Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mike0013
hát.. szerintem nem volt nehéz😊 fõleg access-bõl vártam nehezebbet, tavalyi az halál volt, azt nem tudtam volna megcsinálni egy 10 pontnál többre (csak access-t😊)
honlap, prezentáció full egyszerû😊
word nagyon tökölõs volt a sok tabulátorral
excelben meg engem is a szumha tréfált meg, de b*sztam rá és megcsináltam segédtáblázattal😄
összességében én 90% felettit várok😊

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

LoL, csak mi csináltuk Putra Writerrel?😊

tigeroo
énis "parasztmódszerrel" csináltam😄dddd

szumha nekemis hülyült, aztán az érték (pl. beálló) helyett az adott táblát adtam meg a képletben, úgy jó lett
PaintKiller
jaja, az idõzítõvel én is sok idõt vesztettem meg azzal hogy az utolsó dia után az elsõ következzen<#idiota>

basszameg :\ akkor -2 pont(remélem csak annyi 😄)
bardocz
Én parasztmódszerrel csináltam😄 Szumha nekem csak másodszorra lett jó,mert azt kb elõször használtam,és rossz dolgot adtam meg neki.Amúgy ha a függvényed jó,akkor megkapod rá a pontot,hiába nem mûködik a programban.
nekem az excelben behülyült a SZUMHA. sehogy se akarta értelmes számot kidobni, csak azt hogy 0 :\ picit ideges voltam. a word az kb olyan volt, mintha csak azt mondták volna, "csináld meg valahogy". teljesen szabadon csinálhattad.adatbázis nehéz volt, frontpage az 1x1 nehézségû volt 😄 powerpointnál meg, hol a rákba kellett beállítani az idõzítõt? mert a paraszt módszert nem akartam csinálni, hogy 3 másodpercenként kattintok egyet 😄. amúgy az elején besokalltam, hogy bakker pont ettõl a felosztott laptól féltem. :\
sajnálom <#idiota>

OssianFan
Tényleg elég egyszerû volt nagyrésze. Word mondjuk nekem elég gyenge lesz, kb a word-összpontszám fele, acces se ment sose túl jól, abból csak 1 lekérdezést tudtam, többi viszont jól ment. PowerPoint tényleg talán negyed órás munka volt, a FrontPage se volt több. Excelnél néha kellett kicsit gondolkozni, de az sem volt túl vészes.

bardocz
Nem kicsit😄
Haverom nem tudott hátteret berakni<#idiota>
a prezentáció az kicsit vicc volt sztem

bardocz
Ha függvény a hetes arányánál? ha("lõtt hetesek száma"=0;"";"bement/összes) Nekem így üres volt azokon a helyeken,ahol nem lõttek hetest.
bardocz
Mindegy miben csinálod,a lényeg,hogy meglegyen.Mi netscape composerrel csináltuk.
miilann04
felkészültségemhez mérten nehéz volt
worddel végülis sokat baszakodtam,fõleg a 4. oldallal, de úgy érzem megérte
weblap,powerpoint nagyon pite volt kb 15 perc alatt végeztem a kettõvel, de kellett is mer az excel így is beszivatott, fõleg a végén elkezdtem kapkodni, volt amit kihagytam, diagrammom se tökéletes stb
access mondjuk jobban ment a vártnál de ott is lesznek hibák
az a baj hogy sztem mindenhol hagytam le apróságokat,plusz emellé a mér ismert hibáim,hát kivancsi leszek :\

#25686: az érettségi elõtt meg kell adni h milyen szoftverlistáról akarsz dolgozni,nem tudom h jegyzettömb benne van e,de a feladaton látszik h frontpagere csinálták mer minden mûvelet olyan benne amit két kattintással meg lehet csinálni,ezért sztem még egy profi weblapszerkesztõnek is érdemesebb ilyen esetben a frontpaget használni

realmadrid.alonso.eagles.spurs.

bardocz
Ááá,ez az info kurva egyszerû volt!😄 Adatbázis volt egy kicsit szopatós,mire rájöttem hogy kell számolgatni benne,de utána ment az összes.2 óra alatt megvoltam,utána 5x átnéztem mindent,amit találtam hibát javítottam,megtanultam a fõzelékkészítés módját,és aknakeresõztem<#idiota>
passatgt
amúgy weblapot muszáj volt frontpage-ben csinálni?

pl aki jegyzettömbben megírta az nem jó?

