Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lippet
Na ami itt terjeng megoldást néznve, nem lett rossz a szövegértésem!
Érvelést meg 4 oldalt írtam nagy nehezen!

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

oliwwer
Igazából tényleg nagyon sok múlik a tanáron is, aki tanítja. Nekem sem lett rossz, most nem nézem meg a javítókulcsot, mert majd akkor érjen inkább meglepetés. Ennyi izgalom elég volt mára.

Sok sikert sneciek. hnapra is.
Freddycom
Ofõm, igazgató ezt a lehetõséget mondta önhibán kívüli sérülésnél. A te verziódat sajna nem tudom.

Szabad országban, szabad ember azt csinál, amit szabad.

Igazolással nem lehet pótérettségizni ? Nekem úgy rémlik.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Nohab
Akkor egész jó lett, ennek örülök.
Az érvelésben sok irodalmi mûvel foglalkoztam, aztán elmagyaráztam benne, hogy a környezethez hozzátartozik a közösség, így lehewtett rizsázni benne rendesen. Meg egy két gondolatot beleraktam, hogy: a környezet alakítja az egyént, és az egyén alakítja környezetét. Szeretik az ilyesmit nálunk a tanárok.
Freddycom
Lehet, talán ez egyetlen járható út ilyen esetben (persze, ha nem akarsz egy évet elheréskedni és a köv szezonban érettségizni).

Gabor1990
Én meg a biztos-t is indokoltam idézettel:S

Egyik ismerõsöm is. De lehet ilyet ? :o

Firerock
unokatesóm is ígyvan,csak õ Eb-n van még ma,de holnap má hazaér elvileg😄

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

Freddycom
Én kezemet törtem, és duplát húzok szóbelin. Nem tudom 'jól' jártam-e.

Persze lehet. De azért aki ezt írta, az szinte biztos, hogy jó :p

Ez alapján úgy 34 pontom lehet 😄

Mor3llo
És mint olvasható, ez egy megoldás egy középiskolai tanár szerint...

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Mor3llo
Ez még nem hivatalos, szóval bõven lehet még másféle a valós javítás. Tavaly is ez volt az angolnál, mikor elõrehozottat tettem.

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Fellebbezek 😄

Firerock
nemlett ez rossz

Firerock
F: Az eleveszettnek hitt panegyricus-részlet megtalálható egy nápolyi könyvtárban õrzött kódexben: biztos

a kurvaanyáát😄

Firerock
"A szokásosnál nehezebbnek találtam a feladatokat" - nyilatkozta az fn.hu-nak Horváthné Vass Ildikó, a Klebelsberg Kuno Gimnázium magyar szakos tanára. A szövegértési feladatot túl tudományosnak érezte. Véleménye szerint adatgazdag volt a szöveg, tele tudományos mondatokkal. "Alaposan el kellett olvasni a diákoknak a szöveget, hogy megértsék, a kérdések viszont jól irányítottak voltak" - hangsúlyozta.

http://www.fn.hu/belfold/20100502/magyarerettsegi_megoldasai/

Mor3llo
Én majdnem írtam 4 oldalt a novelláról...
Csak lehet h kicsit bekavartam, mert a fõhõsnek én a nagyságos asszonyt vettem, és nemtudom, hogy jó-e <#idiota>

Igen, de az meg nem a szöveg alapján van. Nehéz kérdés ez, de tuti nektek lesz igazatok, aki meg kavar, az szopik 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Franc, nekem 2 és fél oldal lett a mûértelmezés 😞 A szövegértés az könnyû volt

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

oliwwer
én azt írtam rá hogy igaz, mert alatta a kiegészítõs szövegben is leírta ugyan ezt, hogy .... amely egy nápolyi könyvtárban található.

De amúgy a szövegértés tényleg könnyû volt, az érvelés fos.
na egynek vége 😄 szövegértés télleg nem volt vészes, csak a többi 😄 érvelés hozzászólni nem tudtam volna, novellát félig elolvastam, de ink nem kértem belõle 😄 aztán maradt az összehasonlítás, két és fél oldalt írtam..😄 remélem azért jó lesz 😊

Firerock
azt nem írták sehol
szóval cska feltételezés,szerintem
és odaírtam hoyg a fószer az interneten találta meg(vagyis idéztem a szövegbõl)

Semmi újat nem tudok én se. Szövegértés könnyû, érvelés fos 😞

Ti mit írtatok arra, hogy a kódex nápolyi könyvtárban van ?

