Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BADE
"Az idei év tapasztalata alapján a legfeljebb két nyelvvizsga alapján megszerezhetõ maximum 20 többletpont túlzott elõnyt biztosított a két nyelvvizsgával rendelkezõk számára, ezért a tárca javaslata értelmében a nyelvi többletpontok maximumát 2006 és 2007-ben 15 pontra, 2008-tól pedig 10 pontra szállítanák le"

Itt tényleg azt írja,hogy 20-at lehetett hozni...
Amit most küldtek nekem új érettségi katalógust,abban meg azt írják,hogy max 10-et lehet szerezni...
No comment!

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

BADE
ha igen,most már küldök egy bombát nekik!

BADE
ezt hol hallottad?Érdekes lenne,ha még emelnének,amikor az idei 17-et is soknak tartották

I.C.ram
Akkor most mégszarabb lesz, mint tavaly(idén)? 😄
BADE
17 volt a max,amit nyelvvizsgákkal vihettél

2XP
Szerintem várjatok, amíg kijön a végsõ rendelet, addig felesleges találgatni...

[Walaki]D`Lair
idén is 20 pont volt baszki...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

grizzly21
most akkor 20 pont lett a max a nyelvvizsgákért? vagy mi van?

magus
hat most kokemenyen hajtok a 2. kozepemre. aztan ha marad idom egy felsore ha nem 1 db emelt szintut teszek es kb ennyi

I.C.ram
Hol a francban vannak az idei info érettségi feladati az om.hu-n? Nem találom.
I.C.ram
Ehh... ennek nem sok értelme. Nem so kember volt, akinek két felsõfokúnál több nyelvvizsgája lett volna, vagy mondjuk 3 középfokú. Magyarul semmi értelme az egésznek, mert ugyanúgy lehet halmozni a pontokat, mint eddig, és ugyaúgy senki nem fog emeltezni, ha van ennyi nyelvvizsgája, és egy emeltszintû érettségi szvsz azért jóval nehezebb, mint egy nyelvvizsga.
magus
hat behalok

most 20 pont a nyelvvizsgakert allitolag veglegesen.

The Garrett

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

2XP
Milyen vizsgadíjat? Ha a nyelvvizsgáéra gondolsz, akkor azt a sulid gazdasági irodájában kell.

BADE
Nem tudjátok,hogy melyik az az oldal,ahol vissza lehet igényelni a vizsgadíjat?

értem, köszi...

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

2XP
Hát, ez még mindig csak tervezet, ha minden igaz október közepén derül ki a végleges változat.

aham, értem... de ettõl függetlenül akkor 15 lehet kapni most összesen a nyelvvizsgákért....?

2XP
Ha kapsz 14-et az emelt szintûkért, és 15-öt a nyelvvizsgákért, akkor is csak 24 pontot szerezhetsz. Idén is így volt.

gondolkodtam azon, amit írtál...ha most max 15 pontot lehet összeszedni nyelvvizsgákkal, akkor hogyan jön össze a plusz 24 pont??? mert ugye két emelt = 14 + ugye a max nyelvvizsgákért járó 10 pont = 24 😮😮

magus
hehh mi turbo pascal 7 ben szorakozunk (bejarok, mert gyakorlatilag semennyirenem farsztja az agyamat, es amilyen nalunk a fizika oktatas lehet h info lesz a valasztott)

ivjoe
Én még belefértem 😄
grizzly21
igen én tettem is 2 nyelvbõl.

grizzly21
tisztában vagyok tömbbel meg ciklussal😊
de csak flasg használtam eddig. meg õszintén szólva nincs sok kedvem h érettségin ott izzadjak a gép elõtt, több órát. voltak már flash munkáim, ott is van határidõ, de mégiscsak nyugisabb, és idegesen nem nagyon tudok dolgozni. mellesleg a fizika se lenne sokkal jobb, de az egyetemen ugyis lesz. szal nem tudom mitévõ legyek..

2XP
De, a mostani szeptember-októberi vizsga volt az utolsó, tehát a nyelvekbõl elõrehozott érettségit kellett tenni.

I.C.ram
mert azo kis vagyunk szvsz...
rohatt 😄 egyébként én mindig is úgy tudtam, h mi vagyunk az utolsók...

I.C.ram
TÉK!
I.C.ram
hmmm
I.C.ram
ja és az idént az tavaly mondták...
I.C.ram
Hát én is úgy tudom, hogy a köv érettségi ciklusban már nem vált ki semmit a nyelvvizsga.
idén ---> azaz ebben a tanévben!

Dichter
Most lehet hülyeséget írok, de nem arról volt szó, hogy idén váltja ki utoljára az érettségit a nyelvvizsga? Vagy ez csak az emeltszintûre vonatkozik?

