Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

õõõ... nem! nekem már csak 2 napom, van éééééés túl leszek rajta! majd kedd este küldözgetem az sms-eket a többieknek akik még nem voltak <#hehe>

sz4bolcs
Én holnap (vasárnap kezdek el készülni) csütörtökön/pénteken lesz a szóbeli töri/magyar -ez amit meg kéne tanulnom. Én sem vagyok lemaradva hozzátok képest? :-)

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

lee86
Az indexen vannak tételek, de ettõl függetelenül engem is érdekelnének az ilyen típusú lelõhelyek...

&#161;Hala Madrid!

Zrasf
Vki esetleg tud magyar/töri tétel-lelõhelyet ? :]

Vanek
hi! vki küldjön nekem [email protected] címre kidolgozott számtechtételt,please!!!! Fõleg a számítógép fejlõdés,internettörténelem érdekel!!!középszint.

R U Ready?!?!? ...broken soul...

köcce 😊

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

Montanosz
Elektronikus levelezés
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerûbb formája. Az elektronikus levél (E-mail) egy elektromos úton továbbított üzenet. Szövegen kívül lehetõség van képek, hangok, programok küldésére is.
Számos elõnye van a kapcsolattartás hagyományos módjaival szemben:
- gyors
- nem szükséges, hogy a címzett az adott pillanatban elérhetõ legyen
- akkor foglalkozunk a beérkezett levelekkel, amikor akarunk
- üzenetünket akár sok száz emberhez eljuttathatjuk egy mozdulattal
- gazdaságos
Az E-mail üzenetek továbbítására az SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) protokoll szolgál, amelyre épülve a levelezõprogramok széles skálája készült. Az állományok csatolására a MIME (Multi-purpose Internet Mail Extensions) szabvány szolgál.
Az E-mail mûködése arra épül, hogy a felhasználók az Internethez valamilyen hálózati erõforráson keresztül kapcsolódnak, ami általában folyamatosan üzemel. Ezen a szerveren minden felhasználónak van saját postaládája - a beérkezett levelek számára szolgáló saját könyvtára. A megérkezett leveleket a levelezõ szerverprogram automatikusan elhelyezi ebbe a könyvtárba. A számítógép a felhasználó legközelebbi bejelentkezésekor jelzi hány új olvasatlan üzenet található ebben a könyvtárban.
A címzésben azt kell megadnunk, hogy melyik szerveren kinek a könyvtárába szeretnénk elhelyezni az üzenetünket.
Az E-mail cím formája mindig felhasználó@gazdagép alakú, pl. [email protected]. A levelek nemcsak a küldött üzenetet tartalmazzák, hanem a fejléc sorban mindenféle információkat a postázás körülményeirõl, amiket részben nekünk kell beállítani, részben a továbbítás során a közvetítõ számítógépek helyeznek el benne.
A levelezõ programok fõ funkciói:
- levelek küldése (Send)
- mellékletek csatolása (Attach)
- levelek fogadása (Get)
- válaszolás (Reply)
- továbbítás (Forward)
- címjegyzék (Address book)
- automatikus aláírás (Signiture)
- levelek archiválása
- levelek átirányítása

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

hát de pl a történetérõl fingom sincs 😛 és az is kell elvileg...

Montanosz
az emailes és ftp-re szerintem ki sem kell dolgozni))
elmondod amit tucc osz kész)))

Sziasztok!

Nekem egyetlen egy tétel kellene: az e-mailes... fogalmam sincs mit dolgozzak ki rajta... :S ha megoldható, vki elküldi nekem az [email protected] címre?

Elõre is köszi!

Bandee1987
hát pedig az azért emelt szint, mert emelt szintûek a tételek...

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

igen, ezt hallottam énis, Alien mesélte hogy nekik az A vagy a B emelt szint van feladva...

Bandee1987
nemtom, nálunk más tételek vannak, mert a tanárnom szerint az emelt szinten csomó baromság volt.
Nálunk viszonylag normális tételek vannak középszinten. Gondolom máshol viszont az emelt szintrõl szedték a közép tételeket...

köszönöm!

de középszinten is A meg B van? ezt nem a sulik/szaktanárok állították össze?

