Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grizzly21
majd, es eleg befizetni joval utana

89
nem tudjátok, hogy mikorra várható BME-n az elsõ félévben nem teljesített kreditek miatti számla? vagy csak évvégén nézik?

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

Tudok olyan kéttannyelvû gimnáziumot, ahol tavaly érettségiztek kéttannyelvûsok: Karinthy Frigyes Gimnázium.
Csak azért írom ezt így mert ismerek közülük párat.

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

én ugy tudom tavaly még csak a kéttannyelvüsök végeztek, és a sima 5 éves középsulit meg 5 éve vezették be, akik joval többen vannak igy most végeznek az elsõk.
persze lehet rosszul tudom és el vok csuszva egy évvel, de máshol is ilyen infókat találtam
Majdnem. Már tavaly is érettségiztek 0. évfolyamosok.

Blekk Síp
Államilag mennyi félév támogatott?
És egyetemi szintû, felsõfokú szakképzésnél esetleg máshogy kell nézni vmit?

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

ugyanezen kérdés feltéve a mérnök infóra vonatkozva 😊

amugy sztem nõni fog mivel most végeznek az elsõ 0. évfolymosok, tehát több lesz az érettségizõ mint tavaly
felvi.hu-n nézd meg azt hogy többen jelentkeztek-e a szakra és a férõhely változott-e, amikbõl lehet következtetni a ponthatárokra

de ez még korai

Üdv.
Tudom, hülye kérdés, de azért felteszem. 😊
Van valami tippetek, hogy idén hogyan alakul a BME-VIK villamosmérnöki szak ponthatára? Magasabb várható, mint tavaly volt?

Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.

Blekk Síp
Csak ez az egy ilyen semmiféle 2 kredites tárgy van amire kíváncsi lennék.

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

5c0rp330n
ki tud váltani tárgyakat? azok a tárgyak sem lehetnek túl komolyak 😊

Blekk Síp
Nem lehet megnézni vhol, hogy az ECDL bizonyítvány milyen tantárgyakat válthat ki? Konkrétan a "szoftver üzemeltetõi ismeretekre" lennék kíváncsi.

Blekk Síp
Ehh :F
Köszi a választ!

I.C.ram
nem...

az ugyanugy 3. vizsgaalkalomnak szamit, tehat fizetni kell erte.
Blekk Síp
Vagy pedig azt úgy veszik, hogy az az elsõ vizsga amin megjelentem és ezért nem kell fizetni, nem?

Blekk Síp
Ha egy tárgyból 2x nem jelenek meg a vizsgán az ugye 2000Ft fizeccccsssééég, de ha a 3. vizsgára elmegyek majd azért kell fizetni?

Balo
Szerintem nagyon egyértelmû a technikai része a dolognak. Ha valami mást nem tudsz, pl. milyen papír kell, akkor ott a fórumban találsz hivatalos forrást. Általában még aznap válaszoltak nekem anno.

„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson

magus
emlékszem, regeltem, elkavartam a belépési adataimat, nem kicsit paráztam...

89
regisztrálsz felvi.hu-n, aztán ott az e-felvételin is, és követed az instrukciókat... ennyi, minden le van írva, csak értelmezni kell 😊

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

Hegi90
-.-

valami kiindulási pontot tudnátok adni? mert az osztályfõnököm nem tud, és nem is akar ebben segíteni, és másban sem... :S
felvin meg nem találok meg semmit

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

I.C.ram
jol
Hegi90
Hogy van ez az e-felvételi? 😄

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Japánra nekem <#smile>
Habár a vizsgaidõszak nem tesz jót, de folyamatosan hallom a nyelvet és szorgalomból tanulom.

Egy valamilyen rokonom koreai nyelvet tanult egyetemen és a koreai nagykövetségen dolgozik, de inkább angolul beszélnek 😄

grizzly21
ja vagy hogy ugy😊 furcsalltam is..

magus
marmint a lovari az angolhoz kepest.

(a kinait lassan mar keso lesz elkezdeni, jonnek, aztan tarolnak, nem beszeled a csingcsungot ertektelen vagy)

Sadist
Lovári például nem jönne rosszul a rendõröknek, hogy kicsit szót értsenek a kevésbé törvénytisztelõ állampolgárokkal.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Balo
Lehet, hogy szép az olasz, de ha nem akarsz ott letelepedni akkor felesleges szerintem. Amivel jól lehet keresni (akár tolmácsként is), de nehéz megtanulni, az a japán, mandarin, koreai. De hát kinek van ideje ilyenekre😊

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

grizzly21
az angol?😊 jo nyelv az, soha nem fogok eletemben massal szenvedni, az angol teljesen jo minden szempontbol - elterjedt es konnyu, es a hangzasa is jo..
pl a nemeten hogy hangzik? meg a francia? ezeken mindig csak rohogok😊 az olasz meg szep allitolag

