7005
Athlon 64
-
#2412 ASUS P5GD2 Deluxe
ASUS EN6600GT-TOP TD 128MB PCI-E
2*512 Kingmax DDR2 533
Intel Pentium 4 630 3,0GHz BOX LGA 775/800/2M/0.09m
ZALMAN Reserator1 Vízhűtés
Enermax G495AXVE -
mEkLaU #2411 Milyen a mostani konfigod? -
#2410 valamit mondjatok már NF8-as lapról, mert így elsőre nekem nagyon nem szimpi mondjuk már a neve miatt se. -
#2409 persze lehet hogy neked van igazad, csak eddig még nem raktam össze olyan AMD-s cuccot amir eazt mondtam volna hogy elcserélném rá a jól bevált "lassú" drága Intel cuccomat. -
#2408 na mi van elveszett ember? :) -
#2407 Csak vicceltem , majd eldől... Van még 5 hónapom rá, hogy eldöntsem. -
#2406 Nagy igazság.
Sőt ugye manapság már nem is lehet azt mondani, hogy az AMD procikhoz jóval drágább az alaplap, mint mondjuk 5-6 évvel ezelőtt. -
mEkLaU #2405 Nem csodálkozom...X2-es? az jo lesz
Punker nézd már el másoknak h gyorsitani akarnak.Intel má egy helyben toporog miota, az egyetlen dolog amit növelni tudnak az a Fogyasztás. -
#2404 "áruló" -
#2403 Nagyon úgy nézz ki, hogy mégis Athlon64 konfigom lesz Ősszel. -
#2402 sorry de a HT-t kihagytam
tehát ha a HT-t vesszük figyelembe akkor mindegy milyen procikat vetünk össze mert egyértelmű az Intel előnye hiszen saját technológiája tehát:
1:0 az Intelnek -
#2401 fene se tudja... de lehet... -
#2400 Mind a két procinak meg van a maga erőssége de ez nem azt jelenti, hogy ez vagy az jobb mert kb. ha összehasonlítjuk a két terméket álltalánosságban kb egal az eredmény.
A legutolsó PH-s teszt szerint:
AMD : 16 pont
Intel: 13 pont (ebből a mobil pentium M -nek köszönhet : 7 pontot)
Egal: 3
Mobil Athlon nem is szerepelt a tesztben ezért kérdőjeles az a hét pont létjogosultsága de ha azt modjuk, hogy oda való akkor is 3 pont az AMD-nek.
Idézve a PH-t :
tömörítők: Athlon 64
konvertálók (filmek, zenék): Pentium 4
renderelés: váltakozó
játékok: Athlon 64
3:2 az AMD-nek
Pentium M hogyan viszonyul az Athlon 64-hez.
tömörítők: Athlon 64
konvertálók (filmek, zenék): Athlon 64, kivéve a L.A.M.E.-et
renderelés: Pentium M
játékok: döntetlen, de inkább Athlon 64
legyen 2,5:1,5 az AMD-nek
Más szempontok alapján:
ár: Athlon 64 < Pentium 4 < Pentium M
beszerezhetőség: Athlon 64 = Pentium 4 > Pentium M
melegedés: Pentium M < Athlon 64 < Pentium 4
fogyasztás: Pentium M < Athlon 64 < Pentium 4
időtállóság: Socket 939 > Socket 775 > Socket 479?
fejleszthetőség: Socket 939 > Socket 775 > Socket 479?
utasításkészletek: Athlon 64 > Pentium 4 > Pentium M
5:2 az AMD-nek
Igaz ez csak egy a sok teszt közül de az elmúlt időszak erősen ezeket az eredményeket támasszák alá.Mobil szinten erős ellenfél lesz a Turion.
Az Intel sok országban kizárólag tisztességtelen politikával tudja megőrizni pozícióját (nem beszélve a 64bites winfos kiadásának akadályozását).
De kinek a pap nekem ugyan a lánya.
Én mindig azt veszem a az árához képest a legjobbat nyújtja!
(ha valamelyik adat nem stimm mea culpa)
PEACE
-
#2399 mért kétmagos procit akarsz venni? -
#2398 Azt mondja meg nekem valaki hogy egy 2 magos proci megy WinXP Home alatt is vagy csak Pro? Mert ugye a home az csak 1 procit kezel...
