Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sadist
Olyan diák, aki középiskolában végig kettes volt? Majd pont egyetemen jön rá, hogy tanulnia kell? Ha nincs meg a kellõ alap tudás, akkor azt szorgalommal az életben nem fogja pótolni. Ilyen jó ha 10000-bõl 1 van, hogy középiskolában beleszart az egészbe, aztán egyetemen/fõiskolán pedig összeszedi magát.
A diákoknak egyszerûen nincs önkritikájuk, és a tanárok sem mondják meg nekik, hogy belõlük az életben nem lesz építész, szoftverfejlesztõ, vagy mérnök. Meg sok szülõ is úgy van vele, hogy milyen jó, hogy a kicsi fiacskája is egyetemista lesz, zsíros állással, és büszke lehet rá, hogy neki diplomás fia van. És sajnos ezzel saját magukat is szívatják, mert egyre több lesz a felvételizõ, az egyetemek színvonalát egyre jobban csökkenteni kell, ha nem akarják a hallgatók 3/4-t elsõ másfél év után kivágni. Így 5-10 év lesz sok diplomás, csak addigra a diploma már ennyit sem fog érni, mint most.
Aztán a diák bánkódik, hogy miért nem ment inkább asztalosnak, rövidebb idõ alatt elvégezte volna, tanulnia sem kellett volna annyit, és volna egy szakmája, amiben ha jól csinálja a dolgát, akkor ugyanúgy megfizetik, mint egy diplomást.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Most mondd hogy nem finom a cseresznye a torta tetején! <#idiota>

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

Sadist
A hatalmas pénzt állam bácsitól kapják hallgatói normatíva címen. Az UV-k, tárgy újrafelvétel, meg mittudomén milyen díjak csak egy nagyon apró szelete a tortának, szinte csak a cseresznye a tetején.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Hát nekem az az egy sem volt olyan könnyû, habár én szakközépbe jártam (nem mentség).

A mai gimnazisták már felsõ és középfokkal rohangálnak, láttam egy-kettõnél :o

A lényeg az hogy szerencsére nálunk nincsenek olyan legendásan hülyék😊

grizzly21
a bme-n minden szakon ilyen alacsony a ponthatar, ha csinal az ember 2 nyelvvizsgat, akkor mar szinte nem is lehet elcseszni.

Ismerek nem egy embert vegyészkaron, akik a 'jobbik rossz' címen választották a vegyészmérnökséget (vagy legalábbis ezt a kart).

Szerencsére vegyészmérnöknek (amikor én jelentkeztem) 121 volt a ponthatár, azt pedig stabil 2 vagy 3-as osztályzatokkal nem lehetett könnyen hozni.

Balo
Mondjuk az is igaz, hogy ha valaki összekapja magát simán behozhatja a lemaradását, de ez ritka, és erre építeni elég kockázatos dolog.

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

Balo
Hát buzinagy bevételrõl annyit, hogy 2007/2008-ban különeljárási díjból 7 millió forint bevétel lett. 25 milliárdos költségvetés mellett szerintem elhanyagolható. Mondjuk a többi bevétel mértékérõl nem tudok, de index jegybeíratás már nem lesz, bukott kreditek mondjuk azért biztos nagyobb összeg.

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

I.C.ram
Ha belegondoltok a BME-nek az az erdeke, hogy minel tobb kibuko legyen. Buzinagy bevetele van a rengeteg gyakiv-bol, bukott kreditekbol, index jebeiratasokbol, stbkbol. Erdekes, hogy akkor kezdte ezeket a szarokat bevezetni, amikor elveszett a mar biztosnak latszo tandij lehetosege is.
I.C.ram
Az kene, hogy a ponthatarokon kivul megkene huzni, hogy a felveteli targyakbol legalabb 4-es osztalyzat kell.

Bar valoszinu, hogy akkor nem lenne meg a keretszam, es a BME elvesztene a biztos megelheteset: a diakok penzbeli lehuzasat mindenfele kamu jogcimekkel.
Sadist
Stabil hármassal? Kettes matekkal be lehet kerülni programtervezõ infora, vagy mérnök infora.

Az ilyen esélyteleneket kellene kiszûrni a felvételikor, de inkább már a jelentkezési lap kitöltése elõtt mondania kéne a tanárnak, hogy te fiam ilyen tudással és érettségivel felsõoktatásról még csak ne is álmodozz.
Csak ugye valakik kitalálták, hogy mindenkinek alanyi jogon járjon a diploma, és sokan úgy érzik, hogy akkor nekik is jár a diploma, még ha sík hülyék minden tárgyból, és még tanulni sem képesek.

I.C.ram
Az meg a kisebbik baj, azt lehet potolni, de a legtobben ugy jelentkeznek ezekre a szakokra, hogy alibi szak. BME-n talan annyira nem is jellemzo, mert ahhoz mazonak kell lenni, hogy valaki a bmet valassza erdeklodes hianyaban alibi szaknak, de pl a kozgazon tapasztalom, hogy a legtobb ember le se szarja, hogy mit tanul. Nem is fogja fel, csak bevagja.
Balo
Hát igen, emelik a keretszámokat, a felvételi ponthatárok csökkennek. Már stabil 3-asokkal is be lehet kerülni majdnem bárhova. Közben az egyenes vonalú egyenletesen gyorsuló mozgás alatt megtett út képletét nem tudta egy egyén felírni a tanköri ZH-n a villamosmérnöki szak elsõ félévében.

