7005
Athlon 64
-
#2972 A procik nem belső égésű motorok, náluk az a jobb, minél hűvősebb. :)
Az a "baj", hogy ~1.6volton már 57C°-ra is felmelegszik, ami már kicsit talán túlzás (bár 65C° a max.temp a Wincsi magos prociknál), igaz úgy még 2700Mhz-et is megbírja, ha nem is 100%-os stabilitással (a Doom3 már kilép, de az UT2k4 vagy a CS:S stabil). :Ð -
#2971 ennyivel jobb a 7700-es? bazz. bár én sem panaszkodhatom, de szerintem ez olyan, mint a Forma-1. ott is van egy üzemi hőmérséklet, amin minden frappánsan működik és szerintem az Én gépem jobb ilyen szempontból :DDDD -
#2970 Attól függően, hogy milyen zalman. :)
Nálam a 7700Cu az alapfeszen futó, alapsebességű (1800Mhz) procit 27-32C° között tartja egy 20C°-os szobában. 1.5volt körüli feszen, 2400Mhz-re felhúzva ez 35-42C°.
Rendszerhűtő nincs, igaz a gépnek oldala sincs. :) -
#2969 akkor hogy tudsz elérni ilyen eredményeket? mi a lóp*csát csinálsz? :)) -
izb #2968 Mennyi?
-
#2967 Ház venti? Még nincs. De már kéne, mert a Maxtor nagyon melegszik. -
#2966 van rendszerhűtőd? -
#2965 Nekem a 3000+ 30 fokos max terhelés mellett Zalman hűtéssel. Ráadásul igen csendes. -
Robin Hood #2964 msi k8n diamond ruelz :) -
#2963 annyira nem akartam szöszölni vele, először kiélem magam (republic commando+HL2) oszt majd, ha valami nem megy akkor tökölök vele:)) -
#2962 Asszinkron nem is próbáltad futtatni? -
#2961 most éppen 222 MHz-en fut, azaz 1998 MHz-en. azért ennyi, mert a 230-at nem bírta a memória, a 220-at még igen és ez a szám meg tetszik:)) és megy.ja, és ugye 1800 az alap-beállítás -
#2960 Tuning nélkül ennyi a hőmérséklet? -
deicide #2959 ebbe már nem igen vezsek ilyeneket...!
a következőbe viszont...igen..)! -
izb #2958 Zalman kell neked:))
-
deicide #2957 hát..
a mostani 2400+ procim melegszik elég rendesen...most olyan 57 C nyönyörög
de volt már ezen brutál 7800 forduló tuning proci hűtő..akkor vagy 10 C volt alacsonyabb a hőmérséklet..!
viszont nagyon nagy volt a hangja:( -
#2956 mi a normális? :))
nekem egy Zalman CNPS 7000Cu van, ami 50-55 fok körül tartja az Athlon64 3000+ t. ez érdekes különben, mert mindig megnézem az ABIT EQ-t (ez egy alaplapi szoftver, ami mindent mér és be is állítható) és ott először 55-t ír, aztán két másodperc múlva már 48-50 között mozog. szóval van benne csalás rendesen:( de most akarok majd venni még egy hűtőt, ami majd nyomatja a hűvöst befele a gépbe:) ja és csendes is. -
deicide #2955 hogy még izgalamasabb legyen a dolog..
érdekellne hogy egy normális procihűtővel mennyi AMD Athlon64 3200+ vagy AMD Athlon64 3400+ a hőmérséklete...? -
deicide #2954 ne is kerserits el...!:)
Nézegetem a memoriákat...de az isten is Kingston...remélem jól irtam le..! -
deicide #2953 rendicsek..!:) -
#2952 nforce-os alaplap, akkor geforce:) erre külön felhívták a figyelmem. mivel egy gyártó, jobban megférnek egymás mellett. a memóriákat nézegesd még és ott is alaposan kutakodj, de azt már ne itt tárgyaljuk meg:) -
deicide #2951 jó lenne tudni hogy milyen videokarit ne vegyek amik ezeket nem szeretik..((
nvidia vs ati..!
volt sajna ilyen tapasztalatom már..hogy nem birta elviselni a deszka a kártyát
-
deicide #2950 Igy most 2 deszka van amit érdemesebb közelebröl megvizsgálni..)) -
izb #2949 Elviekben ott is mennie kéne,mert a chipset ugyanaz,és a processzorok tokozása is marad a régi.Tehát lehet hogy egy bios frissítéssel megoldható majd késöbbiekben a dolog. -
deicide #2948 de viszont az MSI nél nem ir ilyeneket:(
se a Platinumnál sem a Diamondnál:( -
deicide #2947 ok..már látom...)) -
izb #2946 Pedig ott van!!
Dual-Core CPU
Enjoy the extraordinary CPU power from the latest dual-core CPU. The advanced processing technology contains two physical CPU cores with individually dedicated L2 Caches to satisfy the rising demand for more powerful processing capability. (Refer to www.asus.com support site for AMD Athlon 64 X2 support list)
-
#2945 ebben is egyetértünk és nekem is megfelel:)) -
deicide #2944 én nézem de nem látom a 2 magos támogatásokat...(( -
izb #2943 Na akkor a lényeg,hogy olyan alaplapot vegyen a kolega,ami minden újítást támogat.
Sorrendben:
-2 magos procik
-sata2
Nekem igy is megfelel:)) -
deicide #2942 valóban minden benne van...ami kell..!
mint ahogyan az MSi ben is minden benne van..)
volt már Asus lapom és most MSI van..!
és azért vagyok itt mert A TI VÉLEMÉNYETEK FONTOS SZÁMOMRA:)
-
#2941 én egy szóval sem mondtam, hogy xar az az alaplap. Ő fog dönteni, nem ÉN vagy Te. Tanácsokat, tapasztalatokat vár szerintem. mondjuk Én kb. 5-6 helyen érdeklődtem utánna, hogy kinek miről mi a véleménye és aztán döntöttem elég sok mindent figyelembe véve. -
izb #2940 Asus-ban
-
izb #2939 Szerintem jó választás ez is.
Bár az Msi alaplapokat nem ismerem... -
deicide #2938 De ebben az alaplapban minden benne van...
de melyikben..?
az Asusban vagy az MSI ben...? -
izb #2937 Nem értelek titeket.
Az álltalam mutatott alaplap minden szart támogat.
A sata 2 azért emeltem ki,mert számomra a legfontosabb az adatok mozgása,és ez sajna nem igazán proci függő.
De ebben az alaplapban benne van amiről bigapó is írt. -
deicide #2936 Pl. MSI K8N SLI Platinum...?
http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=641 -
#2935 tudtommal jó alaplapokat csinálnak és akkor már inkább a 4-es verzió.
nagyon gondosan válaszd meg, mert elk*rhatja az egész konfigot. ezért ALAPLAP:)
tudom nehéz a döntés, hasonlón mentem át pár hete, de muszály dönteni:)) nálam sajnos inkább az ár döntött a végén:( -
deicide #2934 valahol a te véleményedet osztom jobban..!
ez a vonal úgy is a 2 magos felé megyen szerintem...!
most éppen az MSI nézegetem és a NForce3 és az Nforce4 chip szeteket..!
azt már világos hogy az irányvonal a 939..tűk..! -
#2933 persze, meg sli-s ráadásul. az enyém meg nem. csak pár ezerrel lett volna több, de már nem futotta a keret. ennyin múlt:)