7005
Athlon 64
-
#2332 Az első duplamagos AMDről lehet már tudni infokat? -
#2331 lehet már kapni az új magos s939-es procikat? -
#2330 :)) én sem vettem volna észre ha msi live updater ki nem irja hogy van :) -
Anee #2329 hmm még nem is láttam:)Majd lehet megnézem:)addig hagyd benne az 1.55öt az a biztos:)) -
#2328 Ja még1 kérdés kijött az 1.6os bios érdemes 15B5 helyett felpakolni? :) vki nézte már? -
#2327 istenkiraly köszönöm :) -
Anee #2326 olvasd el az 1728-as hozzászólásomat -
Anee #2325 kétlem hogy ez okozná...ugyanis az NF4 1-2%-al gyorsabb mint az NF3...szal akkor lett volna fair a teszt ha NF4-es S754-es lappal teszteltek volna/MSI/ mert az télleg hozza még azt a különbséget... -
#2324 Más. Amatőr kérdés jön, ha emelem az órajelet, akkor ram időzítéseket kell visszább venni. Ez mennyivel befolyásolja a gép sebességét? Tegnap állítgattam és 2200ról próbaképp 2440re raktam 11*230-al ami nem túl vészes, prime95-el teszteltem is semmi gáz nem volt, melegedés sem. viszont ami érdekes az az hogy mondjuk 10*250en elindul a gép de win mindig rebootol. Ez miről lehet? Valaki leírhatná egy MSI K8 lap bios beállításait egy komolyabb órajelhúzásra. Voltok, HT, Stb. -
MasterJay #2323 Hát, ha jól értettem akkor a tesztkonfig eltér az alaplapban a két cpu között. Talán lehet, ,hogy ez okozza a sebességkülömbséget.(asus<-->msi) -
#2322 Érdekes ez a teszt mondjuk azt eddig is tudtuk hogy athlonok játékban erősebbek és video, renderben intelek jobbak. Ami meglepett :) hogy egyes játékokban a 3400+-os A64 gyorsabb mint a 3800+-os ez miért lehet? :))) -
Anee #2321 itt az egész teszt a hülyeségek elkerülése végett
Dual chanellel...meg kell érteni hogy az órajel számít nem a szaros dc.. -
#2320 kiváncsi vagyok milyen ramokkal. gondolom nem dual channel :D -
Anee #2319
tényleg szenved:)
amíg élsz addig nem fogod megérteni hogy K8-nál is többet ér az órajel mint a szaros dc...
remélem ez a kép jól prezentálja főleg a S754 3000+ vs 3500+ S939 eredmény a fain....
és még hogy a S754 szar... -
Anee #2318 "maradék 185 lábra meg te fogod adni a jelet gelkás kapcsolókkal, mi?"
Hagy ne kommentáljam a hülyeségedet...úgylátszik S939+VIA lapról nem tudsz...nem baj....ez is egy hozzáállás
" bele lehet hajítani AGP foglalatba is a PCIE-s kártyát, az hogy mekkora sebességcsökkenést csinál neked az átalakítás, az kit érdekel, lényeg hogy elmondhasd hogy benne van."
Újabb példa mennyire vagy JÓL informált...semennyire:D...egy mai kártáynak PCI-E 4x bőven elég s az is amit az AGPport is ad...ezért tud ugyanannyit az AGP-s 6600GT X800XL és X850XT mint a PCI-E-es...jah hogy nem tucc idegennyelveket s nem olvasol tesztet az más:DMert utóbbiakat itthon még tényleg nem tesztelték.....
"Csakhogy ez 1 MOBIL proci, nem az asztali procik vetélytársa, teljesítmény helyett az alacsony fogyasztás a fő szempont"
Ua. mint az előző...ilyen erővel a mobil XP-k is a világ legzsarabb cuccai voltak azért érték el azokkal a legeslegdurvább tuning eredményeket K7 szériában....
"És nem is fog elterjedni, mert aki PCIE-t akar venni, az nem fog ilyen hibrid megoldásokkal bohóckodni, inkább vesz 939-est, abba legalább procit is fog kapni pár év múlva is."
Nem mindenki fater buxxájából vásárol és mint fLeSs cikkje is bizonyítja az órajel számít nem pedig a szaros dc...ezért veri a tesztek javában a 3400+ a 3500+ -t pl holott a 3400+ -t néhol meg lehet kapni 38 ruppóért...a 3500+ meg 5....hülye veszi meg a lasabbat...drágábban...
"Az AGP és a s754 már csak szenved, ez a végjáték neki, kizárólag azért gányolnak hozzá valamit is, hogy megkönnyítsék az áttérést PCIE-re, meg s939-re."
ez pedig az eszed végjátékáról ad tanubizonyságot....