Emelt szintû érettségim van angolból, ami mellesleg pontszerzõ tantárgyam, tehát azzal nem tudok már szerezni. Egy szóval sem mondtam, hogy nem tudok angolul, egy szóval sem mondtam, hogy szeretném a nyelvet használni, hogy lenne vele célom, azt kérdeztem hogy jár-e még érte többletpont, de ha tényleg nem bírjátok ki hogy ennyi ismeret alapján rögtön becsmérelni kezdjétek az értelmi képességeimet, akkor legyetek boldogok 😄

\"Gőzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul működő karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"

magus
bár elvbõl nem fogom megtanulni azt a nyelvet, jóval könnyebb. a buta nem kifejezés azokra az emberekre, akikre íródott az a nyelv

I.C.ram
Ja... Mondjuk azt is tudom sajnalni, aki idot pazarol ilyen hasznalhatatlan nyelvek tanulasara. Mennyivel tobb melo angolbol lerakni? Kb semmivel.
5c0rp330n
mondjuk egy ilyen "nyelvet" elfogadni tényleg egy vicc, akárhova is menyjen az ember.

magus
nem úgy volt, hogy nem fogadják már el? bebaszna ha még mindig lehetne ezzel a faszsággal szórakozni

Szerintem az OM supportnak írj.

Amennyire én tudom a lovárit és az eszperantót is elfogadják nyelvvizsgaként a felvételi eljárás során, viszont sok egyetem nem fogadja el késõbb a diplomához(mert annak ugye feltétele a nyelvvizsga).

Jogszabály alapján járó (minden szakon kötelezõ) többletpontok
- emelt szintû érettségi vizsgaeredményért,
- nyelvtudásért,
- elõnyben részesítés okán.
Ezek a többletpontok, illetve, hogy jogosult-e a felvételizõ valamelyikre, független attól, hogy melyik felsõoktatási intézménybe vagy milyen képzési területre jelentkezett. Ezért hívjuk ezeket "kötelezõ" többletpontoknak.
Minden alapképzési szakon és egységes, osztatlan képzésen kötelezõ többletpontot adni a fenti eredményekért, ha a felvételizõ megfelelõen igazolja a jogosultságát.
felvi.hu

Annyi mindent mondhatunk a nőknek: szépek, okosak... -persze hazudunk, de azért mondhatjuk.

Szevasztok

Arról érdeklõdnék hogy még az idei érettségi idõszakban is elfogadják e az eszperantó nyelvvizsgát, és jár-e érte a középfokú nyelvvizsgákért járó 35 többletpont? Remélem valaki tud válaszolni hivatalos oldalra hivatkozva, mert én nem találok semmi naprakész infot a neten, és mindenki mást mond. 😊

Elõre is kösz

\"Gőzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul működő karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"

I.C.ram
Inkabb tanulj meg csomo nyelvet, amig varsz a jogsira. Gondolom eleg nagy elony egy fuvarozonal a sok nyelv ismerete.
I.C.ram
Gazd-men.

Ja parhuzamos, de sajnos KSK-n at kell mennem majd koltsegesre, mert nincs mar eleg allami felevem, es a KSK olcsobb, mint a gm. 😞
magus
közgázon mire jársz? párhuzamos?

KAMIONOS KOGYO
OK szerintem elmegyek debrecenbe 2 éves ügyintézõi szakra
és el<#integet2>az iskolától

A texas hold\'em pókerben bármelyik két lappal lehet nyerni,de nem egyforma eséllyel!

Mi is rád 😄 <#idiota>

I.C.ram
na tul vagyok a BME mikro utan a kozgazos mikron is 😄 Elsore sikerult. Tok ugyanolyan a ZH mint a BME-n, csak 2x annyi anyagreszbol megy a mikro, es tobb a szamolas.

Buszke vagyok magamra 😛
magus
hát, nem tudom mennyi idõ míg megszerzed a C jogsit, de azért, hogy a kamionban legyen egy papír a szélvédõn, azért ne menj fõsulira sztem...

KAMIONOS KOGYO
Informatika szakon vagyok (Hajdú-Bihar megye)
Kamionos szeretnék lenni de ameddig megszerzem a CE jogsit addig kellene valami munka vagy suli

A texas hold\'em pókerben bármelyik két lappal lehet nyerni,de nem egyforma eséllyel!

Inkább kérd a közönség segítségét...

Viccet félretéve tényleg írhatnál valamit magadról, mit tanulsz, mi szeretnél lenni, mik a terveid, stb...

KAMIONOS KOGYO
C ?

magus
szerintem C

David2
ha esetleg többet írnál magadról, mert így nehéz lesz

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

KAMIONOS KOGYO
hy
most fogok érettségizni és szerintetek érdemes tovább mennem fõsulira?

#24541: végül is van rá esély... de reméljük hogy nincs így.

#24540: egyes szakmunkások akár többet is kereshetnek mint mai diplomások. (feltételes módban írtam)

Sadist
Örülnék, ha nekem adnák azt a cseresznyét 😄
Ki tudja, lehet hogy a tanárok azért buktatnak annyi hallgatót, mert részesedést kapnak a cseresznyébõl 😄

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem