Érettségi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
¡Hala Madrid!
R U Ready?!?!? ...broken soul...
Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerûbb formája. Az elektronikus levél (E-mail) egy elektromos úton továbbított üzenet. Szövegen kívül lehetõség van képek, hangok, programok küldésére is.
Számos elõnye van a kapcsolattartás hagyományos módjaival szemben:
- gyors
- nem szükséges, hogy a címzett az adott pillanatban elérhetõ legyen
- akkor foglalkozunk a beérkezett levelekkel, amikor akarunk
- üzenetünket akár sok száz emberhez eljuttathatjuk egy mozdulattal
- gazdaságos
Az E-mail üzenetek továbbítására az SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) protokoll szolgál, amelyre épülve a levelezõprogramok széles skálája készült. Az állományok csatolására a MIME (Multi-purpose Internet Mail Extensions) szabvány szolgál.
Az E-mail mûködése arra épül, hogy a felhasználók az Internethez valamilyen hálózati erõforráson keresztül kapcsolódnak, ami általában folyamatosan üzemel. Ezen a szerveren minden felhasználónak van saját postaládája - a beérkezett levelek számára szolgáló saját könyvtára. A megérkezett leveleket a levelezõ szerverprogram automatikusan elhelyezi ebbe a könyvtárba. A számítógép a felhasználó legközelebbi bejelentkezésekor jelzi hány új olvasatlan üzenet található ebben a könyvtárban.
A címzésben azt kell megadnunk, hogy melyik szerveren kinek a könyvtárába szeretnénk elhelyezni az üzenetünket.
Az E-mail cím formája mindig felhasználó@gazdagép alakú, pl. [email protected]. A levelek nemcsak a küldött üzenetet tartalmazzák, hanem a fejléc sorban mindenféle információkat a postázás körülményeirõl, amiket részben nekünk kell beállítani, részben a továbbítás során a közvetítõ számítógépek helyeznek el benne.
A levelezõ programok fõ funkciói:
- levelek küldése (Send)
- mellékletek csatolása (Attach)
- levelek fogadása (Get)
- válaszolás (Reply)
- továbbítás (Forward)
- címjegyzék (Address book)
- automatikus aláírás (Signiture)
- levelek archiválása
- levelek átirányítása
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
elmondod amit tucc osz kész)))
Nekem egyetlen egy tétel kellene: az e-mailes... fogalmam sincs mit dolgozzak ki rajta... :S ha megoldható, vki elküldi nekem az [email protected] címre?
Elõre is köszi!
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
Nálunk viszonylag normális tételek vannak középszinten. Gondolom máshol viszont az emelt szintrõl szedték a közép tételeket...
a számtech tanárunk azt ígérte hogy e héten elküldi nekünk emailen a még hiányzó kidolgozott tételeket, de azóta se jött tõle senkinek levél <#szomoru1>#szomoru1> és már csak 4 napom van...
Végülis igen, meg lehet említeni a p2p-t is ,meg amit még hallottál esetleg róla.
the Matrix has you...
Egy szegény informatikából 23-án érettségizõ leányzó kéri segítségeteket! 😊
Ha vki megszánna néhány tétellel, mert a többit már kidolgoztam, de ezek nincsenek meg, és nagyon kellenének: Elektronikus információkeresési stratégiák, Háttértárak üzembe helyezése,üzemeltetése, karbantartása, Állományok tárolása, kezelése, rendszerezése, Fájlok hálózati átvitelének különbözõ lehetõségei!
Ha valakinek megvannak ezek a tételek, amik az emelt sorból vannak, kidolgozva, nagyon megköszönném, ha elküldené a [email protected] címre!
Elõre is ezer köszönet!
the Matrix has you...
tavalyról:
csaj némi hebegés amerika felfedezésérõl és hatásairól, majd a végsõ hozzászólás: - kolumbusz a ST.claus hajón fedezte fel amerikát...(itt többeken idegrángás, arctorzulás fordul elõ de adtak még neki esélyt)
- beszéljen errõl az emberrõl, és elébe adtak egy fényképet: a fénykép egy kefebajszos emberkét ábrázolt, zsírosan lenyalt frizurával, és bukott festõ volt.....
nem ismerte fel!
a pótérettségi sem sikerült neki, így most velünk nyomja))))
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
486 DX-2 66 Mhz, 16 mb ram, herkules monocrome, 10 mb hdd, 5,1/4 360Kb fdd, lehet hogy gagyi, de nem részletre vette anyukám...
War. War never changes.
\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]
semmi gond
<#lookaround>#lookaround>
ti hogy álltok a tételekkel? nekem kedden lesz a szóbeli (töri+magyar+info)
ma be akarom még fejezni a magyart, aztán cs+p nyelvtan, hétvégén töri és amennyi idõm még marad azt infora fordítom
486 DX-2 66 Mhz, 16 mb ram, herkules monocrome, 10 mb hdd, 5,1/4 360Kb fdd, lehet hogy gagyi, de nem részletre vette anyukám...
Megkérdezem itt, mert gondolom vannak páran akik ELTE progterv infóra jelentkeztek, hogy milyen ponthatárokra számítotok oda? Én olyan 120 körülre tippelem, de lehet nagyon el vagyok tévedve 😊
ez értelemszerûen az érettségi vizsgák után lesz, aminek a vége még legalább két hét... szal ne aggódj...
\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
War. War never changes.
Nekem meg száz van... *örül neki nagyon*
Nem volt nehéz, végig beszéltem, szerintem jó lett. De volt elõttem egy csaj...
A náci ideológiáról, Hitler hatalomra jutásáról kellett volna beszélnie. Kezdi:
- Hát szóval a zsidók már a középkorban is blablablablabla
- Elnézést de nem ez a téma. A náci ideológiáról legyen szíves beszélni.
- A nácik utálták a zsidókat. A zsidók a kiegyezéskor kaptak jogokat meg blalblalbla Hitler utálta a zsidókat mert sok pénzük volt meg blalblabla.
(csak fél füllel figyeltem de a fajelméletrõl meg ilyesmikrõl véletlen se beszélt. Aztán meg😊
- Hogyan jutott hatalomra Hitler?
- Hát... õ lett az elnök Németországban ... ...
- Mikor került hatalomra?
- ezerkilencszáz ööö ööö huszonkettõben!
- Kérem beszéljen a weimari köztársaságról! Mikor volt, hol volt stb.
- ... . ... (se kép se hang)
Ezután a bizottság összeült, mondták hogy ezt így nem fogadhatják el de húzhat póttételt. Húzott. Hogy annak mi lett az eredménye nem tudom, lehet hogy jót szórakoztam volna azon is.
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
Na mindegy.
Vagy csak azoknak van ilyen aki adott e-mailcímet jelentkezésnél?
*kezd mérges lenni a gyökér osztályfõnökére aki belekontárkodott a jelentkezési lapjaiba*
(ez pedig annak cink aki úgy tervezte a nyarát, szal már vettek repjegyet stb 😊)