7005
Athlon 64
  • [NST]Cifu
    Itt egy srácnak 3200+-os Venice procja van, kb. egy hete vette, az 1.6 volton viszi a 2500Mhz-et stabilan, hőfokot nem tudok, de zalman 7700Al-Cu hűtője van.
  • ZaJanga
    nekem nincs venicem de mostanában a ph-n sokan írják,h nem tudják annyira tuningolni mint a winchester magosakat...
  • [Jakuza]
    Valami melyebb tanulmany, a tuningpotencialtol ?
    Termeszetesen maganvelemenyrol van itt szo.
    Tehat akinek van ilyen az hajra ossza meg velunk a tapasztalatait.
    Tipus pl (3000+) elert orajel pl (@2400Mhz) milyen feszultseggel es hutessel stb.
  • [NST]Cifu
    "BP"-s Venice esetén a válasz: Igen.
  • [Jakuza]
    Mivel nekem nincs ez szamomra erdektelen.
    Szoval felteszem megegyszer a kerdest, talalkozott mar ilyen 3000+ Venice procikkal valaki, idehaza ?
  • [NST]Cifu
    Hát a PH! fórumába nincsenek ilyen jó véleménnyel. Elérték ott is a 2.8Ghz-et, csak éppen 1.75 voltal és vízhűtéssel...
    A reálisabb a 2.5Ghz, de az sem alapfeszen, szóval akinek 2 memóriamodulja van, és wincsi vagy newcastle magos A64-e, annak nem éri meg venice-re cserélni (most legalábbis így látszik)...
  • [Jakuza]
    Beerkeztek mar az orszagba a E3 steppinges "Venice" magos AMD64-ek ?
    Sorozatszam vegen megtalalhato a "BP"
    Talalkozott mar valaki veluk, mert beruhaznek egy 3000+os Venicere, ha mar kaphato itthon is.
    Itt egy kis erdekesseg : Venice 3200+ teszt
    Kicsit brutal a gyari AMD leghutessel elert 2800MHz
  • the Godfather
    lehet venni, de nem olyan gyors mint ami integrálva van az alaplapon.....
  • Raszkolnyikov
    Tudna valaki egy tesztet ahol az erősebb P4-eket meg az Athlon 64-eket eresztik össze? Lehetőleg ne valami elfogultat. THX.
  • Gabesz amd64
    lehet kapni külön is ,de drágább jobb ha integrálva van a deszkán
  • Rolesz
    Bocsi rosz topikba irtam
  • Rolesz
    Mire jó a Sata az alaplapon?
    Azt külön nem lehet bele venni?
  • [NST]Cifu
    Mármint a prof. tudja a 4 procit kezelni? Nem csak kettőt?
  • StarFist
    Ha jól emlékszem, a PROF igen. A Home-ból hiányzik a multiprocesszoros támogatás (többek között).
  • [NST]Cifu
    Furi... és semmit sem tudni a miértről...
  • ZaJanga
    Az új E3 -as revízió után ismét frissül az AMD....E6-ra! :-)

There's a rumour on the internet, that AMD will change the current CPU revision E3 used in the socket 939 processors 3000+ - 3800+ to E6. All existing socket 939 based mainboards will be supported, but a BIOS update is required to recognize the new CPUs.
    A reason for the new revision isn't known yet, possibly AMD has discovered a minor fault in the current revision which will be fixed in the new one.

*Update*
    Our colleagues of planet3dnow.de report that the Athlon64 boxcode change from ADA3X000BPBOX to ADA3X00BWBOX. And also the Sempron models 2600+, 2800+, 3000+, 3100+ and 3300+ change to the new revision E6 (SDAXX00BOBOX - > SDAXX00BXBOX) which is probably a hotfix, but don't say the reason.

AMD updates revision of socket 939 CPUs
  • DirtyPio
    Abba meg az alkatreszek k*rva dragak. De amint olvastam 2007-tol mar a csucs mac-ok is intel procikkal fognak nyomulni, es akkor megvan az eselye, hogy az asztali 'stock' PC-ken is menjen a Mac OS
  • Zsoltika 007
    Vegyé Mac-et!
  • DirtyPio
    windozszr, erre, csak ezt tudom, mondani, de nincs mas valasztas
  • Zsoltika 007
    Mintha a 64 bites procinkat is kihasználná vmi. Nemhogy ezt.
  • Punkerwork
  • [NST]Cifu
    Nagyszerű, akkor már két videót is tömöríthetünk a háttérben, miközben in-game videót veszük fel a BattleField 2-ből...

