Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
2 évet lehúztam ott, csak gépészfanatikusoknak ajánlott, anélkül nem viseled el az elsõ éveket, alig van nemgépész tantárgyad, a tanárok meg gondolom nem jobbak, mint máshol... (1-2 kivétel van, a többi nehéz eset)
mérnöki fizika, mechanika, mûszaki kémia, géprajz (szép nagy A2-es lepedõket fogsz teleszerkeszteni), szilárdságtan, szerkezeti anyagok és megmunkálások, hõtan...
emellett egy kis közgáz, matek, közlekedéstan, elektrotechnika, programozás.

kibukni meg akkor fogsz, ha nincs meg a minimális kreditszámod, akkor vagy folytatod költségtérítésen vagy távozol. amúgy meg a bukott krediteket mindig ki kellett fizetni.

bár mostantól változik a dolog, mi még nem spagettiztünk (bolognai folyamat), de a tanárok úgyis maradnak, és úgyis 30 éve ugyanazt az anyagot mondják el és kérik számon (ami már 30 éve is idejétmúlt volt...)
nézelõdj

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

I.C.ram
Nem akarom ismételni magam, de igazán ellátogathatnál már a felvi.hu-ra... minden le van oda írva.

2 féle képpen számolhatják a pontjaidat:

-11. évvégi+12. félévi jegyekból (max 60 p) + érettségi (max 60 pont) + max 24 extra pontok (nyelvvizsga stb)

-felvételi tárgyakból elért eredmény %ok pontokká konvertálodnak (de magyaros volt ez) es így a két vizsgából max 60-60 pontot érhetsz el. +ehhez is jönnek még a bónuszok max 24 pont.

Tehát lehet csak az érettségibõl szerezni a felvételi pontokat.
grizzly21
igaz e az, hogy van egy olyanfajta duplázás mely szerint a 2 felvételi tantárgy és a nyelvvizsgák számitanak csak a pontba. tehát ha 2 100%os emeltet teszel azokból, és megvan a max elérhetõ nyvizsgapontszám akkor megvana 144 pont?

grizzly21
azmivolt

grizzly21
ejj de jó. imádom ezt a rendszert. párápáppáppáááá im lovin it.

Aquir
.....lol -e vagy?

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

I.C.ram
Jövõre már nem váltja ki tehát kötelezõen kell érettségizni nyelvbõl, csak a +7 pontot kapod meg a nyelvvizsgákért.
joebacsi
tavaly ha felvételi tárgyad volt, akkor automatikusan, vizsga nélkül 100%os emeltnek számított (kivéve pár helyet)...hogy idén is így van e, fogalmam nincs...

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

grizzly21
HAHÓ

grizzly21
Hogyha van 2 nyelvvizsgám:
angol és német közép C.
akkor hogyha az angollal szeretnék valamit kezdeni akkor milyen lehetõségeim vannak és mit kell csinálnom a felvételin? Mert ugye már van nyelvvizsgám.köszi

I.C.ram
Hova akarsz menni?
grizzly21
2kérdés:
1.a max pontok(nyelvvizsga+emelt) hogyan milyen arányban jöhetnek ki
2.lesz e változás ha igen mikor?

2XP
Nekem az angol összesen 65k volt (1 hónapos felkészülés, abból az utolsó hét intenzív, + 25k a vizsga, a szerencsém az volt, h csak 12km-t kellett utaznom, régen még pestre kellett menni, ami 260km lett volna), matekból és töribõl csak fakultációra járok (szerencsére elég kicsik a csoportok, és a töritanár jól is tanít, ami sajnos a matekról nem modható el), külön tanárra se idõm, se pénzem 😞

magus
jah enis azon vacilalok, hogy ha megszerzem a masik kozepet, az +14, matekbol teszek emeltet az +7, azert a 3 pontert meg nem kockaztatnam meg a tori emeltet...

2XP
Elsõ, igen 😊

I.C.ram
Sajno egyre jobban haladunk arrafelé, hogy a tanulás ugyanolyan luxuscikk, mint a középkorban.

Egy kevésbé támogatja az állam az egyetemi képzéseket, ami egy nagy baromság, mert magyarország egyik legerõsebb "gazdasági ága" a szellemitõke termelés.
I.C.ram
Nekem is elég húzós lesz szerintem. Megakarom próbálni a matek, töri emeltet. Matekra szerintem fogok járni, törire nem kell. Továbbá szeretnék franciából is nyelvvizsgát, meg a német nyelvet is szeretném elkezdeni.
BADE
Nekünk heti 19k-ba kerül a tanárhoz járásom...(angol2,kémia2,biosz1)

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

I.C.ram
"Elsõ" érettségid? Ha nem, és szarabbul sikerül a töri emelt, mint korábban, akkor nem írják be, és semmisnek veszik az eredményt. Ha elsõ, akkor kockázatos igen, de annyira nem vészes.
2XP
Amúgy ez a 15 pont nekem elég rossz, mivel így összesen 2 pont miatt kellene emelt törire mennem, ami elég kockázatos dolog :/

2XP
Amúgy honnan tudjátok már ilyen jól, h mi lesz idén? Mert én az om-en nem látok egy ilyen hírt sem, vmi linket adhatnátok.

