781
Avagy érdemes- e lecserélni a szemüveget
  • RelakSfromhome
    Pihentesd egy kicsit, aztán vissza a puhát. Szerintem.
  • wizy
    nos, ezzel a kemény lencsével igen beszivtam :P könnyebb berakni, nem is zavar, csak az a gond, hogy 3 napig tudom horadni, aztán úgy belobban mindkét szemem, hogy az iszonyat.... :S
  • wizy
    nem, sokkal kényelmesebb mint a lágy volt, egyáltalán nem érzem, nem zavar, betenni is egyszerűbb :D
  • Takezó
    ah, nalunk is, csak akkor fél évre kellett volna venni a lencsét, annyit meg nem akartam eccerre kolteni:ð
  • Takezó
    es nem nehez az a szemednek? :\
  • Ben C
    :S
  • wizy
    Most is volt egy ilyen akció (napszemüveg+lencse), most nekem is van végre napszemüvegem :D
  • wizy
    jaja, az előző SoftLense 66-os volt, ami ugyan puha volt, de ebből következett az is hogy alig tudtam berakni, mindig begyűrődött, meg mindig meg kellett nézni hogy ki van-e fordulva. Ez a mostani meg olyan kemény, hogy ki se lehet fordítani, még ha akarom akkor se :DD
  • RelakS
    Vision Expresses vagyok-e.
  • Takezó
    lawl, ofotértes-e vagy?:D
  • Takezó
    te keményet hordasz? :o
  • bigfoot
    ez még az első féléven volt,szal már régen:)
    azután persze minden nap csere
    csak mikor részeg vok akkor nem veszem ki:)
  • Ben C
    drakulálok, csak nehogy a szemed szivja meg...
  • bigfoot
    nekem 2 éve van kontaktlencsém,1 hónapos és nagyon megvagyok vele elégedve!
    sztem akinek szemüvege van cserélje le!megéri!!
    eddig a rekord:1hétig nem vettem ki :)
  • Ben C
    Berakás reggel 6kor, suli, hazaérek 3 körül, megyek le, hazaérek 7 körül, csörög a telefon,megyek vissza le, hazaérek fél10kor, gépezek 11ig kontaktlencsében (mer ugyebár mér vegyem le, annyira okos nem vagyok... :\)
    EZ ment immáron egy hete, a szememnek kicsit elege lett :\

most szép piros.
  • RelakS
    Ciba Vision még mindig az ász :) Meg most már van három napszemüvegem (ajándék a lencsékhez)

Mindenesetre lassan szüneteltetnem kel a hordást, mert itt az allergiaidény :(
  • wizy
    UP :D

Na! Utóbbi időben eléggé megszenvedte a szemem a kontaklencse-viselést, mikor beraktam már szurt, de annyira, hogy ki se birtam nyitni egyáltalán:P Az volt a fura, hogy egyszer az egyik szememet szurta, másszor a másikat. VEttünk műkönnyet, de az se használt. Most végre van új kontaktlencsém (Pure Vision), és ezzel végre semmi bajom, bár kicsit fura hogy olyan kemény, azt hittem mikor először beraktam, hogy mindjárt kiszurja a szemem:DD De sokkal-sokkal egyszerűbb berakni, mint az eddigieket:D