Egyáltalán, a WinXP támogatja a 4 procis rendszert?
    Mert 2006 elején a Longhorn még sehol sem lesz...
  • ZaJanga
    Kétmagos proci kevés?Gyenge?Akkor itt a 4 magos!! :-)
  • deicide
    Ezt olvastad már...?

http://www.prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=679&p=1
  • Petyus_
    Köszi, ki fogom próbálni!
  • switch
    Hi !

1. Normális.
    2. Elméletileg a Bios-ban ki lehet kapcsolni a vijjogást [ CPU Fan Fail Alarm[/b] vagy [b]Warning : Disabled ]
  • Petyus_
    Sziasztok!

3000+ S754 procim alapjárat mellett Cool n' Quite üzemmódban 5x vagy 9x szorzón megy, ez normális (nincsenek köztes lépcsők?) vagy én ronottam el valamit?

Másik kérdés: ASUS K8N-E Deluxe alaplap Q-Fan funkciója elvileg 35 fokon kapcsolja be a CPU ventit. Ez így is van, viszont indításnál CPU fan failed hibát ad (mivel nem megy a venti..), valamint az alaplaphoz adott ASUS Probe program is vijjog, hogy nem megy a ventilátor. Ha a proci eléri a 35 fokot beindul a venti (a vijjogás is alábbhagy =)), viszont 35 fok alatt már nem kapcsol le. Ez ennyire gagyin van megoldva, vagy én vagyok ekkora láma? =)
  • DirtyPio
    ajanlom figyelmetekbe ezt a cikket: xbit-labs venice tesztje
  • [NST]Cifu
    Én igen. Nálam olyan 450Mhz-ig bírta, ami szép eredmény tőle. Szvsz nem jársz rosszul vele.
  • deicide
    Ennek akarok majd utánna járni 512Mb PC3200/400MHz Kingmax SupeRam

nem tudom mit takar..!

köszönöm a segitségedet...))
  • [NST]Cifu
    Hehe, így mondjuk könnyebb. Én mondjuk az A-Data, Kingmax vagy Corsair márkákat javallom, árban kb. ílyen sorrendben vannak.
  • [NST]Cifu
    A kérdés az, hogy mennyire akarsz tuningolni. Ha tuningolni akarsz, akkor Kingmax, A-Data, Corsair tuning (466 v. 500Mhz-es) ramok. Ha nem akarsz nagyon tuningolni, akkor elég a 400Mhz-es ram is, szvsz ez esetben is szerencsésebb, ha valami márkás ramot veszel (a Samsung feliratnak ne higyj).
    Ha 1 Gbyte-ot akarsz, akkor két 512-est modult vegyél, ha két Gbyte-ot, akkor érdemes meggondolni a 2*1024Mbyte-os modult, de ezek darabja még 400Mhz-es változat esetén is 20-25e Ft.
  • deicide
    én csak 2db 512 3200 akarom megkinálni majd..!
  • deicide
    a memoriákat nézegetem ezekböl melyiket ajánlod és melyiket nem amit végképpen ne vegyek..?
  • [NST]Cifu
    Nem tudom, mennyire tuningolhatóak a Venice magosak. Ha nem akarsz négy memóriamodult a gépedbe, akkor a Winchester magosak tökéletesek (nálam 2400Mhz-en 1.5 volton betonstabil), de sajnos négy memóriamodullal gondjaik vannak, emiatt szívok én is (mivel hiába vannak tuning ramjaim, ha 400Mhz-en sem képes normálisan kezelni a 4*512-őt a proc...). :(
    Jelenleg még inkább a Winchester magos procik az általánosabbak a boltokban, de már jönnek és kaphatóak a Venice magosak is - viszont ezekről nem nagyon olvastam még tuningeredményeket.
  • deicide
    tehát akkor érdemes wincsi magos procit nézni...?
  • [NST]Cifu
    De, van szorzólock. Az A64 Wincsi magos procikat 2400-2700Mhz-ig lehet tekerni 1.5-1.6 voltra emelve a feszt (extrém hűtéssel tovább). A Venice és San Diego magosakról nem tudok pontosat...
  • deicide
    ezeket az új procikat Athlon 64 3000,3400 + mennyire lehet húzni...?

ezekben nincs clock...?
  • GanXstaZoleeWrk
    nekem 1.61V-n alapban 35-38 terhelve 45-50 max. Én is szoptam hűtéssel amig nem ajánlották a mostani hűtőmet.
  • Zsoltika 007
    Nekem Zalman CNPS7000B-ALCU van.