Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bokafix2
Én 5 éve érettségiztem, de a szóbeli az olyan volt, hogy aki nem tudta 2-esre addig kérdezték míg ki nem szedték belõle a választ. Komolyan egy guantanamói börtönõr nem tudta volna jobban kicsikarni a foglyokból, amit tudni akar, mint a vizsgáztatóink. <#vigyor>
Volt olyan aki már pityergett, de nem hagyták annyiban hanem szépen rávezették a megoldásra és kigyötörték belõle a 2-est. De a többségnek 3-mas felettire sikerült minden szóbeli tárgy.

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

jó neked...

az jó film

Nekem amúgy fizika. Szóval még én sem vagyok túl rajta...bár nem fosok tõle.
mtv-n pont most egy klasszikus érettségizõs film a Moszkva tér. Rendszerváltás évében, '89 tavaszán megszerezték az érettségi tételeket.

<#eljen>rohadtul fosok,nem tudok semmit

kraawz
Én felsõfokú origo szóbelire úgy mentem be,hogy nem tudtam, mi a feladat. Mikor nõ elém rakta a magnót, mondtam, hogy már voltam szóbelizni, aztán mondta nevetve,hogy nem-nem, van még egy feladatom szóbelin.

A magnóról meg,hogy mi a szivatás.. Origo felsõfokú.. Börtönben egy megfázott kínai nõ kínai akcentussal, mély hangon , másodpercenként tüsszentve és szipogva mondja el a szöveget. Ez már.. 😄

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

passatgt
biosz

bioszból, kémiából megy valaki a jövõ héten?vagy már mindenki túl van mindenen...

berlinboy6329
Szóbelitõl fosni nem kell..nekem kurva nehéz volt,mikor a középfokúmat csináltam,mert utálok idegen emberekhez hozzászólniezért kussba vagyok mindig,de itt muszáj volt....Könnyebb lett volna,ha a páros részt vmi oszt.társsal/ismerõssel csinálom,de egy full vadidegennel kellett.....de azért is meglett,méghozzá simán!Az érettségis szóbeli a nyelvvizsgáshoz képest,azt mondjék,meg ahogy a témákat elnézem,nudli...Ott meg nincs páros beszéd,csk asszem képrõl beszélés,szituáció,meg az elején egy két kérdé,meg biztos van még vmi,nem tom mert még csak most kezdünk rá készülni.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

HTS s3rg1nh00
attól nagyon kell félni,ha nem érted mi a feladat,elmondják még 10x,egyébként meg makogsz rá valami okosat,és 30 pontod biztos van a 33-ból.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Az angol érettségi nagyon laza volt szerintem. Átnéztem vagy nyolcszor az elsõ két feladatot egymás után és úgy voltam félidõnél. Ez a Nagy Péteres feladat meg teljesen felbaszta az agyamat, a többi könnyû volt. Az osztályra meg persze pont akkor jött rá a köhögõroham meg a tüsszentés, úgyhogy alig értettem valamit, minden hibátlan, és a hallott szöveg értése miatt lett 94-95%.. OM.hu-n hol lehet megtalálni az eredményeket? A szóbelitõl pedig félek, mindig is féltem a szóbeliktõl.. bár van egy origós komplex középfokúm, talán nem kéne 😊
Nekem egész jó lett, csak hallásértés 3. feladat volt kicsit fura, de szerencsére az is ment. Igaz B2-es ÖSD nyelvvizsgám van ami elvileg nehezebb.
Javítókulcsot átnézve szerencsére 5-ös lesz. Szóbelitõl nem félek.

Hát nem azt mondom én se , hogy nem teljesíthetõ, csak hogy nem olyan jóra mint szerettem volna 😞
szerintem a magnó 3. feladatot (pff... 😄) leszámítva nem volt nehéz a német.
nem mintha az átlagnál jobb lennék németbõl (igaz van nyelvvizsgám - na de ma már kinek nincs? ), de szerintem bõven teljesíthetõ volt, és ahogy néztem, másoknak is.
viszont ahogy utólag számoltam, a vesztett pontjaim több mint 3/4 -edét azon a tierversicherung magnós feladaton buktam el :S
Sziasztok!
Hát, 6 éve tanulok németet. Ahhoz képest, hogy azt hallottam, hogy az angol nevetségesen könnyû volt, ahhoz képest a német pimaszul nehéz volt szerintem. A 3. magnóról nem mondanék semmit, vicc. A 2 levélre a 60 perc nem volt elég, a picit meg tudtam írni meg a nagy felét...
Kitolás. Remélem mindenkinek azért sikerült és van akinek jól is . Sok sikert jövõhétre!! (fõleg a föci érettségizõknek) 😊
én megyek :S

majd kiderül
most már ugyse tudsz semin változtatni, nem érdemes ezen görcsölni
Töriben a majorságos feladatnál ha azt írtuk be hogy düllõ a közös dologhoz az nemjó? a jobbágyok közös dolgai vagy mi volt a kérdés pontosan...

Érdeklõdni szeretnék hogy a feladatok pontszámainak átszámításai vizsgapontokra hogyan történik? van már ehhez a vizsgához ilyen táblázat?

PS3 Slim 250 PC

remélem minimum pontszám + lesz
mennyi is kell a 2-ért németbõl ?
a 3.hallásutáni az tényleg szar volt..... 😞

Versace21

TDU:SzemcsakSandorHUN \"Néha nem ahhoz kell sok erő, hogy az ember kitartson valami mellett, hanem ahhoz, hogy lemondjon róla.\"

nearo
Egyik haverom megy =)

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Versace21
Hát nevetséges volt a hallott szöveg utáni..Pff😊
Szerintem még a német tanárom se tudta volna,az elsõ magnós része az nem volt olyan nehéz.

