arra, hogyha leírtam valamit, akkor lehet nyomni a mehet gombot...

Gerry
Igaza van Anee kollégának, minden gyártónak vannak gyengébb és erõsebb szériái, ki kell fogni a jó lapot! Hiába mondom neked, hogy az Abit KV8-MAX3 jó, mert lehet, hogy én éppen egy jót ogam ki, a többi meg vacak, vagy az is lehet, hogy a többi is jó, csak te éppen egy rossz darabot fogsz ki, és akor onnantól te szídod mint a bokrot. Érdemes olvasgatni a neten a teszteket, és amelyiket a legtöbben dícsérik, az valószínûleg többnyire jó is!

Narancs
Abszolúte igazad van!

Vannak a gyártóknak hullámvölgyei...
Abitnál ott a NF7 korai szériái Asusnál ott a korai szériás K8V -minden második eldurrant😄-.......
Mihez kellene a lap amúgy?
Gerry akkor most melyikek a jó gyártók, mert amikor én vettem az abit nf7-s-es lapomat egy éve mindenki szidta az abitot?
Igaz a rev 1.2-es lapokkal volt gond de a rev 2 -esek már jók. Sõt..

Gerry
Még nem adták ki a végleges XP 64bit Editiont, de azzal lesz majd az igazi, bár már a mezei XP SP1 alatt is jobban muzsikál az Athlon64 sok esetben, mint a P4 Prescott.

Mr Manson
hm... sp1
nem kell alá valami 64bites op rendszer , hogy tuti legyen?

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

Gerry
CnQ= AMD Cool 'n' Quiet technológia, aminek az a lényege, hogy a processzor kihasználtságához mérten szabályozza a feszültséget és az órajelet.
Ezáltal ha csak webböngészés vagy hasonló dolog mey, akkor leveszi a sebességet és a feszültséget minmumra, így a prociventillátor gyakorlatileg nm is kell, hogy forogjon, mert alig melegszik a proci, nekem pl volt hogy 29 fokra is lehült amikor csak winamp ment. Aztán ha prociigényesebb alkalmazást indítasz azonnal rákapcsol, úgy, hogy észre sem veszed. A sebességet minimumról maximumra vagy fordítva 1mp alatt 30x képes változtatni a proci, így az átállást észre sem veszed, ha csak nem vagy képes érzékelni az 1/30-ad másodperc-et!

Akkor ezt a lapot nem erõltetem bocs csak a chipet néztem😊

Ennyire nem másztam bele a témába én lemaradtam az nforce2-es lapoknál akkor még jó volt ezért gondoltam.
Mindenesetre az nforce3-as chiphset szerintem jobb mint a via k8t800-as.

VNF3-250-et ha akrsz akkor olvasd át a prohardver fórumot róla...elmegy a kedved tõle😊
A DFI rõl nincs tapasztalat de 26 bruttóért szerintem MINDENKÉPP jobb választás
1: gyári
2: winxp sp1
3: ha nem terheled a procit /0-35% kb/ akkor felére veszi az órajelet ezzel csökkentve a fogyasztást+hõtermelést==>csökkentve a venti fordulatszámát/alaplap/
Tehát csendesebb lesz a gép és érezhetõen nem lesz lassabb...de ha játszol akkor egybõl felmegy a rendes értékre
A lapot el tudod adni olyan 10 körül a prociért meg kérhetsz olyan 12-t.
Ja a lap amit mondtam: Chaintech VNF3-250

Gerry
Cahintech, így írják... És nem nagyon dícsérik az Athlon64-es lapjaikat. Nekem Athlon XP alá volt egy 7NJS Ultra Zenith-em, az tökéletesen operált, de az A64-es lapjaikat nem ismerem, csak hallottam, hogy nem a legjobbak.

az eslõ mostmár igen a második valakinek igen valakinek nem.....asus minõség😊

Mr Manson
Mennyit lehet kérni érte szerintetetek?

Pár gyors kérés:
1. Procihütõ?
2. Op.rendszer?
3. Mi is ez a CnQ pontosan?

Gerry
Abit KV8-MAX3 is tudja, és az Asus K8V is tudja 2 modullal a CnQ-t. Mindkettõ VIA K8T800.

Szerintem nézd meg a prohardvert mert most tesztelték a 64-es lapokat. Én inkább nforce 3 250-es lapot ajánlok.
A depon láttam egy chainteket(remélem jól írom)25-ért szerintem megéri.

