Kontaktlencse

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

predator1982
csak azért nézd meg a szavidejét, mert nem mindegy. ezek a szemcseppek felbontástól általában max. két hónapig jók. érdemes beruházni egy frissebbe

pred

DeerHunter01
Találtam még egyet itthon, cseppentettem, majd kiderül, használ-e :)

\"Errõl van szó!\"

DeerHunter01
Bár tuti az a baj, hogy száraz a szemem, ezért sérti fel a kontaktlencse, holnap be is ruházok egy mûkönnyre.

\"Errõl van szó!\"

DeerHunter01
Valami allergia vagy ilyesmi kijött rajtam 2-3 hónapja és mikor este kiveszem a lencsét, fáj a szemem, fõleg mikor pislogok. Lehet a sok dörzsöléstõl,de nem kellemes érzés....

\"Errõl van szó!\"

DeerHunter01
most jelenleg nincs vele gond, néha jön ez elõ csak (kopkopkop), lehet kéne vennem mûkönnyet, hátha segít

\"Errõl van szó!\"

predator1982
nem lehet hogy rossz görbületût hordasz? orvosoddal konzultálhatnál ha ennyi gondod van a lencsével!

pred

videobaby
nem lehet, hogy száraz a szemed? talán kevés a könnyed, vagy összeszedtél egy kis allergiás kötõhártyagyulladást. elõzõ esetben szemorvosnál csinálnak vizsgálatot, utóbbi esetben pedig kamilla. ha nem segít, akkor gyógyszeres szemcsepp, de az receptköteles.

DeerHunter01
Mostanában néha elõfordul, hogy elkezd mozogni a lencse a szememen mikor pislogok. Rohadt idegesítõ, hiába cseppentek, nem segít. Kiveszem a lencsét és érzem, hogy fáj a szemem mikor pislogok. Mi lehet a megoldás erre?

\"Errõl van szó!\"

Sziasztok! Ezt találtam ma fb-on. Egy letölthetõ kupon, amit beválthatsz néhány üzletben 1 pár kontaktlencsére és ha veszel még, akkor abból is lejön 3000 Ft kedvezmény. A kontaktlencse viselés hónapja kampány lesz májusban és ezért csinálták ezt az "akciót" ahogy olvasom.
Üdv! Valaki rendelt már errõl a honlapról http://www.youknowit.com/ ?
Minden lencsére azt írja nincs készleten, nem értem hogy most szünetel vagy megszûnt végleg. Köszönöm a válaszokat!

hoy ehh

DeerHunter01
beparáztam rendesen :D
pont utolsó pár volt már, ha elszakítom akkor nyalóka lett volna :D

\"Errõl van szó!\"

fook
folyadékba rakd be és óvatosan szedd szét:)

DeerHunter01
FFFUUUU, megoldottam végül :D
ilyen se történt még velem...:D

\"Errõl van szó!\"

DeerHunter01
Basszameg, 2 lencse egymásra tapadt...hogy szedjem szét õket?

\"Errõl van szó!\"

predator1982
van ez az olajos alapu aquify szemcsepp. nem kell gyakran csepegtetni, de nagyon jót tesz, kontaktlencséhez, és csak simán is használható. amúgy meg lehet hogy száradékony a szemed, légkondis helyen szokott ez inkább elõfordulni, de igen szemfáradság is lehet.

pred

nekem is van ilyen, ahogy megy le a nap úgy egyre rosszabbul látok, akár már néhány méterrõl sem ismerek meg embereket. éjszaka ha van mesterséges fény akkor nem vészes de addig nagyon szar.

Broafka
szintén, mondjuk ez változó, de a szem fáradtságán sok múlik. Szerintem pihentesd egy kicsit a szemed, ne tedd be 1-2 napig, hétvégére, meg amikor egész nap itthon vagyok én pl be se teszem, tök fölösleges (marad a szemüveg)

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

Nálam is vannak ilyen dolgok, de annyira még nem volt vészes, hogy tegyek ellene.
DeerHunter01
Mostanában észrevettem, hogy estére eléggé szar lesz a látásom. Gondolom elfárad a szemem, ezért mosódnak össze a betûk....,valami tipp rá? Kontaktlencséhez való szemcseppet kipróbálom holnap vagy szombaton még maradt belõle itthon, hátha úgy jó lesz.

