Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kraawz
ja, oks 😊

Csak KTK még hétfõn van beiratkozás, azért csodálkoztam.

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

tigeroo
de a mûszaki karon

kraawz
gyerekek, ha nem emlékszem neptun azonosítóra/kódra, hol kérdezõsködjek ? 😊

kraawz
te nem DEben leszel most elsõs ?

grizzly21
nalunk pl irni az eloadonak h emeljen letszamot (bme)

tigeroo
olyankor mivan ha a neptunon felvehetõ tantárgyaknál betelt a létszám?

ma reggel 8ra volt kiírva a tantárgyfelvétel a de-mk suliban, 9körül mondták hogy majd csak este 6tól lesz...

most hazajövök erre mondják hogy már csomóan felvették a tárgyaikat, és szinte minden tantárgynál belelt a létszám... ilyenkor wtf??
mit lehet tenni?
bardocz
Nem túl kemény?
Sadist
Persze hogy lehet. Egészségügyi papírnak kiváló.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Risu Führer
köszi 😊

The Town never be the same...today it looks like Disneyland.

bardocz
Megkérdezheted vele, hogy nagy kólával kéred?<#idiota>
Risu Führer
mi a véleményetek a történelem bölcsész szakról? lehet valamit majd vele kezdeni a suli után?

The Town never be the same...today it looks like Disneyland.

Még valami.

"a középiskolai bizonyítvány utolsó tanévre vonatkozó, a középiskolai tanulmányok befejezését is igazoló oldalainak másolatát,"

A középiskolai tanulmányok befejezését is igazoló oldalainak másolatát? A Mit? Én már befejeztem a középiskolát pár éve...de ez miféle papír? A befejezést igazoló...az mi? Nem a bizonyítvány?

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Üdv. Tudtok segíteni? Épp most intézem az októberi szintemelõ érettségire a jelentkezést.

Van pár dolog, amit nem értek. Például a befizetés

"A vizsgadíj befizetése történhet:

* az OH regionális igazgatóságain beszerezhetõ utalványon;
* banki átutalással az alábbiak szerint: Jogosult neve: Oktatási Hivatal, számlaszám: Magyar Államkincstár 10032000-00282637-00000000.

A vizsgadíj befizetésérõl szóló utalvány, illetve az átutalási megbízás Közlemény rovatában fel kell tüntetni a 20-as számot, valamint egy szóköz kihagyásával az egyedi érettségi iktatószámot.

A vizsgadíj befizetését minden esetben igazolni kell. Utalványon történõ befizetés esetén a jelentkezési laphoz az eredeti feladóvevényt kell csatolni. Átutalással történõ befizetés esetén a bank által igazolt átutalási megbízást kell csatolni a jelentkezési laphoz. "

Az OH regionális igazgatóságán beszerezhetõ utalványon? Hol? Miskolcban? Mert nálam Miskolc a régió központja.

Vagy, banki átutalással...banki átutalás? Ez csak annyi, bemegyek a bankba ahol számlám van, és megmondom utalják át a pénzt? Ennyi?

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

HTS s3rg1nh00
átment.
😄!

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Metalmilitiakid
Hello! Olyan kérdésem lenne hogy a beiratkozó lapon az egyetemre van egy ilyen rész , hogy : Érettségi kelte....... Száma........ Eredménye..... na egy ilyen kis helyre mit kell beírni eredményként ??

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

kraawz
tévedsz

egy érettségi idõszakban nem mehet 2x. ha befejezte a középiskolai tanulmányait, utána gond nélkül.

vagyis én így tudom

Mentsd csak a helyzetet 😄

Golyót mindegyikbe, Isten majd kiválogatja!

HTS s3rg1nh00
akkor ott valami gáz van,ugyanis hivatalosan nem mehetsz 2x ugyanazon a szinten,csak szintemelõt csinálhatsz,vagy pedig nem mész szóbelizni,és akkor ugye az elsõ elégtelen,a második meg javító vizsga.szvsz a sulid valamikre hivatkozva érvénytelenítette az elsõt,hogy mehess ugyanazon a szinten,de valamilyen turpisság mindenképp van a dologban.

