Athlon 64
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ccas 3-ról íllísd 2.5-re
4-->3
4-->3
8-->5 vagy 10-re
2T-->1T-re
BIOSba meg fogod találni ezeket a beállításokat
Jah és adhatsz feszt is neki 2.7-2.75 még normális és 2.8 sem káros neki
Ellenben én eladnám a 2x256-ot és vennék 2x512-t mert ha eddig szar volt a cnq akkor 3 modullal kb esélytelen lesz abban a lapban😞
ALC850: nem tom milyen a Live! de nagy különbség hangminõségben a Santa Cruz és e között nem volt...prociterhelése nem olyan penge mint a Santanak volt de hát istenem, kell a pci slot másra😞
Jah és a Santa Cruz kb Audigy szinten van nem live szinten...szal live szintet szerintem hoz ez a realtec cucc
ryzen 5 3600, 16 GB RAM, Radeon 5700XT
a balettpatkány
Add el a két 256-ost és vegyél 2 x 512-õt.....
A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját
lenne megint egy hülye kérdésem :-)
A memóriákat még nem próbáltam felcserélni, de biztosan azzal gyûlt meg a baja a cnq-nak, mert amint a memóriahasználat cnq-val eléri a 256 mb-t, akkor vagy lefagy vagy újraindul a gép. (2db 256mb samsung van benne)
Ha nincs bekapcsolva a cnq rendesen megy a gép.
Viszont most már inkább egy kis bõvítésen gondolkozom mivel az az 512ram elég karcsú, viszont abszolult nem tudom, hogy hogy megy ez a kompatibilitási dolog, ha monjuk más márkájú ramot rakok bele, mondjuk egy 512-es modult.
Számítanak a különbözõ memória idõzítések?
Van esély rá, hogy az alaplap rendesen 400mhz-re felismeri mindet?
Most az alaplap valami 3-4-4-8 -as idõzítést ír ki, meg azt, hogy "2T"
Tudom nagyon láma vagyok, de valaki elmagyarázná nekem hogy ez mi?? :-) Érdemes ezeken a beállításokon állítgatni?
a balettpatkány
,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"
Igen próbáld meg átrakni más slotokba
Pedig hétvégén már kezdtem megörülni mert kb. másfél órán keresztül futtattam egy Prime95 nevû gépnyúzó progit és teljesen stabilnak tûnt a dolog. Persze ez még az elõzõ biossal volt cnq nélkül.
Úgyhogy szerintem a cnq-tól fagy. A ramok most az elsõ két slotban vannak. Próbáljam meg átrakni õket a 2-3-as slotokba?
Egyébként mennyit nyerek ezzel a cnq-val? Érdemes egyáltalán itt szenvedni vele? Csak azért kérdem mert a venti nem hõszabájzós így nem lett halkabb a gép amikor ment a cnq (egyébként a cpu-z azt írta ki hogy a szorzót 5x-re állított vissza a cnq, az jó?)
a balettpatkány
ha cnq a ludas akkor próbáld meg más slotba áttenni a ramokat
A c&q megy... csak néha lefagy... :-(
Ez mitõl lehet? Most visszaállítottam normálra és nincs semmi baja.
a balettpatkány
Persze ez mind letörölt bios után
Kár hogy D0-ás mag se lesz már S754-be nemhogy E-s....bár ha ez is visz 2600-at/ ami 3700+/akkor minek az upgrade?😊
A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
"Az Anandtech információi szerint az AMD 2005 elején megjelenõ új, "E" jelöléssel ellátott Athlon64 processzor-revíziója nem csak javított memóriavezérlõvel, hanem SSE3 támogatással is rendelkezni fog. A korábbi információk szerint az AMD csupán kétmagos processzoraiban támogatta volna elsõként az Intel továbbfejlesztett multimédiás utasításkészletét.
A 2005 elején megjelenõ, E jelölésû maggal rendelkezõ Athlon 64 processzorok 90 nanométeres technológiával készülnek. A lap értesülései szerint az SSE3 támogatás beépítése mellett az AMD tovább növeli majd az Athlon 64 processzorok órajelét is: a 4200+ jelölésû processzor már 2,6 GHz-es órajellel lesz kapható, míg az Athlon 64 FX-57 modell 1 Mbyte cache mellett 2,8 GHz-es órajelet tudhat majd magáénak. Ez utóbbi processzort várhatóan 2005 második félévében dobja piacra a vállalat."
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Amúgy igen k8n neo2 platinum
MSI K8N Neo2 Platinum??
Egyébként én nem hallottam, de nem is tartottam közel hozzá a fülem miközben játszottam. :-)
a balettpatkány
Spórolnak Te meg szívsz!
Nem is írnak róla olyan rosszakat, azt meg csak most fedeztem fel (a cikk írásában), hogy milyen progik vannak a value pack cd-n... azt hittem csak demók de van egy-két hasznos is.
a balettpatkány
Ent:szvsz a Zalman helyett inkább CoolerMaster Hyper6-ot vegyél hasonlóan nehéz de jobb és mellékesen olcsóbb..És a S754/939/940-nek mindnek ugyanolyan a lefogatója szal eccerûen azt irják rá hogy K8 ready😊
Ha meg Zalmant akarsz akkopr meg ne vedd boltba PH! piacán 6-7ért van Alcu és 10 körül új cu
Naon megtetszett az az Aerocool HT-101, nincs 754 es kiszerelésben?
Ha igen akkor hol lehet kapni? Naon COOL!!!!
Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp
Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp
Aerocool HT-101-nek van S754-re is jó verziója, ill Gigabytenak is van egy brutál hítpálypos cucca....
Bár én TR XP-90et vennék csak az ventivel 12
5-10e Ft. között gondolkozom! Halk és strapabíró legyen!
Egy piii 1ghz-s géprõl tértem át most erre az amd64(3000+)-ra, így a sebesség különbség már kézzel fogható... :-)
Kicsit most még fura, hogy mindent olyan gyorsan csinál. :-)
Most már legalább megy rendesen a Far cry demo is :-), ami eddig csak 0.1fps-el ment...
Közben megnéztem cpu-z ben, a szorzó maradt... ezek szerint a cnq még nem megy. Akkor azt hiszem mégis csak kénytelen leszek föltenni a 3.0-ás biost. Kössz Anee... :-)
a balettpatkány
Pl CPU - Z nevû progival megnézed a proci infóját, és ott látni fogod hogy ha megy a CnQ, mert a gyárinál alacsonyabb szorzót fog mutatni, mivel CnQ leszabályozza...
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
Na szóval megvan az új vnf3 250 lap meg meg a proci (most már errõl írok). A biost még nem frissítettem (egyenlõre örülök hogy mûködik :-) ). Viszont a cnq-t nem tudom hogy kéne megcsinálnom... letöltöttem az amd oldalárol a procidivert és az energiagazdálkodást is minimumra állítottam ahogy írtátok, de nem észleltem semmi változást. Egyáltalán honnan tudom, hogy negy a cnq? :-)
a balettpatkány