Veletek miújság?:D
  • Csaba
    Hát ja. De olyankor sincs nagy gond. Levevés előtt becseppentesz pár csepp sóoldatot vagy műkönnyt (kinek mi van otthon, mindegy, hogy mit, csak ne vizet, bár mivel úgyis beteszed a fertőtlenítő folyadékba, lehet víz is), pislogsz párat, vársz pár másodpercet, és utána már könnyen kiszedhető a lencse. Anélkül viszont nagyon szar, mert elég rendesen ráragad a szemedre...
  • RelakS
    délutáni szunyánál sosem szokott nekem kiszáradni. Estére azért kiveszem :)
  • Nicci
    ja, most hétvégén aludtam 2 órát délután, s akkor kiszáradt naon, de amikor egész éjjel, akkor nemtoom hogy csinálta, de nem száradt ki, simán ki tudtam szedni :)
  • Takezó
    kosz, akkor meg kibirja azt a hetet a lencse, bízom benne, jan közepén raktam be, de most nincs pénzem újra:O
  • szando
    Nem, csak gyorsan ki kell venni.. Iszonyatosan ki tud száradni alvás közben..
  • Nicci
    nekem is 1 hónaposak a lencséim, s már hordtam másfél hónapig, de semmi bajom nincs. sőt, egyszer véletlenül aludtam is benne vagy 9 órát, úgy megijedtem reggel, mikor felébredtem, s tükörbe néztem, de szerencsére semmi bajom nem lett.
  • 2XP
    Nekem 1,5 hónapos lencséim vannak, de az orvos szerint azokat nyugodtan lehet hordani 2 hónapig is. Úgyhogy szerintem sem lesz semmi bajod tőle, ha rendesen tisztítod őket.
  • Csaba
    Olvastam én itt lentebb, hogy azon morfondíroztok, lehet-e lencsével strandolni? Az én tapasztalatom az, hogy lehet. Csak a biztonság kedvéért, hogy ne menjen víz a szemedbe, egy jó úszószemüveg kell.
  • Csaba
    Ha nem csinálod túl sűrűn, és jól ápolod a lencsét, és a szemed sem túl érzékeny, akkor semmit. Én egyszer féléves lencsét hordtam 1,2 évig, és nemhogy semmi bajom nem lett, hanem semmi különöset nem éreztem. Persze ez egyedi eset volt, és inkább a spórolás miatt csináltam a lencseviselés kezdetén. De később rájöttem, hogy nem túl egészséges hosszútávon, mert akkor már adódhatnak súlyos gondok, és nem éri meg. Az orvos pl. majdnem elájult, mikor megmondtam neki.:-) Azóta 3hónapos lencséim vannak, és max. 1 hétig hordom túl. De inkább 1-2 nappal. Az semmi.
    A tapasztalatom az, hogy 1-2 alkalom még nem vészes. De rendszeresen sokáig túlhordani öngyilkosság, még ha nem is érzed, hogy ebből baj lehet.
    Ja, én 8,3 éve hordok lencsét, szerencsére eddig nem volt a szememmel probléma a lencse miatt.
    Az is külön megérne egy misét, hogy 1 nap hány órát viseled a lencsét, és hány órát szabadna...
  • Takezó
    hm, sztetek mit okoz, ha monnyuk másfél hónapig hord valaki egy egyhónapos lencsét?
  • szando
    nem feltétlenül mond ellent, mert az is elképzelhető, hogy a víz valamiféleképpen "kioldja" a lencse nedvességtartalmát, vagy nemtom :D
  • Ben C
    eh, np :D alapból enyhén ellentmond a fizikai alaptörvébnbyeket, hogy lemész a vízbe, és elkezd száradni :)
  • szando
    hát ez érdekes, akkor valószínűleg én tudtam rosszul... :S
    vagy valamelyik hülye akitől hallottam :D majd megkérdezem :D
  • wizy
    Hm, köszi mindenkitől a tippeket.... a dioptriás szemüveg jo ötlet, csak nem nekem, mert csak úszásórákra kéne, az meg hetente egyszer van, szal arra nem költök pénzt; jobb minőségű uszoszemüveg, az már jobban tetszik :-)
    Ja, és amugy usztam már kontaktlencsében, többször is, és akkor nem történt semmi szokatlan, nem száradt ki/mozdult el/esett ki, stb. Úsztam már igy uszodában is, meg tengerben is és nem volt semmi... ezért is csodálkoztam.
  • Sil78
    Vannak olyan speciális lencsék, amiket lehet vízben használni (pl sportoláshoz), de a hagyományos lencséket könnyen kimoshatja a víz. Ha tudja az orvosod, hogy pl vízilabdázol vagy rendszeresen úszol, akkor nyilván olyat ad, ami alkalmas ehhez (de még akkor is ajánlott úszószemüveget használni).
  • Sil78
    Kérdés, hogy hány éve használsz kontaktlencsét. Aki régóta használja, annál ugyanis egy idő után csökken a könnytermelés, és akkor elég nehéz olyan kontaktlencsét találni, ami egész napra kényelmes. Én pl ezért nem hordhatom a legújabb fajta, magas nedvességtartalmú meg hiper-szuper oxigénáteresztő képességű lencséket, mert még szemcseppel is kiszáradnának.
  • Ben C
    Nos, egyszer kimentem strandra kontaktlencsében, de én inkább nem probalgatom hogy kiesik-e a vízben, kiveszem ha strandon vagyok. Tehát, kivettem, eltettem a tartóba, és észrevettem hogy nincs folyadék. para.. micsináljak? benne uszni mégsem akartam, féltem hogy kimossa a víz a szememből. Kivettem, beletettem a tartóba, és ráengedtem egy kis csapvizet. 5-6 órával később, indulunk haza, lencse elővesz, szembe beetsz, semmi gond, faszán látok, nem csíp nem szúr, király.

