Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bardocz
Matekon mit lehet elrontani? Ha valaki megcsinálta a házikat, az már bõven elég a hármashoz is.
Mr_no_NaMe
gecinehéz volt a magyar. Kötözködõs nyakatekert szövegértéses kérdések, 3 soros hosszú mondatos szöveggel...a novellaelemzés az baromi könnyû volt. Egyszerû kis hétköznapi szitu, úgy lehetett róla fosni a szót, hogy nagyon. De a szövegértés?! Szerintem szó szerint kibaszás...nah, de az igazi megmérettetés holnap lesz...csak összejön az a 20 pont. Ma laza 4 órát matekoztam, már fáj a fejem. Sok sikert a sorstársaknak holnapra!
Ártani nem árt, + két vonalzó, esetleg szögmérõ. Bár így hirtelenjében nem emlékszem, hogy hivatalosan használhatod-e õket, meg kell kérdezni.
mucsácsó
körzõ kéne holnapra mi? :D csak mert nekem nincsen, és most jutott eszembe :DDD dehát az elõzõ feladatsorokban se volt egyszer se szerkesztés...max a statisztikánál kellett a kördiagramhoz/sávdiagramhoz szögmérõ/vonalzó... körzõ nehogy már idén kelljen... :D
Váááá de para lesz a holnap...
Ráadásul angolul:S:S:S
CSak legyen meg legalább 60%

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

:D:D:D

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

miilann04
a group descriptionbe leírja, de amugy igen. epic win.

realmadrid.alonso.eagles.spurs.

Palesz2
istneme :D

TommyC
alap :D

dixitque deus fiat lux

Ez az Imcsikné valami insider poén az irodalom érettségirõl? :)
miilann04
ezt ajánlom mindenki figyelmébe aki fent van fb-n :)

realmadrid.alonso.eagles.spurs.

Az e alapú logaritmus az ln.

Amúgy Euler-féle szám az e, egy konstans, pont, mint a pí, kábé 2,72, irracionális és például a faktoriálisok reciprokának sorösszegeként állítható elõ.
TommyC
szerintem azzal kevered h:

(x^n)'=n*x^(n-1)

dixitque deus fiat lux

Nem érettségi anyag, csak valakinek menõzhetnékje támadt... ;-)
Viszont emelten úgy tudom van deriválás.
Hát, 1 éve volt, fakultációt leadtam sajna ^^
Javárj, itt az e az egy állandó nem ? és ln-hez köze van ? :D

fsgh
Ti mirõl beszéltek?:DDd középiskolás anyagról?

FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!

TommyC
nem, e^x;

(e^x) "n"-ed rendjû deriváltja = e^x minden "n"-re

dixitque deus fiat lux

x*e^x-1 nem ?

TommyC
egyébként, én ezt hazsnálom PDA-n, sztem érdemes felrakni.
tud integrálni, deriválni, határértékek, mátrixok, végtelen sorok ...

nem egy ZH-m lett meg hála neki <#hehe>

dixitque deus fiat lux

TommyC
én már térintegrálnál tartok, csak gondoltam teszek egy próbát :P

dixitque deus fiat lux

NEOreg3
wolframalpha.com

beírod: derivate e^x

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

toysoldier
<#gonosz1><#gonosz1><#gonosz1>

He has gone to bring us back our heart&#8217;s desire. What is our heart&#8217;s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

Nyugi, ne aggódj! Elnézve a helyesírásodat magyarból sem mentél át.....
TommyC
(e^x)'=?

dixitque deus fiat lux

attiGT
kb én is így vagyok vele, de nem parázok, ma matekoztam 4 órát, megcsináltam a tavalyi meg azelõttit nagyjából. hozzáteszem, hogy én holnap NÉMET nyelvû matek érettségit próbálok majd tenni :)
mindenkinek kalappal...ha a magyar ilyen szopatos volt (emelt szinten jobbra irtam volna...) akkor mit várhatunk idén a matektól...FUCK

berlinboy6329
Jeee,holnap matekérettségi!!Legjobb!!!!!

