Athlon 64

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát a 3-4-4-8-2T az nem a legsztárabb idõzítés...nekem is úgy megy a ramom...csak 288MHz-et😊
Ccas 3-ról íllísd 2.5-re
4-->3
4-->3
8-->5 vagy 10-re
2T-->1T-re
BIOSba meg fogod találni ezeket a beállításokat
Jah és adhatsz feszt is neki 2.7-2.75 még normális és 2.8 sem káros neki
Ellenben én eladnám a 2x256-ot és vennék 2x512-t mert ha eddig szar volt a cnq akkor 3 modullal kb esélytelen lesz abban a lapban😞

ALC850: nem tom milyen a Live! de nagy különbség hangminõségben a Santa Cruz és e között nem volt...prociterhelése nem olyan penge mint a Santanak volt de hát istenem, kell a pci slot másra😞
Jah és a Santa Cruz kb Audigy szinten van nem live szinten...szal live szintet szerintem hoz ez a realtec cucc
Üdv! Az lenne a kérdésem, hogy egy alaplapon levõ Realtek ALC850 -es audio jobb-e a Soundblaster Live 5.1-nél?

ryzen 5 3600, 16 GB RAM, Radeon 5700XT

Dual channel amúgy sem volt, mert ez 754-es foglalatú AMD.

a balettpatkány

ZaJanga
Tudtommal az a jó ha egyformák a ramok.Ha a két 256-os mellé beteszel egy 512-est lehet, hogy a dual ch-ról is lemond6sz.
Add el a két 256-ost és vegyél 2 x 512-õt.....

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Üdv,

lenne megint egy hülye kérdésem :-)

A memóriákat még nem próbáltam felcserélni, de biztosan azzal gyûlt meg a baja a cnq-nak, mert amint a memóriahasználat cnq-val eléri a 256 mb-t, akkor vagy lefagy vagy újraindul a gép. (2db 256mb samsung van benne)
Ha nincs bekapcsolva a cnq rendesen megy a gép.
Viszont most már inkább egy kis bõvítésen gondolkozom mivel az az 512ram elég karcsú, viszont abszolult nem tudom, hogy hogy megy ez a kompatibilitási dolog, ha monjuk más márkájú ramot rakok bele, mondjuk egy 512-es modult.
Számítanak a különbözõ memória idõzítések?
Van esély rá, hogy az alaplap rendesen 400mhz-re felismeri mindet?
Most az alaplap valami 3-4-4-8 -as idõzítést ír ki, meg azt, hogy "2T"
Tudom nagyon láma vagyok, de valaki elmagyarázná nekem hogy ez mi?? :-) Érdemes ezeken a beállításokon állítgatni?

a balettpatkány

www.biosiras.hu
Gyorsan címet

Csak hogy tudd, az Athlon 64-hez az alaplapot is le kell hozzá cserélni.

Narancs
Ezt és ezt olvasgasd...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Morphin
Helló most tervezek venni egy AMD 3000+ XP-t.Kérdésem az lenne hogy mi a különbség az XP és a 64-es procik közt???

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

ja primenak meg ne higgyél'....nekem 2600-on 1000% primestabil a rendszer közbe meg Rollercoaster Tycoon 3 2500-on megy csak stabilan....
a cnq-tal elvileg akkor tudsz nyerni ha az alaplap fordulatszámszabályzójával játszadozik...a gyári venti se hõszabályzós mégis megy vele 1000-4000ig😊

Igen próbáld meg átrakni más slotokba
Én még az égegyadtavilágon semmit sem tunungoltam rajta, és nem is tervezem, amig stabilan nem megy a rendszer (meg amíg egy jobb videókártyát be nem szerzek amivel már volna értleme a tuningnak).
Pedig hétvégén már kezdtem megörülni mert kb. másfél órán keresztül futtattam egy Prime95 nevû gépnyúzó progit és teljesen stabilnak tûnt a dolog. Persze ez még az elõzõ biossal volt cnq nélkül.
Úgyhogy szerintem a cnq-tól fagy. A ramok most az elsõ két slotban vannak. Próbáljam meg átrakni õket a 2-3-as slotokba?
Egyébként mennyit nyerek ezzel a cnq-val? Érdemes egyáltalán itt szenvedni vele? Csak azért kérdem mert a venti nem hõszabájzós így nem lett halkabb a gép amikor ment a cnq (egyébként a cpu-z azt írta ki hogy a szorzót 5x-re állított vissza a cnq, az jó?)

a balettpatkány

A tuningtól fagy le vagy a cnq-ttõl?😊
ha cnq a ludas akkor próbáld meg más slotba áttenni a ramokat
Na, frissítettem a biost 3.0-ra
A c&q megy... csak néha lefagy... :-(
Ez mitõl lehet? Most visszaállítottam normálra és nincs semmi baja.

a balettpatkány

ezt pesten 300 forintért javítják szal ezért felesleges kimenni...bár nemtom hol lax
Jövõ héten ugyan kicserélik (remélem), de ha már kint vagyok Bécsbe megnézem mennyibe kerül a k8n

bios frissítés alatt : Ready Error
Persze ez mind letörölt bios után

sajnos nem mert márnál is serceg😊És más chaintechek is sercegnek nem csak a vnf3....

Kár hogy D0-ás mag se lesz már S754-be nemhogy E-s....bár ha ez is visz 2600-at/ ami 3700+/akkor minek az upgrade?😊
ZaJanga
I'have a Dream......FX :-)

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Narancs
simán lehet, hogy csak az a példány sercegett, amit õk teszteltek...

[Jakuza]
Nos ez a hir pont ebbe a topicba valo.

