781
Avagy érdemes- e lecserélni a szemüveget
  • Broafka
    pénztől függ, én Acuve Advance-t használok. Egyébként, egy 2 hetes lencse kb 1 hónapig jó. Én már évek óta így használom és semmi baja a szememnek. és a pénztárcám se panaszkodik így.
  • Capuccino
    Cső Broafka!Köszi a választ! Ezek szerint neked a 2hetes jött be:-) Azok közül melyiket ajánlod?
  • Broafka
    a napi lencsék (benne is van a nevében) egy napi. Olyan mint egy egyszer használatos fényképező gép. Egyszer jó, de többször nem. Ha kontaktlencsét akarsz hordani akkor 2 heteset hordjál, ha koncertre vagy valami egyszeri alkalomra kell használnod, akkor lényegében tök mind1 milyen napi lencsét használsz
  • Capuccino
    Ciao Mindenkinek!
    Légyszi segítsetek véleményetekkel vagy tapasztalatokkal! Naponta cserélendő kontaktlencsét szeretnék hordani, a Johnson 1day acuvue-t néztem ki.Azt írják, sóoldatban van a lencse.Ez jó, vagy rossz?Valaki használt már ilyet? Mik a tapasztalatok vagy véleményetek?Előre is köszi!:-)
  • Ben C
    ez egy őrültség, ne haragudj :D
  • Kockásfülűnyúl
    Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy igaz e, hogy megszűnik a ciba night&day, és ha igen akkor mi lesz helyette? Már két üzletben is ezt hallotam.

Előre is köszönöm.
  • Broafka
    a kontaktlencsében ha jól tudom, van egy folyadék, ami egy időn belül kijön belőle, és akkor lesz ilyen száraz, fáj az ember szeme tőle, ragad, többet pislogsz, stb.

bár igazából vegyszer, meg fertőtlenítő szer, szóval nagyon lehet hogy még se tud megromlani. passz, én nem tenném bele a lencsét egy hónapos állott pocsolyába :)
  • fjucifer
    Értelek.Igen, csak már előfordult, hogy nem otthon aludtam váratlanul, és nem baj, ha nem veszem ki, mert olyan a lencse, de engem zavar.
    Szóval ezért kérdeztem:)
    Viszont volt egy érdekes mondatod.
    "másfél hónapig is hordom, attól függ miylen hamar jön ki belőle a folyadék"
    Mi ez a folyadékos cucc?:D
    De mások szerint is megromlik?
  • Broafka
    hát, szerintem ne vidd magaddal a lötyit, tök fölösleges
    1, mert meg tud romlani a véleményem szerint
    2, elég ritka eset amikor ki kell venni, nekem volt hogy 3 napig is benne volt, mert nem volt nálam tok, nem lett tőle baja a szememnek (persze ez nem követendő példa, és nálam is csak 2X fordult elő)
    3, én nem igazán rendeltetés szerűen használom, szal van hogy a 2 hetes lencsét 1 esetleg másfél hónapig is hordom, attól függ miylen hamar jön ki belőle a folyadék. én ezért nem is aggódnék ha lenne olyan extrém eset hogy ki kell venni (még ha piszkálja valami, akkoris többet pislogok, vagy megmozgatom egy kcisit a lencséthogy jobb legyen) szal akkoris inkább kivenném és eldobnám

de mondom, szerintem tök fölösleges, 4 évente egyszer ha lesz ilyen hogy valamiért ki kell borítani.
  • fjucifer
    Sziasztok!
    Huh, lenne egy kérdésem hozzátok. Még régen azt mondta a kontaktológus, hogy a lencsetokot mindig vigyem magammal, mert nem tudhatom, hogy mikor kell valamiért nagyon kivennem. De mindig elfelejtem. De ha egy régebbi tokomba tennék folyadékot és állandó jelleggel a táskámban tartanám, az jó ötlet?Megromlik a lötyi?Mennyi ideig lehet benne használatlanul?
    köszi a választ:)
    Judit
  • szavulyzsolt
    Hello. Szeretném, ha valaki felvilágosítana: már nagyon unom a szemüvegemet! És azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan működik ez a kontaktlencsés dolog? Az olyan, hogy minden 2 hétben, vagy minden hónapban újat kell venni, s cserélni kell? Nem létezik olyan, hogy beteszed és csak akkor cseréled le, mikor méssz orvoshoz felülvizsgálatra?
  • Broafka
    térj át a 2 hetesre, jobb is, meg asszem olcsóbb is
  • Csabesz6
    hát ne szüntessék meg, mert nekem havi van...
  • csabi1987
    Még azt had kérdezzem már meg hogy amit most használok lencse (Johnson & Johnson 1-Day Acuvue Moist) ezen van cilinder?
  • mike0013
    én is így vagyok.
    bár nekem negyedéves lencsém van, de kb 1 hónappal hordtam tovább az előzőt:) szeptember közepe óta van lencsém... huhh, mintha tegnap lett volna, amikor ide írtam miatta:D de azóta nekem sem romlott a szemem, előtte szemüveggel meg nagyon sokat... jobb a lencse:)
  • Broafka
    szerintem ne havi lencsét hordj, először is mert sokkal károsabb a szemnek, másrészt, mert a havikat kezdik megszűntetni, asszem éppen ezért, vagy mert drága előállítani, nem tudom, de 2 heteset hordj
    bár 2 hetes, és mindenkinek azt mondják hogy addig hord ameddig le nem telik a 2 hét, mindenesetre, nekem van hogy 2-3 napig bent van, van hogy 2-3 napig nem is használom, és igazából 1 pár két hetes lencsét hordok egy hónapig, vagy addig amíg nem fáj benne a szemem.
    és hozzá kell tennem egyáltalán nem romlott a szemem azóta, de azért minőségit vegyél.

