Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bertino
na, még jóhogy matekból is érettségizünk... én pl. ezeket is csak nyögvenyelõsen tudnám... hiába, ezt mindigis utáltam :-/ (tipikus kifogás, ha vmibõl rossz az ember)

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

I.C.ram
szabályos háromszögnek eleve minden szöge 60°-os. Megfelezed, akkor kapsz egy 90°, 60°, 30°-os háromszöget, és innentõl már egy sima szögfüggvény 😊
galenius
ja tényleg ha 90fok akkor a másik kettõ..brrr..mé nem jutott ez eszembe?
amúgy köce)))

- Hé! Álljon meg,...ne legyen szamár! - Könnyű azt mondani! - motyogta a szamár, és tovább ment.

Aquir
jah 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

joebacsi
vagy ha tudod, hogy a szab haromszog magassaga gyokharom per ketto szor az oldal

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

ne kiabáljuk el.... 😄D

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

errõl neked hat oldalon át is beszélek ha akarod, nagyon könnyû téma 😄

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

Aquir
szögfüggvények (az összes szöget tudod (+ugye derékszögû 3szöget kapsz ha megfelezed) igy a magasságból tudod az oldalakat

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Kriszti13
nem irigyellek titeket.....<#wow3>

Kriszti13 copyright

galenius
én úgy tudom novella nem lesz, azokból az érveléshez kell puffogtatni..
más..nyilván kiestem órán a szerepkörbõl mert ezt nem tudtam megoldani, van valakinek tippje:

Egy szabályos háromszög magassága 2cm. Mekkorák az oldalai?

- Hé! Álljon meg,...ne legyen szamár! - Könnyű azt mondani! - motyogta a szamár, és tovább ment.

a novellaelemzési szempontokat nem tudjátok véletlenül? a tanárunk azt mondta, hogy mindenképp nézzük át, mert õ erre számít, hogy novellát kell majd elemeznünk (pl Mikszáth)

ezenkívül Arany balladáira mondta még hogy fontos!

Aquir
vááá nem akarok érettségiznii 😊)

galenius
hát a májkámpfból fura lenne nem)))

Narancs
Ja, igaz...😄

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

I.C.ram
Elég csak a logóját nézni 😊
Narancs
Ballagás nekem fura volt, 7 évet húztunk le egy suliban, együtt az osztállyal...minden nap 6-7 órát együtt vagy fél életedben emberekkel utána akkor is hiányoznak, ha nem is voltatok jóban...
Szal inkább az lesz furcsa, hogy csomó arcot nem látok többé, mondjuk sokakkal úgyis talizunk még csomót biztos...

Narancs
Jó, ha kened vágod a Bibliát persze...vagy lehet kamázni simán, hogy onnan idéztél, úgyse néznek utána?

galenius
Boldogság: máté 5: 1-12
ez egy csomó pont

galenius
nem, nem!
persze hogy nem lehet bevinni))))
de az egyik próbaérettségin az érvelésben is idéztek 10 helyet és mind pontot ért...
erkölcs: példabeszédek))
sex, szerelem: énekek éneke
sõt akár a micimackóbol is idézhetsz, irodalmi mû))
szal lehet pontot gyûjteni, bár a négy oldalt lehetetlen elérni, pedig akkor pont levonás(((

igazad van , de te ragaszkodsz a valláshoz és neked szükséged van a bibliára , mert ha megtiltanák akkor az olyan lenne mintha vallási alapon megkülönböztetnének !!! és arra csak a Hitleri idszakokban volt példa , na akkor ???? egyéb megoldás

franco
naja de egy matek emelt azé odabasz...márha szeretné az ember hogy pl közgázra felvegyék...

aki érdekel azokat olvasom többi /ignore

irigyellek titeket. tavaly én is ilyen helyzetben voltam, de hál' isten már túl vagyok rajta. És igy visszagondolva, inkább 5* érettségi, mint 1* vizsgaidõszak. Szóval fel a fejjel, nem olyan nagy dolog ez...

franco
magyar írásbelihez egyszerûen semmit se vihecc be!

jogilag nincs megtiltva a Biblia használata ( erkölcsi nézetek miatt...) , akkor????

lehet használni Bibliát ??? mert az tényelg nem hülyeség ! egy csomó minden benne van és meglenne a 4 oldal ! szóval lehet használni Bibliát ???

