7005
Athlon 64
  • NEXUS6
    Jakuza ebben a nagy bajnok!;)))

Asszem a 3000+ (1800MHz)-os procit 2590MHz körül használja. Gyári hűtő, 44 fokos hőmérséklet.
  • Speedy86
    Igen erre gondoltam!
    Köszi a gyors választ!
    Mennyire lehet biztonságosan gyári hűtővel hűzni egy 2ghz-es procit?
  • NEXUS6
    Ha jól értem a kérdésed, akkor a válasz a köv:
    az x2 az 2 magos, illetve van még 1-2 része, ami jobb mint a sima Athlon64-é.

Az meg hogy szerintem miért jobb az AMD, mint az intel arra a köv dolgokat tudom mondani:
    Az AMD csipekbe beépített memória vezérlő van, teljesen más a buszrendszere (Hyper Transport). Van aki szerint ez jobb, mint az intelé, és ebben lehet is valami.

Az alacsonyabb órajel önmagában nem jelent semmit, mint ahogy a magasabb sem. De arra utal, hogy sokkal jobban optimalizált a proci felépítése, sokkal hatékonyabb. A felhasználót ez nem kel kell hogy izgasssa, ettől még nem fog a rendszer megtanulni olyan dolgokat, amit elötte nem tudott.

Viszont az alacsonyabb órajel rengeteg más dolgot jelenthet:
    - jobban tudod tuningolni, mert nincs a technológiai szint határán járatva.
    - kevesebbet fogyaszt, egy batár gépet igen csak megérzel a villanyszáládon.
    - kevésbé melegszik, ezért eleve olcsóbb/kevesebb hűtőt/ventit kell venned. Ezek nem raknak rá még pár wattot a fogyasztásra...
    - az előzőek miatt kisebb teljesítményű de jobb minőségű tápot is megengedhetsz magadnak. (A táp hibája okozza a gépek halálának nagyrészét!).
    - az egész doboz lehet kisebb és a legfontosabb, hogy csendesebb gépet tudsz építeni.

És ha összeszámolod, amit a részegységeken nyersz rögtön egy nagyobb teljesítményű prociba is belevághatsz. Pláne hogy szerencsére az AMD procik árai nagyon esnek lefelé, mert az Intel beérte őket a csúcskategóriában.
  • Speedy86
    Sziasztok!
    Mi a különbség az x2-es és a sima közt?
    Nekem sima 3.2-es van és annak az órajele 2Ghz.
    Láma kérdés tudom, de miben jobb az amd az intelnél, hogy kevesebb órajellel jobb eredményt tud elérni néha?
  • GanXstaZoleeWrk
    de, közben rajöttem hogy elirtam :D
  • dara
    Nem 3400+ volt az?
  • GanXstaZoleeWrk
    grat szép eredmény! azért ehhez ki kellett fogni egy jó procit.

A néhai :) S754es 3500+om az istennek nem akart 2,5-nél többet menni, a gyári 2,2 helyett.
  • Inquisitor
    "melyik nagykerben van 50körül 3800+dual(s939)???"
    Hááát, ha csak nem vitték fel mostanában, ennyiért néha 4200-est kapni ...
  • [Jakuza]
    Ott van a tipus CPUID name-nel.
    Amugy X2 4200+ aminek az orajele 2200MHz
  • Bucser
    Milyen procid van? (mármint mennyi az alapfrekvenciája?)
  • [Jakuza]
    Lenne egy jo vizhutesem siman menne felette.
    Nem akartam igy leghutessel szenne huzni.
  • bertino
    majd 3 Ghz, AMDnél ammá' nem sömmi
  • [Jakuza]
    Es meg mondja valaki, hogy szarok az AMD-k :P (eredeti meretben a kep http://web.t-online.hu/jakuza1/x2.jpg cimen talalhato meg)

• pinehead
    köszi, nézem is, éjjel már találtam 1-2-t....
  • Zsoldos
    meg kiskerben is van 40-45 brutto kornyeki arakon..
    lasd kiskerarak.hu
  • pinehead
    melyik nagykerben van 50körül 3800+dual(s939)???
    sehol nem lelek raktáron, péntekre kellene....:(
  • NEXUS6
    Csak a #6581-et tudnám idézni.
  • potpot
    valaki mondjon már valami okosat pls:)
  • potpot
    sziasztok!vásároltam egy ASRock 939Dual-VSTA alaplapot(meg egy 400W-os tápot).A gondom az hogy nemtom milyen processzort vegyek:3700+ osat vagy a 3800+ osat vagy esetleg mást(max 27000Ft).A videókártyám radeon 9800pro 128m és marad még a régi gépböl 1024 ddr 400mhz-s ram!Lécci segítsen valaki...
  • cseneles
    bocs elnéztem de a memóriára gondoltam de ez 754-es volt a teszten :)
  • dara
    Ezt hogy érted? Mindkét proci képes 32 és 64 bites utasításvégrehajtásra.

