Kontaktlencse
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
belefolyik a szemembe a víz és kiszárad a lencse és kikívánkozik.. nagyon szar érzés
-the invisible-
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
a mûkönny viszont bevált nekem
-the invisible-
én azt ajánlom hogy ha meg tudod fizetni a night&day a legjobb, de min. 2naponta ki kell venni. az tényleg olyan mintha semmi nem lenne a szemedben..
strandra én mindig szemüvegben megyek, de nagyon sajnálom amikor le kell venni, és nem látom a csajokat a medencében/parton 😞( dioptriás úzószemüveg kéne, de fölösleges lenne annyit költeni rá..
-the invisible-
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
\"Gőzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul működő karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"
Nekem elõször nem lágy lencsém volt, az borzalom volt berakni, fõleg elsõre. Aztán váltottam egy év után lágyra, azzal is szerencsétlenkedtem elõször 1 év "tapasztalat" után, de aztán pár nap alatt gyorsan megtanultam azt is. 1-2 hét gyakorlat után az ember berakja már mind a két lencsét fél perc alatt, azzal nincs gond 😊
Csak én abbahagytam végül a kontaktlencsézést, mert sajna nem birja a szemem hosszútávon, és úgy döntöttem végül hogy nem kinlódok vele és egyszerûbb a szemüveg. Az volt a baj, hogy ha pl. reggel beraktam, dél körülre már kiszáradt a lencse, és elég szar volt. Mûkönnyel lehet ilyenkor kinlódni, dehát mégis...
Szóval most egyelõre nekem szemüvegem van, aztán majd esetleg bevállalok egy lézeres szemmûtétet. Csak hát arra rá kell szánnom magam, meg ugye messze nem 2 forint...<#buck>#buck>
Én ma kaptam kontaktlencsét, léggé tartottam tõle.. az a helyzet hogy nehezen viselek el bármilyen idegen tárgyat ilyen "kényes" helyeken...
szóval, megkaptam a kontaktlencsét, elsõnek a szemész rakta be, és az volt a furcsa hogy közben akaratom ellenére annyira furcsán mozgott a szemem.. felakadt, meg minden, de betette, és egyáltalán nem éreztem a lencsét, de tökéletesen láttam! Valamilyen fajta lágy lencse vót, nemtom milyen. Aztán kivette.
Én is próbálgattam betenni, de sehogy sem sikerült, mindig reflexbõl becsukódott a szemem, aztán valamiért adottt egy kis érzéstelenítõ szemcseppet, ezzel ment.
A kivevés nagyon érdekes volt, mert az egyébként nagyon érzékeny szemgolyóhoz az érzéstelenítõ miatt akárhogy nyultam hozzá nem fájt.
na,, de nem szaporítom tovább a szót:
Nektek is nehéz volt elsõre felrakni a lencsét, és sikerült e egyáltalán?
\"Gőzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul működő karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"
A jobb szemem már ok, de a balt még valami baszkurálja. Kivettem 1000x átöblögettem és tisztítottam, de valami még mindig gáz és nem tom mi. SZtem van alatta egy levegõbuborék, ami nem akar onnan kijönni, de amúgy nem tom. Remélem elmúlik, mert már a falat ütöttem. :-)
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Bandew, volt hogy én is más lencsét kaptam, mint ami elõzõleg volt, de akkor annyira baszkurálta aszememet, hogy visszamentem és kicseréltettem. Lehet hogy Neked szerencséd lesz, sztem várj még 2-3 napot, ha akkor se jó, menj vissza.
War. War never changes.
Másfél éve hordok kontaktlencsét (3 pár hónaposat, ami azt jelenti, hogy 6x tovább hordtam :-D).
Szal az a gondom, hogy ma vettem 3 pár Night&DAy kontaktlecsét, és mióta beraktam furán baszkurája a szemem. Nem tudom mitõl, hisz már másfél év alatt rég megszoktam a klencse viselését. Lehet, hogy azért mert ez más? De megkérdeztem egy haveromat, aki szintén lecserélte ilyenre és õ azt mondta semmilyen változást nem észlelt. Szal kicsit aggódom elvégre is 24000 Ft volt, ami nem olcsó mulatság. Tényleg remélem, hogy csak azért furcsa, mert más és hamarosan megszokom.
Akinek szintén éjjel-nappali lecséje van, az lécci közölje, hogy tapasztalt-e ilyet. Thx!
meg tükör elõtt meg ilyenek
2 hét után már szartam a tükörre 😄
-the invisible-
Azt még mindig röhögöm, mit össze nem szenvedtem a berakással 😄
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
hidd el, kieshet, elfelejted hogy benne van, és megvakarod, akkor kijön.
jah, és ha spórolni akarsz akkor nem kell megmosni a folyadékkal ha berakod a tárolóba v. kiveszed, rohadt drága egy doboz ilyen szar..