Gerry
Nekem simán megy. Mondom mit csináltam:
-BIOS Frissítés/CnQ engedélyezés BIOS alatt
-Power Management minimal-ra állítása
-AMD CPU driver telepítése

Ez volt a sorrend, és nekem azóta is fullosan jól megy minden, és megy a CnQ is rendesen.

Mr Manson
Mostani gép XP2800 beállításaival megy.
Csak nem tudom mennyiért lehetne elpaszolni!

MSI KT4 Ultra + AthlonXP2500(Barton)+Spire Wisperock IV.

Mégjobb😄
Õszintén még nem sok ember próbálta 3 modullal hogy megy-e a cnq, ellenben BIZTOS hogyha 3 modul van akkor a maxx amit kezel az a 333MHz.Szóval vagy megválsz tõle és veszel 2 512-est amit hajthatsz 400+-on vagy maradsz és ezt hajtod 166+ on..a + a tuning😊
Mr Manson
2x256 + 512

ezt én nagyon jól tudom😊
Mr Manson:Semmi baj nincs ha csak az van hajtod asszinkronban, de ha tudsz akkor esetleg cserélj...Ha meg nem akarsz tuningolni, akkor meg még lehet hogy mind1....ellenben ha az 2 modul /2x512/ akkor kevés lap fogja szeretni a Cool'n'quite-t, ugyanis a javarésze csak 1 modulllal mûxik....de pl A K8N NEO-m az tudja 2 modullal is
Mr Manson
A gáz még az hogy 1GB DDR333 ramom van, gondolom DDR400csere kéne

Mr Manson gondolom a pénz miatt írt 754es procit, Narancs meg 939es alaplapot tukmál rá. Ezért írtam narancsnak!

Már van Socket 939-es 3000 és 3200+ szóval lassan elérhetõ áron lesznek S939-es cuccok😊
Mr Manson: ha nem tuningolsz akkor vedd meg csak azt a lapot
Csakhogy, az a proci 939-es lapba, hát nemtom!?!?

CoolStuff
Nekem sincs zsém!😄DD
Kölcsõn kérek majd!😛

Wow, de nosztalgikus olvasgatni a 18 évvel ezelőtti agymenéseket.:-) Am prohardver: M0Dair

Narancs
csak idõközbe elköltöttem a rávalót...😞
Szóval a kis fémkazettában õrzött ultra-extra-dugi dellához kell majd nyúlni...

CoolStuff
oké

Wow, de nosztalgikus olvasgatni a 18 évvel ezelőtti agymenéseket.:-) Am prohardver: M0Dair

Narancs
Nem, azt mondtam neki hogy csütörtöktõl oszt.kirándulok, aztán csak ma esett le, hogy az jövõ héten lesz...😄
No mind1, azt mondta hív ha megvan a táp meg a blokk is, aztán már megyünk is értük!

CoolStuff
Akkor marad a jelenlegim még!😄
Zalmanos csóka hívott már?

Narancs
Még fejlesztik...😊
Asszem nForce4 ütõs lesz, és ATI (!) is készíti már az A64 -es PCI-eXpresszes chipsetet...
Jeleneleg nForce3 250GB ill Via K8T800 PRO chipsetes lapok a legjobbak (úgy tudom).

CoolStuff
Mi a lehetõ legjobb A64 konfig alaplappal?

CoolStuff
Meg drágább is!😄

Narancs
K8T-Neo2 jobb lenne...

CoolStuff
Simán!😛

Vissza a problémámhoz...: nem az amd driver csere volt a bibi, hanem az energiellátás minimumra való levétele!!!!
Gerry, neked nem volt ilyen problémád?
Ha nem, akkor nekem miért???? Vagy nem mondtál el mindent?

Ha péz nem számít?!

Mr Manson
Gondolkodom egy cserén:

AMD 2500+ Barton
MSI KT4 Ulta alaplap

vs

Athlon64 3000 Box Socket754
K8T Neo-FSR

Megéri beleölni a pénzt?

Visszatettem az eredeti amd drivert, megszünt a probléma, viszont egy sárga felkiáltó jelett tett az eszközkezelõben a processzor elé. Mindenki tudja, hogy ez rossz omen!
Mit csináljak?