411
Kicsit elngondolkodva azon, mi hangzott el a filmben, egy furcsa összefüggésre jöttem rá.
-
#274 fasza ez a topic :)) 3 mátrix meg 111 NEMmátrix :DD
-
#273 megintcsak Ivettnél a pont :DDDDDDDDDD
bazze az nem kifejezés :DDDD -
#271 őőő már elment csicsikálni... -
#269 az úristen óvjon tőle !!!! ;PPPP -
#267 Na jó én alszom, ti meg termeljetek. -
#266 volt itt minden... -
#265 És hogyan maradnak életben fény nélkül?
Villanykörte :) -
#264 Ehhez képest máshol a fél net tele van ehhez hasonló eszmecserékkel :-)
"Nem dolgozták ki". Hogy ne dolgozták volna ki, amikor minden tökéletesen a helyén van, és egyre jobban értelmet nyer!
Wachowskiék különben komoly filozófia tanulmányokat folytattak, ez érződik a filmen, nem pedig a kidogozatlanság :))
Ha a most levegőben lógó kérdések a harmadik részben se kerülnek megválaszolásra, na akkor tényleg lehet ráfogni a kidolgozattlanságot. -
#263 Beszélgethetünk a fantasyról, LoTR-ról, Terminátorról, de ha erre nyílik kedved, akkor erről kéne külön Topic-ot nyitni :) -
#262 erre mi már a topic nyitásánál rá akartuk ébreszteni :DDDD -
#261 olyan dolgokon töprengesz, melyet a készítők sem dolgoztak ki rendesen
:-) dehogynem -
#257 Ivettnél a pont... -
#256 -
#255 Honnan lehet azt tudni, hogy az Orákulum igazat mond?
Hát, valamilyen értelemben mindenképpen igaza van. "Ha az Egyetlen eléri a Forrást, vége a háború, és Zion megmenekül". Véget ér a háború, akkor is, ha Zion mostani lakói meghalnak. És Zion megmenekül akkor is hosszú távon, ha újjá építik. -
#254 Csinálj jobbat. -
#253 Nem baj, annak szántam :) -
#250 ez lol pöcsfej :DDDDDDDDDd -
#249 HÉ! :) -
#248 Ki ez Szalacsi?:) -
#247 Különben meg Orbán Viktor egy utolsó senkiházi cigány
PONGÓ, PONGÓ, PONGÓ!
Úgy imádunk, adj egy autogramot !!!! :) -
#246 Ez különben tök jó játék, csináljunk fotómontázsokat rólam :-)
Keanu Reeves rossz választás volt a szerepre -
#245 SODI:
Szerintem szedd össze a mondaivalód és egybe add ki, mert ez a sok baromkodást amit a többiek leművelnek enyhén olvashatatlanná teszi.
Különben meg Orbán Viktor egy utolsó senkiházi cigány. -
#244 De erre akkor is rá kellett jönni. Vagy talán az építő számára adta magát a megoldás, hogy a hibák jelenléte a rendszer működésének egyetlen záloga? Elvégre egy tökéletes világ mi más okból omolhatott össze? :)
Szóval a választást, mint hibatényezőt deklarálta a Mátrixba az építő, és innentől a szenvedés önállóan megjelent. Aha.
BINGÓ, már kezdem érteni :)
Francnak kellett Wachowskiéknak annyit dumálni a film közben azzal a filozófiaproffal, akinek szerepet is adtak a Tanácsos jelenetben :))
Bár nagy előny, hogy így legalább jóval a film megnézése után is elkíséri az embert a feeling, amikor megpróbálja megérteni, és elgondolkodni azon, vajon mi lesz a megoldás kulcsa a harmadik részben :) -
#243 Ja félre ne értsd nem általában a papokra gondoltam, hanem arra a nevezetesre aki az általad előszerettel idézett "Sorstalanság cikket" összedobta.. neki nagy valószínűséggel nem jönne be a Matrix.. ^.^ -
#242 Egyébként mivel otthon vagy gondolom a genezis történetében.. a szenvedést semmiképpen sem az Orákulum okozta, hanem ez "bele van kódolva az emberbe" (~bűnbeesés ugyi) -> csak Vacsovszkiék nyelvén ezt úgy lehet kifejezni, hogy az "emberi agy nem fogadta el a tökéletes világot leíró rendszert". -
#241 Az Orákulum Ziont találta ki.
Hmmm, áááá.
