Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!
Emagyar hazánk bajban van, román megszállás alá kerültünk, mindenkitõl azt kérem, aki szereti az online játékokat, és részt szeretne venni emagyarország felszabadításában regisztráljon az alábbi linken a játékba. Minden emberre szükség van!!!

ITT TUDTOK REGISZTRÁLNI
bardocz
De ugye foglalkozhatok ott autókkal, pl a motorral benne, meg ilyenek?
Miért pont az építészt meg az építõt szúrtad ki? Ennyi erõvel a gépész- meg a villanykarhoz is hasonlíthattad volna, de még máshoz is.:)
Igazából elv a karon, hogy egy mérnöknek legyen rálátása szó szerint mindenre. Éppen ezért az alapozóképzés tényleg brutális, és biztos, hogy kell tanulnia olyat is az embernek, nem is keveset, ami egy cseppet sem fogja érdekelni, és igyekszik elfelejteni, amint letette a vizsgát. Viszont késõbb a tanulmányokat eszméletlen sok irányba el lehet vinni, amik között ég és föld a különbség. Nagyon is jó, hogy külön karon van. Az igaz, hogy vannak irányok, amik megtalálhatók pl. az építõknél is, de ettõl nem érzem a két szék közötti földre huppanást.
Tény, hogy a legtöbben maguktól hagyják abba, mert rájönnek, hogy ez nem megy vagy csak nem nekik való, de ez az elsõ két évben van, amikor még semmi rálátásuk a szakmai dolgokra.

Az sem mindegy, hogy kb. 40 évesen már nyugdíjba mehetnek a rendõrök. Ami egy vicc. (miért nem adnak nekik például veszélytelen irodai munkát?)
Mr_no_NaMe
Ja, és az hogy átmentél az alkalmasságin, az az alap. Az a felvételi eljárás 1, azaz egy százaléka. Kb minden az érettségiden múlik, tehát arra kell gyúrni. Mondjuk, ha nem mentél át az alkalmasságin, akkor már mind1 az érettségi mert köszönjük viszlát van, de gondolom alapfeltétel egy embertõl, hogy aki ide jelentkezik, az nagyjából alkalmas legyen. A szopó itt az, hogy 90+90%os érettségik kellenek...ezért szopok most én is a rendõrtisztivel.
Mr_no_NaMe
Érettségi pontok, vagy tanulmányi eredmény számít, egyértelmûen az, amelyik jobban megéri neked. Ugyan úgy mint a rendõrtisztin, van fizikai, pszichológiai, és egészségügyi felmérés. Annyi a különbség asszem a rendõrtiszti alkalmasságija között, hogy ott 3000 métert kell futni, nem 2000 métert, és húzódzkodni is kell.
nõvérem rendõr, nem hiszem hogy sok különbség lenne, az érettségit is nézik természetesen, de döntõ úgyis a fizikai és pszichológiai tesztek lesznek <#vigyor0>

...always... Tiesto..

Risu Führer
adta itt be valaki a zrínyi tiszti szakra a jelentkezését vagy valaki jár oda? ott hogyan van a fizikai alkalmassági pontok mert az érettségi pontok számítása vagyis milyen arányban nézik azt?

The Town never be the same...today it looks like Disneyland.

I.C.ram
Ugyanaz maradt kb. Csak alibibõl szétválasztották a két szakot, de ahhoz már lusták voltak, hogy a tantervet is módosítsák.
nearo
Én mint viszonylag friss hús abban reménykedek, hogy szakirányválasztás után végre azzal foglalkozhatok, amivel akarok.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

elég könnyen :D

bardocz
És ha a jármûmérnökire, vagy mire adtam be a jelentkezést? Az is szopatós?
Jézus... Jónak nézek elébe... Most kicsit elment a kedvem :D

...always... Tiesto..

nearo
És annál rosszabb, amikor visszadobják :D

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Terminátor14
Hát én nem fogom megijedni, majd lesz valahogy :) Ha nagyon para lesz, akkor marad a 92%-os közép és kész.

CSAK a Fradi

Mor3llo
Hogy a francba lehet írásbelin 5öst, szóbelin meg 1est kapni?:DDD

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

I.C.ram
én pont a mûszaki rajzot szerettem nagyon. Melós tárgy, de annál jobb érzés, mikor végzel egy házival. :)
én õsszel letudtam emelt angolt, angol tanárom aztmondta ilyen könnyû emelt érettségi angolból még soha nem volt <írásbeli 5 ös lett szóbeli 1 es az idegesség miatt :D> összességben 3 as, szal semmi jót ne várjatok szerintem! de azért sok sikert!.

I.C.ram
Kb olyan az a szak, mintha az építész és az építõmérnök képzés együtt lenne. Olyan szakterületeket gyúrnak egybe, amit minden normális esetben mindig 2 külön szakember/szakma végez. Tipikusan a két szék köze a padlóra esés esete. Mindenhez értsen egy kicsit, de igazán semmihez, de legalább az egyik felét utaltassuk meg kegyetlenül a hallgatóval.

