Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

wie bitte?

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

grizzly21
ja és nem a tanult évek száma: angolul 10 németül 1 évet tanultam suliban, mégis az angol lett meg elõbb.

franc0
ott voltál a vizsgájukon?
ne hõbörögj már itt legyélszíves...

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

grizzly21
ez nem elv-az kellene lennie az elvnek hogy megtanulj angolul és szerezz nyelvizsgát. Na midnegy nem szolok bele, aki nem tanul meg az a gyakorlatban igy is ugyis szopni fog. Csak sajnálom ezt az igazságtalanságot, mert ismerek sok rendes embert akinek BMEn sokadjára se lett meg, mig mások elsõre megcsinálják a telcet a határ felett 10%-kal ugyanannyi tudással..

franc0
spanyolviasz

min. 99 pontot kell írnod hogy átmenj(itt egy kis túlzás volt deazér..)

nyáron voltam megcsekkolni a köz.fok B dolgozatot miután 2-ra sem sikerült(azóta megvan 3.-ra), és annyit a origóról, hogy minden pénzcentrikus
AZ EGÉSZ KAMU !!! épp elég furcsaságot láttunk ott

magus
talan mert a bme nem akkreditalt, a bme egy hazilag keszitett semmilyen standardnek nem megfelelo vizsga, ami eredetileg azert keszult h a bme maganak megszurje a sajat tanuloit? sotenak is van ilyenje. ezert kerul ennyibe

de ha megnezel egy tofl vagy egy cambridgei vizsgat az is ennyi, sot.

nekem az elveim arrol szolnak, hogy nem azert szenvedtem 12 evig ebben a kva iskolaban, hogy aztan ezen csusszak el. ha nem veszenk fel, meg egy nyelvvizsgat leteszek, de ha nem tanulok tovabb akkor minek erettsegizzek, felesleges. nyelvvizsga nelkul meg nem vesznek fel.

igazsagos e vagy sem, igy van.

franc0
"az a +3 pont meg már nem sokat osztana szerintem"

imádom ezt a felfogást 😊

grizzly21
Pascalra visszatérve: a free pascalban amit ajánlottattok irtam egy progit és decomli hibát talált: nem hiszem h a scriptben volt a baj, bár a Writeln-t pl nem szinezte script szinre..

grizzly21
Fölöslegesen? Na ez a baj a mentalitással!!! Állítom -mert 12.es vagyok sok angol nyelvvizsgás embert ismerek- hogy a mai nyelvvizsgások -és itt fõleg a korosztályomra gondolok- nem tudja középfokon az angolt, a felének még alap se járna...Igen használd ki: nehogy megtanulj angolul-ami világnyelv és csak javad lehet belõle- de ugyis rá fogsz baszni, mert lehet hogy most felvesznek de hogyha a nyelvi tudásodat alkalmaznod kell akkor kezdheted ujra az angoltanulást, pontosabban akkor már elkezdheteted igazából.
Felsõn én is gondolkozom, de elveim ellen való hogy telc-re menjek, és az a +3 pont meg már nem sokat osztana szerintem. Talán BME-n is menne de arra azért tanulni kéne még talán-bár a közepem szobelijén is csak 5 pontot tudtak levonni 60ból..namindegy.
Most a rendszer 2 nyelvet fogad el, és az lehet 2 felsõ is tehát 20 a max pont? A telcrõl még annyit, hogy nem véletlenül 30ezer..BME:10. Csak azt nem értem hogy aki telcre megy az miért nem megy inkább az ecserire: ott még olcsobb is.

2XP
Magus már leírta, amit akartam. Inkább magadat üthetnéd, h fölösleges nehezíted a dolgod, és nem használod ki a lehetõségeket.

Amúgy a korábban már említett osztálytársam most megy hatodszorra vizsgázni középfokon telc-re 😊 El nem tudom képzelni, h mit csinálhat ott, ennyi idõ alatt már tanulás nékül is ragadnia kellett volna rá annyinak, h átmenjen.

magus
pedig aki bejut egyetemre annak eleg nagy szazalekanak onnan lesz, nem erdekel senkit h jogos e vagy sem, nyitvahagytak egy kiskaput, aki nem hasznalja ki nem jutbe, ez egy versenyszfera.

enis leteszem ott az angol felsot, ami a kozep felett all egy hangyanyival megvan a pontom.

ennyi erovel megutsz mindenkit aki jogi palyara megy mert nyilvan nem azert megy oda mert nincs mar ugyvedi irodaja apucinak

Lacc
Tomcat írásához hozzászólva, én is tapasztaltam, hogy valamiféle miszticizmus lengi körül a némileg normálisabb nyelveket. A gimnáziumba mindenki azt verte a fejünkbe, hogy háát igen, a C na az öcsém az már keménydió, az biza már csak a kiálasztottaknak adatik meg, hogy megértsék, nemhogy írjanak is benne valami értelmeset.
Aztán ha az ember elkezd vele foglalkozni kiderül, hogy az égvilágon semmi megemészthetetlen dolog nincs benne. Talán a tömör kód fekszi meg a gyomrukat? <#idiota>
Lacc
Szerencsére (?) nekem ez a Pascalosdi kimaradt teljesen az életembõl, Pythonnal tanulgattam eleinte, aztán most egyetem miatt C/C++ van keményen.

