Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tigeroo
DE-MK Építõmérnökire felvettek.

Ide jön még valaki?😄
Nha, felvettek BME gépészre. De látom itt mindenki villamosra megy vagy közlekre, aki gépészre jön az írjon már 😄
Sadist
Nem a TO jóindulatán múlik, hanem azon, hogy a tárgy tematikája mennyiben fedi egymást. Ha legalább 75%, akkor el kell fogadni, benne van a TVSZ-ben.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Lacee
jövõre ugyanezt a lapot (vagy az e-felvételit) ki kell töltened, mint idén is, és ha elég lesz a pontod (a jövõ évi határok szerint) akkor felvesznek, ott pedig kérheted hogy számítsák be az azóta megszerzett kreditjeidet, így van esély hogy nem veszted el azt az egy évet. Az ottani TO (meg tanszék) jóindulatán múlik, hány tárgyat hagynak jóvá, sajnos elõre nem lehet tudni, de a magyar intézmények nem arról híresek, hogy különösebben jó fejek lennének ilyen tekintetben...

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Cápafogxy
Felvettek DF-GazdInfo államira (dunaújvárosi vagyok), ezen nem is csodálkozok, pedig pontszámok alapján bekerülhettem volna SZTE-n is ugyanerre. Jövõre át lehet iratkozni, vagy hogy mûködik az ilyesmi?

Szeretnénk gratulálni mindenkinek akit felvettek a felsõoktatásba!

/Jah ez am nem az én dolgozatom...csak anno megígértem, hogy elküldöm, hogy nevethessetek egy kicsit./
Ezzel még tartoztam:
/12. évi utolsó irodalom témazárónk: Örkény: Tóték/

…Az Õrnagy addig keresi a hibát Tótban míg az menekülni nem képes. Ellen nem szegülhet mivel avval fia esélyeit, biztonságát kockáztatná. Az Õrnagy mindenáron megakarja törni Tótot, és ezért képes érzelmileg is zsarolni, de nem csak Tótot, hanem az egész családot is. (Az embereknek veszély esetén 3) Az ember veszély esetén 3 lépésen halad át: 1. megdermedés ( ezt ebben az esetben nem kell figyelembe vennünk) 2. menekülés ( Tót az árnyékszékre menekül az Õrnagy elõl 3. Támadás (nem támadhat, mivel fiának a legjobbat akarja.)
Miután Tót már kerüli az õrnagyot az Õrnagy meg akarja érteni mért van ez, tehát valószínûleg észre sem vette, hogyan bánik Tóttal. tehát követi Tótot az árnyékszékre. Ez egy pozitív mozzanat az Õrnagy részérõl, de ha belegondolunk, ki szeretné hogy kettesben végezhesse a dolgát? Úgygondolom nemsokan.
Végül nem marad más választás mint, hogy elmenjen az Õrnagy, és ezáltal a kettejük közti feszültség is megszûnjön.

T: 1/20
Sz: 7/20
Nyh: 8/20
helyesírás: -15----> -5 pont
össz: 11/ 20 pont 1
FELVETTEK A SEMMELWEISRE!!!!!
kraawz
adj egy msnt, átküldöm, amim van 😊

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

Nem, csak gondolatban elõreszaladtam, ha sikerül a szint emelés meg fel is vesznek és elvégzem...akkor merre és hogy. Bár ki tudja addig még hogy lesz.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

jah azt hittem h te is már msc elõtt állsz😊 nyelvtan szerintem nem gázos egyáltalán csak iq kell hozzá, bár én középszintüztem. hát mondom van pár hely, ahol a bsc után egybõl indul msc és nem szeptemberben. de elõször államvizsgázzak le decbe , aztán majd utánnanézek mindennek😊 sok sikert elõrre is az érettségire és a továbbiakban!

Érettségi, közép szintûm van, és emelt szintûzõk, hogy legyen elég pontom.

Csak a baj az, a magyarban vannak nyelvtan tételek is...na és azokból szinte semmi sincs meg, és nem is értek hozzá.

Aha, értem különben, tehát a decemberi vizsga után...nem csak szeptemberben indulnak akkor képzések?

