Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grizzly21
nekem 2 van uh basszák meg

2XP
Ezzel tisztában vagyok és pont ezért is mondtam, h nyugtassam magamat és esetleg másokat is.

Reméljük ez a 15 pont igaz lesz, így már csak 2 pont a veszteség, de most már végképp nem tudom, h kell-e emelt szintût tennem töribõl is a matek mellé.

I.C.ram
hiába csökkenek, ha a te pontod is átlag 10 ponttal fog csökkeni.
hmmm... akkor most ez az jelenti, hogy nem csak 10 pontom van két nyelvvizsgával, hanem 14??? 😮

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

franco
ez kétségtelenül kitûnõ tûzoltásnak

kár hogy elõbb nem gondokodtak

aki érdekel azokat olvasom többi /ignore

magus
jobb mint a semmi

magus
Az idei év tapasztalata alapján a legfeljebb két nyelvvizsga alapján megszerezhetõ maximum 20 többletpont túlzott elõnyt biztosított a két nyelvvizsgával rendelkezõk számára, ezért a tárca javaslata értelmében a nyelvi többletpontok maximumát 2006 és 2007-ben 15 pontra, 2008-tól pedig 10 pontra szállítanák le. A 15 pont átmeneti alkalmazására azért van szükség, hogy azok a felvételizõk, akik korábban már jelentõs szellemi és anyagi ráfordítással megszerezték a nyelvvizsga bizonyítványokat, azokat érvényesíteni tudják a felvételi eljárás során. A nyelvvizsgáért kapható többletpontok száma nem változik, középfokú C típusú nyelvvizsgáért 7 pont, felsõfokú C típusú nyelvvizsgáért 10 pont jár a felvételi során.

2XP
Pedig idén épp így volt. Pl. nekem is eggyel kevesebb emelt szintû vizsgát kellett volna letennem és így is meg lehtt volna a max 24 pont, most pedig mehetek törire is. Eddig is tanultam törit, de most vállalhatok plusz kockázatot, azt meg senki sem szereti.

Amúgy fogadni mernék, h az idén 5-10 ponttal csökkenek majd a ponthatárok, ha a változtatási javaslatokat elfogadják, ill. gondolom az érettségi feladatok is nehezebbek lesznek, mint idén.

lálmá 😄

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

[Walaki]D`Lair
Tessék Ádám, látod errõl maradtál le:

😄DDD

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

I.C.ram
Ha igazán érdekelne, akkor már rég megnézted volna, esetleg utánakérdeztél volna a gimiben.

Az még oké, hogy bonyolultabb kérdéseket itt kérdezed, meg de azt, hogy hogyan számítják a pontokat....
grizzly21
nem kértem hogy nézz utána. azt kértem hogy aki tudja -és nem kell utánanéznie- az irja be.
egyébként érdekel az érettségim annak ellenére hogy egy ilyen rakás szar rendszerben fog zajlani is.

I.C.ram
Ez tükrözi, hogy kb. mennyire érdekel az érettségid...

De nekem ugye lehet a te problémáidra válaszolni? Nekem is ugyanannyi idõ volt utánanézni, mint neked.
grizzly21
ja és nincs kedvem órákat eltölteni azon a szemét helyen

grizzly21
egy emelt szint nem elég? Hogy áll össze a pont hogyha duplázok?

I.C.ram
ne legyél már ilyen töketlen. www.felvi.hu, itt mindent megtalálsz...
Dzsini
felejtsétek el sürgõsen, hogy csak nyelvvizsgákkal meg esetleg ecdl-el (rossz vicc lenne) ki lehet váltani az 1-2 emelt szintût... ezt hitték sokan idén is, aztán meglepõdtek. el kell menni a 2 emelt szintûre (és azokat rendesen megcsinálni) a szükséges tárgyakból, és kell egy vagy két nyelvvizsga.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

grizzly21
na van még kérdésem:
infóra tuti kell fizika? nem lehet helyette számtek?
ECDL-ért jár plusszpont?
az ECDL-t megcsinálni nem nagy dolog ugye? béna word meg ilyenek

bentutatmhogyla béhavanhérom :V@@

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

grwelnekennemkel :V@@äsvasv

[Walaki]D`Lair
Nem is jöttél le paszmek...pedig volt 2+1 tekila akció...😄😄😄😄:😄

Ki lett hgasználva alaposan...😄😄😄😄

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

EXDL táncit csinájatok :@@@

szoltan
jáj nekünk ez csak jövõre lesz😄

Hala Madrid!

magus
hehh, nalunk 3 hete megy a vita, mert kurvaink kitalaltak hogy mindenkii kulonbozo zinu ruhat akar es persze kulonbozo szabasut mert rajta nem all jol a feher abroncsos ruha , mert neger mert feher mert dagat mert sovany, ugyhogy ugy fogunk kinezni minthogyha lehanytak volna. aztan 1 hete verre meno harc hogy angol vagy becsi keringo legyen. mar faj a fejem ha hallgatom

szoltan
ECDL hány pluszpont?