\"Errõl van szó!\"

DeerHunter01
Pár hsz-el ezelõtt veséztük ki a témát.
Én úgy vagyok vele, hogy elég sok baktérium rá tud kerülni, ami egy idõ után már roncsolja a szemet, szóval illik betartani a határidõt.
Persze ha tovább hordod pár nappal, ne adj Isten 1 héttel, nem hiszem hogy baj lenne belõle, de tovább már tényleg nem érdemes.

Amúgy voltam strandon augusztus végén 2x is kontaktlencsébe, 1x sem esett ki, pedig ugráltam, csúszdáztam, egyszóval mindent :D
Mikor kivettem este, akkor jó alaposan megtisztítottam a folyadékkal és semmi baj nincs vele, nem csíp vagy ilyesmi.

\"Errõl van szó!\"

Üdv,
Viszonylag friss kontaktlencse-felhasználó vagyok és azt szeretném kérdezni, hogy miért fontos betartani a határidõket? Ez alatt azt értem, hogy az én kontaktlencsém két hetes, de semmi változást nem veszek észre akkor sem, ha tovább használom, mondjuk egy héttel, vagy ha újat rakok be. Én szívem szerint addig használnám, amíg el nem szakad. Van ennek akármilyen káros hatása a szememre nézve, ha tovább hordom? Kíváncsi vagyok a tapasztalataitokra.:)
Az Ofotértnél akció van, adnak 3 hónapi lencsét ingyen. Nézzétek meg hátha jó valakinek.

lencseonline nál van már olcsóbb webshop? lassan kellene rendelni a 3 hónapi adagomat, és ha lehet olcsóbban rendelném.

Broafka
ha meg nem is orvos akkor meg mit pampogsz. Valaki elmondta neked azt kész az úgy van, és csak is úgy lehet. És nem teszem vele tönkre magam, úgyhogy köszi, egészségemre válik. Inkább hiszek az orvosnak, hogy nincs baja a szememnek, mint neked...

predator1982
ezzel a hsz-el is csak azt bizonyitod mennyire hülye vagy, a látszerész nem orvos te barom, de mondom szived joga tönkretenni magad, egészségedre

pred

Broafka
ne haragudj, de te akkora gyökér vagy! Deerhunter 1 hsz-ével lightosabban közölte a lényeget, amíg te 4 hsz-szel kb tömören azt mondtad, hogy: "hülye vagy, idióta, csóró, béna, stb" És te vagy a szemész? hát hozzád se fogok menni az tuti, ha baj van a szememmel, ha minden páciensedet elküldöd az anyjába!

A sok éves orvoslásnak tanulás úgy tûnik kiöli az emberbõl a jóérzést pff...

Broafka
amikor elkezd szúrni akkor cserélem, de érdekes módon 3 hét után is tökéletesen mûködik, nem is érzem, akkor nyilván jó még a lencse. Én azt mondom, hogy egy jobb 2 hetes lencse tovább bírja mint 2 hét. Amúgy volt régen egy gyengébb (olcsóbb) lencsém, és 2 hét elteltével már bizony csípte a szememet, azt ki is dobtam.

Nem önkínzó vagyok. Szerintem lehet érezni hogy meddig jó. Másfelõl meg hogy is van ez? a 2 hetes lencsére jobban rárakódik a baktérium mint az 1 hónaposra? Nem hiszem. Vagy valami anyaggal vannak bevonva, ami elõbb utóbb lejön róla, vagy az egész idõkorlát csak egy ajánlott dolog.