Én középszinten voltam, tavaly 83% lett, idén 95%, szintén középszinten. Voltam szóbelin is és írásbelin is mindkétszer. Kijátszottam a rendszert barátom, vagy te vagy ostoba? 😄

Sadist
Viszont annyi a minimum, amit érdemes megjelölni. Ha csak egyet jelölsz az sem olcsóbb.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

kraawz
5,000 ft a 3 hely <#gonosz1>

I.C.ram
ha tudnak elore a pontot nyilvan megmondanak.... ez nem egy sorsolas, ahol direkt huzzak az idot, hogy izgalmasabb legyen a jatek...

te volta a hulye, hogy nem adtad be mashova is a jelentkezest. Tudtommal eleve 3 helyre lehet ingyen.
grizzly21
mert nem tudjak hogy mik lesznek a pontok, es miert nem adtad be mashova is akkor?

Sadist
A ponthatár nyilván attól függ, hogy mennyien jelentkeznek. Olyan ez, mint a kereslet-kínálat. Ha sokan jelentkeznek, akkor nyilván a jobbakból válogatnak, ha kevesen, akkor szinte a full idiótákat is felveszik.
Maradj a topban és akkor felvesznek, ilyen egyszerû.

kraawz
egy középfokút ha le tudsz tenni, azzal sem lesz gondod.

összesen ha mondjuk van 60%od, akkor ahhoz hozzájön a +40 pont, ami emelt, és akkor az már szinte 100%os középnek számít.

Bár ha az idein 30%ot írtál, egy alapfokún sem mennél most át..

Egy ilyen emelt szintû angol nehezebb mint egy nyelvvizsga?
HTS s3rg1nh00
javító vizsga van,ha nem mész el szóbelizni.ugyanazon a szinten nem mehetsz mégegyszer,hogyha elsõre voltál írásbelin meg szóbelin is.

Hülyeség, van ismétlõ vizsga is. Én is azt csináltam idén magyarból.

Az mit jelent? Közép szint helyett emelt szint. De ott változik a jegy is nem?
Egyébként arról mit lehet tudni, hogy jövõre is emelik a ponthatárokat. Mert most is az lett a baj, hogy emelték a pont határokat és pont kiestem.
Csak nem tudom, hogy ezt miért nem február elõtt mondták mert egy másik szakra felvettek volna csak pont oda nem adtam be jelentkezést és pótfelvételin meg nincsenek meghirdetve csak a költségtérítéses szakok.
Komolyan mondom ezt a kicseszést.
HTS s3rg1nh00
pedig ha elmentél szóbelizni,akkor csak szintemelõt tehetsz.

Értem és mennyi a vizsga díja?
Nem szint emelést akarok, hanem javítani az eredményen. Mivel az elég tré lett(2-es 30%-os). meg tenni egy nyelvvizsgát. Mivel más lehetõségem nem nagyon van, hogy felvegyenek, csak a költségtérítéses arra meg nincs pénzem. diákhitelt meg biztos nem veszek fel, mivel nem akarok úgy tartozni, hogy még munkám sincs.(Nem ettem meszet)
Szintemelést akarsz? Lehet. Bármikor lehet, felmész a oktatási minisztérium honlapjára ott elolvasod, mikor lesz érettségi, és hogy lehet jelentkezni...(legközlebbi érettségi október, én akkor megyek magyarból és töribõl) persze ez nem lesz ingyen...a vizsga pénzbe kerül.

Üdv. Mindenkinek!

Nem vettek fel az idén és kiszeretném javítani az Angol érettségimet. Lehet ilyet? És ha lehet, csak ott lehet ahol érettségiztem vagy bármelyik középiskolában?
Meg ha valaki csinált már ilyet az írja már le, hogy zajlik ez, kell-e suliba járni vagy csak jelentkezek érettségizni és elmegyek a vizsgákra. Mert csinálnék egy nyelvvizsgát és utána kijavítanám az angolt, hogy meglegyen a pontom a jelentkezéshez.
A válaszokat elõre is köszönöm!
BME-VBK voltam/vagyok. Nálunk jó volt minden az elmúlt 2 évben, most nem tudom.

