781
Avagy érdemes- e lecserélni a szemüveget
  • Broafka
    Pesten, szóval nekem ezek a helyek még messzebb vannak! :)
    én most érettségizek, jún 23-24 meg talán 25 lehetséges szóbeli napok aztán vége, huh! :)
  • SnowGirl
    1napos lencsénél engem nem túlzottan érdekel, hogy tönkrevágja e, az az igazság, csak maradjon a helyén :))

Én most előrehozottat csinálok informatikából. Hálistennek a BKV megint belepancsolt a levesbe, így aztán izgulhatok, egyáltalán mikor lesz az írásbelim. Utána akarunk menni végre csúszni. Meg szóbeli után is :)
    Én még nem voltam csak OMSZK-on, de akkor is csak nézőként. Egyébként Kecskeméten is van, Vanyarcvashegyen, Abádszalókon és Siófokon. Nyáron Siófokon leszünk pár hétig, de addig Haraszti, Omszk vagy Kecskemét jöhet szóba. Igazából nekem sincs túl közel, Aszódon lakom. Te merre?
  • Broafka
    mondjuk én sem a Balatonra gondoltam, de egy klóros víz is igen szépen kiszárítja és tönkrevágja a kontaktlencsét!

Azért a tengeri felszíni búvárkodásomnál (snorking) is igen parás volt, hogy mi történik ha befolyik a szemüvegbe a víz... és hát befolyt, de a szememet nem igen érte el szerencsére! :D

én is fogok majd menni... érettségi után :( wakeboardozni! off: the hova jársz? én csak a dunaharasztisat ismerem, de az tőlem nagyon messze van :-/
  • SnowGirl
    Azért valószínűnek tartom, hogy egy Balatonban vagy Velencei-tóban nem fogom kinyitni a szemem :))
    Azért "megnyugtat" hogy nem csak nekem van ilyen problémám... Akkor majd kitapasztalom pár héten belül, hogy hogyan viselkedik a kontaktlencse egy komolyabb wakeboard-incidens után (abszolút kezdőnél azt hiszem ez így lesz) és megírom :)

Köszi:)
  • tothfeca
    Hello, nagyon szeretnék kontaktlencsét de 3 hónapra 20 ezer forint lenne és ezt nem bírják a szüleim, nézegettem a neten és azt hiszem találtam is olcsóbb megoldásokat, csak nem nagyon vagyok biztos abban hogy mien lencse kéne nekem, a szemem sajnos a szlikon hidrogél lencsét bírja, állítólag azt se nagyon, Tudnátok nekem lencsét ajánlani ami 10000 ft környékén jönne ki 3 kónapra? A próbalencsém papírja ilyen volt

Nah nem szúrhatok be liinket :S kepfeltolto.hu/i/?87545 megoldottam :D
  • Broafka
    azért elég ritkán csapódik be az ember szemmel a vízbe.

Mindenesetre én azt tanácsolom neked, hogy víz alatt semmiképpen se nyisd ki a szemedet ha kontaktlencse van benne, elég szemromboló tud lenni, és a kontaktlencsét is tönkreteszi!

Wakeboardnál nekem folyamatosan vannak ilyen gondjaim! :D tekintve hogy fel se tudok rá állni, és mindig a pofámba megy az összes víz! :)
    de akkor nekem még nem volt annyira rossz a szemem, és szemüveg nélkül, meg kontakt nélkül is simán jó volt, most már nem tudom hogy lesz, valszeg én is fogokhordani

multkor búvárkodtam a Vörös-tengerben és akkor is volt kontaktlencse a szemembe
  • SnowGirl
    Sziasztok!
    Nagyjából végigolvastalak titeket.
    Lencsét hordok lassan egy éve, de csak 1 naposat, és csak sporthoz. (1x-2x egy héten)
    Eddig főleg snowboardoztam vele, síszemüveg alatt nem jelentett problémát, de jön a nyár és szeretnék olyan vizisportokat űzni, mint pl a wakeboard. Létezik olyan lencse ami bírja ezt a fajta kiképzést is, vagy le kell mondjak róla? Szemüveg/kontaktlencse nélkül nem látok jól, nagyon nem.
    Úszni már úsztam benne, reflexből nyitom a szemem víz alatt, 10ből csak 1x hagytam el. De mi a helyzet a "becsapódásokkal"? :)))))
    Akinek van valami tapasztalata vagy hallott valamit, az írhatna néhány sort erről a problémakörről. Köszi előre. :)
  • Doomista
    üdv !
    szeretnénk Magyarországrol rendelni kontaktlencsét.Ezen belül is egy olyan helyet keresek,ahol kérésre csinálnának.Azaz beadenénk nekik egy képet,hogy kb mi legyen rajta...
    help me !
  • Broafka
    szerintem ne havi lencsét vegyél, vegyél inkább 2 heteset, egy kicsit drágábbra jössz ki, ha mennyiségben ugyanannyit veszel, de egy 2 hetes lencse az sokkal inkább szembarát, jobban átereszti az oxigént, és azt tudod egész nap viselni. (estére azért vedd ki :) )

