Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

én azt hallottam h ezeket elõre megírják és kisorsolják,szóval lehet h egy 2005-ben írt feladatlapot kapunk, aminek köze nincs semmilyen 2009es évfordulóhoz...de azért lehet h átnézem Radnótit😊

ja és én a novellát sem vetném meg, mert pl. a tavalyi(Petelei)tök egyszerû volt,adtak szempontokat .és sztem az mindegy h pontosan nem tudom ki volt õ nem is azt kell beleírni.az érveléssel a genyó a tanárotok csomót lehet bukni

hát igenigen mindenki mond v.mit, de lehet télleg nem lessz benne

Tyler1
nekem meg pont azt mondták, h mivel mindenki ere számít, tuti nem lesz benne 😄 de azért nem árt tudni!

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

magyartanárom mondta hogy nézzük át az évfordulós költõket mert lehetséges velük kapcsolatba is lehetnek dolgok.....

Hegi90
<#merges2> kösz

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.

Tyler1
sztem én is az érvelést választom, bár a feladattól függ, mert pl. ilyen technikai fejlõdésesrõl tudnék írni, de a 2006-osban az volt, h az epikai mûvek címadásáról kellett irni, na errõl meg semmit!

Hegi90
aludtam kb 3 órát -.-

én az érvelést választom mindenképp, mert utálok mûveket elemezni. Van valahol egy fecnim, amin az érveléshez adnak tippeket, csak nemtom hogy hol... 😞((

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

OssianFan
Szerintem meg az érvelés a legkönnyebb, mivel az ember minden nap érvel, nem nehéz pár oldalba leírni a véleményét. Ha nincs is irodalmi háttértudásod, szerintem még akkoris több pontot össze lehet szedni érveléssel, mint mondjuk összehasonlító elemzéssel.
Amúgy én tuti az érvelést választom majd.

Borgi
szeritnem meg a verselemzõsdi a legkorrektebb. mûfajt, stilust nem tudod megállapitani, nem irod bele. a költõi eszközöket könnyü szerrel fel lehet ismerni és beléjükmagyarázni a költõk világfájdalmát :C
egyértelmübb mint az érvelésen vacilálni (irodalmi háttértudással o_0), érdemes elolvasgatni a megoldókulcsokat. bár, csak akkor tegyétek ha van elég kraft bennetek, mer elveszi azt a kevés maradékot is :C

porki fagyok fállalon

Tyler1
minket is az érveléstõl riasztott legjobban a magyar tanár, de én meg értelmezni nem tudok, 2 verset összehasonlítani meg...hagyjuk azt is. 😊

HTS s3rg1nh00
majd amelyik a legjobban fekszik...érvelni nem igazán tudok,a másik kettõbõl meg nem bírok 4 oldalt írni az iszonyat kis méretû betûim miatt😊

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Tyler1
ki mit választ magyar irásbelin a szöveg alkotásnál?? 😄

a feladat szövegét sem értem :@ nekem elég a kettes matekból. magyar bõl töribõl angolból kell a 80% vagy attól jobb. a választott tárgyból már elõre hozott érettségit tettem szal az nempara :C

Sok sikert mindenkinek, aki meg nem vizsgázik és röhög, azt meg ápolja le egy ...
Bandee1987
Nagy kalappal a most érettségizõknek!

(Inkább írnék ötször érettségit, mint egyszer szoftszigót vagy valszám vizsgát...)

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

hát sok szempontból az emelt matek könnyebb mint a közép
akinek van agya hozzá, és mondjuk kellõen ismeri a fgv táblázatot, annak nem olyan nagy kunszt az emelt matek (a szóbeli az más tészta 😄)
viszont a középnél annyi szarra kell figyelni, minden apró bizbaszt leírni, még azt is 3 sorba dokumentálni hogy kivonod a-ból a b-t... ott bizony a legjobb matekos is veszt nem egy és nem kettõ pontot, ha nem gyakorolta elõtte párszor

mindkettõnek mások a buktatói, az egyikhez agy kell, a másikhoz meg türelem... szerintem 😄
vagy úgy értetted h megcsinálod hogy találomra kitöltögeted?

hohoho azt megnézem az emelt matekodat!!

<#wow1><#guluszem1><#conf><#zavart2><#szomoru1><#ijedt><#nezze>

Van, hogy megcsinálok teljesen egy emelt szintû matekot 5 perc alatt. Nem nagy kihívás.

HTS s3rg1nh00
majd hétfõ reggel ráérünk.
én igazából csak kedden,mert az ami igazán számít...