Olyan kurvaszar vagyok belõle,hogy ihaj.....Asse tom mikor milyen kéletet kell használni,hiába van benne a függ.tábl.-ban....Hát még ami nincs benne-.-

Meg ha félreszámolok az elején vmit a többit baszhatom....

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Mor3llo
azaz:D

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Nem inkább FUUUUUUUUUU? :D
Palesz2
és haza érek, jöövök ide és majd írjátok hogy ez meg ez ennyi én meg majd "UFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF" :D<#idiota>

Palesz2
attól félek, hogy majd arra gondolok, hogy ez valami bonyolult megoldás izémizé és közbe meg tök easy xD

Bizony vektor az eredménye és alapvetõen nem 2dimenziós a mûvelet, ezért is nem szokták gimiben tanítani, ott vektorozni 3Dben nem igazán szokás.
És valóban mátrixok segítségével is kiszámolható.
jo:D köszi:D
Mor3llo
Sztem csak emelt óraszámú matektagozaton van róla szó. Csomó ilyen dolog volt, amit a tanárunk meg-megemlített 1-1 órán, és ilyen foszlányok megmaradtak:D

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Én is így szoktam, de ez olyan fapadosnak tûnt, de akkor okés ^^

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Palesz2
olyanrol nem is halltoam még:D

Szétbontod két esetre aszerint, hogy az abszolútértékben pozitív avagy negatív szám van, mindkét esetben eltünteted az abszolútértékjelet (elsõben semmit nem csinál másodikban elõjeleket cserél), majd megoldod mindkét egyenletet és a végén a megoldásokat összeuniózod.
Mor3llo
Mi tanultunk vektoriális szorzatról is, és igazad van, azt jelölik aXb-vel. Meg az eredmény vektor vektoriálisnál, nem? Mintha valami mátrixozás is lett volna ott, de nem teszem a nyakam rá:S

fsgh
Értem, köszi.

FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!

most keresem füzeteimbe h hogy is volt de amit találtam azt se értem:D
Húhú, azt én se vágom :D

Azért ez úgy precíz, hogy a*b az egy jelölés, két vektor skaláris szorzatát jelöljük vele és két módon is kiszámolhatjuk, az egyik az általad ismertetett képlet hosszúságokkal és szöggel a másik pedig a késõbb leírt koordinátánkénti szorzatösszeges.

Ja és fontos, hogy ha a*b-t írsz, mint skaláris szorzatot, akkor középre pontot tegyél és ne ×-et, mert az vektoriális szorzatot jelöl, ami nem is tudom, hogy középiskolában tananyag-e.
Mor3llo
4 alatt a 2?
Az még simán okés, a baj ott kezdõdik, ha egyszerre több finomságot vonnak össze...

Mikor ilyen hipergeometrikus eloszlásról, meg Bayes-tételrõl tanultunk, azt sem tudtam, melyik bolygón vagyok:D

abszolút értékes egyenlet..csak azt neee:S:D
Palesz2
mindig belezavarodok a valószínûségszámításba. :S

sokszor nemtom megszámolni összes esetet vagy kedvezõ esetet :D

vagynemtom mikor izé hogy 4 allat a 2 vagy mittomén. aj már xDDD
pedig probaérettségi 4es lett. de ezt nemvágom.

fsgh
Remélem ha ma a magyar kicsit emberpróbálóbb volt akkor holnap a matek picit könnyebb lesz:D

Mor3llo
jó de most nincs nálam a függvénytábla már, csak tesztelem magam:D

Aham, de függvénytáblában benne van.
(a1-b1)^2 = (b1-a1)^2 bár mind1, csak nehogy belekavarodjatok :D

Mor3llo
két pont távolsága az a 'gyök alatt a (b1-a1)^2+(b2-a2)^2 ' nem?

Ezt én se tudtam soha, szal mindig meredekséggel számoltam szöget :D

Mor3llo
a1xb1+a2xb2

A számok az alsó indexet jelölik, csak nemtudom itt másképpen megjeleníteni:D