én valamilyen advance nem tom mit használok (nah most sokat segítettem :D) hát olcsó kontaktlencséről nem tudok, szerintem annyira nem vészes az ára
  • Timbo
    Sziasztok!

Kérdésem: -1.5 -1.5 szemeimre tervezek kontaktlencse vásárlását.

Most jelen pillanatban milyen gyártótól, milyen típusú lencsét ajánlotok ami árban is átlagos de minőség azért meg elég elfogadható vagy tapasztalatból ajánlanátok nekem :)

Másik kérdésem: megveszek pl. 3 hónapos (havi) kiszerelésű lencséket. Ahhoz mennyi és milyen tisztítószerek és szemcseppek kellenek és azok milyen áron vannak ?:)

előre is köszi :)
  • gaspy
    értem thx:)
  • Broafka
    attól, hogy először beraktad, én legalábbis így tudom, de ha egy ilyen szemdokit megkérdezel (már csak vásárlási érdekből is) ő is ezt fogja mondani.
    de nyugodtan tovább hordhatod egyébként a havi kontaktot is egy 2-3 vagy 4 nappal, akkor se lesz semmi baja a szemednek, csak ahogy az orvos mondaná, nem ajánlott.
  • gaspy
    hi,havi lencsét hordok, viszont vasárnap sosincs bennt, szombaton is csak akkor ha este megyek valahova...az a kérdésem hogy ezeket a napokat le lehet vonni az 1 hónapból, vagy attól a pillanattól indul hogy először beraktam az uj lencsét?üdv:gaspy
  • Broafka
    hát, én nem olyan rég használom, dúrván egy olyan 3-4 hónapja.
    1, ez attól függ mennyire bírod hogyha a szemedben van valami. Valakinek kell egy hónap is hogymegszokja, valakinek elég 1 hét is. Ha megszoktad, utána már észre sem fogod venni, csak az elején lesz furcsa a szemüveg után, oylan érzés lesz mintha egy bazi nagy nagyító lenne a szemedben :)
    legalábbis nekem így volt
    2, valószínűleg nem lesz gond, mert ott van az orrod, meg a szemed sem dudorodik ki a koponyádból :)
    3, még nem volt ilyen, de nem is hallottam olyanról hogy bevérezne...
    4, a pofont az arcra adják, nem a szemre, nincs sok köze hozzá :)
    5, lásd 1. válaszom
    szívesen! :)
  • Psx2
    Helo!Csak azért írok.mert szemüveges vagyok és kézilabdázok!Mivel egyre romlik a szemem ezért ez kezd zavarni is,ezért gondoltam,hogy szeretnék kontaktlencsét!Kérdésem az lenne hogy fog zavarni meccs vagy edzés közben?Vagy nem is fogom észre venni csak azt hogy jól látok?Másik az hogyha eltalálja a fejemet a labda nem lesz következménye?bevérzik vagy vmi?Vagy ha pofont kapok?Mennyi idő még megszokom?Köszi a segítséget!
  • gedi86
    Nekem azt mondták, hogy kb 3 hónapig 2hetes próbalencsét kell használni utána jöhet a night & day.
    Kötelező kivárni a 3 hónapot?
  • katze
    Jah és Ciba Vision
  • katze
    Hátö... Éne májusban kezdtem lencsézni, aztán a nyár kimaradt mert ugye próbalencse 1 hónapos volt, cippim meg nem volt, de augusztusban újrakezdtem... Hát kezdek belejönni, van hogy igen gyorsan szinte belepottyan a szemembe, máskor az istenér' se akar belemenni - és ez általában ziher akkor fordul elő mikor késésben vagyok :)
    Amugy 3000 volt próbalencse vizsgálattal meg lötyivel... Féléves (hat pár) 22000 volt vagy hogyé... Persze nem egy ember vágta a fejemhez hogy minek költesz ennyit erre, hisz ott a szemüveged, jóláll meg féléve csináltattad... de hát na. Én pézem, és én vagyok az aki 11 éve hordja a szemüveget, és sztem ennyi idő után nem csoda h eljött a pont hogy elég volt :)
  • CSOCSO
    pedig mekkor akiralysag lenne...
  • Tamas31
    Itt találtok infókat, hogyan lehet a legolcsóbban kontaktlencscéhez jutni amcsi oldalakról: www.olcsolencse.com
  • 2XP
    Az a régi prk szemműtét volt, amikor ledörzsölik a szaruhártya felső rétegét, majd hagyják visszanőni. Hosszabb és fájdalmasabb a felépülés, de azért elég biztonságos. Ma már inkább az IntraLasikot használják, itt lézerrel egy hártyát képeznek a szaruhártya felőső részéből, azt felhajtják és a beavatkozás után visszahajtják. Rövidebb gyógyulás és kevesebb fájdalom, persze kb. 2-szer annyiért.

