Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

elvileg okj-s képzésekhez meg ecdl vizsgákhoz ajánlják, szeritnem jónak kéne lennie, és igen, nekem megvan...

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

Dichter
Én múlt héten kaptam, de nagyon sok szaktársamnak még nem érkezett meg. Nem tudom, mi a lóf@szt ülnek rajta ennyit a diákigazolványközpontban.

grizzly21
ok köszi és sorry. azért kérdeztem mert csak olyat láttam, hogy egyetemek és nem akartam végignézni step by step

The Garrett
béemm akiket iden felvettek mikor kaptatok diakot?

nekem még mindig nem érkezett meg, kezdem azthinni tellegn em fizettem be a csekket :/

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

I.C.ram
De te most nem ezt kérdezted. Azt kérdezted, hogy melyik szakokra felvételi a nyelv és az infó. Ez meg tökéletesen táblázatba szedve fent van a felvi.hu-n. Lényegében erre van az oldal fõleg.

Na mindegy, bevallom elvesztettem a sulykot, de tényleg szánhatnál, max egy órácskát arra, hogy átnézd (szvsz jóval kevesebb idõ alatt is meglehet tudni mindent) az oldalt, és minden ilyen jellegû kérdésre választ fogsz kapni ez tuti.
2XP
grizzly21
ez egy haloott topik 2 naponta egy hsz, én mindig válaszolok annak aki olyat kérdez ami már le is volt irva, csak aki arcátlanul nagybetûkkel 20X spamelve teszi annak nem. nem én kezdtem a személyeskedést, és nem gyüjtök haragosokat

grizzly21
tapasztalat: olyan ember aki ilyen helyre jár.
vagy ti láttok beszámolókat felrakva a felvi.hun egyetemistáktól?

I.C.ram
Ha ez a véleményed azokról, aki tájokozottabb nálad, akor ne legyen pofád már segítséget kérni.
I.C.ram
Hagyd szegényt, kicsit bénácska még.
katze
hm, ha nem lenne olyan, aki ott töltené az életét, ki válaszolna a kérdésedre, míg te tapasztalatokat keresel? <#wilting>

486 DX-2 66 Mhz, 16 mb ram, herkules monocrome, 10 mb hdd, 5,1/4 360Kb fdd, lehet hogy gagyi, de nem részletre vette anyukám...

grizzly21
mert ott töltöd az életed, én meg tapasztalotokat keresek

I.C.ram
és ennek köze nincs a személyeskedéshez. Én miért találok meg szinte mindent a felvin?
I.C.ram
Képzeld felvettek, csak az ostobaság, ami idegesít engem.
grizzly21
én meg BMEre akarok de lehet h eltét is jelölök. készüljünk már fel emeltre! nekem most van sok idõm mert csak matekra kell koncentrálnom meg erre. van 2 nyelvem, és az info ha csak közép is lesz belõle jo lesz az, ha megtanulom.
a könyv tuti jó, és minden benne van ami kell? neked megvan?

Bártfai Barnabás - Hogyan használjam?

én is ugyanezt szeretném csináni... 😉valszeg ELTE programozó-informatikus szakra megfelelö lesz... remélem... 😊

grizzly21
utolsó kérdés: nem nulláról kezdve, elég sûrû gyakorlással érdemes emeltre indulni infóból 2 nyelvvizsgával+matek emelttel?

grizzly21
még 1 kérdés: emelt és középre felkészítõ infós könyvet tud valaki ajánlani? ha van egyáltalán ami hasznos

grizzly21
sztem ne személyeskedjünk, téged nem vettek fel azért vagy ennyire ideges?
többször voltam felvi-n és keresgéltem gondoltam tud valaki kapásból olyat ahol angol+info kell pl, és ha odajár akkor többet leet kiszedni belõle mint egy ilyen honlapról..

I.C.ram
KB a szakok 80% ilyen... De tényleg ennyire kurva nehéz elmászni a felvi.hura? Hányszor mondjam még? Ilyen ember ne felvételizzen, aki ahhoz is lusta, hogy elmásszon egy oldalra, mert osszefogja szarni magát az egyetemen.
akyyy
megleltem, csak van it 3 féle is nemtom melyik kell:S

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

akyyy
help me, hol lehet leszedni a mostani, elõrehozott matematikai érettségit, és megoldásait??<#help><#help><#help>
matek tanár feladta házinak , de odadni nem tudja, tölsük le mi<#bdead><#bdead><#bdead><#wilting>

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Dichter
Nagyon sok ilyen hely van, ahol egy nyelv+reáltárgy a felvételi. Pl az idegenforgalmi szakok. Ezt azért tudom, mert én is arra járok.

grizzly21
Az a kérdésem, hogy van olyan hely, ahova a felvételi tantárgy egy nyelv és még valami reál tantárgy? Esetleg valami infóval kapcsolatos?
gondom nem mind nyelvtanár lesz abbol aki nyelvbõl felvételizik.
Hogyha 2 felvételi tárgyam megirom nagyon jol, akkor a többi semmit nem számit ugye? mert duplázás

katze
lenni, hogy elcsessze az ember.
(Hmm, kéne vip?)