Mint mondtam 4 éve van kontaktlencsém, és az orvos azt mondta nincs baja a szememnek.

predator1982
így van. meg az hordjon lencsét, akinek telik rá-.-

pred

DeerHunter01
az, hogy rárakódik a sok kosz,por,stb. hiába tisztítod meg folyadékkal nem fog 100%-ban eltûnni, azért 2 hetes hogy 2 hétig hordd, nem azért hogy a lencsegyártók meg az optikák zsebét tömd, én hónapos lencsét hordok, és nem 1x éreztem már, hogy az utolsó 2-3 napban már viszketett tõle a szemem, érzékeny volt rá, ezért raktam is be egybõl a következõ "adagot", amellyel tökéletes volt minden, de ha neked jó, hogy a 2 hetes lencsét 1 hónapig hordod mert sajnálod a pénzt rá, akkor ne csodálkozz ha szarrá megy a szemed.
ez egy jótanács, ne vedd sértésnek.

\"Errõl van szó!\"

Broafka
arra még mindig nem válaszoltál, hogy miért kell kidobni 2 hét után? eleve, mi az amitõl bármelyiket ki kéne dobni

predator1982
sok típusú kontaktlencse van, így megtalálhatod a neked árban és minõségben megfelelõt. ha te több ideig hordod, mint kellene szíved joga, viszont másnak ne ajánlgass faszságokat, látszerész vagyok bazz nem beszélek hülyeséget. majd megtudod, ha így folytatod, ötven éves korodra lehet már szemüveg sem fog kelleni....és nem azért mondom ezt hogy a mi zsebünket tömködd

pred

Broafka
mindjárt elsírom magam, bakker, lehet hogy a lencse miatt van?

Mint mondtam orvos vizsgálja a szememet fél évente, 4 éve van kontaktlencsém, és bassza meg, azt mondta hogy nincs baja a szememnek! Hát igen, igazad van, 1000 Ft-os 2 hetes lencsét 5 percig nem tartanék a szememben, de a legjobb lencsét (ami lehet hogy drága) teljesen jó az oxigénáteresztése. És nem tömöm a kontaktlencsések pénztárcáját.

Mondok neked valamit, miért is dobod ki a kontaktlencsédet 2 hét után? mert az orvosbácsi azt mondta, vagy mert rá van írva? Jah igen, és a konzervdoboz pont holnap jár le, 1 héttel utána ki ne bontsd, mert biztos hogy belehalsz!

De te fizessél csak évi 62 000 Ft-ot, én addig fizetek 30 000-et. A szememnek nincs semmi baja, azon kívül, hogy életlenül látok. 50 évesen meg már nem leszek hiú és szemüveget fogok hordani.

predator1982
hülye tanácsokat ne adjál szerintem ha nem értesz hozzá, a két heteset két hétig lehet hordani. majd amikor letiltanak a lencsérõl, mert a szaruhártyád tropára ment, akkor majd lehet elgondolkodsz, hogy hogyan is kellett volna használnod a lencsédet...

viktor, addig ne válts lencsét, amig az orvossal nem beszéltél, ez nem játék!!!!

pred

Broafka
inkább 2 hetesre válts

Broafka
szerintem nem, mert sokkal hamarabb elkezdi csípni az ember szemét (ergo hamarabb tönkre megy/kiszárad, stb) én 2 hetes kontaktlencsét használok 1 hónapon át és semmi baja sincs a szememnek (persze estére kiveszem és új folyadékba teszem)

Viktorr
Érdemesebb lenne átváltanom napi kontaklencsére?

predator1982
hát vagy allergiás vagy rá, vagy újra begyulladt a szemed. érdemes az orvostól tanácsot kérni, hogy õ mit ajánl, én pl. a szilikon hydrogéles lencsét nem birom, homályosan látok benne, sokára találtam meg amivel látok normálisan:-)

pred

DeerHunter01
nem aludtál benne véletlenül?
néha attól kicsit vörösebb lesz a szem...

\"Errõl van szó!\"

Viktorr
Pár hete volt begyulladva,csepegtettem is a szemembe a Tobradex szemcseppel,naggyából helyrejött.
Havi lencsém van azt használtam utána,letettem négy napra persze tiszta folyadékba,4 napig eldobható lencsét használtam,most feltettem a havi lencsét ujra és másnapra már újra vörös volt a szemem...
Lehet nem bírom ezt a fajta lencsét?