sajnos a görbületekről nem tudok semmit, úgyhogy ebben nem tudok neked segíteni, bocsi
  • csabi1987
    Hali! Lenne egy kérdésem!
    Szeretnék havi kontaktlencsét használni (jelenleg napi lencsét használok csak kicsit drága (Johnson & Johnson 1-Day Acuvue Moist)
    és a szememnek 9,0 a görbülete.
    Az lenne a kérdés hogy 8,9 vagy 9,1-es görbületű lencsét hordhatok-e?
  • mcdrusza
    köszi, akkor remélem nekem is csak hozzá kell szoknom.
  • Broafka
    elméletileg nem!
    Közelre is ugyanúgy kéne látnod vele, de lehet hogy csak szokás kérdése, de szerintem ez nem normális.
    én pl szédültem tőle az elején
  • mcdrusza
    Sziasztok
    Nekem tegnap lett lencsém, és olyan kérdésre szeretnék választ kapni, hogy az normális-e, ha közelre sokkal roszabbul látok vele? távolra kitűnő.
    köszönöm
  • szando
    az teljesen normális hogy ha rossz a szemed, hiába van szemüveg v lencse fenn, szürkületben rosszabbul látsz. ez így is marad, szokd meg. valszeg a + szemüveg nappal zavarna, de valamennyit javít szürkületben - attól még a szemednek 1.00-ás kell.
  • Csabesz6
    Suzuka!
    -0.75 lencséim voltak sokáig.Nemrég átváltottam egy másik fajtára, ezek -1.0 esek, mert romlott a szemem+ valami 120%-os légáteresztős vagy mi.+ egész hónapban bent lehet hagyni elvileg.Mindegy nem ez a lényeg.
    Egy ideje észrevettem, hogy sötétedéskör, szürkületben szarabbul látok messzire.De ha ráveszem a régi -0.5 szemüvegemet a lencsére pluszban, akkor tökre jó, éles.El is mentem szemészhez, nehogy farkasvakság legyen, de azt mondta nincs semmi ilyen bajom...És előtte a táblát simán leolvastam( mondjuk az mindig ki van világítva...)
    Majd elmegyek megint szemészhez, lehet hogy csak egy fokkal erősebb lencse kell megint, csak azt nem értem, hogy nappal miért nem tűnik fel?Világosban minden korrekt, aztán lehet hogy csak úgy tűnik.
    Most kitaláltam, hogy amíg nem iratok fel új, erősebb lencsét, addig este + szemüveggel vezetek.
    Plusz most még olyan őrültséget is kipróbáltam, hogy két -1.0 lencsét egymásra téve betettem a szemembe:D Hatásosnak hatásos, csak gondolom ez egészségtelen lenne hosszútávon+kényelmetlen is.
  • pimpimkin
    Sziasztok ! Vett már valaki innen: Lencsék.hu ?
  • Alice Sabbat
    Sziasztok

Azt szeretném megkérdezni hogy: vettem egy színes kontaktlencsét ami optikákban is mindenhol,külföldön is csak 8.6 os görbülettel lehetett kapni.. nah most elmentem kontaktológushoz és elvileg a szememnek 9.0-9.2 es görbülete van de nem akarom kidobni a lencsét... azt szeretném kérdezni hogy attól mert kisebb a görbülete használhatom e ????? mert tulajdonképpen úgyis csak havonta max 2-3x használnám akkor is csak pár órát .. léci léci válaszoljon valaki akinek van sejtése
  • Broafka
    Leváltom az avataroma! :D Broafka lennék, de ne aggódj nem te vagy az első aki eltéveszti.