2XP
Nekem a két nyelvvizsga kivált két érettségit, így már csak 3 marad. Matekból szívesen megpróbáltam volna már most októberben is az érettségit, de ahhoz osztályozót kellett volna tennem, amilyen matektanárom van, az meg biztos vmi szörnyû jegyet adott volna, és azon már javítani sem lehet, nem úgy mint az érettségin. Töribõl nagyon le vagyunk maradva és azt sem tudom, h milyen típusú vizsga kell majd, plusz az osztályozónak itt sem örültem volna. Az irodalom meg a rémálmom, már most rettegek tõle 😞

Dzsini
amikor én írtam, akkor volt ott aki a szokásos pascal-delphi-c++ kombó helyett perl-ben írta meg a feladatot. ha mûködik, és elvégzi a feladatát akkor megkapja rá a pontokat.

(ugyanígy elõre lehet jelezni, ha valami másfajta oprendszert/szoftverkörnyezetet igényel a feladatmegoldáshoz, azokat meg lehet szintén szervezni, a lapon volt Solaristól kezdve MacOS-en minden, és tucatnyi szövegszerkesztõ meg adatbáziskezelõ...)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dichter
Én is ezt akartam írni. Ha Flashben tisztában vagy olyan dolgokkal, mint ciklus, tömb, változók, akkor semmi probléma nem érhet egy emeltszintû infon.

Dzsini
writeonly user 😊 (aki flashben leprogramoz egy fileokba meg adatbázisba irogató rendszert, annak lelke rajta, szerintem lehet rá engedélyt kapni)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dichter
Olvasol is, vagy csak írsz?? Nézd már meg mit linkelt Dzsini. Ottvannak az emeltszintû info feladatok.

grizzly21
neki lehet valahogy állni?
egyébként flashben is lehet programozni?

Dzsini
informatika érettségi nem tragikus, középszinten office tudás kell hozzá meg valamelyes elméleti, emelt szinten már programozási (gyakorlatilag bármilyen nyelven) ismereteket is igényel.

http://www.om.hu/main.php?folderID=266&articleID=5619&ctag=articlelist&iid=1
itt meg lehet találni az elmúlt (mostani) év minden érettségi feladatsorát és a javítási útmutatókat, azokból elég jól fel lehet mérni, hogy kb mire számíthatsz és mit várnak el.

a szakmai tárgyakról pedig az adott intézmény tud tájékoztatást adni...

tényleg, idén érõk: van aki nekiáll most októberben már a vizsgáknak? elég furcsa ötlet szerintem, bár mûködhet is a dolog (olyan A-level gyûjtögetés hangulata lesz, nem az az ünnepélyes nagybetûs Érettségi mint régen volt)

grizzly21
aha
számtek érettségivel vkinek tapasztalat? mert nicns kedvem fizikázni.
egyébként
szakmai tárgyak? miket jelent?

joebacsi
hát idén azért 2 felso nyelvvizsgaval és egy normális kozép érettségivel nemsok helyet találtálhattál ahova nem vettek fel...jövõre persze más lesz (ha jól tudom 2 év múlva lesz csak max 10 pont a nyelvekbol, jövõre még 15)

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

I.C.ram
azt, hogy te döntöd el, hogy melyik tárgyból akarsz felvételizni.

Tehát a matek kötelezõ, de a fizika, info, szakmai tárgyakból választanod kell egyet. Értelemszerûen azt, amelyikbõl érettségizni fogsz.

Pl.: a felvételi tárgyaid lehetnek: matek-fizika, matek-informatika, matek-szakmai tárgy. Ezekbnõl a párosításokból kell kitalálni ,hogy melyikbõl is akarsz leginkább érettségizni.
grizzly21
ja és ez mit is jelent?
(matematika
fizika v. informatika v. szakmai tárgy)

grizzly21
matematika
fizika v. informatika v. szakmai tárgy
ez a követelmény. informatika emelt szinten mi van?
tud valaki tavalyi példát mondani?

I.C.ram
Hagyd, teljesen reménytelen...
magus
enis ezen gondolkozom, de elmeletileg igen sztem

2XP
A tervezetet még nem fogadták el, és ahogy látod, még mindig változtatnak rajta, de a mostani állás szerint csak azért kapsz +7 pontot emelt szintût ami a felvételi tantárgy. Hogy neked mibõl van felvételi, azt pedig a felvi.hu-n kell megkeresned, ami kb 30 másodpercet vesz igénybe. És ami ott le van írva, azon te nem tudsz változtatni.

grizzly21
még 10 kérdés:
ha van egy matek emeltem, meg egy fizika közepem (ezek a felv tárgyak) akor kapok ey plusszpontot ha töriból is emeltet rakok.
fizika helyett nem lehet számtek a tárgy infora?
valaki infos irjon már