Nem csoda, hogy sehol a világon nem tanítják ilyen formában a közlekedésmérnöki szakot. Általában vannak a jármûgépészek, és vannak a közlekedésmérnökök, akik az építõmérnökökhöz állnának talán a legközelebb.

Egy rakás szar az egész. Ugyanakkor ordasnehéz. errõl a szakról hullanak ki a legtöbben az emberek. Persze ebben az is benne van, hogy ebben a szakban csalódnak a legnagyobbat, és sokan inkább önszántukból hagyják a picsába.
nearo
Én már közlekes vagyok két éve... és hát no. Meg lehet csinálni, de vannak nagyon szopatós tanszékek/tantárgyak. A vasutat asszem meg fogjátok utálni, meg a mûszaki rajzolást is :)

Terminátor14
Srácok, az idegen nyelven írt (olasz) közepes törimegoldások nincsenek fent véletlen valahol? :)

Vki kérdezte, holnap én is emelt angolt tolok.

CSAK a Fradi

Whháá de miért?:D Csak hogy felkészült legyek

...always... Tiesto..

I.C.ram
Ja. Eléggé megbántam.
Firerock
a ganyé az emeltezik,majd idetolja a képét mingyá és beszélhetsz vele:D

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

Denisse91
Angolból emeltezik valaki holnap? Csak hogy megtudjam holnap vitázni valakivel a feladatsort. :)

In Trance We Trust (L) GDJB (L) M.I.K.E. (L) ASOT (L) #trancefamily http://twitter.com/nojikacz

Ramox
Kéne.... Nekem is.

Töri emelt megoldásokat nem lehet leszedni valahonnan? :S

Én remélem, hogy a töri és a magyar is 90% fölött lesz. Emelt matek 40-50% között várható :S
Mor3llo
Olyan 80-85-re.

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

ajaj :D Te is közlekedésin vagy?:D

...always... Tiesto..

mrzoltan
grat :D
Firerock
kijavította a tanár
megoldókulcs nélkül,aztmondtah ogy ennél már cska jobb lehet

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

tommygear
másnapra honnan tudod?
csökkenõ ponthatár? nowai, most csak a legstréberebbek jutnak majd be :S

emelt megoldás nincs fenn vhol?
I.C.ram
Hohóóóó életetek egyik legszarabb döntése volt :D
zvaragabor
Szintén E, kb ugyan így álltam hozzá a feladatokhoz, és ugyan így vélekedtem róluk.

Chaos Anno Domini

Én is közlekedést pályáztam meg :D Nekem az angol kell nagyon, remélem olyan lesz mint a magyar :D

...always... Tiesto..

bardocz
BME, de azért remélem csökkentik ott is:D
Vegyész, közlekedési, meg gépész, aztán BMF gépész.
Hát igen, azért megvan ennek is az elõnye... :D

Milyen szakra mennél, melyik suliba?

...always... Tiesto..

Ugyanebben reménykedek énis. Alacsonyabb lesz a pontátlaga a felvételizõknek, ezért lejjebb mennek a ponthatárok is :)
bardocz
Abban bízok, hogy a nehéz matek meg töri miatt csökken a ponthatár mindenhol:D
Akinek volt egy minimális háttértudás, valamint tudta használni az atlaszt és képes volt gondolkodni is, annak nem lehetett gond - véli Edényi. Hozzátette ugyanakkor, hogy míg ily módon a kettes-hármas elérése könnyû lesz, a jeles történelem érettségi csak a legjobbaknak fog összejönni.

Háát igaz, tavaly még a hülye is megírta szerintem, idén már nem biztos :)

...always... Tiesto..

bardocz
Azért túl sok tudás se kellett hozzá.
Igen, épp ez a baj :D

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

hülyeség

„Ez végre nem az írni-olvasni tudásról szól” – értékelte Matusné Németh Eszter a középszintû tesztet. A Klebelsberg Kuno Gimnázium történelemtanára úgy véli, hogy az idei feladatlapot nem lehet csak a „józan paraszti ésszel és a történelematlasszal” megoldani, komolyabb felkészültség, és tárgyi tudás is kell a megoldásokhoz.

...always... Tiesto..

bardocz
Az emeltrõl beszélsz?
hát ez a töri:s pfúúú elég szar volt... a magyar matekot én könnyebbnek találtam, egy 4 es kb 70 %ra számítók abból még lehet jó érettségi a szóbelivel... pfúúú dúúrva volt nagyon...
nah :) átnéztem a megoldásokat, az elsõ résznél 33 pontom lesz kb
a másodikba meg sztem ugye 30-35 pont, még az ötösre is van sanszom:D
úgy h 4 éven keresztül 2es voltam :D 1szer voltam 3mas :D