Ja, amúgy neked terribad meg akartam köszönni az access helpet, bár kicsit érkezhetett volna hamarabb is, ugyanis elõször 19.-én, utána 23.-án is kértem helpet, de akkor nem kaptam, google nem segített ilyen videós helpekben. Egy másik fórumon is kérdeztem, ott még ennyi helpet sem kaptam. Azért kösz, de ha már 1-2 órával hamarabb üzensz, jobb lett volna.

Na nem olyan volt teljesen, mint számítottam rá:
Word: eddig 1-2 oldal volt, most meg 4 oldal, tele olyan dolgokkal, amiket ott kellett kitalálnom, mert nem ilyeneket néztem át.
Powerpoint, weblap: ment, diagramra nem volt idõ, szöveg zavaros volt hozzá, dupla HA fv. egymásban nem ment, üres helyeken ###maradt.
Access: könnyebb volt, mint hittem, bár eddig 3 táblás sose volt, max 2. Utolsó 15-20 percben csináltam meg. Remélem jó lett nagyjából.

kas123
10kor már végeztem mindennel, 45 perc alatt átnéztem (midnen feladatot újra néztem), én 0 hibát találtam 😄
szóval a 90% biztos megvan 😊

tigeroo
uh ez nehéz volt 😄

wordbõl csak az utolsó oldalt nem tudtam formázni, de azért mert nem tudom mivel kell folyamatos alsó vonalat húzni <#idiota>

frontpage, powerpoint ment.

excelbõl a diagramot és a táblázat formázást nem csináltam meg (az M1-22 táblázatokat otthagytam)

acces-ben pedig megcsináltam mindent, de sztem pontatlan lesz! összesítést sem használtam az adatoknál!

10:35-kor jöttem ki, szerintem 50-70% között lesz <#idiota>
Többit már megoldottam, lásd:#25665 hsz.-em.

HTS s3rg1nh00
köszi ezért,remélem nem 5 pontom lesz az accessbõl,mint tavaly😄!

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

na holnap infó.....

terribad
ha még fentvagy infoerettsegi.blog.hu -n nézhetsz pár excel word access, powerpoint oktató videot, a régi érettségiket oldja meg, nagyon hasznosak. de ilyenkor már hasznosabb aludni egy jót elõtte 😊

bloody fucking murder

terribad
1, MÓDUSZ

2, =HA(x>y;"-"; HA(x=y;"0";"+"))

bloody fucking murder

Hát nehezen😊gondoltam, h úgy kell, de alig tudok belegondolni, és el is rontom, volt olyan, h ment úgy is, de nem mindig...

HTS s3rg1nh00
ágyazz egymásba 2 ha függvényt,vagy az úgy nem megy?😄

Üdv!Csak egy kérdésem van.
Úgy hallottam, hogy aki elõ érettségit tesz le, az tehet olyat, hogy nem kéri a jegyét.
Ez igaz?
leggyakoribb értéket az excelben melyik függvénnyel határozzuk meg?
és változás 2 adat között, azt hogy, hogy ha x>y akkor -, ha x=y akkor 0, és ha x<y akkor + jel jelenjen meg? Ha csak 2 jelölés lenne, akkor meg tudnám csinálni "ha" fügvénnyel, de így nem.

http://erettsegi.mindenkilapja.hu/
Ezen az oldalon a gyakorló feladatsorhoz nincs megoldás. Az itteni excel-nek és accessnak hol a megoldása?

Az adattípust állítsd számlálóra.

bauer15
id A mérés azonosítója (számláló), ez a kulcs
Acces be a számláló mit takar?

\" A következő események hajnali 4 és 5 óra között történnek\"

gman906
A táblázatnál használj ctrl+tab-ot és nem fog a következõ cellába ugrani.

Gigabyte GA-EP45T-DS3R | Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9550 @ 2.83GHz |2GB OCZ DDR3-1600 Platinum | MSI Radeon R4870-OC 512MB |

Jó lenne, ha visszaírna valaki.

nan76
Hétfõre minden érettségizõnek egy óriás kalappal!!!