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

tigeroo
hát nagyon nem.

kaptunk kb. 5oldalas tájékoztatót és kész

egy ismerõsöm aki az egri fõsulira megy neki meg mindent leírtak szépen (õmég azt is tudja hogy melyik tanárnál fog beiratkozni...)
Nem kaptatok valami CD-t vagy tájékoztatót?
Amikor engem felvettek, kaptam valamit, az alapján simán meg lehetett csinálni.

noryna
óóó köszi igy most már értem😄

kraawz
figyelj

Ez megvan, ezt átutalás nélkül is lehet.. DE elõtte

Bankból küldd el a 600 Ft-ot a megadott gyûjtõre a közleménnyel, aztán holnapra ott a 600 Ft a neptun számodon. Amint ottvan, már tudod teljesíteni, mert van rajta pénz.

A gyûjtõszámlára történõ utaláskor a közlemény rovatba az NEPTUN rendszerben szereplõ NEPTUN KÓDOT kell feltüntetni, NK-Neptun kód formátumban, valamint a hallgató nevét! (példa: NK-AB1234 Kiss József) A gyûjtõszámla száma változatlan:

11738008-20812827

noryna
szia akkor segits már nekem😛 neptunon keresztül csináltad??? nekem nem megy.......nem találom a közlemény rovatot....meg a gyûjtõ számlához nem tudom beirni a számot

tigeroo
na igen asszem kezdjük kapizsgálni de az a szisztematika hogy ma akarnánk beállítani a kolis pénzt, ami 600Ft

kaptunk is ilyen levelet a neptunon:

Tisztelt Hallgató! Tájékoztatjuk, hogy Mûszaki menedzser (BSc) (N) (MK-MM-BN) képzésén befizetési kötelezettsége keletkezett a rendszerben 600 Ft értékben, DE KOLL0004 néven, 2009/10/1 félévben, 2009.08.05. fizetési határidõvel!

dehát ez mai dátum...mimeg holnap tudnánk utalni... akkor hogy van ez?
vagy akkor a netrõl (otp pl.) utalni kell a neptunra és így?

fuhh...😄
kraawz
ugyanígy jártam én is

10 óra körül elkezdtem csinálni, minden.. ugye NEPTUN kódot basztak levélben küldeni, egy normális leírást szintén, szóval gratulálok.. Délben átutaltam a pénzt, 3 órán át hívtam õket, 1x(!) sikerült felvenniük.. A pénz holnapra ott van, utána megoldjuk

Campusban találkozunk ?😄

Ja, jó. 😊
Akkor ha érted kérlek magyarázd el neki jobban mint én, mert engem nem biztos hogy ért.

Nem tudják, ezért kell ezt a Neptun bankszámlára küldeni a pénzt, ellátva a te kódoddal és neveddel.

tigeroo
hát végülis ugyanazt mint én mert eggyütt beszéljük most a dolgokat msn-en 😄
MINDENKÉPPEN írd oda a megjegyzés rovatba a neptun kódot és a nevet.
Nem biztos, hogy fogják tudni látni, nem így van automatizálva egy dolog mert ezt nem ember végzi (gondolom) hanem gép.
Sokan azt csinálják, hogy apuci-anyuci bankszámlájáról küldenek, vagy cégtõl, ezért nem megoldható.

noryna
de a bankszámlámon van pénz arról nem tudják levenni?

tigeroo
fú asszem vágom mire gondolsz, pl. rózsaszín csekknél meglehet adni a közleményben a dolgokat, de akkor ugyanígy kell befizetni neptunra is?
bankszámláról akkor ez kell? gondolom ott a számlaszámnál látják a nevet is vagy passz.

tehát a bankban kell pénzt utalni a neptunra (csekkel v. bankszámláról) aztán pedig onnan költeni el a pénzt díjakra stb?
Tulajdonképpen te mit is akarsz csinálni?

A bankkártyákhoz általában tartozik egy bankszámla. Általában ha az egyikrõl beszélsz, a másikról is.
A bankszámlán van a pénzed, az egy fogalom, néhány adat egy hatalmas adatbázisban.
A bankkártya pedig a bankszámládhoz egy folyosó, vagy egy ajtó, amivel lehúzhatsz róla pénzt.