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

köszi 😊. akkor elkezdem keresni csoporttársakat
Szint emelõ? az meg mi?😄 hát én ugye új képzésbe vagyok 7 félévbe , most lesz a 7. félévem és én decemberbe államvizsgázok, igy , hogy ne legyen üres félév , pl a sulim az indít februárba, keresztfélévbe msc-t. de gödöllõre akarok menni msc-re ott nem tom indul-e. majd utánna lesek, de olyan jó , h mindig változtatnak valamin, azt se tom már h mivan😄

Igen, csak még nem hivatalos... Még nincs "kimondva", hogy felvettek 😛
sziasztok,

a besorolás azt jelenti, hogy tuti frankó biztos felvettek ?😊
A keresztfélévet se értem<#nevetes1><#nemtudom> Az mi, hogy fél év közben, vagy mi?
Most csak arra jöttem rá hogy számolják akkor a mester képzést.

Szóval a lényeg, ha bejutok jövõre törire, elvégzem, utána mehetek mester képzésre ha felvételizek. Oké. Hú. Na de elõre szaladtam, elõbb szint emelõt kell megcsinálni.

Hát ezekszerint valószínû 😊 és azt tudod hogy kerresztfélévben mindenhol indul msc? vagy ezt iskola válogatja?

Azt hiszem rá jöttem. Szóval

Lehet, hogy félre értelmezem, de nem úgy van ,hogy meg van az alapképzés, és a mesterképzésre itt felvételi van. Azt az ember teljesíti, arra kap pontos, és ha megfelel, felveszik.

Én így értelmeztem.

én is azt keresném mert hamarosan aktuális lesz😄 de nem találtam én sem semmi infót.

Keresgélek, csak nem találtam. Azért kérdeztem. Kíváncsi vagyok mit számítanak ott, mert fura hogy oda kevesebb számot írnak, mint alapképzésre. Biztos valamit másképp számolnak

z99999
asszem felvin van errõl egy cikk, nemisrég adták ki, kutasd fel 😊

Pszt.

Azt mondjátok még meg, a mester képzéseken hogy számítják a pontot? Mert ott meg sokkal kevesebb(60-70-80) pont kell. Oda mit számítanak? Hogy az alapképzésen mit ért el az ember, vagy hogy van ez?

Csakhogy engem a könyvtáros része érdekel. Másrészt meg nincs keret kollégiumra. Gáz, de ez van...
Zsolti9014
Zsír, elsõ helyre ME-GTK-turizmus-vendéglátásra elég a pontom.
A vicces az, hogy mégis szomorú vagyok kicsit: az utolsó pillanatban változtattam a sorrendemen, elsõsorban anyagi megfontolásból: addig az ELTE skandinavisztikája volt az elsõ. Nos, oda tavaly óta több mint 20 pontot emeltek. Nem lett volna elég a pontom...

Hajrá Magyarország!

Nem mert ha bejutok az nem elpocsékolás lesz, hanem önmegvalósítás <#wink>

Bandee1987
Ennyivel bme kivételével akármelyik info szakra bejutottál volna.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Sadist
És el akarsz pocsékolni még 3 évet? 😊

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Ideje volt már, hogy emeljenek végre. Kb. 380-400 környékén volna reális.

Öcsém, felvettekXD EKF-re jelentkeztem programtervezõ inform.-nak, de felvettek volna a Pázmányra is😄

Na... hát, informatikus könyvtáros simán megvan 😊 304 pont a határ, nekem meg van 357 (nem kinevetni, nekem ennyi is elég 😄). Írói ambícióim mellett ez tökéletesen megfelel nekem.
Vigasztalni nem vigasztal, <#smile> de tudom hogy sokan voltak ilyen ,,okosok". Köszönhetõ annak hogy a középiskolák, mindenféle ,,remek" ötödévvel hitegetik a diákot, ami nem is jó semmire.

Na de az iskolák, khm szemét húzásai más téma.

Hegi90
Van olyan is, aki dolgozni akar, pedig õ is szorgalmasabb nálam.....

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hegi90
ha ez megvigasztal nem csak te kúrtad el így. Egy csomó, nálam sokkal szorgalmasabb osztálytársam nem jelentkezett egyetemre, hanem szar ötödévekre mentek. -.-

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Eger, történelem szak. Kicsi gyerek kori vágyam, és jó is vagyok benne, értek hozzá.

Csak, hülye voltam, mert nem emelt szintû érettségit választottam...aztán felesleges semmit se érõ ötödévekre meg hasonlókra mentem...szóval pocsékoltam az idõmet, hülye voltam.

Ezért bosszant nagyon ,ha nem pocsékolom az éveket, és okosabb lettem volna, simán felvesznek.

Lacee
hova szeretnél menni?

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Értem, csakhogy ez nekem szívás. Egyre csökken az esélyem hogy jövõre bejussak oda ahová akarok. De hátha szerencsém lesz. Nagyon jól kell sikerülnie az szint emelésnek, és így is csak reménykedhetek a szerencsében hogy ne legyen még több.

Na mindegy, a fõ hogy neki kell feküdni a tanulásnak. Csak nehéz elsz piszkosul

Bandee1987
ahogy nézem idén infó szakok pontjait mindenhol felvitték, elte proginfó is 320 pedig az alacsony volt mindig, meg pázmány infó is 330

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Lacee
az extrém alacsony pontok meg úgy jöhettek/jöhetnek ki (amit itt írtatok, 160 meg 180) hogy nem is jelentkeztek annyian, mint ahány hely meg volt hirdetve, így aztán mindenkit felvettek, még a leggyengébb arcot is, esetleg nem is sikerült feltölteni a helyeket.
Jövõre egyébként 200 pontnál kevesebbel nem lehet majd bekerülni sehova, ami mindjuk nem baj... Ha valakinek nincs is semmilyen pluszpontja, akkor is tessék megütni legalább az 50%-át a 400-nak, az egy fõiskolán/egyetemen nem is feltétlenül kettes szint...

amúgy engem is felvettek, már másodjára 😊

grizzly21
azert az remisztoen keves..480-nak alig tobb mint a fele..amikor en felveteliztem akkor kb a fele volt a maxpontszamnak az amit minimalisan el kellett erni valakinek, hogy barhova felvegyek...erdekes.

Lacee
tavaly óta változott a felvételi pontszámítási rendszer a régi 120+24-rõl 400+80-ra, idén tehát másodszor van az új. A ponthatárok aszerint változnak, hogy hány ember jelentkezik, és hogy a legjobb x embernek milyen pontjai vannak. Idén nagyon sokan jelentkeztek (90e ember helyett 125e asszem), meg is ugrottak a határok.
Elõfordulhatna elméletben olyan szak is, ahova nagyon sokan jelentkeznek, ám mégis alacsony marad a ponthatár, mert még a legjobb jelentkezõnek is kevés pontja van... 😊

Máté94
De jó,hogy nekem még van 5 évem rá😄DDDD
Grat mindenkinek!
tigeroo

ezt úgyse tudod überelni😄
mit 20-30 at?????? Tavaly Szeged TTIK programozó inf. 167 pont MOST 277 nekem 275 pont. KÖSZI!
Aha...akkor jövõre akármennyi is lehet. Nem akarok feleslegesen szint emelõt tenni, tanulni..hogy aztán jövõre is emeljenek..és ne vegyenek fel.

Miért nem tavaly jelentkeztem? Most verhetem a fejem a falba<#falbav>

Hogy jövõre ne legyen sok a felvételi pontszám, történelem szakra, ne jelentkezzetek már, és fõleg ne Egerbe<#idiota>

bazza
csak másfélszer😄

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

Hegi90
mondjuk 2x annyian jelentkeztek mint tavaly.

Amúgy ez hogy van hogy ennyit emeltek? Minden évben ilyen sokat emelnek? Azért 20-30 pontok...az nagyon sok. Ha jövõre is ennyit emelnek...most ettõl nagyon ideges lettem.

Vagy máskor nem emeltek ennyit évrõl-évre, vagy hogy szokott ez lenni?

Amikor utoljára foglalkoztam a pontokkal még valahogy a pontok is mások voltak.

kraawz
DE - KTK gazdálkodási és menedzsment ANA

460 pontom van, kellett 388 idén ^^

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

bazza
Én is BME Közlekedésmérnöki 😄 Bár én nem izgultam 425 ponttal.

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"