Ha már egy embernek tetszik amit alkottam az maga a sikerélmény.Még ha Én vagyok az az egy valaki is

passatgt
attól még a kurva anyját😄

Pedig nem annyira nehéz, én már annyira begyakoroltam, most ebben a kis szünetben, hogy lemértem magam, az elsõ 3 feladatot 1 óra 18 perc alatt meg tudtam csinálni(formázásokkal, mindennel). Ez a rekordom😊 Utolsó 2 feladat is megy úgy-ahogy, arra kell idõt hagyni. Excel nem nehéz, pláne ha tudod, milyen képletet használj, amik biztosan lesznek:

Szum, Átlag, Fkeres, Ha, Szumha, Min, Max, ....de lehet még a Hol.van, Dátum, Százalék, és egyéb matematikai tudást igénylõek, pl összeadás, ilyesmi,
http://erettsegi.mindenkilapja.hu <-itt vannak 2006-ig visszamenõleg az érettségik, nézzétek meg.

És nekem is van pár kérdésem:
Microsoft Word:
-táblázatban, cellán belül tabulátort beállítok, de TAB-ot nyomva kijelöli a köv. cellát, és a szöveg a cellában nem a tabulátorhoz ugrik. Hogy tudom odaléptetni a szöveget?
-fejléc, lábléc pontosan micsoda, hogy írható be ilyen, és ez egyenlõ-e az élõfejjel, élõlábal?
-mi az a feltételes elválasztás? sortörés, hasábtörés, meg ilyeneket jelent? Vagy mit?
-Lábjegyzetet nem tudok írni, miért van ez? Ki van ütve a gombja.

Microsoft Access:
leírhatna vagy linkelhetne valaki valami olyan tutorialt, hogy a lekérdezésekben az operátorokat, függvényeket mikor melyiket használjuk, példafeladatokkal, v vmivel. Esetleg, aki gyakorolt rá, mutathatna feladatot, és mondjuk olyat mondani, h ha ilyen van, mindig ezt használjuk, stb. Csak kitalálni találok ki néha bonyolultakat, és közben egyszerû, meg ilyenek.

Kösz elõre is a válaszokat.

HTS s3rg1nh00
na,ma már tényleg felrakom a 2003-as offiszt...
vagy holnap<#gonosz1><#hehe>

tigeroo
na jó megnéztem pár feladatsort. namost geci, mostmár nemtudok mit mondani😄

van amikor a word megy, van amikor a power point se, van amikor semmi SEM....excel az nálam bukó lesz, a függvényekhez hülye vagyok, ha érettségin kell majd vmit cuccozni vele csak kamillázok majd...

acces...hát, rendezgetni az adatokat még ugyahogy tudok, de jelentés meg így semmi sem megy 😄

pár feladatot megkéne csinálnom, mert sík hülye vagyok 😄dd
Balo
Ezt nem neked, csak úgy általában. Szóval bírom azokat a magukat "számítógépgurunak" tartó embereket, akik egy egyszerû plakátot vagy körlevelet nem tudnak megcsinálni, vagy vehetek egy excel (vagy OOo) diagramot. Pedig pont ugyanannyira hozzátartoznak a felhasználói ismeretekhez mint az hogy hogy kell az internetet beállítani meg ilyenek.

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

tigeroo
😄d

excel az, aami nekem nem fekszik 😛
HTS s3rg1nh00
ne basszá fel,utoljára 2003-as offiszt tavaly érettségin láttam
és akkor is elbasztam 1 csomó mindent:C
pl.az összes tabulátort,de azokat azóta sem értem:-D

tigeroo
ja ezt én remélem 😄

hát pl. ami trükközõ és könnyen be lehet bukni...szóval nem A/5 méret kell kezdéskor meg nemkell sokat centizgetni meg ilyesmi
bauer15
oké extra cucc alatt miket érthetek?
és sok sikert mnindenknek😊

tigeroo
youtube-n van videó megoldás.

meg régebbi feladatsorok szinte bárhol találhatóak, forrással és megoldással...

remélem hogy a word-ben nemlesz semmi extra cucc hétfõn...
HTS s3rg1nh00
okm.gov.hu

bauer15
nem is tételeket:d
hanem éretségi feladatokat :d

bauer15
hali régi info tételeket honnan tudnék tölteni feladat írással ?
vagy ez beletartozik af enti kiiírásba? akkkor bocs

tigeroo
hétfõn infó😄
N1ggA
az érettségi bizonyítványba belekerül a jegy is, persze ez nem számít semmit, de mégiscsak szebben néz ki, ha 5-ös, mint 4-es

Spread De Love!