Hala Madrid!

grizzly21
nana arra csak 3 jár, ennyi elõny mehet.
ECDL kamu?
akkor már tutira szopok pár pontot a 11-év miatt?

Bandee1987
nyugi, mi sem tudtunk megegyezni az elején, aztán valaki kitalált vmi jót, és azt mindenki egyöntetûen elfogadta.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

2XP
Nah, bevállalós ember az nincs 😞 Osztályfõnök már teljesen össze van omolva, h õ fog égni, mert nem igazán tudunk megegyezni a dologban. Amikor szavaztunk a tánccal kapcsolatban, h mi legyen 50-50% lett az eredmény. Bár a 20 fõbõl csak 3-an vagyunk, akik nem nagyon akarjuk ezt csinálni, úgyhogy lehet h mi kimaradunk, bár ebbõl biztos balhé lenne 😊

Bandee1987
jaja. Mi a rádayban ünnepeltük meg, tök jó volt 😊

Bandee1987
mi ilyen 80-as évekbeli számból csináltunk mixet, és az elején ilyen jelenetnek tûnt az egész, és utána összehangolt tánc.
Aztán van 1 jó ötlet, de ehhez kell 2 vagy 3 bevállalós srác. A lényege, hogy az osztály kalapban meg frakkban táncol vmi jazz-félére, a közepén hirtelen megszakad a zene, és bejönnek õk hárman rózsszín balettruhában és nyomják a hattyúk tavát, és a 2 zenét vhogy összekombinálni. (Ez volt tavaly a másik osztályban, kurva nagy sikere volt, és jókat röhögött mindenki, ráadásul ez olyan esetben jó, ha az osztály jó része nem nagyon akar sok dolgot csinálni, viszont van 1-2 bevállalós ember.)

I.C.ram
Lehet halasztani is, meg simán passzív félévet cisnálni.

Pont duplázásnál csak az érettségi eredmény számít, ráadásul % alapján, tehát ha szar vagy gimiben, akkor leglaább érettségin próbálj összehozni valamit. Én is ilen volam. utolsó év kivételével 4 alatt votl az átlagom, aztán gyakorlatilag pár óra tanulással leérrettségiztem kitünõre, de még így sem vettek fel oda, ahova akartam volna menni. Pl. az is jó lett volna, ha a kintûnõ érettségire is járt volna pluszpont. leglaább 3.
I.C.ram
hát ha belegonolsz, hogy sima !SPORT! országos helyezésért is kapsz pontot... elég nevetséges, hogy valakit egyetemre a sport teljesítménye alapján vesznek be. Jó a sport, de attól még, hogy valaki jó sportoló nem lesz okosabb.
I.C.ram
szalagavató iszonyat jó buli szvsz. Mármint, ami utána van. Azért már megéri táncolni.
2XP
Hát szerintem is, azért vicces lenne, ha annyit érne, mint egy emelt szintû érettségi.

franco
én is utáltam de azért végigcsináltam
illik

I.C.ram
Mi keringõztünk meg még volt valami latin, de ahhoz már nem volt erõm 😄
2XP
Ehh, szalagavató... Nem tudom ki volt az a hülye aki kitalálta. Én piszkosul béna vagyok, nem tudok táncolni, osztályfõnök pedig csak olyan alternatív ötletet fogad el, amihez nem kell szöveg, mert rossz a hangosítás (csak azt nem tudom, akkor a zenét hogy fogják hallani). Ha van ilyen, akkor nagyon szívesen venném 😉 Ma is jöttek a kiválóbbnál kiválóbb ötletek, járjunk tanárhoz 40e ft-ért, vagy ellvállalna egy másik tanár is, oda 10(!) hétig kellene járni, nem tudom heti hány órában... Hát persze, inkább az igazgatói intõ, mint h ilyen hülyeségekkel fárasszam magam, épp elég a fakultációkra járni + tanulni. A legjobb ötlet az volt, h ha hétközap nem érünk rá, akkkor menjünk szombat reggel...