Amúgy erről a lézeres kezelésről lehet rendelni tájékoztató cd-t is: http://www.optik-med.hu/lezeres-szemmutet.php?TitleID=25&lang=hu
  • RelakS
    És az újságot hogy olvassa? ;)
  • juzosch
    "másrészt ahogy itt említették már hogy majd utána öregkorra úgy is romlani fog. SZóval ha azt nézzük fölösleges"

Ja, a kettő közötti 50 évre meg már tök fölösleges.

Öregkorra kb mindenkinek romlik a szeme, szóval nem oszt.
    Persze a 90+ éves dédnagymamám a szoba másik sarkából bármit elolvas a tévén:)
  • juzosch
    A víz elég könnyen kimossa, szóval ne nyisd ki a szemed a víz alatt, és én az ugrálást sem javaslom. De a sima úszkálással (fej a víz fölött) nem volt gondom, a fröccsenő vízzel/zuhannyal sem.
  • thhommy
    nem ugyanugy lácc vele viz alatt mintha nem is lenne
  • Boaaa
    Így kéne lennie, de valószínűleg egy pillanat alatt kiesik, vagy kipislogod, így sosem tudod meg. : )
  • CSOCSO
    pont vmelyik nap erdekelt a kerdes.. hogy.. kontaktlencsevel akkor vizalatt ugy lehet latni mint szemcsivel? merthat a viz nem er a szemedhez csak a "feherjehez"...
    gondolom veszelyes mert konnyen kiesik vagy valami.. de vegulis igy kene lennie, nem?
  • Caparzo
    Üdv. Újra itt!

Na elmentem szemészetre. Megvizsgáltak. A szemem alkalmas a lencsének a hordására. Amint mondtátok 1 hónapig kaptam próbalencsét utána majd rendelni kell. Meg még hozzá tiszítófolyadékot. Na a vizsgálat a próbalencse meg a folyadék össz-vissz 8000ft-volt. 2 hét múlva kell majd visszamenni. És akkor majd elöntöm hogy rendelek-e majd. Havi és lágy lencsét adnak mert ez így jó. A szemészeten kell ott rögtön a próbalencsét felvenni majd kivenni aztán majd megint betenni. először magamtól játszni könnyeddséggel ragtam be a jobb szemembe. A balba már vacakoltam egy kicsit de nem hiszem hogy 15 mp-nél tovább tartott volna. Egy kicsit furcsa volt mert nem marad ott a középen hanem pislogáskor meg szemmozgatásánál is 1-2mm mozgása van a lencsének. Aztán ki kellett venni. EZ sem vlt olyan nagy ördöngősség. De miikor újra megint bekeltt rakni hát .... nem tudom miért de nem nagyon ment. Mindig belepislogtam.. A lényeg hogy aznap vagyis a mai napon 2 óráig lehett rajtam. Minden nap 2 órával lehet hosszabítani az előzőnapi időintervallumot. Eléggé vigyázni kell vele. Pl nem lehet körömmel hozzányúlni mert elszakadhat vagy a dobozba maikor belerakja az ember akor is vigyázni kell nehogy a tartódoboz tetej egy darabot lecsippentsen belőle mert a gyártók nem vállalnak felelősséget a szkadásokért..

