411
Kicsit elngondolkodva azon, mi hangzott el a filmben, egy furcsa összefüggésre jöttem rá.
-
#371 Morpheus= változást jelent szó szerint, ha a morph szóból indulunk ki. -
#370 Nem szeretem én a gúnytolódást :) -
#369 van benne valami (nekem az angol tanárnőm hivta fel rá a figyelmemet)pl: Neo= vami uj dolog, ujdonság Trinity(trinitás)=szent háromság féle Morpheus= az álmok örzője. vmeik istenség (római vagy görög nem tom)
csak ami most eszembe jutott -
#368 ostobák vagytok egy ilyyen filmen vitatkozni...
mindenki teszi amit tennie kell...
neo is tette, amit a rendező mondott
-
#367 vannak! a programok visszatérnek "istenhez" "the source" és ott békében kitörlődnek :) -
#366 mivan ivett?? bEjön neked ? :PP -
#364 Na most megyek megnézni. Elég sok rosszatt hallottam róla. CSak nem lesz olyan szar :) -
#363 Ez nem vicc, te nem fedeztél fel semmi ilyet? Hmmm.. Tele van vallásos, keleti filozofiás üzenetekkel.... -
#362 Ha ha ha...
De vicces. -
#361 Erről már volt itt is szó!
-
#360 Sodi, keresztényi vonások vannak a filmben? :) -
#359 Ezen annyira felesleges agyalni...
Ugy lesz vége mint egy Freddy filmnek. LOL -
#358 Sodi: kiváncsi lennék, hogy erről mi a véleményed: egy másik forumon olvastam, hogy egyik gyerek szerint Zion is egy matrix, azaz egy virtuális világ! Azt mondta, hogy matrix a matrix-ban, azaz Zion is a matrix része, ezért tudta Neo a végén megállítani a robotot a végén... Szerinted? -
#357 nee csak azt neee :DDDD -
#356 Neee, ahhoz túl értékes mondatokat tartalmaz :) -
#355 na akkor gumey :DDD -
#354 Morpheus csak becsülte a dátumot.
Nagyon, nagyon rosszul :) -
rutilus #353 De Morpheus nem tudja hogy volt már pár Mátrix, szal sokkal előrébb vannak az időben... -
#352 Ja, halálra volt ítélve, talán majd a következő verzio -
#351 Sztem van egy elég nagy logikai ficam a filmben: Morpheus az első részben azt mondja kb 2199 lehet.
Namármost ha az MI-t a 21. sz elején alkották, akkor a Mátrix hat verziója irreálisan rövid idő alatt váltotta egymást.
Eszerint kb 25 évenként lefut egy mátrix verzió (ha az elsőt mondjuk 2050-re tesszük) és jön egy új Neo, ami teljesen abszurd. -
#350 Jaj, most meghalt a Topic-om? :( -
#349 Amikor Neo is az Orákulumra tippel, akkor lekicsinylő hangon figyelmezteti is a tévedésre
Neeeeeeem!
Ugyan!! Te értetted félre -- de nagyon!
Az Építő csupán azt tartja kicsinyes dolognak ezzel a gesztussal, hogy az Orákulumot 'Orákulum'nak nevezi Neo, mivel "teljesen véletlenül jött rá a dologra", nem kell emögött bármi féle misztikus látnoki képességeket sejteni. Ilyen ugyanis nem létezik! -
Cvd #348 Sodi: a topicindító levezetésedben alapvető hibát vétettél, innen aztán felesleges a többi is. Az Orákulum ugyanis nem az, akit az Építész az "Anyának" nevez. Amikor Neo is az Orákulumra tippel, akkor lekicsinylő hangon figyelmezteti is a tévedésre. Ráadásul az "Anya", vagyis az Intuitív program viselkedése abszolút nem az Orákulumra jellemző, sokkal inkább Persephone-ra, így logikusabb őt tartani az Anyának. Legalábbis szerintem. -
csomi #347 Akarhogy is akkor is az O hozzaszolasai voltak majdnem csak ami a filmrol szolt a tobbi csak szemetseg. Me nem lehet a filmrol beszelni? En tegnap lattam de meg most is agyalok rajta pedig most mar a mozikopiat is gyurom. Ez az elso film amit a szovege es mondanivalja miatt nezek meg ujra es ujra :))). -
#346 idegesítő nevü és nagyzoló
Mé'? -
#345 Nem-nem.
A témáról többen akarunk beszélni, csak nem vele!
És nem az általa kreált, felettébb idegesítő nevü és nagyzoló topikban.
Pláne, hogy van rajta kívül még 2 matrix topik + ott a filmes topik is!
GUMIBA VELE!
-
csomi #344 Sodi ugy latom egyedul te akartal itt a temarol beszselni. Itt vagy meg? -
#343 Ennek így semmi értelme, úgyhogy asszem magára hagyom a Topic-ot... -
#342 semmi :)) de mivel a topic átnevezése károsíthatná SoDI egoját ezért így maradt :))) -
csomi #341 Nezegetem a matrix mozi kopiat. Parszor meg kell neznem egy-ket reszt, hogy tiszta legyen. -
ShaiHulud #340 flame -
ShaiHulud #339 tudod sok okos ember elovette a szemelyeskedest...es flam lett belolle...mindket oldal szegyelheti magat... -
csomi #338 Milyen szemet egy topic ez, mi koze ennek a matrixhoz? -
#337 , bazzeg én is vagyok... -
#336 ->ezt akartad? -
#333 Detto!
Gumiba vele! -
#331 áhááháháhááháhhhh
ismét nálad a pont Ivettkém :DDD
Ivett 3-0 SoDi -
#329 gondolom lett volna szerepe a Revolutions-ban is, bár így nem nagyon lesz benne... -
#328 különben azt hallottad, hogy az Orákulumot alakító nő meghalt a reloaded forgatása után? -
#327 A flémhez -min- két ember kell.
Nagyon nehezen vagyok provokálható, de nagyon nagyon nehezen még én is :)
Különben az előbb rosszul fogalmaztam. Az igazi kérdés az, hogy kizárólag a már megtörtént események írhatóak-e le matematikai egyenletekkel, vagy korábbi számítások birtokában megvalósítható az, hogy előre kikalkuláljunk történéseket, és döntéseket? Nem valószínűségről van szó, hanem magabiztos, jövőt leíró eredményről!
Kivitelezhető-e, hogy az Építőnek valóban nem kell bizonytalansági tényezővel számolnia, mivel a mostani helyzetben az már eleve része a kiépített rendszernek?
Amennyiben ha igen, akkor az lehet a kulcs, hogy Neo a való világban is rendelkezik minimális hatalommal. Ha ugyanis erre egy Egyetlen első alkalommal képes, akkor Neo a lesújtó tények ellenére mégis kiszámíthatatlannak tekinthető.
Amire még nem volt példa, azzal pedig nehéz számolni. És a harmadik részben ez lehet az emberek győzelmének a kulcsa talán.
Na most alszom, várom a gondolatokat addig :)