DeerHunter01
nekem volt olyan h alig bírtam nyitva tartani a szememet meg vörös volt, ilyen kötõgyulladás szerûség volt, kaptam rá szemcseppet és mondta a háziorvos h addig ne hordjak kontaktlencsét míg helyre nem jön...
én reggel cseppentettem a szemembe abból a cuccból, elvileg napi 3-4x kellett volna asszem, aztán meg raktam is be a lencsét nem volt baj csak viszketett a szemem kicsit , de lencse nélkül is ugyanolyan volt :D

\"Errõl van szó!\"

predator1982
sztem meg ne lencsével kísérletezz , hanem sürgõsen menjél el szemorvoshoz, és a mostani lencsét dobd a kukába. valszeg kötõhártya gyulladásod van, ami fertõzõ...(mondjuk a lencsét mégse dobd ki amig ki nem derül) de ha az van akkor ki kell dobni, mert visszafertõzöd a szemedet. meg eleve gyulladt szemre semmilyen lencsét ne tegyél!!!!

pred

Viktorr
Hello,
Mostanában sokszor begyullad a szemem,szerintem a Ciba vision night and day lencsétõl.Tudnátok ajánlani kiterjesztett viselésû napi eldobható lencsét?

Szabi84
Hello!
Napokban vettem kontaktlencsét 3-szor mentem vissza az optikushoz korepetálásra:D Tegnap is 40 percig tartott míg végeztem, épphogy beértem melóba. Sehogy sem akart a szememhez tapadni mindig visszahúztam az újjammal. Bezzeg este kocsmázás után 10 másodperc alatt kivettem:p
Gondoltam leírom, ha esetleg lenne olyan valaki akinek nehezen menne mint nekem, ne csüggedjen meg lehet tanulni, doki mondta, hogy halmozottan hátrányos helyzetû a szemem(szûk szemrés, nagyon bent van, hosszú szempillák). Eddig tetszik a dolog, csak túl korán kell felkelnem miatta de majd belejövök.
Sok sikert!

Kétféle ember van, aki hugyintás elõtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törõdjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

fook
Nem voltál orvosnál elötte ?

predator1982
ha fehérjeoldós a folyadékod (és általában az újabbak azok) akkor nem kell pucolgatni, de amúgy ajánlom, ugyanis a lejárata elõtt, mielõtt el kell dobnod majd a lencsét, sokat javit a látáson. ha már sok a szennyezõdés a lencsén, esetlegesen marad rajta, akkor a végefelé már nem biztos hogy komfortos lesz a hordása. kb. két percet vesz igénybe, melegen ajánlom.

pred

DeerHunter01
én csak simán nyomok a tartóba folyadékot és ahogy kiveszem egybõl megy bele a lencse.

\"Errõl van szó!\"

srácok, vettem kontaktl lencsét én is.

kontaktlencsét kivételkor elég bele tenni a tárolóba vagy elötte kell ez is?
*Öntsön néhány csepp ápolószert a lencsére. Körkörös mozdulatokkal finoman dörzsölve tisztítsa meg. (Peroxid alapú rendszernél ezt a tisztítási mûveletet nem kell elvégezni)

3. A lencsét tisztítás után bõven öblítse le ápolószerrel, ügyelve arra, hogy az összes szennyezõdést eltávolítsa (felhalmozódott nyálka, baktériumok, lerakódások)
*erre nem emlékszem h mondták volna

predator1982
amúgy így könnyebb, én felfelé szoktam nézni, mert lehajtom a fejem, és a fehér részre rakom, igy kevésbé pislog az ember:-) de mégis látom mit csinálok...pikk-pakk bent van:-)

pred

énse nézek le sose, berakom pislogok mint atom azt mikor érzem hogy bennvan akkor kész :D

Victor1103
Én sose nézek lefele amikor behelyezem a lencsém hanem mindig elõre fele lehet, hogy ez az oka, hogy néha percet bohóckodok a berakásukkal:)Amúgy minden a videóban feltüntetett szabályt betartok.

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2