Szerintem nem feltétlen a meló miatt van, az is rájátszik, de mondom, én látványosan hamarabb elalszom kontaktlencsében, szerintem egyszerűen elfárad a szem, és legszívesebben pihenne, és ezért úgy érezzük majd összeesünk.
    Én azért halogatom a műtétet mert:
    1, egy kicsit félek tőle, valamit elrontanak és megvakulok
    2, 19 éves vagyok, és az elsőből adódva nem igazán szeretném a hátralevő életemet vakon tölteni.
    3, Vadászpilóta se szeretnék lenni, és a kontaktlencsével én egészen megvagyok

Nah igen, neked mióta van kontaktlencséd? Igazából nekem van egy teknikám. hmm valahova leírtam, de nem találom. mind1, majd leírom.

Szóval teknika kérdése, jól kell berakni és meg kell hogy szokja a szemnek a lencsét.

Az hogy miylen folyadékot kell használni a lencséhez azt mondtam hogy az lencse függő, én opti freet használok kényes szemre (ez is fontos, mindig oylan folyadékot vegyél ami kényes szemre való, mert a többibe belhalsz, nah jó nem ,de azok nem jók :D)
    szóval a folyadékról csak annyit hogy "kérdezze meg kezelő orvosát, gyógyszerészét" :)
  • Andi02
    Szia Broatka!
    -3,75 dioptriás a szemem, ami annyira nem rossz (legalábbis van ennél sokkal rosszabb is), de hát nem is túl jó, de még ez a legkisebb bajom, mert hát a kontaktlencse úgy ahogy megoldaná, de már elegem van abból, hogy folyton vacakolnom kell vele, s hát igen, én is hamar elálmosodom, de lehet, hogy ez csak a meló miatt van? :)
    Erről a vadászpilótás dologról én is hallottam. :)
    Amúgy te még miért halogatod a műtétet? Milyen kontaktlencse foyladékot javasolsz?
  • Broafka
    hányas a szemed, ha nagyon rossz akkor szerintem érdemes, hát biztos nem egy kellemes érzés, de állítólag utána jobban látsz mint bárki akinek normális a szeme. Jó vadászpilóta lhetnél, még kifejezetten az iyleneket keresik mert ők állítólag tényleg jobban látnak műtét után :)

én is megakarom csináltatni, de majd később, és engem nem zavar a kontaktlencse annyira, viszont sokkal jobban fárad tőle a szemem így hamarabb elálmosodom :-/

mindazonálltal függ hogy miylen kontaktlencséd van, és hogy milyen lötyit használsz hozzá, egyébként a legjobb lötyi amiben a kontaktlencsét tárolják még kibontás előtt, az valami olyan jó nyugtató hatású a szemnek, és természetesen sehol nem lehet kapni
  • Andi02
    Sziasztok!
    Én is kontaktlencsét használok, de rengeteg gondom van vele, egyszerűen nem bírja a szemem. Most kaptam egy dm levélben egy ajánlatot, aminek az a lényege, hogy ha október végéig regisztrálok, akkor ingyenesen megvizsgálják a szemem, s a lézeres kezelés árából 25% kedvezményt adnak. Azt néztem, hogy így egy szemre kezeléstől függően 71-157 ezer forint között van a műtét. (http://www.optimuminfo.hu/hu/kapcsolat/ugyfelszolgalat/araink/)
    Most azon gondolkodom, hogy merjem-e vagy sem. Volt már valaki, aki megcsináltatta a szemét? Hogy sikerült? Nem fájt?
  • mike0013
    :)
    nekem a 0.5-ös cilinderes szemem teljesen jó, tehát arra jó amit kaptam, viszont másik kicsit gázosabb, mert 2.0-es és hát mondjuk úgy, hogy a kettővel látok együtt nagyon jól:D külön-külön inkább csak a 0.5-össel
  • SnowGirl
    A cilinderre én se tudok jó ötletet, nekem egyiken 0.5 lenne, de én se fizettem ki ...
    Berakás idő... még szerencse, hogy nem törékeny, mert lehet hogy eltörne pár darab az idegesség következtében, főleg amikor siet az ember valahová... :D

Akik nem kontaktosok, egyszerűen nem bírják a látványt, ezt én is tapasztaltam... nade elbújni nem fogok :D
  • HUmanHunter
    nekem 3 év alatt már nincs gondom vele :D amúgy meg hamar megtanultam berakni, idegeneknek elég morbid látvány hogy a szemedbe nyúlkálsz de "meglehet szokni" :D
  • Broafka
    nem, én 1 hónap után is szenvedtem vele! :D