2XP
De, nekem tökéletesen feleslegesen kidobott pénzt lett volna, ha a max pontot levitték volna 10-re (bár még a 15-tel is vesztek 2 pontot a tavalyihoz képest), mivel késõbb úgyis kell majd szakmai nyelvvel bõvített angol felsõfokú, ráadásul nem is vmi szemét telc papírból... Angol középre egyedül a pontok miatt mentem el, tanulni magamtól is tudok itthon, de a vizsgafeladatok miatt kénytelen voltam tanárhoz járni, plusz maga a vizsga sem olcsó.

justin
Általánosságban: minden karra felvesznek rengeteg embert, mert ez után kapják a pénzt, azután elkezdik õket kiszórni. De mondom ez mindenhol így van.

I.C.ram
De hogyan lehet kibukni? záróvizsga karó?
maozedong
haverom is kiesett onnan, pedig nem volt "gyenge"

Resurrection!

I.C.ram
Nem tudnál nekem kicsit kérdezõsködni, hogy mi a véleményük a szakról, és hogy kb. miket cisnálnak. Megköszönném.
grizzly21
legalábbis már nem egy helyrõl hallottam ezt

grizzly21
ezt hittem én is, de ujabb rendelet szerint 20 pont és a határidõ január.

sztem 15, olvasd csak el, h 2006-2007-es érettségikor 15 pont, 2008-tól meg 10 pont lesz...

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

grizzly21
20 pont vagy menniy akkor? kapja be a geci bálint..

justin
Van egy pár ismerõsöm ott. Teljesen igazad van, bárhonnan könnyû kibukni. Én speciell a gépészkaron benntt ragadtam, de ráhúzok még egy évet.

I.C.ram
Személyes tapasztalat, vagy ismerõs? Szvsz mindenbõl könnyû kibukni.
justin
Hát csak azért, mert egyébként gyorsan ki lehet bukni. Fõleg elsõ félévekben.

I.C.ram
Ezt most miért mondtad? 😊
justin
Csak akkor menj oda ha tényleg érdekel.

I.C.ram
Tud valaki valamit a BME közlekedésmérnöki szakról/karról?
BADE
Én inkább arra fordítanám az energiámat és idõmet az OM helyében,hogy megtudjam hány embert vettek fel nyelvvizsgahamisítványokkal!
Lassan én is kimegyek a kínaira és veszek 2 felsõfokút.

I.C.ram
Gyanús volt az a tehénmintás logó is..... paraszt!!!! 😄
BADE
elmennem
még mielõtt valaki parasztnak néz😊

I.C.ram
Én meg franciát róbálom felhozni idén nyelvvizsga szintre, meg a németet is elkezdem.
magus
jo ez nyilvan igy van, az hogy tobbet tudok sosem fog megartani, es hasznom is lesz belole, de nem vennenek fel az egyetemre ha nem lenne ez a 20 pont + mert mar vesztettem 3 pontot, ergo nem lehetek maxpontos es a sok droid barom meg megtudja csinalni maxpontosra

BADE
én most kezdtem el angolt tanulni,már van egy német középfokúm,de ha nem lesz meg az angol,fölösleges elmennek érettségizni,semmi esélyem nem lenne.

I.C.ram
Nem errõl van szó, hanem arról, hogy nem kidobott pénz!!! Tehát nem a felvételi eljárást pénzelted, hanem a saját tudásod.
magus
haaaatm ez azert nem feltetlen igaz. nemetul en a budos eletbe nem tanulnek meg ha most nem kellene a pont miatt. nem kedvelem azt a nyelvet.

ettol fuggetlenul meg nem pont akko hajtanam magamat szet amikor tanulnom kell az erettsegire.

I.C.ram
Ez hülyeség... Nem azért megy csak nyelvvizsgázni az ember, hogy bekerüljön az egyetmre... Ez megamarad utána is, nem veszik el.
magus
hat, ez mar nem igaz, amiota kiraktak az om-re a 15 pontot.

a 20 pont meg ha jol hallottam azert maradt mert az alkotmanybirosag beleszolt. gondolom mert rajottek h talan nem mindegy hogy a leendo egyetemistak 70%-a tobb szazezer forintot fizetett ki a nyelvvizsgakra valo felkeszulesre meg ugye magara a vizsgakra, az idorol es az energiarol nem is beszelve.

[Walaki]D`Lair
faszság, geciség...😊)))

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

BADE
Na itt van,amit 1 hete küldtek:
érettségi katalógus

[Walaki]D`Lair
2 felsõfokú az 20 pont...és ez idén is ok volt, csak a nyv-k számát korlátozták...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

I.C.ram
Valaki áldozza fel magát, és telefonáljon be, kérdezze meg.