-
trabant #2317 Nemcsak a szolgáltatás számít, hanem a minőség, megbízhatóság is. Nem mondom hogy csak a márkás cucc lehet megbízható, de mégiscsak garancia rá. Én már szívtam eleget acorppal, tomatoval, mostmár ingyen se kéne ez a szint. Ha nem állandóan csak hibát akarsz keresgélni a gépedben, akkor érdemes rászánni pár fityinget, megéri. -
trabant #2316 A népi bölcsesség mindig igaz: olcsó húsnak híg a leve. -
DirtyPio #2315 ez teny es az a helyzet, hogy a s939 es lapok mar 100$ nal kezdodnek:( Nekem is kene valtani, mert az en jo oreg P4 Williamate magos procimmal(1.54Ghz) nem megyek sokra, ha valami ujjabb jatekkal akarok jatszani, s panzem, hat az nem nagyon akad. -
#2314 Igen, megéri 939-et venni, ha már úgy is 64 bitre vált vki. De az én esetem mondjuk egyedi, és olyan lap meg, ami egyszerre SocketA és 939, sajna nincs. -
DirtyPio #2313 szoval:
s754 3000+ 140$+afa
s939 3000+ 151$+afa
http://www.price.ro/p_procesoare.html -
#2312 hol? :) -
#2311 na akkor ezt mégegyszer :) -
DirtyPio #2310 hoppa, az also 939 akart lenni 151$+afa -
DirtyPio #2309 nincs nagy arkulonbseg a 754-es es a 939-es athlon 64-ek kozott:
754 3000+ 140$+afa
754 3000+ 151$+afa -
#2308 Most még elég. A régi ASRock lapomat egy másik gépbe rakom, amiből servert csinálok, ezért kell helyette az új deszka, de a proci az marad még a Bartonka. Ha meg már új kell, akkor az legyen olcsó, jó, és esetleg tudja a 64 bites technológiát kezelni, mint a KT880-as ASRock lap. -
#2307 a költői kérdés, minek? nem játszol nem csinálsz semmit csak netezel meg filmeket nézel arra elég bőven a Barton nem? :) -
#2306 Tudom én is, nincs DUAL Ch. Ja ja. De sajna anyagi okokból, én mindig egy lépéssel hátrébb járok a new high-end dolgokhoz képest, és én egy olyannak is baromira örülnék. -
#2305 nem kezdek bele megint a 754-es elméletembe mert megköveznek. -
#2304 Hát ha vki nem fikázza le vmilyen értelmes indokkal a KT880-at, akkor lehet mellette voksolok. Hátha később ölembe hullik egy 754-es A64. :-))) -
#2303 nekem mindegy te tudod, döntsd el melyik kell és hozzuk :) -
#2302 Egy ASRock K7 Upgrade-880 szolgáltatást nézve többet tud, mint pl. egy ASUS A7N8X.
Árban : ASRock ~11 000 HUF; ASUS ~18 000 HUF
Gari: ASRock 2 év; ASUS 3 év (hozzáteszem, nem mindenhol)
Amivel többet tud az ASRock K7 Upgr.: több memória slot (4), uúgy DUAL Ch. támogatás, S-ATA, RAID támogatás, több hátlapi USB, bővíthetőségi lehetőség Socket754 procikra. A többiben kb. megegyezik az A7N8X-el, csak annyi, hogy 3 PCI slot van 5 helyett (na bumm). És tudvalevő az ASRock - ASUS márka kapcsolata is.
Mondjuk tudjuk, hogy SocketA-s prociknál az nForce híre jó, a VIAKT880-at egyelőre homály fedi... :))))
Lényeg a lényeg, hogy nem néz ki rossz befektetésnek egy ilyen alaplap, ha valóban a chipsettel nincs gond. -
#2301 továbbra is azt mondom hogy nem szabad az alaplapon spórolni, mondjuk neked mindegy úgyse játszol. -
#2300 Nem feltétlenül. Nekem most is SiS-es ASRock-om van, és meglepően jól tuningolható, stabil, és nem utolsósorban olcsó. Igaz tényleg egyszerű deszkák. -
#2299 irodai géphez jók az Asrock-ok..... -
#2298 Szevasztok!
Van vkinek tapasztalata ezzel a lappal kapcsolatban, vagy magával a VIA KT880-as chipszettel. Stabil, jó, megbízható? Pozitív esetleg negatív vélemény? Én 2600+ -os Barton tennék bele első körben, esetleg később A64-et.
(Légyszi, tényleg csak olyan írjon, aki találkozott már vele. Olyanok kíméljenek, akiknek anyuci, apuci megveszi a high-end deszkát és azon kívül más csak gagyi hulladék...)
ASRock K7 Upgrade-880 SocketA DDR ATX (ár: ~br. 10 000 - 11 000 HUF)
-
#2297 AHA!
Na ezt már értem. -
trabant #2296 Komolyra fordítva a szót, az AMD PR számozása a kb. azonos teljesítményű intel procihoz van mérve (időnként próbálkoznak ködösíteni hogy nemis, dehát ki hiszi el). A 3200+ az kb. a 3.2 GHz-es P4 teljesítménxét hozza. Természetesen az eltérő architektúrából adódóan alkalmazásfüggő a dolog, de átlagban ez igaz. Az Athlon64 inkább játékokban hasít, a P4 meg videofeldolgozás, tömörítés, szal inkább az üzleti programok terén. -
#2295 Bazze én nagy gyökér vagyok.
Ezt most melyikre értetted? -
trabant #2294 Ha elég gyorsan forgatod, minden lehetséges... -
#2293 Valahol olvastam, hogy ez az AMD valójában csak 2000-en pörög.
Ez azt jelenti, hogy csak 2000-en megy, de 3200-as teljesítményével?
Ja! És lepörgi az ugyan 3200-es LGA-s Intelt?