Érettségi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!
nekem még mindig nem érkezett meg, kezdem azthinni tellegn em fizettem be a csekket :/
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
Na mindegy, bevallom elvesztettem a sulykot, de tényleg szánhatnál, max egy órácskát arra, hogy átnézd (szvsz jóval kevesebb idõ alatt is meglehet tudni mindent) az oldalt, és minden ilyen jellegû kérdésre választ fogsz kapni ez tuti.
vagy ti láttok beszámolókat felrakva a felvi.hun egyetemistáktól?
486 DX-2 66 Mhz, 16 mb ram, herkules monocrome, 10 mb hdd, 5,1/4 360Kb fdd, lehet hogy gagyi, de nem részletre vette anyukám...
a könyv tuti jó, és minden benne van ami kell? neked megvan?
többször voltam felvi-n és keresgéltem gondoltam tud valaki kapásból olyat ahol angol+info kell pl, és ha odajár akkor többet leet kiszedni belõle mint egy ilyen honlapról..
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
matek tanár feladta házinak , de odadni nem tudja, tölsük le mi<#bdead>#bdead><#bdead>#bdead><#bdead>#bdead><#wilting>#wilting>
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
gondom nem mind nyelvtanár lesz abbol aki nyelvbõl felvételizik.
Hogyha 2 felvételi tárgyam megirom nagyon jol, akkor a többi semmit nem számit ugye? mert duplázás
(Hmm, kéne vip?)
486 DX-2 66 Mhz, 16 mb ram, herkules monocrome, 10 mb hdd, 5,1/4 360Kb fdd, lehet hogy gagyi, de nem részletre vette anyukám...
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Ennek a több szintû képzésnek szrtem megint semmi értelme nincs, hacsak nem, hogy utánozzuk megint a hülyeségben nyugatot, meg 3 év alapképzés után szépen fizethet az, aki tovább akar nyomulni, szánalmas...<#mf3>#mf3>
meg milyen már az, hogy 8 évig tanulsz, úristen<#guluszem1>#guluszem1><#wow3>#wow3>
HF1L 04/05 szezon 3. helyezett MF1CB 04/05 szezon 2. helyezett
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A lényege az, hogy nem indítanak pl. 5 féle informatikai képzést egyetemi szinten, hanem helyette 1 bsc szakot, ahol a hallgatók elsajátítják a tantárgy alapjait, majd a +2 évben specializálódhatnak egy adott területre (pl. programtervezõ informatikus, gazdasági informatikus ésatöbbi). Az meg, hogy ez arra van, hogy kiszórják a hallgatók nagy részét nem igaz. 5 éves képzésnél is ugyanannyian kiesnek, csak szép sorjában szemeszterenként, és nem a 3. év után. Jah és még annyi különbség van, hogy akit idén 5 éves egyetemi képzésre vettek fel, annak az állam 10 szemesztert finanszíroz és ezt garantálja is, míg akit Bsc-re vettek fel, annak csak 6 félévet. Utána újból el kell érnie az adott szintet, hogy állami finanszírozásban részesüljön.
És azt sem értem, hogy miért kell mindenképpen az amerikaiakat/angolokat másolni. Eddig nyajából látni lehetett, hogy melyik képzésen milyen minõségû oktatás folyik, ahová magasabb a pontszám, oda nyílván a jobban jelentkeznek (persze vannak kivételek, pl. a természettudományi szakok), most pedig mindenkit egy csoportba raknak, az anyag pedig nyílván az átlagnak fog szólni, ami azért romlani fog (mivel az állam az msc képzésen akar szûrnni, így bsc-re majdnem mindekit felvesznek). Idõközben pedig ki tudja mit változatatnak a msc képzésen (pontosabban mit találnak ki, mert még ki sincs dolgozva), lehet, h késõbb nem is tudsz majd arról a bsc képzésrõl a kívánt msc képzésre jelentkezni.
Amúgy nemcsak a érettségivel van baj, hanem azzal is, h fogalmunk sincs, milyen lesz az új rendszer (bsc).
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Új képzési rendszer 2006 - Bologna kiadvány
2006. szeptember 1-tõl alapvetõen megváltozik a magyar felsõoktatás képzési rendszere.
Mirõl is szól az bologna-típusú képzés?
Milyen képzésekre lehet a jövõben jelentkezni?
Mi a különbség a régi és az új típusú képzési szerkezet közt?
Mit várhatnak a jelentkezõk az új rendszerben?
Többek között ezen kérdések megválaszolására vállalkozott az "Új, európai úton a diplomához" címû kiadvány, ami rövid munkacímmel csak "Bologna kiadvány" névvel terjedt el az érdeklõdõk körében.
- Középfokú nyelvvizsgáért 7 pontot, felsõfokúért 10 pontot kapsz, csak két nyelvvizsga eredményét számítják be, de nem lesznek maximálva az érte kapható pontok, tehát elvileg akár 20 pontot is kaphatsz a nyelvvizsgákért (ez még jövõre is így marad, csak 2008-tól lesz változás)
- Emelt szintû vizsgáért csak abból a tárgyból kaphatsz +7 pontot, ami a felvételi tantárgyad, ha csak egy felvételi tantárgy van, akkor ha abból emeltet teszel, akkor 14 pontot kapsz
- A pontszámmítás százalékos alapja sem változik, tehát már 90%-tól maximális pontot kapsz, utána ppedig 5%-onként csökken 1 ponttal
- Az gondolom senkinek sem újdonság, h nekünk már csak bsc képzésekbõl lehet választani (aki esetleg tanár akar lenni, annak a következõképpen alakul a dolog: mivel egyszerre csak egy alapképzésre jelentkezhet, így a szakpár második felét a késõbbbiekben veheti fel "képzési csomagokban", szakirányként pedig a tanári szakirányt kell megjelölnie, ám a két szak nem lesz teljesen egyenértékû, az alapszak lesz a meghatározó)
Hirtelen ennyi jutott eszembe, ha vmi kimaradt szóljatok.