Hát egyenlőre ennyi... remélem aki még gondolkozik rajta annak nyújtottam hasznos információt. Meg kell hogy mondja mnem olyan nagy "was ist das" az egész. a jövőbeli tapasztalatoka is megosztom veletek vagy ha kérdésetek van írjatok remélem tudok segíteni... mint kezdő lencsés :)
  • szando
    magyarán jól sikerült a műtét, mindenki happy :)

te meg sürgősen válts kontaktlencsére :P
  • Caparzo
    Üdv mindekinek!

A lézeres szemműtétről tudok mesélni. Nagybátyám bal szeme kiskora óta sokkal rosszabb volt mint a jobb. Annyira rossz volt neki hogy már olyan kontaklencsét se tudott venni mert nem volt olyan domború vagy valaohgy így mondta hogy olyat nem is gyártanak meg nincs is olyan amir rátudna feküdni arra a rossz szemére. Így hát elment erre a lézeres szemműtétre. Azt mondta 50 mp-ig tartott az egész. Miután vége lett mondták neki hogy csak napszemüvegbe közlekedhet meg adtak arra a szemére egy ilyen védő lencsét ami védte a szemét addig míg az ú szaruhártya visszanem épült a szemére. És most jön a szívás....
    Kapott egy lapot vagy receptet műkönnyre. Megkédrdezte hogy ki kell-e váltani. Azt mondta ott a nő hogy jóha van. Mikor 2-3 nap múlva visszament kiderül hogy folyamatosan kellett volna cseppentenie a szemébe. ÉS mikor levették ezt a védő lencsét neki akkor leszakitottak ebből a hámrétegből egy darabot. mivel nem volt ott ez a műkönnyy. úgy hogy 1 héten keresztül csak a jobb szemét nyitotta ki mert a balt nem bírta. HÁt én mondjuk személyszerint nem vállalnáém ezt a műtétet mert egyrészt sok másrészt ahogy itt említették már hogy majd utána öregkorra úgy is romlani fog. SZóval ha azt nézzük fölösleges de azrét biztos jó szemüveg és lencse nélkjül újra élesen látni. Egyébként mondta hogy olyan élesen lát azzal a szemével mint a sas. :D Jó lehet.

Én most 16 vagyok. Kb 9 éves korom óta van szemüvegem. De mostanra már annyira megutáltam. Mindig kinyomja az orramat és mindig két nagy lilla sebes folt marad az orromon. Akkkor az a szára vagy milye ami a fülemen van mindig nyomot hagy a fejemen. Sőt még most nyáron ugye rajtam volt sokat a szemüveg sőt midnig.. És ott nem barnult le... Roppant idegesítő dolog.. MOst akarok lencsére váltani.... Húgom mivel versenyszerűen kosarazik neki kellet de csak is sportoláshoz veheti fel mert még egyébként túl fiatal hozzá. Ahogy láttam neki az egész nem tart fél percig sem.... Csak van egy kis féleleme azzal kapcsolatban nehogy véletlenül megvakuljak!! :D tudom hülyén hangzik de azthiszem amerikában vagy hol olyan tisztító folyadékot árultak amitől megvakultak az emberek...

Bocs ha egy kicsit terjengős voltam. :D Azért remélem szereztetek hasznos információkat a szövegből.....
  • RelakS
    Akkor most sasolsz tisztességgel?
  • flashpointer
    hi!
    eddig -5 volt a szemem de megcsináltattam azt a lézeres látásjavítást.
    és most a szemem 0.00-ás :D
    olyan éles mint a sasé :)

• RelakS
    Infrát nem lehet?
  • flashpointer
    akkor hajrá :)
  • szando
    nemár, ez kurvajó! :D:D ilyen kell nekem is :D

Amúgy is volt már róla szó hogy megcsináltatom, és a szemem sem romlott már vagy 4 éve semmit. Jó lenne, mert már hányok a napi kontaktlencs ki-be-rakosgatástól...
  • katt
    igaz! (sajnos)
  • flashpointer
    jah.igy is ojan szarok a korházak nemhiszem h első dolguk venni százmillliókért egy ojan lézeres látásjavitó gépet.
  • 2XP
    Csak nagyon sok embernek van gondja a szemével, ha ezzt mind az állam fizetné, szerintem belerokkannának :)
  • katt
    Kár hogy ilyen sokba kerül.. =(
    Szerintem az ilyen műtéteknek nem kellene pénzbe kerülniük.
    Ha az egészségről van szó.
  • 2XP
    Nem is most akarom, egyelőre csak érdeklődöm :)