I.C.ram
2007-es KSK-s is 😄 Eddig legdurvabb bukasi aranyt produkaltak par targybol a kar 5x eves tortenelmeben 😄 Volt olyan, ahol 3% volt az atmentek aranya, szemben az elozo evfolyam kb 40%aval 😄 Pedig allitolag a ZH majdnem tokugyaanaz volt.
magus
jahogynem, hülye vagyok, a 2008-asra gondoltam, közben végigfutott az agyamon

magus
mondjuk amúgy a 2007-es gtk évfolyam legendásan buta : D

Balo
Csak nem tudni, hogy mi miatt lett ez. Lehet csak nem tetszett nekik😊

magus
Gazdaság-
és Társadalomtudományi mûszaki menedzser 53 8 25,2

nehéz szak : P

5c0rp330n
aki nem akar kibukni, oda kell menni 😊

David2
azért figyelitek az építész statisztikát<#taps>

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

Balo
Illetve az államisok bukási százaléka az. Félreérthetõen írtam.

Balo
Ott van a százalékos érték az összes államisra nézve. De felvi.hu-n is fenn van a statisztikáknál a felvettek száma.

I.C.ram
Nem ertem, hogy miert nem irtak oda, hogy mennyibol buktak ki ennyien... igy semmi ertelme a statisztikanak.

Oda kellett volna irni, hogy 400fo bol 30 allamis bukott ki es 10 koltseges.
Balo
Most találtam ilyen érdekes statisztikát a BME-rõl egy év után kiesettek számáról: ittend. Kiváncsi lennék a többi egyetemére, nincs valakinek esetleg?

Blekk Síp
Köszi a választ! (:

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

Igen.

Blekk Síp
Ja amugy ME-rõl van szó.

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

Blekk Síp
Akkor 2 félév után dönthetnek úgy, hogy áttesznek?
Jelenleg 13 kreditem van, az a 2 a még maradék 4 vizsgámból tuti összejön, csak érdeklõdöm mert azért jó lenne tudni. 😄

I.C.ram
BMEn csak elmeletileg van igy. Gyakorlatialg ugyanugy minden masodik felevv vegen nezik a 30-at, illetve annak tobbszoroseit.
Egy félév alatt min 15 vagy 2 félév alatt min 30.

5c0rp330n
nálunk asszem úgy van, hogy elõbb basznak ki, mint áttennének költségtérítésre, így ebbõl a szempontból nincs félnivaló 😊

Blekk Síp
Ebben a félévben 31 kreditet érhetek el max (ami kizárt 😄)
Mennyi kreditnek kell meglennie ahhoz, hogy ne tegyenek át költségtérítésesre? Vagy ez mindenhol más-más?

magus
nekem volt már, hogy még az átlagnál is butább bkv ellenõr elkezdett pampogni rá

grizzly21
nekem soha semmikor nem neztek meg meg rajta a matricat

magus
szerintem nem érdemes ezért elhasználni egy félévet, nem korlátlan az, amit az állam finanszíroz, késõbb lehet bánni fogod, hogy a diák miatt felvettél két tárgyat

89
jaja, az egy elég hasznos cucc 😄

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

hallgatói jogviszony nem szûnik meg passzív félév miatt, de gondolom te a diákigazolványra gondoltál

football without ultras is nothing

89
köszi, tudom, csak nem igazán jött be a választásom, egyszerûen nem tetszik...újrafelvételizek és oda jó lesz a matek, valamint még szükségem van a hallgatói jogviszonyra, nem akarom passzíváltatni magam

Igen, de ha 1-2 tárgyat veszel fel, tuti hogy nem lesz meg a 15 kredit

89
BME
köszi a választ, még egy olyan lenne, hogy ha második félévben csak egy-két tárgyat veszek fel, akkor is aktív lehetek?

Sadist
Hova jársz? Szegeden elõbb átraknak költségtérítésesre. Bár gondolom csak akkor, ha van hely.

I.C.ram
Altalaban kibasznak. Ha jo szivu a dekani hivatal akkor megkerheted oket, hogy pakoljanak at koltsegteritesesre, de altalaban kibaszas a deafult.
89
Valamit nem értek srácok...
Tegyük fel, hogy évvégén kevesebb mint 2x15 kreditem lesz (ami elég valószínû)
Mitõl függ, hogy elbocsátanak vagy átsorolnak költségtérítéses képzésre?

magus
amikor nem vágtam nekem is az abbaeddaacdc kombóval jött össze a legtöbb, aztán nagyjából megtanultam : )

5c0rp330n
én meg ma kúrtam el. megajánlott már nem lehetett volna, de aláírás még igen, de az sem lett, 4 ponttal lecsúsztam. azért jellemzõ, hogy egyedül akkor lett meg, amikor cosinus görbe folyamán (abcdedcbab...)írtam be végig a tesztkérdéseket, amikor megpróbáltam valami logikát keresni benne, csak rosszabb lett mindig. nem szabad felfogni a kérdéseket, mert félrevezetnek.

grizzly21
kosz sracok, ideje volt mar..

magus
gratulálok : )

gratula 😄

grizzly21
2008.12.13

mikromakro megajanlott, koszihello

halálfej baszki....