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Ez már tavaly se volt vicces...
Matematika érettségi feladatsort küldtek a hírTV-nek

Gondolom fingjuk nem volt a matekról a hírtv-ben.

magam részérõl inkább rezignált vagyok

Hegi90
:|

Sadist
Na fostok már? 😊

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

viszont ajánlom figyelmetekbe a 13. feladatot, ahol a négyzet csúcsait (ANIP) visszafele olvasva PINA szót kapjuk 😊

LOL! <#mf1><#banplz><#nevetes2>
nos én erre nem jöttem rá.lehet hogy már teljesen elfásultam és betompult a maradék agyam is...

gerrob te még 10 év után is visszajársz érettségi fórumokra? én 2 hónap után már az emlékét is ki fogom törölni nem ám számon követem a következõ generációk eseményeit....

ez 100 % h kamu
viszont ajánlom figyelmetekbe a 13. feladatot, ahol a négyzet csúcsait (ANIP) visszafele olvasva PINA szót kapjuk 😊
jót röhögtem 😄
Hát szerintem nem jó, ha kiverik. Képzeld el, érettségi elõtt kiverik a szemüket... <#mf2>
HAHAHA
7. feladat pl. gyakorlatilag a nagy Fermat tétel, amit kb. 15 éve bizonyítottak be. Ennél azért egyszerûbb lesz a középszint.

Szvsz kamu.
utolsó oldalán:

Tudtommal egyébként több sort is összeállítanak és néhány nappal az érettségi elõtt választanak egyet közülük.

mi a szar ez?

Ti is megkaptátok a keddi matek feladatsort?

http://sites.google.com/site/degulapja/Home/k_mat_09maj_fl_v1.pdf
"Tippek friss vizsgázóknak"

Nagyon informatív. Már azt gondoltam, hogy azt is leírod, hogy érettségi elõtt kiverjék-e.

Felvételinél számít neked? Vagy csak át akarsz menni belõle? Régi rendszerben 20% már kettest ért, 60% meg ötöst.

A matekot tudja mindenki??De jó nektek!!<#eljen>
no jó én most nézek törit és szerintem nehéz.lehet köpködni...

Grove4
*részében

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

Grove4
Én a földrajztól félek,már meg is bántam,hogy azt választottam és nem az infót,földrajz feladatlapokat nézegettem és hát igen kemény,fõleg úgy,hogy az elsõ rédzében nem is lehet atlaszt használni,a többivel sztem nem lesz gond.

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

Én meg a matektól félek a legjobban!!Gyakoroltam érettségi feladatsorokat,de nem tudom mire megyek majd vele!!Most törit tanultam,de mára azt hiszem ennyi,kezdek tompulni!!Majd holnap aztán mindent bele adok!!<#vigyor3> Remélem!!
Sziasztok!

Én ettõl lettem érettebb:
http://spammelek.az.sg-re
Nekem nagyon tetszett!
jaja remélem én is a némettel nem lesz gond....

gabo91
Eddig nyugodt vagyok...
(nagyon parázós szoktam lenni) Tavaly csináltam elõrehozottat infóbol. Oda úgy mentem el szóbelizni, hogy még a tételsort se láttam...
2 pontot veszítettem.
Majd elválik...
némettõl félek, de nagyon, és a helyesírástól... :S
180 perc van ugyebár a hosszú irományhoz, helyesírási szótárt lehet kérni, igyekszem majd utána járni a hibáknak.

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

bocsánat ezt nem hagyhattam ki,amúgy éljenek a bölcsészek

Mit mond egy bölcsész annak a bölcsésznek akinek nincs munkája?

Kérsz ketchupot is a sültkrumplihoz?

Hegi90
ez oké, de akkor válaszútra érkeztünk, hogy mit kérünk az érettségizõktõl:
- a magyar nyelv helyes értelmezését és mûvelését, vagy
- a mûveltséget.

Szerintem azért az elsõ a hasznosabb, mert a második már inkább a bölcsészeknek való, míg az elsõ mindenkinek hasznos, ha tudja. Egyébként ha jól tudom, akkor az emelt szintû magyar érettségin van egy külön rész a mûveltség felmérésére, ami elég kemény annak, aki nem olvas mindig valamilyen szépirodalmat.

Igen, már javítottam. Csak épp nem figyeltem.
Legalábbis nekem adtak szöveggyûjteményt. Azóta nem hiszem, hogy tiltott segédeszköz lenne, csak úgy, mint a történelmi atlasz és függvénytáblázat.
szerintem csak szöveggyüjteményt

amugy kösz a hasznos tanácsokat😄😄