Bandee1987
Az a tételsorból az összes. A b-bõl meg pár db hiányzik.

Montanosz
át nyomtam neked az enyimé't

bandee neked mik vannak meg?
a számtech tanárunk azt ígérte hogy e héten elküldi nekünk emailen a még hiányzó kidolgozott tételeket, de azóta se jött tõle senkinek levél <#szomoru1> és már csak 4 napom van...

Bandee1987
nincs mit.
Végülis igen, meg lehet említeni a p2p-t is ,meg amit még hallottál esetleg róla.

Azta, nem is számítottam ilyen gyors reagálásra!! 😊) Nagyon szépen köszönöm, Bandee, nem is tudod, mekkorát segítettél!! A fájlátvitelesnél énis az FTP-re gondoltam, csak azt hittem kell/vannak más lehetõségek is, pl dc++, kazaa, torrent, blabla, nemtom ezek ide tartoznak-e. De télleg ezer köszönet! Amiket küldtél, nagyon jók! Szió!

the Matrix has you...

Bandee1987
elküldve a mail.

Kedves mindenki!

Egy szegény informatikából 23-án érettségizõ leányzó kéri segítségeteket! 😊
Ha vki megszánna néhány tétellel, mert a többit már kidolgoztam, de ezek nincsenek meg, és nagyon kellenének: Elektronikus információkeresési stratégiák, Háttértárak üzembe helyezése,üzemeltetése, karbantartása, Állományok tárolása, kezelése, rendszerezése, Fájlok hálózati átvitelének különbözõ lehetõségei!
Ha valakinek megvannak ezek a tételek, amik az emelt sorból vannak, kidolgozva, nagyon megköszönném, ha elküldené a [email protected] címre!

Elõre is ezer köszönet!

the Matrix has you...

Montanosz
mi még még most kaptuk meg a nyelvtan tételeket, normális ez?

tavalyról:
csaj némi hebegés amerika felfedezésérõl és hatásairól, majd a végsõ hozzászólás: - kolumbusz a ST.claus hajón fedezte fel amerikát...(itt többeken idegrángás, arctorzulás fordul elõ de adtak még neki esélyt)
- beszéljen errõl az emberrõl, és elébe adtak egy fényképet: a fénykép egy kefebajszos emberkét ábrázolt, zsírosan lenyalt frizurával, és bukott festõ volt.....
nem ismerte fel!

a pótérettségi sem sikerült neki, így most velünk nyomja))))

CaviaR
Jó de nem ez volt a kérdés. SMS-t kaptam már, csak e-mailt nem a kóddal.

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

Bandee1987
én csütörtökön lenyomom egyben a magyar i,ny-t, törit meg angolt oszt csá. Meg még bemegyek szombaton a biziért.

én F-es vagyok és mi kezdünk <#nemtudom>

katze
Hát. Állok. Nem haladok... És hétfõtõl... mert nekünk h-k-szerdán lesz.Aztán az a-sok jönnek. Nem mintha nagy jelentõsége lenne, de mér a b-sek (mi) kezdenek? Vagy lehet h ennek csak az az oka, h az a-sok ofõje az igazgatóhelyettes?

486 DX-2 66 Mhz, 16 mb ram, herkules monocrome, 10 mb hdd, 5,1/4 360Kb fdd, lehet hogy gagyi, de nem részletre vette anyukám...

Most tanulom a töri tételeket. Már vagy 5 órája kezdtem, de olyan hihetetlen unalmas hogy nemigaz... És még hátra vannak a magyartételek is <#idiota>

War. War never changes.

sulinként változnak a követelmények

infó közép tételek kellenének, mert az nincs meg, nem is értek hozzá, azsl be kell seggelnem õket, magyart meg majd jövö7en tanulom.. nekem 24. a szóbeli

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

semmi gond
semmi gond
<#lookaround>

ti hogy álltok a tételekkel? nekem kedden lesz a szóbeli (töri+magyar+info)

ma be akarom még fejezni a magyart, aztán cs+p nyelvtan, hétvégén töri és amennyi idõm még marad azt infora fordítom

katze
Bocs

486 DX-2 66 Mhz, 16 mb ram, herkules monocrome, 10 mb hdd, 5,1/4 360Kb fdd, lehet hogy gagyi, de nem részletre vette anyukám...

katze
Én még smst se kaptam még anno mikor küldtek mindenkinek...

katze
Én még smst se kaptam még anno mikor küldtek mindenkinek...

