Kontaktlencse
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
pred
\"Errõl van szó!\"
\"Errõl van szó!\"
\"Errõl van szó!\"
\"Errõl van szó!\"
pred
\"Errõl van szó!\"
Minden lencsére azt írja nincs készleten, nem értem hogy most szünetel vagy megszûnt végleg. Köszönöm a válaszokat!
hoy ehh
pont utolsó pár volt már, ha elszakítom akkor nyalóka lett volna :D
\"Errõl van szó!\"
pred
- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...
\"Errõl van szó!\"
Én úgy vagyok vele, hogy elég sok baktérium rá tud kerülni, ami egy idõ után már roncsolja a szemet, szóval illik betartani a határidõt.
Persze ha tovább hordod pár nappal, ne adj Isten 1 héttel, nem hiszem hogy baj lenne belõle, de tovább már tényleg nem érdemes.
Amúgy voltam strandon augusztus végén 2x is kontaktlencsébe, 1x sem esett ki, pedig ugráltam, csúszdáztam, egyszóval mindent :D
Mikor kivettem este, akkor jó alaposan megtisztítottam a folyadékkal és semmi baj nincs vele, nem csíp vagy ilyesmi.
\"Errõl van szó!\"
Viszonylag friss kontaktlencse-felhasználó vagyok és azt szeretném kérdezni, hogy miért fontos betartani a határidõket? Ez alatt azt értem, hogy az én kontaktlencsém két hetes, de semmi változást nem veszek észre akkor sem, ha tovább használom, mondjuk egy héttel, vagy ha újat rakok be. Én szívem szerint addig használnám, amíg el nem szakad. Van ennek akármilyen káros hatása a szememre nézve, ha tovább hordom? Kíváncsi vagyok a tapasztalataitokra.:)
pred
A sok éves orvoslásnak tanulás úgy tûnik kiöli az emberbõl a jóérzést pff...
Nem önkínzó vagyok. Szerintem lehet érezni hogy meddig jó. Másfelõl meg hogy is van ez? a 2 hetes lencsére jobban rárakódik a baktérium mint az 1 hónaposra? Nem hiszem. Vagy valami anyaggal vannak bevonva, ami elõbb utóbb lejön róla, vagy az egész idõkorlát csak egy ajánlott dolog.
Mint mondtam 4 éve van kontaktlencsém, és az orvos azt mondta nincs baja a szememnek.
ez egy jótanács, ne vedd sértésnek.
\"Errõl van szó!\"
pred
Mint mondtam orvos vizsgálja a szememet fél évente, 4 éve van kontaktlencsém, és bassza meg, azt mondta hogy nincs baja a szememnek! Hát igen, igazad van, 1000 Ft-os 2 hetes lencsét 5 percig nem tartanék a szememben, de a legjobb lencsét (ami lehet hogy drága) teljesen jó az oxigénáteresztése. És nem tömöm a kontaktlencsések pénztárcáját.
Mondok neked valamit, miért is dobod ki a kontaktlencsédet 2 hét után? mert az orvosbácsi azt mondta, vagy mert rá van írva? Jah igen, és a konzervdoboz pont holnap jár le, 1 héttel utána ki ne bontsd, mert biztos hogy belehalsz!
De te fizessél csak évi 62 000 Ft-ot, én addig fizetek 30 000-et. A szememnek nincs semmi baja, azon kívül, hogy életlenül látok. 50 évesen meg már nem leszek hiú és szemüveget fogok hordani.
viktor, addig ne válts lencsét, amig az orvossal nem beszéltél, ez nem játék!!!!
pred
pred
néha attól kicsit vörösebb lesz a szem...
\"Errõl van szó!\"
Havi lencsém van azt használtam utána,letettem négy napra persze tiszta folyadékba,4 napig eldobható lencsét használtam,most feltettem a havi lencsét ujra és másnapra már újra vörös volt a szemem...
Lehet nem bírom ezt a fajta lencsét?
én reggel cseppentettem a szemembe abból a cuccból, elvileg napi 3-4x kellett volna asszem, aztán meg raktam is be a lencsét nem volt baj csak viszketett a szemem kicsit , de lencse nélkül is ugyanolyan volt :D
\"Errõl van szó!\"
pred
Mostanában sokszor begyullad a szemem,szerintem a Ciba vision night and day lencsétõl.Tudnátok ajánlani kiterjesztett viselésû napi eldobható lencsét?
Napokban vettem kontaktlencsét 3-szor mentem vissza az optikushoz korepetálásra:D Tegnap is 40 percig tartott míg végeztem, épphogy beértem melóba. Sehogy sem akart a szememhez tapadni mindig visszahúztam az újjammal. Bezzeg este kocsmázás után 10 másodperc alatt kivettem:p
Gondoltam leírom, ha esetleg lenne olyan valaki akinek nehezen menne mint nekem, ne csüggedjen meg lehet tanulni, doki mondta, hogy halmozottan hátrányos helyzetû a szemem(szûk szemrés, nagyon bent van, hosszú szempillák). Eddig tetszik a dolog, csak túl korán kell felkelnem miatta de majd belejövök.
Sok sikert!
Kétféle ember van, aki hugyintás elõtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törõdjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
pred
\"Errõl van szó!\"
kontaktlencsét kivételkor elég bele tenni a tárolóba vagy elötte kell ez is?
*Öntsön néhány csepp ápolószert a lencsére. Körkörös mozdulatokkal finoman dörzsölve tisztítsa meg. (Peroxid alapú rendszernél ezt a tisztítási mûveletet nem kell elvégezni)
3. A lencsét tisztítás után bõven öblítse le ápolószerrel, ügyelve arra, hogy az összes szennyezõdést eltávolítsa (felhalmozódott nyálka, baktériumok, lerakódások)
*erre nem emlékszem h mondták volna
pred
Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2