Athlon 64
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját
amúgy google...
a balettpatkány
Köcc
Netrunner:Chaintech lap 3.0-ás BIOszal minden memórialehetõséggel tudja a cnq-ot...biosba nincs ilyen opció mert gyárilag be van kapcsolva...ha azt akarod ne legyen egyszerûen otthonira állítod az energiaellátást...
MSI+Infineon: Próbáld meg másik slotba tenni a ramodat az egyikat..pl 1-3ba legyen...Jah és tedd fel valamelyik 1.5x-es BIOSt az SOK memóriagontod orvosol
C&Q -t h lehet aktivizálni elolvastam az ide vágó részeket letöltöm a CPU drivert az AMD oldaláról(ez kell mindenképpen?)
És hol állitok be,mert én az energiaellátásnál nem találok ilyen minimális opciót😛
Köszke😊
Olvastam is egy érdekes cíkket ezzel kapcsolatban: http://www.tomshardware.com/motherboard/20040602/index.html
Lehet már ti is olvastátok, mert nem mai a cikk, de pont errõl szól.
Most vissza olvasgattam a fórumokban, igaz akkor hogy chaintech-ben a cool&quiet nem mûködik?
a balettpatkány
Tudomm h a lap leirása mindkettöt irja de az n 2 Infineon 512/400 al óránként kifagy.
Most zesztelem 1 el singlevel.Lehet h csak nem csipi ezt a szériát,de vazzeg ennyi nyügöt a ramokkal😛
A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját
De lehet hogy Samsung helyett Kingmaxot fogok venni. :-)
A memóriával kapcsolatban nem egészen erre gondoltam. Azthiszem én is olvastam már valahol, hogy a 754-es AMD csak egycsatornás, arra gondoltam, hogy két 256/400-as memória vajon fog e 400-on ketyegni? Vagy csak 333-on fog? Az elõbb is valami hasonló kérdés volt.
a balettpatkány
Asszem ilyen proci nincs
Megkellene nézni a kompatibilitási listát de sajnos Chaintechék nem közlik a laphoz😞
A lap amúgy egycsatornás memvezérlõvel rendelkezik ha a csatornával kapcsolatban ezt kérdezted.😊
a balettpatkány
akkor még várok!

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate
a balettpatkány
De kössz a tanácsot, akkor majd egybõl repül fel rá az új bios.
Egyébként mi volt ez a kérdéssor a memóriákkal kapcsolatban?
Most olvastam valami hasonló cikket a tomshardweren memóriatesztetrõl. Pontosan nem értettem, de azt láttam hogy az amd 64-ekkel nem olyan tiszta ügy ez a memória dolog (meghogy hány oldalas a mem, meg hogy hány darabot raksz bele), ezt el tudná valaki röviden magyarázni?
Én két Samsunk 256/400-as memóriát akarok belevenni... van esély rá hogy azok normálisan mûködjenek (a fenti alaplapban)? Van ezzel valakinek valamilyen tapazstalata?
a balettpatkány
Akármilyet is vettél egybõl tedd fel rá a 3.0-ás BIOSt az már emberivé tette amind2 lapot.
Gyári hûtõvel megnézed mit bír ha nem jó veszel rá késõbb valami komolyabbat
Egyébként gyári hûtés lesz rá mert sulinetben veszem. De ha az is ilyen jó akkor megnyugodtam. :-)
a balettpatkány
MSI meg király lap, plussz könyebben beszerezhetõ mint a DFI
Epox az áráért drága.....és nem ér annyit
Köszi
Az az igazság h MAX3 -as alaplapom nem kezeli jól a memóriákat fõleg a 3-at ezért cserélem ki NF3-asra..
MSI-t igérték ezek a bénák ,de félek egy kicsit h megy e a 3 modullal
nV kártya+NF3/4>nV kártya+VIA/Intel...
tehát ATi kártyával ugyanazt hozza mint a többi, csak a sajátra optimalizáltak piccit😊
AMD gyári hûtõ ha maxxon megy akkor hangos...sõt zavaró...De még 2600MHz-en /ennyit tud ugyanis gyári hûtõvel a gépem csak még nem frissítettem az aláírásomat/ sem pörög fel nyitott házzal maxxra soha...
