781
Avagy érdemes- e lecserélni a szemüveget
-
#301 de ha most érettségizel sztem nem fogják ajánlani tul fiatal vagy
persze attol még meglehet csináltatni -
#300 focus medical vagy ijesmi :) -
#299 focus-med
a margitszigeten vannak -
#298 És te melyik cégnél csináltatod? -
#297 Spórolok aztán én leszek superman :D -
#296 jaja,nekem is a másikkal lesz megcsinálva.
egyébként van olyan is hogy tuningolják a szemet, tök fura. ilyen extra cuccok vannak extra pénzért:
-fény holdudvar eltüntetés
-nagyobb kontrasztosság
-még élesebb látás (4x élesebb mint az átlag)
-telítettebb szinek
külön pénzért persze, valami 20k egy-egy ujen upgrade
tiszta mint egy rpg-ben :) -
#295 Hmm, ez vhogy elkerülte a figyelmem :) De nincs mit tenni, a tisztánlátás megér ennyit.
Már megrendeltem pár ingyen cd-t meg prospektus, meg eltettem pár cikket is, érettségi után tanulmányozom őket :)
Ezen az optimuminfo.hu-n nézegettem pár leírást, amit ott írtak nem tette túl szimpatikussá a prk beavatkozás, és főleg azoknak ajánlják, akiknek vékony a szaruhártyája (remélem nekem nem ilyen). -
#294 ja, 100-200 ezertől kezdődik 1 SZEM! nekem 2 van, és mindkettővel jol akarok látni :P
a 2 ár között csak az a külömbség, hogy ha az olcsóbbal csináltzatod fél évig napszemcsi +csepegtetés meg vigyázni kell rá meg az fáj, a másik meg 2 honap és nincs is fájdalom.röviden ennyi,de ha érdekel keress rá az intralasik meg prk szavakra a guglin
smián megéri sztem -
#293 Mennyi?!
Én az egyik oldalon 100-200e ft-os összeget láttam (optimuminfo.hu).
Bár kétségtelen, hogy ha már a szememet műttetem, akkor a legjobbat akarom, s akár kifizetek 500e ft-ot is, akármennyit kell rá spórolnom. Még meg is térül pár év alatt, amennyibe a kontaktlencsék és szemüvegek kerülnek mostanában :(
Az ismétlésbe már nem szívesen mennél bele, elég nekem egyszer, hogy szétvagdosság a szaruhártyámat -
#292 nem cask akkor lehet, de csak akkor érdemes,mert ugye a cél a tökéletes látás.
de ha utána leromlik akkor is meglehet mégegyszer.
csak 1 mütét igyis 300 vagy 450 ezer (tipustól függ)
na most meg ha 2x akarod megcsináltatni... -
katt #291 Mért csak akkor lehet műtét ha valakinek leáll a romlásban a szeme? -
#290 nincs 2 hetes lencse?
most mondom hogy ojat használok :S
szerencsére márcsak használtam :)
johnson&johnson acuve a neve
most 2 hét pihi a szememnek a műtét előtt.
egyébként nekem is mondták h még romolhat ,de már 5 éve ugyanaz a dioptria.
mert 20-24 évig változik a szem.én vagyok az alsó korlát :)
de garantálják h MAXIMUM 0,5-1-es! ig romlik vissza.
de aztán ha kell emgint meg leeht csináltatni,sőt lencse is viselhető utána
de örülnék én az 1-esnek is mert most majnem -5
-
#289 Jó ez a próbalencse; múltkor nem volt próbalencse, és jól beszoptuk, vettünk féléves adagot, és kiszúrta a szemem, lehetett venni újat:P
Amúgy én meg nem tudom mi van a szememmel. Egy évig hordtam a Baush&Lomb 66 lencsét, az utolsó hónapokban kezdte szúrni a szemem. Kipróbáltunk egy (asszem) Pure Vision kemény lencsét, de az még kevésbé volt jó. Most vettünk Foucus Monthly próbalencsét, az első egy hétben nagyon jó, aztán megint szúrja a szemem, 2 órás használatot ha kibírom, akkor olyan vörös lesz a szemem, hogy iszonyat:S Az lehet, hogy a szemem 'elfáradt' a kontaktlencse-használattól? -
szando #288 próbalencse, és meglátod hogy milyen. nem lehet előre megmondani, mert mindenkinek másmilyen a szeme -
#287 Nekem most Sauflon UV55-ös lágy lencsém van, amiből 6 párat vettem 18e ft-ért. Ahogy nézegettem neten, ezt elvileg 1 hónapos lencse, bár nekem a doki azt mondta nyugodtan lehet 2 hónapig hordani. Nem igazán találtam meg mennyi ideig lehet hordani naponta, de nekem kb. 10 óra eltelétvel már nagyon szúr.