Tedd be a kontakt lencsét, és ne az ujjaddal told a szembogárra a lencsét, hanem a szemeddel nézz a kontaktlencsére, vagyis vidd a szeed a kontaktra, majd föle, le, körkörösen (ilyen szemtorna szerűen) és akkorsézpen beáll majd
  • mike0013
    nagyon köszi:)
    nem volt kifordítva, inkább az volt vele a gondom, hogy még szokatlan:D
    amúgy csak én vagyok nagyon béna, hogy kb fél órát szenvedek a lencsék berakásával:S? (3. napom) Kivenni 2 perc sem, de betenni, áá:S
  • Broafka
    bocsi, kicsit hosszú lett :)
  • Broafka
    sajnos (biztos önnön hibából) nem tudom mi az hogy cilinderes, abban nem tudok segíteni :)

Elképzelhető hogy rosszul tetted be, van hogy kifordítva teszi be az ember, de ezt első betételnél megnézheted, olyaképp, hogy az ujjad heygére teszed és oldalról megnézed a kontaktlencse formáját, ha úgy néz ki mint egy mély tányér, aminek kifelé ívelő széle van akkor ki van fordítva, ha egy hatalmas mély, öblös salátás tálra emlékeztet, akkor van jól (bocsi, szakácsnak tanulok, szakmai ártalom :) )
    De olyan is lehetséges, hogy valami szösz, könny, csipa, akármi alá szorul és akkor úgy szúr, akkor (én azt szoktam, kicsit tlaán bizar) nyulj hozzá a kontaktlencséhez és húzd le majd az egyik irányba kicsit told el, ergó csúsztasd kicsit a szemeden (ez kicsit rongálhatja a szemedet, szóval másik teknika hogy kiveszed és újra beteszed, ha nagyonszúr akkor inkább ezt csináld, de nekem van hogy csak kellemetlenül áll éppen)

A focis kérdésedre, egyik sem. Elég kicsi az esélye hogy kiesik (feltéve ha jól van betéve, és nem kifordítva) ha ilynekor elkezd szúrni, semmiképpen se dörzsöld, mert akkor könnyne kidörzsölheted, inkább vedd ki és tedd be újra (ha teheted tisztítsd meg)
  • mike0013
    Sziasztok!
    Tegnap voltam szemésznél kontaktlencse miatt, vizsgálatok megvoltak, kaptam is egy próbalencsét, viszont az a gondom, hogy az egyik szemem 2,5-ös és van rajta egy 2.0-es cilinder:S a másik 3,5-ös azon csak egy 0,5-ös cilinder van az nem vészes, tehát a gondom az, hogy a jobbal nem mindig látok rendesen, a szemész ezt mondta is, meg is emelte a jobb nagyságát, nem egészen 5.0-ös erősségűre, de még így is van, hogy nem látok jól:S Erre van valami megoldás esetleg? Mert azt mondta, hogy a cilinderes kontaktlencse 3× drágább és hát nem állok olyan hű de jól:) Illetve még azt szeretném kérdezni, hogy az nem gond-e, hogy ma miután használtam a lencsét égető érzés van a szememben, illetve amikor benn volt akkor is olyan érzés volt mintha vizes lenne a lencse:) Ez normális és megszokom vagy rosszul tettem be a lencsét:D? És még egy dolog: focinál pl ha fejbe rúgnak labdával vagy fejelésnél mekkora esélye van, hogy kiesik a lencse vagy elmozdul? Köszi a válaszokat előre is:)
  • SnowGirl
    nekem is volt egy fejesem a stégről, amikor a kontaktom elmászott a szemem másik oldalára (kb) de meglett :D
    várom az újabb kihívásokat 8)
  • Broafka
    én meg ma voltam strandon kontaktlencsében, és én is gyűtöttem tapasztalatot, barátom beugrott a medencébe, én meg a csobbanáskor nyitottam ki a szemem és telibe talált egy igen megduzzadt csepp, azt hittem kiesett a kontaktlencsém... kb 20 percig homályosan láttam! :D
  • SnowGirl
    na újra itt, tapasztalatokkal együtt. Wakeboardozni kontaktlencsével lehet, amikor esel mindenképpen becsukod a szemed reflexből, totál kezdőként én CSAK estem, szóval a kontaktlencse ezt a próbát már kiállta.
  • SnowGirl
    omszk az budakalász... közelebb vagy. sokkal.