franco
ecdl kamu

I.C.ram
Hát nézd meg az egyetemek honlapján a tanterveket, abban benne van minden, jobb esetben még órarendeket is találsz a kötelezõ órákkal.
I.C.ram
BSC képzésnél úgy van ,hogy 3év alapképzés, ekkor még nem nagyon van szakosodás, és az utolsó két évben kell eldöntened, hogy merre mész tovább. Nem fognak minden kis piti szakmának külön szakot indítani, mert összeomlana az idõbesztás meg a költségvetés is.
2XP
Most elvileg max 10 pontot kaphatsz nyelvvizsgákra (de ez még csak kormányrendelt-tervezet), szóval mindegy, h 2 középfokúd, vagy egy közép és egy felsõfokúd van, csak 10 pontot kapsz. Ha csak egy közeped van az 7 pont, egy felsõ pedig 10 pontot ér.

Nekem meg most azt mondta az igazgatóhelyettes, h azt hallotta (szóval ez is elég bizonytalan forrás), h az ecdl vizsgkára is járni fog +7(!) pont, ami azért elég nevetséges, de persze ettõl még örülnék neki, legalább töribõl nem kellene emeltre menni 😊

A mostani tervezet pedig elvileg nem változtat a pontduplázáson, szóval a felvételi tárgyak pontszámát is duplázhatod, ha azok jobbak a hozott pontoknál.

grizzly21
na igen de valaki irjon aki infora jár! mennyit tanulnak ott és mit? a fizikát nem lehet kiváltani? matekból emeltet rakok asszmm

Christiansen
De, jó hogyha ráállsz a matekra és a fizikára.
A mûszaki vonalon a ponthatárok nem olyan gázak!! Inkább bentmaradni nehéz.
A különbség amit kérdeztél: az egyik (Á-államilag finanszírozott) ingyenes,
a másik (K-költségtérítéses) fizetõs, ezért alacsonyabb ennyivel a ponthatár...
Szakosodni késõbb lehet, általában 2 év alapképzés után, de most a bologna-folyamat miatt megváltozik ez is.

Vanek
hi! Szalagavatóra milyen jó kis táncot tudtok? vmi 5leteset? meg vmi jó zenét? mert a mostani taxi3,meg a szokásos kánkán márt rágott csont....

R U Ready?!?!? ...broken soul...

grizzly21
áhh köszi😊 azért ezekkel ugy nagyjábol tisztába akarok kerülni

Punker
nagyon ne törd a fejed ilyeneken mert mire te érettségizel valszeg megint lesz 1 csomó változtatás.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

grizzly21
sziasztok.
Lenne 1-2 kérdésem ezzel az érettségivel kapcsolatban, mert 12.es vagyok és van 1-2 dolog ami nem tiszta:
-Hogyha van 2 nyelvvizsgám (C közép) azért mennyi plusz pont jár? Ha 1 közép és 1 emelt?
-BME informatika karra mennyi a ponthatár: megnéztem:
BME informatika kar, mérnök informatikus (Bsc) A-N-Á -126pt
BME informatika kar, mérnök informatikus (Bsc) A-N-K -90pt
BME informatika kar, mérnök informatikus (Bsc) D-N-K -120pt
BME informatika kar, mûszaki informatikai (Bsc) D-N-K -87pt

Mi a különbség?:o
Hol van a 3d-s szak meg a többi szar, vagy azt késõbb lehet kiválasztani?
Hogyha a 11.12.évvégi jegyeim bénák, akkor valahogy lehet duplázni az érettségi jegyeket? Pontosan hogyan?
AKi valami informatikai, grafikai, ilyesmi egyetemre jár az írjon(pl privit) mert lenne 1-2 kérdésem konkrétan azokkal a szakokkal kapcsolatban.
A halasztásól mit kell tudni? Tehát ha felvesznek minden további nélkül halaszthatok 1 évet?
Ha nem vesznek fel következõ évben számit a 11.12.évi pontok, vagy akkor hogy zajlik a felvételi?
Konkrétan mûszaki irányba milyen tantárgyakból kell felvételizzek? egy matek emelttel 2 nyelvvizsgával, 1 fizika középpel van esélyem? Esetleg a fizika helyett nem lehet valahogy számtechbõl érettségizni?
Köszi elõre is mindenkinek aki válaszol

I.C.ram
közvetve.
Anna
? 😊

Sin City life don\'t let the system get you down

éne akarok d😄:AD:AS😄: