Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Grove4
Egyébként hányra kell a suliban lenni?<#vigyor3>

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

z99999
de atlaszt meg függvénytáblázatot vihecc

Pszt.

z99999
nem adnak csak helyesírási szótárt meg most úgy rémlik mintha szöveggyûjteményt se lehetne

Pszt.

Grove4
Ok megnyugodtam,függvénytáblázattal is így van?Illetve a térképpel?

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

"Tudtommal nem,szerintem kedeverd a Biosz köny irójával Lénárd Attilával,õ egy szakdogát írt Ajtmatovból."

Igen, igen. Most néztem, mert ugyebár én Bioszból érettségiztem.

És igen, õk adnak könyvet, de én azért biztonsági okokból vittem magammal minden könyvet, hát ha kifogyna a suli, mire én sorra kerülnék. Ugye az ördög soha nem alszik <#eplus2>
Tyler1
ott adnak! nem is engednék h bevidd az összerajzolt könyved 😊

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Grove4
Tudtommal nem,szerintem kedeverd a Biosz köny irójával Lénárd Attilával,õ egy szakdogát írt Ajtmatovból.

Más:Nekem s szöveggyûjtemény néhány helyen össze van firkálva,de úgy tudom,hogy az írásbelire nem is kell,mert ahhoz a feladatlapon lesz a vers,novella stb.,viszont a szóbelire nekem kell vinni ,vagy adnak ott?

nahi

bazza
Na csesszétek meg ma egész nap nem gondoltam rá, erre meglátom a topicot a top10ben...gyáááá<#mf2><#guluszem1>

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

Tyler1
maygarból én azt készültem h megnéztem kb. 4 érettségi feladatlapot h milyen jellegû dolgok lesznek benne, és az érvelés felépítését próbálom átnézni, de ott sztem leblokkolok 😊

Én most a töri esszéktõl parázok!!A kisérettségim 4-es lett,de akkor az esszé a szóbeli tételekbõl volt!!Szerintetek most is elég lesz az??Habár nektek nem ua. mint nekem!!gondolom!!
HTS s3rg1nh00
minimum 3,de jó ha mind az 5(igen,5 érv,nem több és nem kevesebb,azokat meg jól kifejteni,és erõsorrendben elpuffogtatni-lehetõleg gyengébbtõl az erõsebb felé) érved kap egy új bekezdést,azzal még nyerhetsz vagy 3 sort ha keveset tudsz csak írni,és szerkezetileg is tagolt,áttekinthetõ lesz a munka.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

z99999
tenkjú verimács mindenki

Pszt.

"- van bevezetés, kifejtés,lezárás; ezek elkülönülnek és arányosak
- jól tagolt bekezdések
- globális és lineáris kohézió megvalósulása"

Ezeket követeli meg a megoldókulcs… Hasznos nézegetni, hogy miket várnak el… 😛

Véleményem <#vigyor5>
/És igen, szöveggyûjtemény és nem tankönyv. <#eplus2>/
z99999
másik kérdés ha középszintre megyek akkor vihetek magammal szöveggyûjteményt igaz? mármint magyarra.

Pszt.

kraawz
Igen, a lényeg.

Bevezetés 1/7 (itt csak állásfoglalás)
Tárgyalás 5/7 (itt érvek,azokat alátámasztani, a kérdés körüljárása)
Befejezés 1/7 (saját vélemény, más mûvészetek (filmek,stb)

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

A középszintû magyar érettségi miatt szerintem kár izgulni… Az írásbeli vizsgarész a funkcionális analfabétákat szûri ki, na persze azért nem árt, ha az ember szövegalkotásból, és helyesírásból is jó.
Én a fõbb szövegalkotási szempontokat néztem át, meg néhány régebbi feladatsor megoldásait, hogy milyen válaszokat várnak el.
A matek szintén olyan, hogy így utolsó pillanatban már nem sokat lehet tanulni rá… Nekem felvételi tárgyam lesz, ezért már jó ideje oldogatom a régebbi érettségiket. Függvénytáblázatból olyat is ki lehet silabizálni, amivel azelõtt még nem is találkoztál. Meg az apróságokra valóban oda kell figyelni: sok kicsi sokra megy.
Töri: a 4 év könyveit kijegyzeteltem, és ezeket a jegyzeteket olvastam át még egyszer… Ez, az atlasz, az alapmûveltség, meg egy kis IQ elég olyan 75%-hoz…
Nyelv: Angol tagozatos vagyok, nyelvvizsgám megvan, a középszint pedig szerintem még egyszerûbb is, mint egy Origo-nyv.
Nekem még az infó lesz a másik felvételi tárgyam. Középszinten nyomom, régebbi feladatsorok, régi tankönyvem sokat segítenek. Mindemellett a hasznosak az alábbi videók:
Infoérettségi

Summa summarum: írásbelikkel nekem mákom van, nem sokat kell paráznom miattuk. Más a helyzet az emelt szinttel, vagy a biokém tárgyakkal…

z99999
akkor lényegében mindegy hány bekezdés van?

Pszt.

