Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

há' ideje volt <#wilting>

LEÉRETTSÉGIZTEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Montanosz
ja én is imatámogatást kértem innen-onnan...szükség van a természetfeletti támogatásra is))))

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

sz4bolcs
ide is:
Elkezdtem tegnap tanulni, és rájöttem, hogy ide kevés lesz 3 napot végig tanulni, elmegyek szerda este templomba. Minden leleményességemre szükség lesz, hogy okosakat tudjak mondani...

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Sadist
Jobb helyen a suli biztosítja a legújabb atlaszokat, négyjegyû függvénytáblát estébé.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Montanosz
á nincs a környéken senkinek, majd megvárom hogy végezzen vagy kitépem a kezébõl, mert nálunk is csak 1 emberkének van ilyen

franco
nem lehet

ezt albaxtad, ha anno kértél volna a hetedikesektõl, most nyeregben lennél

aki érdekel azokat olvasom többi /ignore

Montanosz
szerintetek lehet kronológiát beraknom a töri atlaszomba mert régebbi, vagy az újból lefénymásoltarni azt berakni?
mert a legújabba van állítólag a végén?

😄DDDDDDDD

elmesélem...
A töri ment sztem, 1-szer megakadtam rendesen de "reseteltem" és ment tovább.
Pilinszkynél én is nagyot néztem... mondom jó hogy tudtam hogy õ is tétel... kerestem egy róla szóló könyvet az asztalon, a hátulján ott volt a jellemzése. Ennyit Pilinkszkyrõl, sose hallottam róla, és leérettségizem belõle. Sztem nem rossz teljesítmény 😊

War. War never changes.

és a nyelvtanról mennyi ideig kellett pofázni? mert ugyebár 15 perc a magyar és hallottam olyan hogy lehet 10 perc irodalom + 5 perc nyelvtan

franco
tûrhetõek. márhogy az elsõ 2.

ki a tököm az a pilinszky???

ehh
töri nem túl jó <#szomoru1> Pilinszky-rõl meg nem is hallottam még :S

milyen lett?

Töri: fasizmus
Magyar: a tömegkomm. hatása vagy mi
Irodalom: Pilinszky

War. War never changes.

joebacsi
töri:
Dualizmus:

volt egy részlet a húsvéti cikkbõl, valami nemes éltetõ naplójából és kossuth levelébõl, aki lehordja a kiegyezést
volt egy kép andrássyról, egy ábra a kormányzati felépítésrõl, egy ábra a pártokról, 1 részlet a 68as nemzetiségi törvénybõl, meg ugye töriatlasz, aminek a hátulján volt pár jo évszám 😊

ezeken végigmentem, elmondtam minden kapcsolatot ezekrõl, saját dolog szinte csak a tisza féle gazdasági fellendítés volt

aztán érintõlegesen elmondtam, hogy hogyan ér véget a 20dik század elején

nyelvtan:
ez az egyetlen ahhol semmi segítség nincs, szerencsére a mgh, msh törvényeket tudtam, azokrol lehet jo hosszan beszélni, meg volt egy szöveg amiben példákat kellett keresni

info
neumannál meg leginkább a szgep felépítésérõl, illetve az asztali gépeken kívüli szgepekrol lehetett sokat beszélni 😊 (nekunk ezek is benne voltak a tételben, amugy egy budos szot nem tanultam infora 😊)

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

<#taps> grat

törirõl picit bõvebben? és nyelvtan?
háát nemtom, infoból én ezt nem szeretném húzni holnap...

joebacsi
2005 érettségi nálam over 😊
ahhoz képest, hogy töri-magyar-infora ma úgy mentem hogy 10% legyen meg, még az is lehet, hogy 5ös lesz mindegyik.
Jó kis mákkal, de who cares? 😄
töri nagyon baba, csomo forrás
magyar nálam mikszáth kötet elõszavában minden benne volt 😊
info neumann elvek, szgep felepitese, jokis rizsazos tema tanulás nélkül is 😊

akinek hátra van annak good lick, have fuck <#wave>
most meg megyek inni...sokat <#vigyor>

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

circa
Sajna nekem is javitani kell még a számtechon, 84%-lett(mit tudtam elb*szni rajta?), a matek 89%, szopacs, egy pont és megvan a max. pontszámlálásnál.
A k*rva magyart, törit leszarom ahogy vannak, jó a 2es, 3as angolból még jó lenne 4. Holnap majd kiderül!<#szomoru1>

CaviaR
Matekból nem lehet javítani mert nincs szóbeli. Számtekbõl tudok csak javítani, és abból jól is jön.

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

I.C.ram
hátn em is lehet.
Trade
hú ezt nem hiszem el nekem 75% lett a matek es azt mondta az osz hogy nem lehet javitani

mind2

Nyelvtanból inkább feladatok szoktak lenni, vagy elmélet?