Anna
Én is arra, de szerintem magasabb lesz.

Sin City life don\'t let the system get you down

Jóreggelt!

Megkérdezem itt, mert gondolom vannak páran akik ELTE progterv infóra jelentkeztek, hogy milyen ponthatárokra számítotok oda? Én olyan 120 körülre tippelem, de lehet nagyon el vagyok tévedve 😊
majd akkor kapsz smst ha megvannak a pontok pontosan...

ez értelemszerûen az érettségi vizsgák után lesz, aminek a vége még legalább két hét... szal ne aggódj...

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

CaviaR
Ez engem is érdekelne. Én adtam mail-címet, a visszaigazoló levélben ez helyesen benne is volt, de nem kaptam semmiféle e-mailt. SMS-t kaptam még az elsõ írásbeli vizsga alatt vmi regisztrációs kóddal, de nemhiszem h ez jó volna oda. Valakinek megy?

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

Christiansen
Nekem 40, de nyelvtanból mázli kell...

Nekem 60 van kb, de sajna egyáltalán nincs kedvem tanulni... tegnap megtanultam 5 töritételt aztán elegem is lett.

War. War never changes.

katze
Hát kb én is. Mármint holnaptól muszáj ráfeküdni nagyon. :/
Nekem meg száz van... *örül neki nagyon*

nekem is 80...

én holnaptól kezdek el tanulni......a középszintûre! 80tétel

Bandee1987
pedig a két kezemet összeraknám, ha én a fasizmust húznám...

Emelt töri: A középkori város jellemzõi.
Nem volt nehéz, végig beszéltem, szerintem jó lett. De volt elõttem egy csaj...

A náci ideológiáról, Hitler hatalomra jutásáról kellett volna beszélnie. Kezdi:
- Hát szóval a zsidók már a középkorban is blablablablabla
- Elnézést de nem ez a téma. A náci ideológiáról legyen szíves beszélni.
- A nácik utálták a zsidókat. A zsidók a kiegyezéskor kaptak jogokat meg blalblalbla Hitler utálta a zsidókat mert sok pénzük volt meg blalblabla.
(csak fél füllel figyeltem de a fajelméletrõl meg ilyesmikrõl véletlen se beszélt. Aztán meg😊
- Hogyan jutott hatalomra Hitler?
- Hát... õ lett az elnök Németországban ... ...
- Mikor került hatalomra?
- ezerkilencszáz ööö ööö huszonkettõben!
- Kérem beszéljen a weimari köztársaságról! Mikor volt, hol volt stb.
- ... . ... (se kép se hang)
Ezután a bizottság összeült, mondták hogy ezt így nem fogadhatják el de húzhat póttételt. Húzott. Hogy annak mi lett az eredménye nem tudom, lehet hogy jót szórakoztam volna azon is.

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

Bandee1987
nekem is fontos

katze
Kellett volna e-mail cím...
Na mindegy.

katze
Hogy müxik az e-ügyintézés? Mi az a biztonsági kód?
Vagy csak azoknak van ilyen aki adott e-mailcímet jelentkezésnél?
*kezd mérges lenni a gyökér osztályfõnökére aki belekontárkodott a jelentkezési lapjaiba*

katze
De nem mindenhol. Itt is vannak olyan sulik ahol késõbb kezdõdnek... Meg valaki írta egy másik fórumon hogy Bp-n nem sikerült elég vizsgaelnököt összeszedni és késõbb lesznek mint ahogy kihirdették.
(ez pedig annak cink aki úgy tervezte a nyarát, szal már vettek repjegyet stb 😊)

InviciblE
De pontosan 20-tól!

ECS L7VTA 1.7F|Athlon XP 2000+|Radeon 9600Pro|1GB 333Mhz ELIXIR|Samsung 160GB 7200RPM|LG 4160B DVD-RW|ADSL 1024/128|Lan 10/100|Windows XP Prof. SP2