2520-on úgy megy hogy 3000 fölé SOHA nem megy a fordulat..így értelemszerûen most ennyin használom inkább😊
Tehát lehet tuningolni gyári hûtõvel is ,de ha nem dobozos procit veenél mondjuk akkor vegyél rá egy nagyobb hûtõt a +MHz-ek miatt😄
És az ATI kártyáddal rendesen mûködik az nvidia chip? Csak azért kérdem mert nekem is az lesz mellé.
És az AMD gyári hûtõ nagyon hangos? Azzal húztál a procin 500mhz-t? (ha jól látom :-) )
a balettpatkány
Jah minden lapnál csak 2 oldalas rammal megy 3 modullal 400Mhz-en
DFI:Igen
MSI: Talán 3 modulnál már 333MHz a maxx alapórajelen
ZNF3: 400MHz megy 3 modullal is
Giga K8NS: nincs tapasztalat de legszarabb esetben is 333MHz
MSI-vel és DFI-vel megy 3 modullal a cnq is ez tutter
Melyik Nf3 250 Gb os alaplap müxik 3 db 512/400 rammal tökélatesen
v 3 db 512/333-al?
Van vkinek biztos tapasztalata??
DFI LP UT 250 Gb állitólag megy 3 400 -al ,de érdekelne pl az MSI K8 NEO Platinum ill. Gigabite KN8NS Pro és a Chaintech ZNF3 -250 Zenith h megy 3 al???
Van valakinek mérvadó tapasztalata??
Köszi!
Anee, ha jól látom neked valami olyasmi van, érdemes beruházni rá?
a balettpatkány
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
Ez a hulladék sempron meg érdekes annak fejében hogy te egy ATHLON XP-t kapsz más néven csak olcsóbban...úgy látszik valakinek a név jelenti a teljesítményt...

off-olok...
A sempronokról mi a véleményed?
Tulajdonképpen a T.bredek specifikációja újabb gyártás technológiával nem?Tehát kb. ua.-t a teljesítményt hozzák.
Tehát lehet DC-be rakni de a proci nem tudja így XP-knél a legmagasabb amit alap 400mhz-es beállításnal adott az.
És igazam volt a 3800 A64 támogatja a DC-t azt ÍRJÁK hogy a 939-esek támogatják csak a L2 ben térnek el egymástól
ÉS felismeri hogy PC4000😊
Az én rendszerem 2500@3200 barton SC-ben fika eredményt hoz viszont DC-ben 28xx-et.
Most hogy kicsit emeltem az fsb-t(220) közel 3300-at csinál de az everest szerint SC-ben 2790 és ez sehogy se jó.
Te SC-be vagy DC-be használod?
A lista élén egy A64 3800 van DC-be....
Na szal nem igazán értem ezeket az eredményeket.
Olyan mintha "parasztvakítás" lenne ez az ámítástechnikán belül.
V.hol olvastam,h lesz variálva is.(mármint,h DC +512 L2 a sima A64-be)
valószínû egyébként,h az FX-ek gyártása során a "selejtes" procikból csinálnak(nának) ilyet..
Megvárom az nForce4 teszteket
thx
Single Chanel 500MHz 2.5-3-4-6-1T Everest: 4000/1650 1 modullal..2 modullal ugyebár több....
512Kbyte vs 1MB L2 hasonló...alig érezhetõ a különbség míg S754-es prociknál az 512Kbyte L2-vel rendelkezõ procik sokkal joban húzhatók.
Úgyhogy szerintem 3000/3200+ -nak van értelme...azt hogy melyik platfomot választod azt már csak majd a rászánható keret dönti el../S754 vs S939/
az athlon xp-be nem volt csak egy csatornás viszont az nForce2 chipset két csatornás volt??!!
és ha tesztelték a P4-ekkel együtt szinte ua. jó eredményeket produkált
az athlon 64 ek közül is csak az FX-ek és ha jól tudom a 3800,3500 tud két csatornát az utóbbi kettõ csak 512 L2 -vel rendelkezik.
Végül is 1Mb L2 single chanel mem. vs. 512 L2 dual chanel (ha most nem nézzük az Fx-eket) -al szemben melyik a jobb választás?
Mi a tapasztalat? Mert ha tuningolom a rendszert egy egycsatornás procinál és mondjuk egy 500mhz-es memóriát használok akkor az everest szerint nõ a memória sávszélesség is és túllépi a fizikailag támogatott 3,2gb/s sebességet....
?????