-the invisible-
Persze, bármi lehet, ezért tároló + folyadék mindig alap... Meg szemcsó tartalékba
vegyél szemcseppet, néha kellhet
gondold át a napodat, hogy mikor akarsz lencsébe lenni, mert reggeltõl estig (mondjuk 7-tõl 10-11-ig), az már picit gázos a végére. tehát reggel ne tedd be ha este kellene inkább (én szoptam már így, csak nekem egyik szemüveg se áll jól 😞)
mosd meg a kezed mindig!
hordd magadnál a tartót és a folyadékot (meg a szemcseppet is), mert egy szemvakarásnál kieshet és akkor nem tudod leápolni
vizet kerüld!
-the invisible-
Majdnem nyitottam egy új topig. 😄
Keresõ rulla
Naszal, ma lett mek a próbalencsém, tök súlyos 😊
Szerencsétlen csaj nem tudom, mennyi röhögést folytott el, mire bekínlódtam a szemembe 😄😄😄
Írjatok ide tapaszalatokat ety kesztõ lencsésnek
Van akinél nagyon sokat változik, van akinél negyed dioptriát. Ez van sajnos, nekem sem fog a -5 soha normálisan visszaállni 😞
Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!
Ez az "azt hittem az a menõ" tetszett 😊
Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!
Szóval ha visszafejlõdik a rövidlátás, akkor miért van annyi szemüveges ember?

A késõbb pedig mindenki pluszos lesz alatt viszont arra gondoltam, hogy azok is szemüvegesek (pluszosok) lesznek, akik korábban nem voltak rövidlátók (minuszosok). A szüleim az élõ példa, de mindenki biztos látott már olyan érett embert, aki korábban jól látott, most meg:
-Olvasd csak el, mi van ide írva...
vagy messzire tartja az újságot...
Amúgy a bifokális dolog tényleg durva. Régen azt hittem az menõ, mert csak a prof-oknak van olyan, de már nem kéne!!!
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
(Persze vannak kivételek, a leggonoszabb dolog a bifokális, egyszerre ilyen-olyan lencse...)
Pedig 23-25 éves kora után az emberek 80%-ának visszafejlõdik 😊
Legrosszabb esetben is megáll a romlás.
nem alternatíva 😞
kevesebb gép 😛
Meg is lehet tanulni fókuszálni, elõadáson mindig 10 sor után vagyok, és érezhetõen jobban látok mint szemptemberben. Perszeh a fehér fénnyel és nem neonnal világítanak.
Amúgy tényleg nem vagy hülye, mert van olyan, akinél visszafordul a minusz, de elég kevés embernél.
Késõbb pedig úgyis mindneki pluszos lesz.
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
És még mielõtt azt mondanátok.. nem vagyok hülye
Aztán 17 évesen már -1-re romlott, miközben a másik még jó szemem meg -0,5-re romlott. Szóval muszáj volt lencsét vegyek (szemüveg sux).
Most, 23 évesen már -1,75 és -1,25. Gondolom, még romlani fog...
Én olyanról nem hallottam, hogy valakinek visszafejlõdik a rövidlátás..Magától. Te egy guru vagy??? De jó neked...
War. War never changes.
Vizsgálatra érdemes elmenni, szemnyomásmérés, szemultrahang ilyesmi jóságok, és a néninek szép nagy cicije volt, ahhoz nem kellett szemüveg.
Aztán megkérdezte miért is vagyok itt meg az egyik szemem -0.5 másik -0.75. Megnézik teljesen korrektül mi van meg mi lesz. Mondták meg ne mûttessem.
Egyébként van sok féle eljárás, lasik , excimer meg ilyesmik, keress rá neten.
Ha -6,, - körüli a szemed akkor érdemes, egyébként lencse. Úgyis romlana tovább utána is, szal kell vagy 5 év amikor már be van állva.
Nekem javul. -1.5 rõl kezdte. se szemüveg, se lencse.
\"Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.\"
Kurva jó ez a topic! Szarrá röhögtem magam.
Amúgy a szaráskor az erõlködés, és egyébként (tehát a mindennapokban) pedig a sósav sem tesz jó a szemednek...
\"Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.\"
Tehát: lehet hordani, de számíts arra, hogy néha nagyon kényelmetlen lesz. Nagyon!
Meg aztán szarni is csak óvatosan...semmi erõlködés...😊
<és közben próbál halkjabban röhögni, de kevés sikerrel>és közben próbál halkjabban röhögni, de kevés sikerrel>
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
War. War never changes.