Én vagy holnap, vagy kedden fogok szóbelizni, ez majd holnap fog kiderülni, de remélem azért sikerülni fog 😊

I.C.ram
Nekem sem számít a magyar, de egy 3-as azért csúnya lenne a biziben 😄
CaviaR
Nekem 27.én lesz a szóbelim. Angol töri magyar elég a 10%, mert nem számítanak, számteken javítanom kell, mert az számít és csak 84% lett. A matekom 96% lett, azzal rendben vagyok. 😄

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

I.C.ram
Én csütörtökön megyek magyarra, törire, földrajza :/ magyarnál nekem bõven elég ha a szóbeli 50bõl elérek 20-at, mert még akkor is 4-es vagyok abból. Földrajznál illene valamit javítanom, mert csak sajna 81%os lett 😞 Töribõl meg csak tartani kéne a 90+%ot. Úgy számoltam, hogy a 60ból elég 50-et szerezném, és akkor még 90 fölött vagyok. Sajna fingom sincs, hogy hogyan fognak pontozni, lehet, hogy 10 pontot baromi könnyû lesz majd elveszteni... 😞
I.C.ram
Szerintem ugyanolyan gecik/jófejek lesznek a tanárok, mint eddig voltak. Tanárnak nincs abban semmi érdeke, hogy ne bukjon meg a rendszer, de abban sem, hogy megbukjon, tehát minden marad a régiben szerintem.
CaviaR
Az új érettségi rendszerben a töritanárnõm szerint arra mennek rá, h minél kevesebben bukjanak meg. Persze emelett riogatott mindennel minket, de ki figyel a rossz szóra... 😛

Van aki holnap szóbelizik? Várjuk a tapasztalatokat!

Bandee1987
nekem is asszonták, hogy nem lesz nehéz

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

franco
minket a tanáraink alaposan megnyugtattak.
pénteken megyek, de még nem tanultam...

pedig elég rendesen fenyítettek a tanárok, hogy tavaly is nem 1 embernek kellett... ez kamu lehetett?

franco
életbe nem fognak póttételt húzatni veled

ahhoz kábé masszívan kell állítani hogy petõfi janus pannonius apja...

Az tök jó. Így tök könnyû lesz magyar 😊

aha

ha egyiket nem tudod a másikból is póttételt kell húznod...

Nyelvtan és irodalom pontozás egybe lesz?

franco
közgázra mért kéne?
ott 11. év vége és 12. félév számít

minden sulinak + szerintem a központnak is el kell küldeni

nyelvtanból lesz gyakorlat, irodalomból meg nemtudom hogy õk döntik el melyik verset elemezd, vagy te választhatsz

CaviaR
Segítsetek légyszi, mert fontos lenne!

Az érettségi bizonyítvány másolatát el kell küldeni majd a suliknak, ha meglesz?
Azt tudom, h a 4.évvégit el kell.
Aki beadta a BME-re, közgázra, Neumann-ra és/vagy a GDF-re, az írja meg legyenszives mit tud errõl!

Köszönöm

CaviaR
Ja, értem. És akkor irodalomból úgy lesz, h kapunk hozzá valami forrást, vagy egy verset amit elemezni kell esetleg?
Mert a nyelvtanhoz asszem lesznek konkrét feladatok.

konkrét tételeket nem kaptunk, csak egy átfogó témát, amin belül majd egy konkrét feladat lesz, de azt nem tudhatjuk hogy micsoda...

CaviaR
Nem érdemes fellebbezni, mert elvileg a tételsorok kiadása illegális. Olyan értelemben, h ponotsan azok tétel listája amit kihúzol majd szóbelin, pl 1. tétel: blabla, 2. tétel: XYZ, stb.

lee86
ez mekkora szemétség... szerintem ez ellen lazán fellebezhettek, vagy ilyesmi, mer én ha jol emlékszem december elején kaptam meg a magyar tételsorokat...

&#161;Hala Madrid!

Montanosz
nekem kedden lesz mindenbõl, még csak infót-törit vettem át (úgy-ahogy)
föci,magyar hátra van mert most csütörtökön adták meg a tételeket, nesze nekem(((

lee86
naja.. már megin hol itt az esélyegyenlõség? kihúzom Ady-t, akkor van egy rahedli segédanyagom, viszont ha kihúzom pl a Tótékat, akkor csak magamra hagyatkozhatok... pfff

&#161;Hala Madrid!

de pl nyelvtannál milyen "források" lesznek?
vagy ha irodalomnál egy 120 oldalas regény elemzését húzod? :S

Bandee1987
jaja, fõleg törinél, ahol még ugy tudom atlaszt is használhatsz, ahol benne van a kronológia rész is. Ezzel és a források segítségével tuti elérsz 10%-ot, sõt még többet is...

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Zrasf
egy kis kreativitással és a forrás anyagokból azért össze lehet hozni a 10%ot... én legalábbis ebben bizom 😄D

ha nem tudsz az adott tételrõl sokat, akkor tökmind1, mennyi a felkészülési idõ szvsz 😄

lee86
bazz...de én valamiért nagyon parázok... fõleg, hogy nyelvtanból 4 év alatt alig vettünk vmit, most meg 20 tételt a nyakunkba zudítottak... az viszont megnyugtat, hogy ha minden igaz, akkor rengeteg felkészülési idõm lesz mindenre.
csak azt nem tudom, h az alatt, hogy "magyarból húzok" az egész pontosan mit takar? egyszerre két tételt (egyet irodalomból, egyet nyelvtanból), vagy a 20-20 irod.-nyelvtan tételbõl húzok ki egyet, és ha szerencsém van, akkor épp egy irodalom tételt kell kidolgoznom. vagy akkor most hogyisvanez?

&#161;Hala Madrid!