Most azonban változtattak rajta vmit, mert az újabb -- elvileg ugyanilyen típusú -- lencséket kb. 5 óráig tudom elviselni, úgyhogy legközelebb ki kellene próbálnom vmi másikat. Ezek a baush&lomb lencsék milyen misőségűek? Ahogy láttam sokan használtok ilyet. -
#286 Erről a szemműtétről majd mesélhetnél nekünk. Majd én is szeretnék elmenni rá, igaz csak 4-5 év múlva, amikor már eléggé beállt a szemromlásom. -
szando #285 tudtommal 2hetes lencse nincs.. de lehet h én vagyok a hülye.. -
#284 sokkal keményebb.tesóm ojat használ, de nemtudom mitől neki 5-6 óra után már piros a szeme tőle.sztem a lágy jobban megéri.
nekem az van/volt (lágy),nemtudom mit parázik a szemész is, hogy azonnal vegyem ki ha lejárt az idő (8óra naponta) meg ne hordjam tul,mert baj lesz.
ehhez képest a 2 hetes lencsét kb 1,5 hónapig hordtam,és napi vagy 16 órában
semmi szurás,viszkettés,semmi piros szem.
és voltam tegnapelőtt szemvizsgálaton,mindent mértek a keménység meg szerkezet meg pupilla emg ilyenek ,és semmi baja a szememnek.
bár én nem buzditok rá senkit csak nem volt rá keret h ujat vegyek olyan gyakran.gondolom szeme válogatja
ja és kb 4 évig hordtam igy :)
de most vége mert megmütik a szemem 2 hét mulva ;)
-
Ben C #283 a lágy lágy
a kemény keményebb valamivel. -
katt #282 Mi a különbség a lágy és kemény lencse közt? -
Csaba #281 Itt egy link a leírásához.
Sauflon Multi -
Csaba #280 Sauflon Multi. Próbáld ki, nagyon jó. Hidrogén-Peroxidos, olyan, mint az Aosept, csak szerintem jobb annál, és olcsóbb is.:-)
Nem kell hozzá fehérjeoldó tabletta, csak beteszed a tárolóba a lencsét, és reggel kiveszed.:-)
Használható lágy, kemény, félkemény lencsékhez.
Egyetlen hátránya a hagyományos tisztítófolyadékokhoz képest, hogy 6 órán át kell tárolni benne a lencsét. De ez nem olyan nagy gáz szerintem.
-
Ben C #279 volt = van :P -
Ben C #278 attól függ mennyivel tovább
nekem már volt benn reggeltől másnap estéig,mert igy jött ki a lépés, elfáradt a szemem, kcisit már piros volt, de semmi különös.
de ez emberfüggő, van akinek jóval érzékenyebb szeme volt -
oaken #277 Sziasztok!
Tud nekem segíteni valaki abban, hogy a Solo Care Hard ápolófolyadék helyett mit lehet használni?
-
katt #276 =D
Csak még egy: mi történik ha tovább hagyod benn a szemedben? -
Ben C #275 ne szivass már minket :D -
katt #274 És 14 éves kor fölött lehet valakinek? -
#273 Ezt is ők mondták, igaz, ahová én járok az nem ofotért, és nem is forgalmaznak baush&lomb dolgokat. -
szando #272 Az árra mondtam azt.. 20ezer egy párért azért durva lenne :) -
#271 Egyrészt ezt nem én találtam ki, hanem a szemészorvosom. Másrészt én is azt mondtam, hogy nem ajánlatos, csak lehet. -
szando #270 Utánanézhetnél, mielőtt butaságokat beszélsz :)
Szóval van olyan kontaktlencse, amit elvileg nem kell kivenni, de nem ajánlják hogy benn legyen napokig, mert a szemedet azért ez is megterheli. két-három napot lehet benne lenni simán, de azért egy napot nem árt pihetetni a szemedet néha.
Az Ofotértben ilyen Baush&Lomb kontaktlencse negyed éves adagja (3 pár) 12.000 forint. -
#269 Olyan van, amit kb. 3 napig benn lehet hagyni (de azt sem ajánlatos), viszont annak kb. 20e ft párja, úgyhogy nem vmi olcsó :) -
Lyan Kyj #268 Az lenne a kérdésem, hogy kapható-e olyan kontaktlencse, amit nem kell naponta ki-be tenni, hanem mondjuk hetente? -
#267 Nem, magától nem igazán eshet ki, még akarattal kivenni sem könnyű néha :D -
katt #266 És ha könnyes lesz a szemetek, nem esik ki? -
szando #265 fogom és összecsípem a szememen, és voilá :) -
Ben C #264 kábé -
katt #263 Jo, de hogyan?
Belenyulsz a szemedbe? -
Ben C #262 a kezemmel szoktam