781
Avagy érdemes- e lecserélni a szemüveget
  • katt
    És hogy tudjátok kivenni a szemetekből?
  • Cat #260
    http://www.origoegeszseg.hu/cikk/0620/649246/mit_tehet_1.php
  • Ben C
    másfél-2 éve, ésss olyan 2 nap alatt teljesen :D
  • katt
    Ti hány éves korotokban kaptatok kontaktlencsét?
    És mennyi ideig tartott mire megszoktátok?
  • RelakS
    1: én is azt a lencsét használom :)
    2: most, hogy kicsit bedurrant a szemem szintén az allergiától, inkább nem is hordom, úgyis csak kivakarnám a helyéről...
  • wizy
    Na vettünk másik kontaktlencsét (Focus Monthly), abból most a próbalencsét tesztelem, eddig ez a legjobb:-) Nem tudjátok véletlenül, hogy melyik szemcseppet lehet használni kontaktlencsével együtt? (allergia miatt viszket sokszor a szemem, arra kéne) Nem szeretném minden szembe cseppentés előtt kivenni a lencsét, utána meg berakni, az kicsit körülményes...
  • Takezó
    uhh, barátnőm is mondta, h neki ilyen durva van, és ha nem ázik benne valami 6 órát, akkor ha berakja, megvakul:|
  • Viktorr
    nem okoz ez biztos csak elfárad,ennyi
    bajan nem lessz
  • Skynet85
    Kösz ez biztató :D de a szemedben nem okoz ez kárt mert nekem fáj utána és vörös..
  • bigfoot
    nyugi az elején még nagyon nehéz berakni kivenni!
    de utánna belejössz!
    pl kivevésnél volt hogy kiakartam venni de nem jött!vmi 6* próbálkoztam mire észrevettem hogy már kiesett és ott van az asztalon...
    azóta részegen inkább nem próbálom kivenni a lencséket:)
  • BADE
    Solo Care hard
  • Pharaoh
    Melyik az a kontaklaencse mosó folyadék, amelyiktől meg lehet vakulni?
  • Skynet85
    Emebrek ki mennyit szenvedett a kontaktlencse felhelyezésével és kivételével a kezdetekkor, mert én kezdek idegbajt kapni feltenni szemként jó ha 5-6-ra sikerül de ma este a bal szemeből vagy 10-re tudtam kivenni a gáz ezzel csak az hogy közbe gyötröm a szemem és félek hogy vmi baja lesz.
  • Viktorr
    Jaja nekem is megnézték a szememt kb 2 gépen is szal jo az
  • szando
    Én az Ofotérttal maximálisan meg vagyok élégedve. Gyorsak, kedvesek, közvetlenek. Bármikor szívesen megyek oda szemvizsgálatra :D
  • RelakS
    Én nem nlézetem meg a szemgödreimet! Nem engedem, hogy kivegyék a szememet

Egyébként is minden alkalommal van szemvizsgálat is. A Vision Express-nél legalábbis.
  • bigfoot
    sztem nem,sima optikus nem annyira foglalkozik,csak bemész megveszed a lencsét azt jóvan
  • Takezó
    hm, optikus má nemjó:O
  • bigfoot
    úgy értem hogy nem orvosnál rendelitek a lencsét
    mert pl én elmegyek korházba dokihoz megnézni a szemem szemgödröket,szaruréteget
    aztán oda adja a lencsét,és eddig semmi bajom sem volt vele
  • Takezó
    magánba?
  • bigfoot
    sztem magánba ne nyomjátok a lencsézést
    mindenképp korházba dokinál!és fél-1 évente meg menjetek el nézessétek meg a szemeteket!mármint a szemüreget meg ezeket
  • Viktorr
    oks 2 napja van kontakom szal amatőr vagyok még:D
  • szando
    ha magadon hagyod akkor kiszárad, szal sztem inkább vedd ki, hadd nedvesedjen egy pár órát...
    tökmind1 fenn vagy-e vagy nem közben, a szemed fáradni fog persze, de nem a kontaktlencse miatt :)
  • wizy
    sztem semmi, max. nagyon el fog fáradni a szemed; komoly bajod nem hiszem hogy lesz :D
  • Viktorr
    de ha véletlenül magamon gayom akkor mibaj lehet belőle?
  • Viktorr
    kösszi
    de nem alszok hanem ébren leszek szal ugyis ok az a 4 óra?
  • szando
    6-15 no problem, elvileg 10-12 órát kibír a lencse
    utána ha négy órát pihen az elég, szal simán jó vagy :)
  • Viktorr
    házibuliba mennék és ezért
  • szando
    ezt miért csinálnád? :o
  • Viktorr
    Lenne egy kérdésem:

Ha reggel 6 kor felrakom és kb 15:00-kor kiveszem és este kb 19:00-kor megint berakom és reggel 6kor veszem ki akkor lesz vmi baj?

De ezt persze nem mindig hanem 2-3 hetente max egyszer!
  • wizy
    én is ezen az állásponton vagyok; még egyszer kipróbálom hogy tényleg nem birja-e a szemem, aztán irány az Ofotért:P
  • szando
    nem mind1, a szemeddel ne játssz... vedd komolyan.
    egy kevés kidobott pénznél énszerintem fontosabb a szemed.
  • wizy
    elnézést hogy kezdő vagyok a kontaktlencsék terén. amúgy szerintem nem volt rá lehetőség, legalábbis nem mondták a boltban; az ismerősünk az eladó, szólt volna hogy ne szivjuk be. És ez a lencse az első egy-két hétben jó is volt, most kezdett csak rosszalkodni:P
    mind1, ez van....
  • szando
    olyan hogy próbalencse az luxus?
  • wizy
    értem én :D még kicsit probálkozom, hátha csak meg kell szoknia a szememnek. De ha tényleg nem jó, akkor megprobáljuk kicserélni/beadni.
  • Csaba
    Nyilván azokra gondoltam, amik még nincsenek felbontva.:-)
  • wizy
    nem, nekem csak puhát raktak be, a keményet ki se probáltuk.

Csaba: hát ki van bontva, ha nem lenne, akkor hogy használnám?:D Két dobozban van a két szemre külön 6-6 pár lencse.... de hátha még visszaveszik, majd megkérdezzük....
  • RelakSfromhome
    Gondolom anno nekem is egy keményet, meg egy puhát rakhattak be, mert az egyiktől még 3 perc múlva is vacakolt a szemem, a másiknál meg megkérdeztem, hogy bentvan-e már :)
  • Csaba
    Ha nem bontottad fel, akkor szerintem visszaveszik, vagy becserélik lágyra.
    Szerintem kérdezd meg az üzletet. Nem veszthetsz semmit vele.
  • wizy
    csak az a hiba, hogy ebből a keményből már bevásároltunk egy féléves adagot :S