TDU:SzemcsakSandorHUN \"Néha nem ahhoz kell sok erő, hogy az ember kitartson valami mellett, hanem ahhoz, hogy lemondjon róla.\"

kösz

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

fn.hu
megoldásokat hol találom? om.hu-n még nincs.

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

passatgt
átfutva megoldásokat elég szar lett, de 20 pont remélem megvan

passatgt
én magnónál 3.-ba tippeltem csak, operation, hunden, katzen, 500 euro stb...

egyet csak eltaláltam😄

Jha igaz szóbelire nem gondoltam. De végülis szerintem ha valakinek nyelvvizsgája van angolból, mondjuk origos, akkor egy érettségis szóbeli az nem jelenthet nagy gondot.
nálunk is ez volt a magnósnál, a 3.ban. 1 levegõvel elmondott 5 mondatot 😄

Nekem egesz jol sikerult, pedig csak kozepfoku nyelvvizsgam van. Viszont a hallott szoveg ertes utolso feladat, na az kemeny volt. Lehet csak nekem/illetve az osztalyomnak, amint egyszer vegigment, mindenki elkezdett rohogni, hogy semmit nem tudott beirni.

hoy ehh

Németesek, hogy sikerült? Am ki megy kedden emelt bioszra?

nearo
De még jön rá a szóbeli, ami 33 pont, így összesen 150, és a kettõt együtt számolják. Ez pedig a legtöbb tárgynál így van (matek középnél pl pont nem, de más nem jut eszembe hirtelen).
Külön az írásbeli sehol senkit nem érdekel.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Én a javítókulcs alapján 117 pontosnak számoltam az angolt. Mármint h ez a max elérhetõ pontszám. Mondjuk ezt nem értem minek van ilyen dolgozatpont amit át kell alakítani vizsgaponttá, de ha már ígyvan akkor miértnem kerek szám jön ki a végén h 110 vagy esetleg 120? nem mintha annyira zavarna de minden írásbeli 100 pontos vagy akad ami 90 (töri,fizika), nemértem hogy jön ide ez a 117. namindegy így számolva ha a tanár jófej lesz leveleknél akkor olyan 96-97 %. Kár hogy nem számít nekem sehova :/
nafene holnap német........ 😞

Német érettségi szóbelin húzhatsz plusz tételt, ha igazoltan nem érsz be a sztrájk miatt. Fasza.

neevous
Igen, és rohadtul primitív volt sztem.

Gaskó+Fidesznek köszönd meg a sztrájkot az érettségi alatt. Hiába, no, gyomor kell hozzá.

Origón levõ beszkennelt angol érettségit mintha egy diszgráfiás gyerek töltötte volna ki. Magyar nyelvben nem létezõ betûket is írt.

dronkZero
Oh, köszi. Jó sokáig kínoznak titeket. 😄 😛 Nekem úgy rémlik, pár nap alatt túl voltam a dolgon, de lehet, hogy csak a tudatalattim visszatartja a traumatikus élményeket... 😊

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Bocsesz, tele van íráshibával x)... 5-kor keltem na 😛!
Én az emelt egy kissé nehéznek találtam, legalábbis a Februári Kereskedelmi C még könnyebben ment mint ez, pedig az szakmai.
Véleményem szerint a mostani emelt angol nem is szókincsileg volt nehéz, kb. 90-95%-át vágtam a szavaknak, hanem pár helyre nagyon nem volt egyértelmû hogy mit és kellene beírni. Ott volt pl. a angol királyi palotás szöveg, vágtam szinte minden szövegbõl meg a beillesztendõket is. Full elolvastam a mondatot, full értettem hozzá a beékelõdõ szavakat is, és puff, azon filoztam egy csomót hogy vajon melyikkel értelmesebb, mert sehogy nem jött ki.

Bár a többi feladatban is volt pár hasonló dolog, presztízs kérdésbõl 80 fõlé céloztam %-ban de sztem valahol 60% fölött lesz csak egy kicsivel (szobeli az nem para 😊 )
HTS s3rg1nh00
tavaly 117 volt.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Holnap felkerül az OM honlapjára a hivatalos javítókulcs... Egy helyen több szót is elfogadnak szerintem... A már említett 'her' helyett tuti, hogy jó a 'the' is. Meg még lesznek ilyenek. Amúgy az oroszosban tényleg segített a töritudás is.. Bár az egész nem volt nehéz.. Mondjuk én 12 éve tanulok angolt, nyáron felsõfokozok.. Számomra már csak az infó van hátra, 25-én.. <#vigyor2> És eddig ezek egész jól sikerültek...<#crazya>

amugy meg az After is jó a when helyett... mondjuk én As-t írtam
GP2100
Nekem is sikerült the-t írni a her helyett, de így utólag belegondolva tényleg a her a jobb. Az oroszosban a beards szót hallottam, de a smoking-ot sikerült elqrni helyette... <#szomoru1>

\"elég volt ebből a faszom fütty nemzetből egy életre\" by tirexi

zeli
gyorsabb voltál.<#smile>

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

berlinboy6329
Azt mondjuk,ha vki szereti a töit meg érdekli,tudhattah szakáll lesz..Nekem is rémlik most már igy vmi....

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

zeli
her helyett én is the-t írtam. De az nyelvtanilag jó, nem ?

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.