Szal sztem az hogy valaki lemegy a víz alá, feljön és hommályosan lát, nem a kiszáradás lesz..
  • szando
    Vízzel nem érintkezhet, ez alapszabály. Valszeg nem maga a víz a ludas, hanem igen, a klór meg az ásványi anyagok amik benne vannak. De ennyire nem értek hozzá.. Meg kéne nézni neten de lusta vagyok.
  • 2XP
    Nem hiszem, h a víztől kiszáradna a lencse, alapból elég nedves környezetben van a szemednél :), maximum a klór válhatna ki rá, de inkább arról lehet szó, h a lecse nem illeszkedik elég tökéletesen és alámegy víz. Nekem sem voltak soha gondjaim az úszásnál.
  • 2XP
    Mostanában nekem is voltak gondjaim. Letelt az egy év és újabb doboz lencsét kellett vennem. A dioptria nem változott, elvileg ugyanazt a típusú lencsét kaptam meg, csak változtattak a dobozán. Hát ez nem lehetett teljesen igaz, mivel a régi lencse simán bent lehetett 12 óráig is, az újjal pedig már 5 óra után száradt ki a szemem, még a nedvesítő folyadék sem használt. Most adtak a régiből, s ezzel megint minden oké, úgyhogy a szemem sem lehetett hiretelen túlérzékeny. Nagyon remélem, h ki fogják cserélni ingyen...
  • szando
    Nem hinném hogy a lencse márkájától függene.
    A vizet a kontaktlencse alapból nem bírja, kiszárad benne. Az az elmozdulás, amit érzel Wizy, az nem elmozdulás, hanem az a kiszáradás ami a víz hatására jön létre. dieselG, nem tudom hogy neked miért nincs ilyen, elvileg ez lenne a normális, valami szuper szemed lehet :D
    Nekem is ugyanez van ha úszok, Wizy azt javaslom hogy vagy dioptriás úszószemüveget csináltass, vagy ne sajnáld rá a pénzt és vegyél egy jó minőségű úszószemüveget, ami méretben is passzol persze. (persze az előbbi megoldás sem olcsóbb:))
  • wizy
    Köszi, az jo lenne.... akkor valószinűleg a lencse márkájától függ, azzal meg most egy ideig még nem tudok mit csinálni, még van 2 pár lencsém, azzal még ki kell birni valahogy :-)
  • dieselG
    Hát nekem szerencsém van, ugyanis vizilabdázok, és eddig még sose esett ki a szememből a kontaktlencse. Igaz, úszószemüveget viselek amikor erőnléti edzések vannak, mint pl gyorsuszás stb:). Taktikai edzéseknél, mikor már a labda is a szerepben van, akkor nincs rajtam, bár talán ilyenkor van a szemem a legnagyobb külső hatásoknak kitéve (fröccsenő viz stb), s nem volt semmi kiesés az elmult 1évben :)
    Igaz, februárban kaptam más márkáju kontaktlencsét, mert az adigi megszokott éppen elfogyott az üzletben. Legelső alkalommal lemerültem a vizbe, s mikor felbukkantam, tök homályosan láttam, magyarul elusztak a lencséim.. alig birtam megtalálni a papucsomat is :(
    Most koliban vok, igy emiatt sajna nemtom megmondani a havis kontaktlencsémnek a márkáját, majd ha péntek este hazaértem, leirom ide :)