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Firerock
na mizu csajok?
ez a szövegértés egyszerû volt,de ez az érvelés egy szarhugyfos volt

Palesz2
mindentt. ami jött 😄
építkezés, tervvrajz meg midne hogy hansonlít a mûalkotáshoz 😄

AntiHero
Hát mit érveltél te olyan sokat?😄

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

Palesz2
nah.. szövegértés nemvolt vészes. de kevés votl az idõõm.
érvelést meg irtam 3 és 3/4 oldalt.... de ez se volt valami izéé 😄

bardocz
3 oldalt úgy, hogy nagy margó, cím alapból 3 sor, és akkor van valami hasonlód a 3 oldalhoz. Nem tudom miért várják el, hogy egy 1.5 oldalas mûrõl írjak 3 oldalt.
AntiHero
Írtam 2 oldalt a mûelemzésnél, de nem tudom hogy lehet arról 3-4-5 oldalt írni:S

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

bardocz
Én is csak elolvastam, és a-aa, ezt nem😄
ez kurvanehéz vo't bakker! aztmondta muter emelt szinten az volt érvelés hogy kávéházat építenek mozi helyébe és hogy meik meleltt érvelsz.. itt az érvelést én elolvastam de vmi kvantumfizika szintû volt úgyhogy egy szót se értettem belõle 😄

bardocz
Elsõ rész könnyû volt, 10 perccel hamarabb befejeztem. Második rész szopatás volt, érvelés nagyon fos volt, összehasonlító elemzés alapból kilõve, szóval maradt a novella a takarítónõrõl és a likõrrõl. Azt befejeztem 2 óra alatt, de abból is 1 óra falnézés volt. Nagy nehezen szültem 3 oldalt.
mrzoltan
Nah megvan az érvelés témája elég szar volt,amúgy nem vészes...
Dzsini
Babits Mihály és József Attila egy-egy verse, egy, az index.hu-n megjelent cikk, és egy érvelõs feladat közül választhattak a magyar nyelv és irodalom emelt szintû érettségi vizsgáján a tanulók - tudta meg az érettségirõl távozó diákoktól a távirati iroda. Az érettségizõk nyugalma érdekében, korában arra kérték a vizsgabizottságokat, hogy délután egy óráig ne hozzák nyilvánosságra az érettségi tételeket.

Babits Mihály: Mint egy különös hírmondó vagy József Attila: Holt vidék címû versét elemezhették az érettségizõk. Emellett összehasonlíthatták az index.hu egyik írását - amely arról szól, hogy egy mozdonyvezetõ a pártállami rendszerben kómába esett, és a polgári demokráciában ébred fel - irodalmi alkotásokkal, például Az ember tragédiájának egyes jeleneteivel.

A diákok választhattak továbbá egy érvelõ típusú feladatot is. Az alapszituáció szerint egy kisvárosban bezár a mozi, a helyén kávéházat akarnak nyitni - az érettségizõknek érveket kellett felhozniuk a két intézmény ellen vagy mellett.

Emellett egy napilapban megjelent, Szentmártoni Szabó Gézával, az ELTE BTK régi magyar irodalmi tanszé­kének oktatójával készített interjút kellett különbözõ kérdések alapján értelmezniük a maturálóknak. A cikkben arról esik szó, hogy az irodalomtörténész felfedezte Janus Pannonius reneszánsz költõ egy eddig csak felerészben ismert alkotásának teljes, hibátlan szövegét.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Máté94
Mindenkinek sok sikert!<#integet2>
dragon11
Sok sikert a végzõsöknek =)

Egy bizonyos Tomcat kódnevû "celeb" annó megcsinálta ezt.
A töriérettségi a harmadik napon már olyan volt, hogy tényleg mindenki oda-vissza tudta a kérdéseket elõre, ezért bejelentették, hogy SOS újat nyomtatnak és reggel széthordják (emiatt késõbb is kezdõdött a töri érettségi azt hiszem 1-2 órával). A lényeg, hogy Tomcat ekkor még este telespammelte a netet, hogy õneki bizony megvan az új feladatsor is, fényképeket is pakolt, amikrõl aztán utólag kiderült, hogy közük nincs a tényleges feladatsorhoz.
Tinman
Ez de kemény! Nem is hallottam róla anno <#wilting>

Viszont! Itt a lehetõség, hogy híresek legyetek... beszúrtok egy kamu 10 évvel ezelõtti képet a fórumba és a balfax média szépen rá is harap. Persze tuti kopogtatnak majd a rendõrök a házad ajtaján :-D

No, kinek a nickje akar híres lenni? (Az enyém nem...)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani hol lehet megnézni a mai emelt magyar éretségit?
Köszi szépen elõre is😄
gercse
Mindenkinek kalappal!
Én is írok ma 3 zh-t, parás lesz az is, de ezekbe is belejön az ember.

nearo
Aki itthon van még az sürgõsen kapcsolja ki a gépét és induljon el 😄

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

kraawz
sok sikert mindenkinek, én egy éve már túl vagyok ezen

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

bazza
Csak annyit üzennék az érettségizõknek, hogy nem kell befosni: ez lesz a legkönnyebb vizsgátok az életben 😊

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

Tigristank
Sok sikert az érettségizõknek mára!
Nekem 3 éve volt, azóta ugyan sok idõ eltelt már, de a vizsga elõtti érzés megmaradt az egyetemnek köszönhetõen, szóval át tudom érezni a helyzeteteket, de higgyétek el, lesz ez még rosszabb is. 😄
(De mint tudjuk, mindig az aktuális akadályok a legnehezebbek 😛)

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

Jó szórakozást! Vicc az egész 😊

Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni

nearo
Sok sikert a ma érettségizõknek!
Akit érdekelnek a tételek, azok írjanak privit!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Najó, csak szívatlak titeket, tanulni kellett volna...

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

byzhouse
Sok szerencsét az érettségizõknek!!!

________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ &#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;