7005
Athlon 64
-
jani1191 #2532 Hali
Tudnátok 30e alatti PCI-E-s alaplapot ajánlani? Márha van!!!!!!!!
Köszike -
#2531 Én beruházok 1-re ha végre lehet majd kapni. -
#2530 sok emberre sok bolt :) -
#2529 aha nem ám amiatt kicsi a haszonkulcs mert annyi számtech bolt van mint a picsa :) eléggé nagy a verseny árakban :) -
#2528 Na most akkor ennyire megeri venni venice magos Athlonokat?
-
#2527 lol, ahoz képest hogy anno mikor kocsmában melóztunk a 100% volt a min haszonkulcs :)
mondjuk pest sokkal nagyobb piac ott kisebb haszonkulcs is elég mert sok a vevő + mivel ott vannak a nagykerek kisebb készlet kell így nem buknak annyit. -
#2526 én arra értettem, hogy sok!komolyan!igaz nálatok benne van az uti költség is az árban.
itt 2-6% álltalában a nagyker és kisker ár különbözet.
soxor a kisker a nagyker alatt van!! -
#2525 Eger, néha szerintem is kevés a 10% de csak így tudunk a legolcsóbbak lenni. -
Egy két érdekesség az új venice magos cpu-k ról
bővebben -
#2523 10% ??
hol melózol? -
#2522 a nagyker ár si jóval több lesz ennél, mi 10%-os haszonkulccsal nyomjuk az ilyeneket. -
#2521 Háát ha kiskerről beszélünk igen de én a leleményesebbekre gondoltam!
:-D -
#2520 kicsit elszámoltad mire kiskerbe ér lesz vagy 150k :( -
#2519 http://www.mips-computer.de/
már lehet kapni 3800-as venice procit!
milliomosok előnyben!
379€ @ 94-95eFt. -
trabant #2518 Nem hinném, processként nem tűnik fel, hijackthis se hoz elő semmi különöset. -
Zsoldos #2517 ", de azzal lehet a legjobban, látványosan gyorsabb több párhuzamosan futó program esetén. Rég nem láttam olyat se hogy alt-tabolok egy gaméból, erre annyit swappel hogy egyesével pakolja ki az ikonokat az asztalra."
Pont errol beszelek elolvastad egyaltalan amit irtam? Az egvilagon
semmi koze nincs az ilyen intenziv swapolasnak a rendelkezesre allo processzoridohoz. Szarul van belove a rendszered, swapol osszevissza, ettol lassul be. Ha ugy jobban esik, fogd ra az amd-re meg a nyuszira. En inkabb megcsinalnam rendesre.. -
#2516 lassan már nem féreg lesz a neve hanem csótány :P -
#2515 simán előfordulhat! -
#2514 lehet 1-2 féreg fut a háttérben :) -
#2513 Szerintem is más gebasz lesz nálad!
tippem nincs de a flashget 100%-on az dúrva! -
#2512 jobban tudja átfujni rajta a levegőt, mint az autóhűtőknél, ahol szintén van egy müa keret. -
#2511 minek a keret? -
#2510 Szvsz ennek a leszorítása se nagy szám, + venti szabadon van semmi keret ami adna neki egy kis plusszt. -
#2509 Majd eldöl mi a helyzet!
gondolom majd késöbb lesznek tesztek ugyis! -
trabant #2508 Ami egy komolyabb prescottot elbír, az elbír egy duál magos a64-et is, csak legyen hozzá s939-es leszorító. -
#2507 hát ez az túl kicsinek tűnik ez a hűtő nekem, ekkora teljesítményhez. -
#2506 939-es lehet felhuzni addig nem pedig 754-est!
amúgy szerintem kamu!