Viszont ha a memóriára gondolsz, akkor erős tévedésben vagy: minden s939-es proci DC IMC-vel készül.
  • NeoMaN
    hogyne....

Esetleg a 3800+ X2 volt amit néztél, de attól az még nem 128 bit.

:DDD
  • cseneles
    ja meg 3700+ csak 64bit a 3800+ meg 128
    szóval nemtudom
  • cseneles
    2365MHz-re az ntune 1* felhúzta kb fél órás játék után ujraindult magától a gép szóval a felhúzás kilőve pedig zalman van minden melegedő dolgon
  • NEXUS6
    Az alsó konfigot akarod erre cserélni, mert akkor irány a BIOS, ennyit simán tudsz rajta húzni, és nem kerül semmibe.

Ha jól látom a 3700-as 1024KB gyorsítótáras a 3800 csak 512. Én a 3700-re szavaznék.
  • cseneles
    Sziasztok!
    melyiket lenne érdemesebb megvenni játékra???
    Athlon 64 3700+ vagy 3800+ és miért??
    köszönöm
  • Inquisitor
    Na jah, de egy "jó konfig"-ba az alaplap és megfelelő ram magában annyi mint egy olcsóbb PC. A tuninmájer 965-ös lapok 40e körül és fölött, az i975-ös lapok meg 60-70e fölött vannak, tuningramok csillagos égben ... talán még az NForce-os alaplapok vannak jó árban.
  • mezeimodell
    Mivel ha a systemed jó lesz overclockban, mindenképpen a 4800-ast érdemes megvenni. Az a Cace azért odaBax. De miért nem Core DUoóban gondolkozol, abból is az E6300-ason? Az elég olcsó (na jó, drága még) de egy jó konfiggal megduplázhatod az órajelét... (forrás: prohardver.hu)
  • NEXUS6
    Viszont elég jól tuningolhtó is!;)
  • dara
    K8-nál sokkal többet jelent az órajel, mint az L2 cache mérete.
  • raven505
    Halitok!
    Szeretnék venni egy új procit csak azt nem tudom hogy melyiket.
  • [Jakuza]
    Az FX-60nal ?
    Ketlem.
  • giovanni85
    939-es alaplapokra fog később az AMD kiadni erősebb procikat?
  • Falconer
    Az jo. Meg csak most kezdtek arulni, de mar ket verzio is van :)
    Gondolom az otdolgozott azert is jobb, mert nem melegszik annyira.
  • repvez
    Nem lesz mobil.Teljes értékü proci csak valamit átdolgoztak rajta hogy kevesebbet fogyasszon.Valahol a HWSW-n olvastam egy cikket is erröl.
  • Falconer
    Nekem meg akkor azt mondjatok mar el pls, hogy miert van az a kulonbseg, hogy ket zsir ugyanolyan proci ket kulonfele fogyasztassal rendelkezik? Az egyik mobil lesz? Akkor azt annyira nem lehet tuningolni, vagy ez miert van?
  • repvez
    köszi akkor azért a 200MHz a döntö akkor az lesz az áldozat a köv konfigban.
  • Falconer
    Nezd meg itt. AMD hivatalos oldala, tesztek.
  • repvez
    Hali!
    Tudnátok egy tesztek vagy véleményt mondani hogy a két proci közül melyik lenne a jobb?AMD64X2 4000+ 2x1MB cach vagy AMD64X2 4200+ 2X512 cach.
    Melyik számit jobban a plusz 200MHz vagy a dubla gyorsito tár?
  • [Jakuza]
    Pssszt... nem lenne rossz, ha elolvasnad az itteni macrokat. (A szmajlik es az url kozott)
    Majdnem jo, de a color helyett hasznald a szin-t. :P