HTS s3rg1nh00
minden új érvnek dobj egy bekezdést,értékelni fogják.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

z99999
érvelésrõl szeretnék kérdezni
szal neten találtam felépítésrõl szóló cuccokat (bevezetés-elbeszélés-részletezés-bizonyítás-cáfolás-befejezés), de ezeket miként írjam le szerkezetileg? úgy értem mindnek szenteljek külön bekezdést vagy ne, és ha nem, akkor milyen arányban használjam õket (én úgy hallottam 3 bekezdés kell)

Pszt.

kraawz
Én azokat beleírtam függvénytáblába kurvanagy betûkkel, hogy ne felejtsem el ( KIKÖTÉSEK, k eleme Z és mindent megmagyarázni)

Viszont vannak néha olyan feladatok, amihez lövésem sincs. Láttam egy kettõt, ami azért necces. Az ember egy olyat kifog, -12p. Meg még veszít párat itt, párat ott...

Hegi90
matekból középszinten inkább az a bukó, ha elfelejtesz valamit, vagy figyelmetlenségbõl rosszat írsz. én mindig az ilyen kis szarokon baszom el.

(két tag négyzete -> 2 tag) -.-.-.-.-

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

kraawz
Szintén. Átolvastam az érvelést meg a korszakokat egy du. alatt. Kötelezõk rövidenbõl pár ilyen jolly-joker mûvet megtanulok, amiket bele lehet írni mindenbe szinte. (Az ember tragédiája, Bánk Bán, Biblia és társai)

Matekot átnéztem én is, tankönyvbõl 4 éves anyag. Két éve emelten tanulom heti hat órában, annyira szopatós nem lehet. Térgeometriát rühellem.

Törit is végigolvastam egyszer, meg kedden még végigfogom, van 200 oldalas kis jegyzet, az pár óra. De ahogy elnéztem, a töri érettségi 40%a forrás, 40 térkép, gógyiból nem sok kell.

Angol az laza lesz, 2 éve lefelsõfokúztam, földrajzot meg már letudtam (90%)

OssianFan
Én annyit, hogy átnéztem, hogy hogyan kell szakszerûen érvelni, meg belenézegettem néhány elõzõ feladatsorba.
Majd matekra fogok többet, meg töribõl átnézem a szóbeli tételeket.

kraawz
Õszintén.. Magyarra készült itt valaki, aki közepezik? =D

Õ írt valamilyen könyvet? Ismerõs a neve.
Grove4
Csak kérdeztem.

Ez hogy jön ide?

Grove4
Tanított itt valakit dr. Lénárt Attila? Nagyon jó tanár amúgy!

Igen kamu. Bár van olyan feladat benne ami még középszinten is simán szerepelhetne.

Bár ahogy elnézem a feladatot köpni nyelni nem tudnék....némelyiktõl....
Bár amúgy is sík hülye vagyok matekból szóval hót mind1,,,,,
Nagyon kamu, és egyáltalán nem igaz.

Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.

Most akkor ez a matek cucc mennyire kamu? Vagy mennyire igaz?
húzd szét a betûidet minimum legyen 3 oldal sztem de ugyanakkor ne ismételj...3mat simán lehet írni
/nekem alapórán sikerült 40perc alatt, és nem írok lóbetûkkel😊/

OssianFan
Na, megnyugtattál, köszi 😊

Tyler1
nem ha a szerkezete megfelelõ akk arra megkapod a pontot, csak nem max pontot hanem kevesebbet, aztán a nyelvi minõségre is kapsz pontot, szal ha az a 2 oldal tökéletes akk közepes pontarányt megkapod! a helyesírásra viszont figyelj, mert az pont levonás!

OssianFan
Ezt viszont kib*szásnak tartom, ha lényegretörõ és értelmes az a 2 oldal, akkor ha nem is max pontszámot, de legalább a felét megadhatná a tanár.

fsgh
valahogy úgy. A terjedelemnek meg kell lennie, sztem.

FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!

fsgh
Megnéztem a tavalyi érettségit. 3-8 oldal terjedelmû lehet.

(am én csak próba érettségit írok holnap, nekem csak jövõre megy élesben...)

FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!

OssianFan
3,5 - 5 oldal? Akkor ha én írok pl 2 oldalt, akkor 0 pontot kapok rá, vagy mifene?

Tojesz
Nem sok a három óra, pláne ha valami igényeset szeretne az ember alkotni. Persze egy óra alatt is lehet oldalakat írni, de az olyan is lesz...

hello . nemtudtok egy olyan linket küldeni amely a szövegértésben segit. Pl vázlat irás
asszem 4 oldal kb. de 3,5tõl 5 ig fogadják el (?)
amúgy a sok idõ arra kell h elolvasd,írj vázlatot,vagy piszkozatot,,választékosan"fogalmazz, ne ugrálj össze-vissza a kifejtésben,szerkessz jól,bekezdések, nézd át a nyelvtant stb.el fog az menni az biztos...

Tyler1
de abból a 3 órából neked vázlatot kell csinálnod, meg átgondolnod h egyátalán mit akarsz irni, stb...

Tyler1
3-4 oldal

fsgh
Amúgy miért kell a szövegalkotásra 3óra?? Nem ehet olyan sok idõ megírni mondjuk egy érvelõ szöveget.

(hány oldalas is kell hogy legyen?)

OssianFan
Énis érvelést választottam, és nálunkis elég hülye téma volt, ültem vagy fél órát felette míg rájöttem hogy mit kéne írni, aztán 4est kaptam rá.

Hegi90
én a próbaérettségin is az érvelést választottam, és hozzám egy tök idegen téma volt megadva, amit elõször még hülyeségnek is tartottam.

A vége egy négyötöd lett, szal tuti, hogy azt választom 😄

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

(a helyett ha)