486 DX-2 66 Mhz, 16 mb ram, herkules monocrome, 10 mb hdd, 5,1/4 360Kb fdd, lehet hogy gagyi, de nem részletre vette anyukám...

katze
Meg sztem ha jövõre is ilyen nehézségû lesz az érettségi, nem kell semmiféle meglepi. Nagyon hülyének kell ahhoz lenni elcsessze az ember -.-

Dichter
Én kurvára remélem, hogy nem. Egyrészrõl a kormány nem fog megengedni mégegyszer ekkora fiaskót, inkább betonba öntik a tételeket. Másrészrõl több tucat évfolyam leérettségizett úgy, hogy nem tudták az érettségi tételeket (köztük én is). Egyébként ha nehézséget okoz ekkora anyag megtanulása, mint amit az érettségire meg kell tanulni, akkor nem javaslom a felsõoktatást.

grizzly21
azért remélem a banneren lévõ cucc ellenére jövö májusban ha erre tévedek lesz egy kis meglepi😄DDD

Sadist
Jah, illetve van a 3. lehetõség, hogy megelégszel a fõiskolai szintû diplomával. És ték.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Nem kötelezõ fizetni. Választhatsz, hogy tanulsz rendesen, vagy fizeted a +2 évet. 8 évig meg csak akkor kell tanulnod, ha egyetemen akarsz tanítani.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Atipapa
A felvételi téjékoztató könyvben benne van hol,mennyit kell fizetni, legalábbis a tavalyiban benne volt.

Ennek a több szintû képzésnek szrtem megint semmi értelme nincs, hacsak nem, hogy utánozzuk megint a hülyeségben nyugatot, meg 3 év alapképzés után szépen fizethet az, aki tovább akar nyomulni, szánalmas...<#mf3>

meg milyen már az, hogy 8 évig tanulsz, úristen<#guluszem1><#wow3>

HF1L 04/05 szezon 3. helyezett MF1CB 04/05 szezon 2. helyezett

Punker
azt szerintem ilyenkor még nem tudni, mert attól is függ hány ember van állami finanszírozáson.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

I.C.ram
Valaki tudja, hogy hol lehet megneézni, hogy melyik egyetemen, mennyi a költségtérítés díja?
Sadist
3 év -> Fõiskolai szintû diploma -> +2 év mesterképzés -> Egyetemi szintû diploma -> +3 év PHD képzés -> Doktori diploma.
A lényege az, hogy nem indítanak pl. 5 féle informatikai képzést egyetemi szinten, hanem helyette 1 bsc szakot, ahol a hallgatók elsajátítják a tantárgy alapjait, majd a +2 évben specializálódhatnak egy adott területre (pl. programtervezõ informatikus, gazdasági informatikus ésatöbbi). Az meg, hogy ez arra van, hogy kiszórják a hallgatók nagy részét nem igaz. 5 éves képzésnél is ugyanannyian kiesnek, csak szép sorjában szemeszterenként, és nem a 3. év után. Jah és még annyi különbség van, hogy akit idén 5 éves egyetemi képzésre vettek fel, annak az állam 10 szemesztert finanszíroz és ezt garantálja is, míg akit Bsc-re vettek fel, annak csak 6 félévet. Utána újból el kell érnie az adott szintet, hogy állami finanszírozásban részesüljön.

ivjoe
Én megmondom mi lesz. 3 év után elmehetsz szobafestõnek, ha megtanulod a szakmát.
2XP
Jó, ennyit én is tudok, de hogy a gyakorlatban hogyan fog ez alakulni, azt nem hiszem, hogy bárki is tudná. Én meg nem nagyon szeretek kísérleti nyúl lenni, de sok választásunk úgysem lesz.