kétmagos prociknál jelenteték be a 4800+-at de azt kétlem hogy normálisan hütené.. -
trabant #2505 Fennvan az alaplapi nforce4 driver, méghozzá a legújabb. Flashgettel is csak kis fileok (a Resume mond vmit? :)) esetén jelentkezik a dolog, de akkor nagyon. A HT meg azt csinálja hogy az épp nem használt proci részeket párhuzamosan más programszálak is tudják használni, nem kell megvárniuk a sorukat csak azért mert egy valahol máshol egy teljesen más egység dolgozik. Ez előtt egy HT-s Northwoodom volt, így van mihez hasonlítani. Nem "csak hyperthreadinggel lehet multitaszkolni", de azzal lehet a legjobban, látványosan gyorsabb több párhuzamosan futó program esetén. Rég nem láttam olyat se hogy alt-tabolok egy gaméból, erre annyit swappel hogy egyesével pakolja ki az ikonokat az asztalra. Hát amd-vel ismét felfedeztem ezt az érzést. :) Amúgy jó kis proci, csak a HT hiányzik nagyon, főleg ha megszokja az ember. -
#2504 lehet, mert 1 kiló körüli hűtőket nem sok ember szeret rárakni a procijára + 3-4 venti a gépbe szerintem már iszonyatosan hangos. -
Zsoldos #2503 hat 5000 korul lehet mar viz lesz a referenciahutes -
#2502 nem tom, de szerintem ez még 4500-ig se bírná mondjuk kétlem hogy 754-es procit bárki is addig akarna húzni. -
Zsoldos #2501 Hat a mar a video is akadni kezd, ott vmi nagy gond van. 2200+ -os procimon nem latok ilyet, amit leirtal, pedig gyotrom a flashgetet, torrentet, 3dstudiot, stb -t parhuzamosan rendesen.. A hyperthreading a gyakorlatban nem ugy nyilvanul meg, hogy az egyiken szep siman megy minden egyszerre sok programnal, a masik meg le-leall, meg akadozik.. Gyakorlatilag van egy kb 20% -os egyenletes gyorsulas es ennyi. Idoosztasos utemezes egy "piciket" gyorsan osztogatja a feladatokat, te azt eszre sem veszed hogy valtogat a cpu a taszkok kozott. Ha akad egy rendszer tobb alkalmazas futtatasanal, ott vmi mas zur van, nem azert mert amd a processzor. A leggyakoribb, hogy az emberek lustak feltelepiteni az alaplapi chipkeszlet drivereit, aztan szepen beall a rendszer io muveletek vegzesekor. Valamiert divat lett ez a csak hyperthreadinggel lehet multitaszkolni baromsag. 10 eve joval gyengebb gepeken is siman lehetett nyomatni. -
Zsoldos #2500 Szerintem meg az a tulzas hogy barmilyen chipre ekkora monstrum kell. Ha szted az 5000-t rairni tulzas, szted azokra mekkora kene? Lassan a gep nagy reszet a hutorendszer teszi ki a gyarilag szettuningolt cuccok, az idiota verseny miatt. -
#2499 na szal erről a hűtőről beszéltem (AC Freezer64) szerintem túlzás az 5000+ -os jelölés szerintetek?
-
#2498 alapban annyira meleg hogy dupla terhelésnél már alig megy följebb, h ajátszok 40 fok körül van ha közben videot is tömörítek 44-ig ment föl. -
trabant #2497 Azért kíváncsi leszek a dupla magos a64-re, ha nem cseszik el, akár ellenfele is lehet a dupla magos intelnek, mert abból is kiveszik a HT-t (EE-t meg ki fog venni 300k-ért), elképzelhető hogy az már valódi multitaskingra is jó lesz. -
trabant #2496 Hogy jobb-e az amd, az viszonylagos. Ha csak 1 progit futtatsz, akkor gyorsabb. De amint fut a háttérben vmi komolyabb task, hát ott kezdődnek a lassulások, beszaggatások. Nekem pl. flashget épp egy rakás kis filet töltöget, közben ugye az ember akarna is vmit csinálni, akkor nézzünk filmet, hát 5-10 másodpercenként megakad a kép. Najó, akkor game, nem vmi új, erőforrásigényes, csak egy dio2. Hát az is ugyanúgy. Kilép, task manager: prociterhelés 100% csak a flashgettől. Hát ide kéne a HyperThreading, ami azért igen hasznos egy dolog. Ha most vennék gépet, az egy 640-es Prescott lenne (3.2GHz, 2MB cache, 64 bit), mert inkább fűtse szét a házat, meg legyen 10-20%-kal lassabb, de nekem ne haljon be egy flashgettől, ez a 21. században már elvárás lenne. -
jani1191 #2495 Nem kell azt lentebb venni csak egy jó hűtő kell amit már simán kap 6-7e-t, ha megér neki ennyit -
jani1191 #2494 Nem kell azt lentebb venni csak egy jó hűtő kell amit már simán kap 6-7e-t, ha -
#2493 Ja igen. Feszt csak nagyon pici lépésekben emelj, és 0.1Voltnál ne nagyon többet. Ha terhelve 60 fok fölé megy így tavasszal, akkor számíts rá hogy nyáron leljebb kell majd venned a procit.