"Az Anandtech információi szerint az AMD 2005 elején megjelenõ új, "E" jelöléssel ellátott Athlon64 processzor-revíziója nem csak javított memóriavezérlõvel, hanem SSE3 támogatással is rendelkezni fog. A korábbi információk szerint az AMD csupán kétmagos processzoraiban támogatta volna elsõként az Intel továbbfejlesztett multimédiás utasításkészletét.

A 2005 elején megjelenõ, E jelölésû maggal rendelkezõ Athlon 64 processzorok 90 nanométeres technológiával készülnek. A lap értesülései szerint az SSE3 támogatás beépítése mellett az AMD tovább növeli majd az Athlon 64 processzorok órajelét is: a 4200+ jelölésû processzor már 2,6 GHz-es órajellel lesz kapható, míg az Athlon 64 FX-57 modell 1 Mbyte cache mellett 2,8 GHz-es órajelet tudhat majd magáénak. Ez utóbbi processzort várhatóan 2005 második félévében dobja piacra a vállalat."

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

mit csináltál vele???????????????????????????????????????????????
Amúgy igen k8n neo2 platinum
Tönkre vágtam az alaplapom, most mit ajánlasz!
MSI K8N Neo2 Platinum??

Na jó... állítólag serceg. :-) Ez legyen a legnagyobb baja.
Egyébként én nem hallottam, de nem is tartottam közel hozzá a fülem miközben játszottam. :-)

a balettpatkány

ZaJanga
Háát az elég gáz!
Spórolnak Te meg szívsz!

de a sercegõ kondik😊Odabasz
A vnf3-250 benne van :-)
Nem is írnak róla olyan rosszakat, azt meg csak most fedeztem fel (a cikk írásában), hogy milyen progik vannak a value pack cd-n... azt hittem csak demók de van egy-két hasznos is.

a balettpatkány

jah és aki most akarna venni az tolja el a vásárlást mert a cikkkirónak úgy volt kedve tesztelni...bár tény ha a nagyágyúk lemennének senkit se érdekelne a szinte beszerezhetetlen aopen soltek shuttle...
ZaJanga
folyt köv. lesz!

csak a jobb alaplapok maradtak ki pont a tesztbõl😞
ZaJanga
prohw-n nForce 250gb teszt

Bandee
boltba is annyi

Látni még én se láttam de Aerocool oldala szerint lesz...

Ent:szvsz a Zalman helyett inkább CoolerMaster Hyper6-ot vegyél hasonlóan nehéz de jobb és mellékesen olcsóbb..És a S754/939/940-nek mindnek ugyanolyan a lefogatója szal eccerûen azt irják rá hogy K8 ready😊

Ha meg Zalmant akarsz akkopr meg ne vedd boltba PH! piacán 6-7ért van Alcu és 10 körül új cu
Hi all!

Naon megtetszett az az Aerocool HT-101, nincs 754 es kiszerelésben?
Ha igen akkor hol lehet kapni? Naon COOL!!!!
Kösz!

akkor >> annyit

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Az AlCu bruttó 10 rongy, a Cu 12.5. Nekem az AlCu van, nem olyan nehéz mint a tiszta rezes Cu, a Bluefishes eladó szerint 3.2-es Prescottig jó, akkor egy Athlon64 se melegszik, szal azt is elbírja.

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Péz?

Zalman CNPS 7000 B. Ezt ajánlják socket939-hez is, van is benne hozzá való korrekt rögzítõ készlet.

És kimondottan S939-re való? Vagy ez teljesen mellékes, hogy S754 vagy S939-eshez keresek?

Halk és strapabíró...
Aerocool HT-101-nek van S754-re is jó verziója, ill Gigabytenak is van egy brutál hítpálypos cucca....
Bár én TR XP-90et vennék csak az ventivel 12
Lehet-e már kapni kishazánkban nforce 4-es alaplapot?

Nos, tudsz nekem ajánlani vmilyen hûtõt, amivel húzhatom egy kicsit jobban a procimat?
5-10e Ft. között gondolkozom! Halk és strapabíró legyen!

ZaJanga
Tedd föl mindenképpen hiszen mint itt már olvashattad bios frissítésekkel javítottak egy csomó hibát más lapoknál is.

Király a cucc. :-)
Egy piii 1ghz-s géprõl tértem át most erre az amd64(3000+)-ra, így a sebesség különbség már kézzel fogható... :-)
Kicsit most még fura, hogy mindent olyan gyorsan csinál. :-)
Most már legalább megy rendesen a Far cry demo is :-), ami eddig csak 0.1fps-el ment...

Közben megnéztem cpu-z ben, a szorzó maradt... ezek szerint a cnq még nem megy. Akkor azt hiszem mégis csak kénytelen leszek föltenni a 3.0-ás biost. Kössz Anee... :-)

a balettpatkány

csak a 3.0-ás biosszal megy a cnq
Narancs
Amúgy milyen a cuccos?

Narancs
Elég egyszerûen meg lehet tudni megy e CnQ...
Pl CPU - Z nevû progival megnézed a proci infóját, és ott látni fogod hogy ha megy a CnQ, mert a gyárinál alacsonyabb szorzót fog mutatni, mivel CnQ leszabályozza...

Üdv

Na szóval megvan az új vnf3 250 lap meg meg a proci (most már errõl írok). A biost még nem frissítettem (egyenlõre örülök hogy mûködik :-) ). Viszont a cnq-t nem tudom hogy kéne megcsinálnom... letöltöttem az amd oldalárol a procidivert és az energiagazdálkodást is minimumra állítottam ahogy írtátok, de nem észleltem semmi változást. Egyáltalán honnan tudom, hogy negy a cnq? :-)

a balettpatkány