És azt sem értem, hogy miért kell mindenképpen az amerikaiakat/angolokat másolni. Eddig nyajából látni lehetett, hogy melyik képzésen milyen minõségû oktatás folyik, ahová magasabb a pontszám, oda nyílván a jobban jelentkeznek (persze vannak kivételek, pl. a természettudományi szakok), most pedig mindenkit egy csoportba raknak, az anyag pedig nyílván az átlagnak fog szólni, ami azért romlani fog (mivel az állam az msc képzésen akar szûrnni, így bsc-re majdnem mindekit felvesznek). Idõközben pedig ki tudja mit változatatnak a msc képzésen (pontosabban mit találnak ki, mert még ki sincs dolgozva), lehet, h késõbb nem is tudsz majd arról a bsc képzésrõl a kívánt msc képzésre jelentkezni.

ivjoe
Pont ez a probléma.
ivjoe
Persze, csak neked arról nem szólt senki, h 3 év után olyan oklevelet kapsz, amivel kitörölheted. 3 év után mehetsz tovább a rendes diplomáért, ami a maival egyenértékû, a probléma csak ott van, h lesz még egy felvételi, amin csak 30%-ot vesznek fel. Mégpedig így: 15% fizetõs, 15% állami.
I.C.ram
Annyi az egésznek a lényege, hogy 3 év alapaképzés +2 mesterképzés. elvileg már a 3 év útán kapsz oklevelet.
I.C.ram
Volt amibõl már idén is csak bsc volt.
2XP
Akkor te nagyon tájékozott lehetsz, mert még a Felvételi tájékoztató szerkesztõje sem tudta megmondani, h hogya fog alakulni a jövõ.

Sadist
Miért ne lenne. Már most is lehetett jelentkezni Bsc szakra, jövõre pedig csak Bsc szakok fognak indulni.

2XP
Egyszerre csak egy dologra figyeljünk, majd késõbb lehet a vizsgákon is aggódni 😊

Amúgy nemcsak a érettségivel van baj, hanem azzal is, h fogalmunk sincs, milyen lesz az új rendszer (bsc).

Lacc
Éreccségi? Addig örüljetek amíg csak annyit kell tanulni mint egy éreccségire 😛
Aquir
spammoló feketeribizli 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

2XP
Minden jóból kijut nekünk...

ivjoe
Ezzel akkorát fogunk szívni...
2XP
http://www.om.hu/main.php?folderID=979

Új képzési rendszer 2006 - Bologna kiadvány

2006. szeptember 1-tõl alapvetõen megváltozik a magyar felsõoktatás képzési rendszere.

Mirõl is szól az bologna-típusú képzés?
Milyen képzésekre lehet a jövõben jelentkezni?
Mi a különbség a régi és az új típusú képzési szerkezet közt?
Mit várhatnak a jelentkezõk az új rendszerben?

Többek között ezen kérdések megválaszolására vállalkozott az "Új, európai úton a diplomához" címû kiadvány, ami rövid munkacímmel csak "Bologna kiadvány" névvel terjedt el az érdeklõdõk körében.

2XP
Tegnap voltam az ELTE nyílt nappján, ahol a Felvételi tájékoztató szerkesztõje is tájékoztatást tartott. Õ mondta, h a felvételi idén BIZTOSAN a következõképpen alakul:

- Középfokú nyelvvizsgáért 7 pontot, felsõfokúért 10 pontot kapsz, csak két nyelvvizsga eredményét számítják be, de nem lesznek maximálva az érte kapható pontok, tehát elvileg akár 20 pontot is kaphatsz a nyelvvizsgákért (ez még jövõre is így marad, csak 2008-tól lesz változás)
- Emelt szintû vizsgáért csak abból a tárgyból kaphatsz +7 pontot, ami a felvételi tantárgyad, ha csak egy felvételi tantárgy van, akkor ha abból emeltet teszel, akkor 14 pontot kapsz
- A pontszámmítás százalékos alapja sem változik, tehát már 90%-tól maximális pontot kapsz, utána ppedig 5%-onként csökken 1 ponttal
- Az gondolom senkinek sem újdonság, h nekünk már csak bsc képzésekbõl lehet választani (aki esetleg tanár akar lenni, annak a következõképpen alakul a dolog: mivel egyszerre csak egy alapképzésre jelentkezhet, így a szakpár második felét a késõbbbiekben veheti fel "képzési csomagokban", szakirányként pedig a tanári szakirányt kell megjelölnie, ám a két szak nem lesz teljesen egyenértékû, az alapszak lesz a meghatározó)

Hirtelen ennyi jutott eszembe, ha vmi kimaradt szóljatok.