Kontaktlencse

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ne hagyd addig bent, ha hazaérsz a suliból és ugy gondolod hogy otthonmaradsz egy 2-3 orat minimum (vagy esetleg végig), akkor vedd ki, ilyen hosszu tavon nagyon farasztja a szemet.

\"Gőzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul működő karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"

wizy
nicsak, kontaktlencse topic😄DD

nekem négy hónapja van lencsém, addig két évig szemüveget hordtam. Egyrészt azért váltottam át a lencsére, mert unokatesomnak is az van, és megtetszett, hogy nem kell a szemüveggel kinlodni, törölni, vigyázni rá, stb; másrészt pedig mert mentem sitáborba, és a sielés elég komplikált lett volna szemüvegben. Szüleimet meggyõztem, és most itt vagyok😄 Havi lencsét vettünk, "Bausch & Lomb Softlens 66" félét. Hogy jó-e vagy nem, azt nem igazán tudom, mert viszaonyítási alapom nincs, de én meg vagyok vele elégedve. reggel fél 7-kor berakom, és este fél 11-kor veszem ki. Közben nem szárad ki a szemem, nem szur, stb., csak a gépezést nem birom vele olyan jol, mert elfárad a szemem.
A szemem alapból nagyon érzékeny. Szóval, régen is, ha belement valami, akkor kb 3 percig nem birom kinyitni, annyira éget és könnyezik (ha már rég nincs benne az idegen dolog, akkor is). Porra kifejezetten allergiás; talán emiatt alakult nálam ki az, hogy ennyire féltem a szemem. Nem szo szerint féltem, hanem pl. csöppenteni is mindig utáltam bele, magamnak nem is mertem, anyumnak meg ritkán hagytam😄D Nézni is utáltam, ahogy szüleim maguknak csöppentenek bele. Elsõ berakás az orvosi rendelõben fél oráig tartott (a jobb szemembe, a balba fél orás kinlodás után a doki préselte bele😄 aztán még jött a kivevés, ami egy külön órát vett el az aznap estémból😄)..... de még mindig nem tudom olyan simán berakni, reggelente 5-10 percet mindig szorakozok vele.
De sztem egyértelmûen jobb mint a szemüveg😄

bocs ha kicsit terjengõsen irtam, de végre egy téma, amiben én is otthon vagyok😄DD

\"- Gondolj egy számra, bármelyikre. - Ööö... öt! - Rossz. Na látod?!\"

😮O))9
megérinthetlek?

\"Gőzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul működő karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"

Aramir
Mi vagy te, valami etalon? Ha neked 2 mp, akkor másnak több nem lehet? 😄 Nekem is volt vagy 20 perc az elsõ berakásom.

ivjoe
NEm kell elhinni. Elég ha én tom...
Kicseréltem de ugyanúgy csíp...

War. War never changes.

Én is azt hordok és lehet, csak a víz alatt ha kinyitod a szemed, akkor kieshet. Ha régi a lencséd akkor is csíphet, cseréld ki. Én egy hónapos Johnson & Johnsont használok évek óta. Vannak egy naposak is, vagy egy hétig hordod folyamatosan, aztán eldobod. Minnél nagyobb a folyadék tartalma annál jobb. Füstös, "száraz" helyen hamarabb kiszáradhat (csíp), ha lehet kivenni, pár óráig folyadékba rakni, aztán jó. Minõségben csak a pénztárcád szabhat határt.

Ok. De a 2 dolog miért van amit írtam? Azóta ilyen kb mióta cigizek. Vagy régi a tisztító folyadékom? Jóû nagy kiszerelésben vettem meg, megvan már vagy 3 hónapos.

War. War never changes.

RelakSfromhome
Nem lehet! Kiesik, alá megy a bacilus, meg ilyesmi

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Úszás közben is lehet használni? Én nem merem, félek hogy kiesik
amúgy mostanában tök nehezen rakom be. Lehet a cigizés miatt van? Régen nem volt iylen, hogy berakom és 2 percig úgy csíp hogy nem bírom kinyitni a szemem.

War. War never changes.

RelakSfromhome
Én meg a te két másodpercedet nem hiszem el, ha nem haragszol.....

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

ivjoe
Kontektlencse tápig??? Rúlz!
Az elsõ 30 percig? Ezt ha nem haragszol, nem hiszem el! Nekem 2 mp! A srác aki mutatta, majdnem elõreesett a székbõl, mikor látta, hogy elsõre bennt volt a lencsém! Lyól!

Ja, 1 kérdés! Haverom akar szinezett lencsét. Én lágyat használok, nem tudom lágy lencsében van-e színes. Ha lyól tom kemény lencsébe van ilyen.
2XP
Nekem 3 hónapja van lencsém. Az elsõ berakás kb. 30 perc alatt megvolt, de még ma sem megy úgy, mint ahogy szeretném: a doki úgy mutatta, h nézzek fel és oldalra, s úgy tegyem be, de nekem csak úgy megy gyorsan, ha elõre nézek - ha úgy csinálom, ah mondta, akkor kb haramdszorra sikerül csak -, így viszont egy kicsit kellemelen. Uszodába is ebben megyek, amikor megkérdeztem, h lehet-e, a válasz igen volt. Reggel 7 körül berakom, és általában 21 körül veszem ki, de 18-tól már érzem, h szárad ki, bár még szemcseppet nem próbáltam, majd legközelebb...

Aquir
mármint a kéknél a normál pupillanyílás mérete is lenne😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
célkereszt vagy csont-kék nincs? 😊)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Lacc
Egy barátomnak van ilyen mintás lencséje, egy az az x mintás amit a képen is látható. Valami iszonyat 😄
RelakSfromhome
Mit ad isten, az övé ilyen. Nem lehet mindenki egyforma <#idiota>

Aquir
nem sokban külömbörik egy rendes szemtõl?? 😊

Dzsini
náluk kicsit több, mint 10ezer egy wild eyes lencse, meg vannak más színes- fedõs- változatok is. de nincs orvos aki ezt ajánlaná aktív hordásra (én is terveztem anno, de lebeszéltek, meg nem bírja a szemem a lencséket)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
persze, minden színezés vagy árnyalás nagyon sokat számít, egy lágy lencse közel fele víz, az jól ereszti át a levegõt - ezek meg nem. mindegy, hogy mi a minta, fed, vagyis szigetel.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Johnyy
és egy ien az már mintásnak számít??? mert nem sokban külömbörik egy rendes szemtõl

Red neck burn out mid west mind, Who said date rape isn\'t kind?

láttam már pár logodat 😊

Dzsini
persze van olcsóbb is, de egy ilyennél én nem nagyon kockáztatnék, ha tényleg akarsz... plusz megtanulni ki-be rakni azért nem olyan könnyed móka.

Johnyy
thx!! gyüjtök!

Johnyy
mibõl találtad ki? (😄) de lehet?? és menyiért?? 😊)))))

Dzsini
a mintás és színes lencsék azok egyrészt drágábbak, másrészt sokkal kisebb a légáteresztõ-képességük és a víztartalmuk, így hetente 1-2x, maximum 4-6 órát szabad viselni õket (vagyis mondjuk 1 péntek esti bulira). kb 40-50ezer forint darabja(!), és kb 1 évig maradnak hordható minõségûek.

manson?

Johnyy
Én egy oat szeretnék kérdezni hogy egy kontaklenycse az oan 10 000 ft és azért 1-2 havonta ujat kell veni,de hogyha nem arra kell hogy jól lásak hnem csak simán egy minta kedvéért akkor azt olcsóban lehet venni jó minõségût, és menyiért???

Inferno
köcce

PS3/X360 user: Infernohun

najó.. lehet.. de akkor is 😊

RelakSfromhome
Vedd fel a kontaktlencsédet, mert ez

Mellesleg van rá nyomtatva valami márkajelzés, és a nyomtatás technológiája után kapta ezt a nevet

Inferno
Mit jelent az hogy szitázott a dvd ??

Inferno
plzzz help

Lacc
Ez milyen marhaság hogy nem lehet szemüvegbe csajozni? Ember...
😄
tudok én csajozni, igy is 😊))
de ugy jobb, mácsó vagyok😄
de igy ez a buta szemüveg eltakarja az igazi énemet 😞

Bandew
Az emberek mindig ebbe a hibába esnek, de attól még nem változik semmi. Neked kell csajozni! :-D

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

lol😄DDD

erre nem is gondoltam...
akkor ezért néznek annyira a fiúk már napok óta.. 😄😄

-the invisible-

neked is van? hmmm.. lehet hogy a tied nöstény?<#ravasz1>

ok majd mondd el hogy hogy kell rávenni, mert nekem eddig még nem sikerült 😄D

-the invisible-

dehogynem 😄

a kontaktlencse nem fog helyetted csajozni 😄D

-the invisible-

ja. meg csajozni sem tok 😊

meg bekoszolódik, csúszkál, akadályoz, stb..

-the invisible-

hell all
én is gondokozok ezen a kontaktlencsén. szemüvegem van, de már nagyon nem birom, állandoan kidörzsöli az orromat, meg idegesit.

ez igaz...

amúgy meg úgy még úgy sem látok, szal gázabb 😊

-the invisible-

Bandew
Simán! :-D

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

ez jó, minden szart fogjunk fel ugy mintha jó lenne.. az biztos hogy akkor élvezetes életünk lesz ^.^

Bandew
Nekem amúgy ilyenkor télen a legszarabb, mert ilyenkor változik a legjobban a hõmérséklet. Kint baromi hideg van, aztán bemegyek egy fûtött helyiségbe, nagyon szar. Alig látok és folyton pislognom kõ.

Bandew
Ugyanmár, próbáld úgy felfogni, mintha jó lenne. Élvezni kell az életet! <#idiota>