I.C.ram
Jaja nálunk is 😊 Lesz egy bográcsos dolog megy egy kirándulás is a közeljövõben 😊
Bandee1987
Ejj, ez azért köcsögség. Nálnuk magyartanárnõ mondta, hogy ne izguljunk, menni fog ez nekünk, magyar szóbelin meg majd megpróbál segiteni úgy, ahogy tud.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Bandee1987
Egyébként ma én is elballagtam, és bár ez elvileg egy ilyen "búcsúünnepség", számunkra még közel sincs a búcsú, nyáron még nagyon sokszor találkozunk a többiekkkel, lesz kirándulás, miegymás. Ja, és csomóan maradnak 5ödévre is.

Bandee1987
én egy mûvet fogok majd elemezni, az jól megy

Alien
Hétfõn úgy lesz, hogy 60 perc lesz egy szövegértési feladatra. Az úgy fog kinézni, hogy kapunk egy szöveget, és ahhoz különbözõ kérdések lesznek. Majd 180 perc lesz ezekre: érvelés/egy mû elemzése/összehasonlító elemzés. (Egyet kell választani)
Itt és itt találsz mintafeladatokat, itt pedig a 2004-es próbaérettségi középszinten.

Csak irodalom. A helyesírásod számít majd a nyelvtanhoz.

Nekem is tegnap volt a ballagásom, de még nem fogtam fel hogy már "csak" az érettségi van hátra.
Volna egy kérdésem, mert mindeki mást mond: hétfõn a magyar írásbelin lesz nyelvtan is vagy csak irodalom?

War. War never changes.

Alien
Én is elballagtam még tegnap, józan voltam (vagyok), és nagyon furcsán érzem magam, fura volt elballagni, lehet, hogy voltak idõnként rossz napjaim a suliban (nem valami sok), de valahogy máris hiányzik az az egész légkör.

énis elballagtam, józan vagyok, de mégis qrva xarul... 😞((((

franco
ja amúgy elballagtam és nem vagyok józan...😄

franco
ejbazmeg.
augusztusba ilyet ütném szájon de minimum keréklopás...

franco
nem

franco
elméletileg a tételeket ki se adhatták volna szal pszt!

I.C.ram
Ilyet nem tehet 😊 Simán felfüggeszthetik egy ilyen miatt, ha panaszt tesztek a központban.
az a durva, ha szóbelin irodalomból vagy nyelvtanból póttételt kell húznod, akkor a másik magyar tantárgyból is újra le kell felelned, pedig lehet hogy 5ösre mondtad el elõtte belõle az anyagot... "Mert csak együtt tudjuk értékelni a 2 feleletet..." - magyartanárom

Narancs
ecsém, nem semmi...tök jó hogy sosem írtunk egy verselemzést, érvelést, vagy összehasonlítást sem...de a kedves tanárnõ aztat mondta alulpontozza aki nem az összehasonlítást választja, mert szerinte a másik kettõ túl könnyû...fasza...

Narancs
és vihetsz be Bibliát?

galenius
Érvelés: bibliából lehet idézni egy kalappal, és ráadásul minden témához))))

CaviaR

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

Narancs
Hella srácok!
El tudnátok mondani, hogy hogyan lesz a magyar középszintû írásbeli? Milyen feladatok lesznek?
Mert nekünk lófaszt se mondtak...😞
Szóbeli tételeket is csak tegnapelõtt adták oda. Kibaszott gáz...
Nyelvtan jegyet mire adják? Helyesírás? Vagy lesznek külön nyelvi feladatok is?

CaviaR
Valamit nem vágok egészen a magyarral kapcsolatban.
Azt tudom, hogy ha az írásbeli és a szóbeli közül legalább az egyik 10% alatt van, az már bukás.
Az írásbeli is két részre van osztva ugyebár. Azt nem tudom, hogy ha a két rész közül egyik 10% alatt van, akkor az egész írásbeli bukás, tehát az egész magyar érettségi is bukta?

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

galenius
piszkozatot be kell adni, rá kell írni de nem értékelik

lee86
szentem ez csak egy szmájli akart lenni. 😊
amugy ez a vázlat ez nemhiszem hogy benne lesz.. talán piszkozat, azt viszont ha jól tom nem értékelik..

&#161;Hala Madrid!

franco
nem látom a képet

"vázlat??" <#1860>

ti mit tudtok errõl?