Ott a pont, alighanem tényleg ez a monológ kulcsa :)
Elvégre ezért volt a kulcsszó a választás! A szenvedés csak Smith baromsága volt! A lényeg az, hogy a Mátrix akkor elfogadható, ha megvan adva a választás illúziója, vagyis a működő ellenállás illúziója...
Hmmmm... Oda a szellemi fölényemnek :)
Plébános Úr vajon mit szólna hozzá ha tudná hogy ennyit agyalsz egy ilyen amerikai nemzetidegen drogfogyasztásra sarkalló kultúrmocskon
Jártam egyszer a baji pap házában. 72 cm-nél is nagyobb a TV-je, pedig az egyházi adások kisebbségben vannak. :-)
Egy kis szórakozás kell, arról már nem is beszélve, hogy senkinek sem jut eszébe kivetni valót keresni benne. (pl. mno.hu - pozitív kiritika) :-)) -
#240 -
#239 Tényleg a legedás Plébános Úr vajon mit szólna hozzá ha tudná hogy ennyit agyalsz egy ilyen amerikai nemzetidegen drogfogyasztásra sarkalló kultúrmocskon min a Mátriksz? :D -
#238 Az Orákulum Ziont találta ki. Nem segít Morphiéknak de nem is árt nekik mint ahogy ő is mondja.. ő csak egy program.
Egyébként szexi vagy Blasta képén, telefonszámod van? :D -
#237 Komolyan mondom már folynak a könnyeim a röhögéstől! -
#236 Mondom! Beteg vagyok! Egy szar alak! Húzol akkor aludni?
-
#235 Oh. De cuki.
-
#234 Te ezen csodálkozol?
A politika csak egyetlen aspektusa az életnek.
Csodálkozom, hogy egyesek mindent egybe próbálnak mosni vele. Annyira, hogy még egy Mátrix 2-s fórumból is polfórum válik---
Ez már tényleg beteges! -
#233 Ha lejáratod magad a fórumon akkor vállald a következményeit
Minden leírt mondatom vállalható, csupán esetleg félremagyarázott. Idézd azt a mondatomat, amivel szerinted a leginkább lejárattam magam, és szívesen elmagyarázom, hogy mit értettél félre rajta. Én irtózom az olyan emberektől, akik mutogatják, hogy van eredeti Mein Kampf-uk, de a nyílt utcán "psszt, meghallják!"-stílust veszik fel. Én undorodom a náciktól, a gyűlölködőktől, mivel olyan mérsékelt, és megfontolt véleményt formálok mindenről, amit bármilyen körülmények között - akár személyesen - is vállalni tudok. Nem látom ebben saját magam lejáratását.
aki a törvények és a szép szavak mögé rejtőzik, mert semmi kurázsi nincs benne
Kurázsi = Periszkópos viperával ütni annak a koponyáját, aki nem tetszik?
Kurázsi = Kirakatokat törni, és rohamrendőrnek rontani, ha nem nekem megfelelő oldal van hatalmon?
Mitől lenne bennem kurázsi? -
#232 Te pedig végtelenül nevetséges vagy. Ha lejáratod magad a fórumon akkor vállald a következményeit, kisangyalka. Tipikusan az a fajta beszari emberfattyú vagy, aki a törvények és a szép szavak mögé rejtőzik, mert semmi kurázsi nincs benne. Nevetséges és szánalmas. -
#231 AZért megkérdezném:
Te ezen csodálkozol? -
#230 Aki személyeskedni óhajt annak ott a Gumiszoba
Aki politizálni, annak ott a Politika fórum
Egy film egy konkrét kérdését megvitatni szerintem az Általános eszmecsere a megfelelő hely.
Néhány napja véleményt nyilvánítottam pl. tök normálisan egy horror filmhez. A következő hozzszólás ez volt a fórumban: "Mi van, nácikám, a zsidó pénzből fizetett filmeket nézed?"
Ami három okból is idegesítő.
1-) Teljesen témaromboló
2-) Vagy félreértésből, vagy szándékos rágalmazási számdékkal antiszemitizmussal vádol.
3-) Végtelenül primitív. -
#229 Bazz Haggyátok már Sodi-t politikában valszeg senki sem ért vele eggyütt de attól még nem kéne hülyének nézni ha éppen valami tényleg normális mondanivalója van b+ !
-
#228 Bizony-bizony.
Mennyivel bölcsebb tett is, ha az ember nem támogatja személyes jelenlétével a fiatalság jövőjének sorsáért aggódókat, hanem távolról billegeti a fejét, hogy ej-ej "szét kéne már verni kardlappal a magyarokat". -
#227 csá mindenkinek... újra ittt :DDD