Bár 64bites win csak Pro lesz... -
#2397 pedig jó az Opteron! na mindegy... -
#2396 vagy eleve Intelt kérnek, vagy azt választják ők ki több lehetőségből, iskola pl vegyesen kért gépeket, kölkök amd-t irodák intelt, szervert mindig intelt ajánlunk ki. -
#2395 hhmmm -
#2394 jah! nekem rábeszélni senkit másra amit már fixen tud hogy mit akar venni!
200k-ból viszont elég jó AMD gépet lehet venni... -
#2393 Amikor cégnek ajánlassz terméket mit mondassz?
Ne vegyenek AMD-t mert a passziánsz és az office nem fog rajta menni?
De komolyan mi az az ok amiért egyiket ajánlod a másikat nem?!
Ez érdekelne! -
#2392 első kérdés mennyi pénzt akar rászánni, második mire akarja használni, ha 200k-ja van nem ajánlhatok neki 300k-s Intel konfigot mert fogja magát és elmegy, pl a tegnapi manusz bejött és közölte hogy OEM proci kell neki NF8 lappal Geil rammal, nem volt miről vitázni :) -
#2391 jah!
de Te a magán embereknek is Intel-t ajánlasz gondolom Én vagy nem? -
#2390 cégek Intel, magán emberek AMD legalábbis nagyjából ez a szokásos menetrend. -
#2389 hát jah neked kell az info ha emberkékkel beszélsz!De gondolom intel-re beszéled rá az embereket -
#2388 ezaz!
igazad van!ár az nagyon zsír! -
#2387 azért járok ide mert a legtöbb vevő ugyanúgy van vele mint te és az olcsóbbat veszi meg, ezért kell az infó a procikról/alaplapokról, hogy ha kérdeznek tudjak infókat mondani, amúgy szüleim nekem is C64-et vettek anno 86-ban :)
azonkívül mikor megsült a 200-as MMX akkor fizették ki a 466-os Cerkám mert procira nem volt pénzem, amúgy mindent a saját pénzemből veszek. -
#2386 -
#2385 Nem kötözködök Punk de ha ennyire gyűlölöd és fikázod az AMD-t akkor tulajdonképpen miért jársz ebbe a topicba?Még mielőtt reagálnál olyas valamivel, hogy mi közöm hozzá meg stb. ez csak egy kérdés!!
Nekem a szüleim utoljára anno C64-et vettek!Azóta minden sk. lett saját léből vásárolva.
Hogy miért vegyél AMD-t!?
Hmm talán a sokkal jobb ár érték arány miatt!Én azért vettem AMd-t mert nem vagyok a pénzem ellensége!Minek vegyek drágább de nem jobb cuccot!
Minek vegyek valós 3000mhz-es procit ha az 1800-as (EGYEZERNYOLCSZÁZAS !! LOL) ugyan azt nyújtja!
PEACE !! -
#2384 másikdolog hogy megfy neked dual-ba a 3 darab memcsi -
#2383 talán azért, mert az XT másnéven 5900lite -
#2382 hát azért nem modanám hogy gyengébb! -
Zsoldos #2381 a cpu teszt 0 pont -
#2380 Abit NF8 lapot rendeltek, van vele valakinek tapasztalata? -
#2379 de nekem 64bit-es win alatt ment le a 3d mark -
MasterJay #2378 Én kaptam 1700 pontot a konfiggal(lábléc) Az a 200 pont meg szerintem a cpu teszt hozta. -
MasterJay #2377 Jó -
#2376 ezzel a konfigommal 1900pont 3DMark05-ben tuning nélkül jónak számit?
(Windows XP 64-bit alatt, sima XP 1700) -
MasterJay #2375 Egyébként azt sem értem, hogy kapsz több pontot a 3dmark-ban mint én?
Pedig a 5900 gyengébb mint az xt-m nem? -
#2374 nekem is vettek egy gépet az elején de az már nagyon régen volt!azaz csak a monitort vették meg aqz alapgépet meg Én vettem az pedig egy 333Mhz-es K6-os volt 32 Mb ram + egy gagyi VGA!
És Én ezt nyáron gyüjtöttem össze a Balatonparton!azt el is csesztem az összes pínzt a gépre.. -
#2373 nem!
de ha már így állunk akkor vegyél!
nem csak viccelek mindenki azt vegye ami mágának szimpibb.Ennyi