Amúgy ha emeltezel akkor elvileg központi helyen kell ja.
grizzly21
köszi! még azt nem értem, hogy akkor hol fogok emeltezni? központi helyen vagy nem?

grizzly21
igaz de a telcet se

Sadist

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Dichter
Teljesen jogos. Én eddíg sem engedtem volna.

grizzly21
naja de már olyat sem lehet

grizzly21
free pascal winfoson megy? link pls

Dichter
Inkább legyen valakinek TELC-es angolja, mint Lóvárija, vagy eszperantója, és arra kapja meg a diplomáját.

grizzly21
na figyelj a TELC egy lóf@sz túl van tárgyalva. akinek olyan nyelvvizsgája van attól most elvenném és adnék ellenjuttatásként 2 pofont mindegyiknek

Sadist
Ezt kérdezd a diákoktól. Nekem meg annak a pár osztálytársamnak, akik komolyan érdeklõdtünk a programozás/informatika iránt, nem lankadt a lelkesedésünk. Én most programtervezõ matekos vagyok, õk pedig mûszinfosok.
Az osztály nagy része ment villamosmérnöknek, építõmérnöknek, biztonságtechnikusnak, közgazdásznak vagy valami másnak, minthogy infos legyen. Õket már kezdettõl fogva sem érdekelte a programozás. Ha érdekelte volna õket, akkor õk is képezték volna magukat, otthon hobbyból írogattak volna kis programokat, jártak volna prog szakkörre stb.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Dichter
Nem tetszik a geofizika? 😊

Bandee1987
De miért áll meg a diákok érdeklõdése? Odamennek 9-ben, mindegyikükben nagy a lelkesedés, hogy vmi jót tanulnak, és egyre jobban rájönnek, hogy itt is csak unalmas, szar anyagot tanulnak, ami nem vmi sokra elég. (És ez nem csak az én véleményem, hanem az egyik engem tanító tanáromé)

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

I.C.ram
Tudja valaki ,hogy mikor kell jelentkezni a jövõ évi érettségire? és hogy mi kell hozzá, ha már egyetemre jár az ember?
Bandee1987
Ja meg html-t, css-t is kicsit, és most kezdõdött 1 hete a php.
Mellette még actionscript megy.

Bandee1987
Nekem ne mondd, én ötödéves rendszerinformatikus vagyok, perpill c++-t tanulok 😊

(Májusban érettségiztem)

Sadist
Nem áll meg a tudomány, általában a diákok tudása/érdeklõdése áll meg. Nálunk pl. osztály nagy részének fogalma sem volt a programozásról. Én meg pár haverom, akik azért valamilyen szinten konyítottak a dologhoz elmentünk prog szakkörre, ahol Delphit tanultunk. Mi is csináltunk számológépet, szövegszerkesztõt, képnézegetõ progit. Amit érettségin kérnek (általában valami matematikai dolgot, pl. statisztika számolás, egyenletmegoldás, kombinatorika) azt mind mind meg lehet oldani Pascalban. Nyugi, egy ideig nem is fogsz olyan problémával találkozni, amire nem elég a Pascal. Ha olyan szakot választasz, akkor egyetemen úgyis tanulsz majd C-t, C++-t, Assembly-t, Java-t.
A C-tõl sem kell hasraesni, nem sokkal több/jobb, mint a Pascal.

Bandee1987
Igen, de a világ rohadt gyorsan változik. Ma x dologra van igény, pár hónap mulva pedig x+n dologra.

BADE
csak elég nagy bajban vagyok,mert a tanárom el akar küldeni a januári Origo szóbelire és csak utána a TELC-re,ezért kellene próbafeladatlap,hogy megnézzem milyen az írásbeli része
A TELC tudtommal csak egybe csinálható

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

Dichter
Én nem voltam, így személyes tapasztalatom nincs, de szerintem nem kell aggódnod.

Dichter
Aki megútálja a programozást, az nem emiatt útálja meg szvsz. A Pascal elavult, de alapok megtanulására a legalkalmasabb. Akinek meg felkelti az érdeklõdését, az továbbképzi magát, akár Delphiben, akár C-ben.
A másik. Inkább örülne neki mindenki, hogy már középiskolában elkezdik tanítani a programozást, és a html szerkesztést. Az én idõmben (hidd el nem volt olyan rég, mivel 21 éves leszek) volt word+excel. Mindez 3 évig.

BADE
Én is hallottam,hogy milyen könnyû,az én angol nyelvtudásom sem fényes.Szóbelin benyögök valamit és megadják?Vagy mi?

Bandee1987
Igen, csak az a baj, hogy sok helyen a Pascalnál megáll a tudomány, és el sem jutnak az objektum-orientált programozási nyelvekig, mint pl. a Delphi. (Nekem szerencsére megadatott ez a lehetõség, de sok barátomnak, akik máshova jártak nem) Márpedig ha leragadunk egy ilyen régi nyelvnél, akkor az oktatás szintje is egyre alacsonyabb szintre süllyed. A tanárok jórésze nem vetemedik rá, hogy delphit vagy akárcsak c-t tanítson. (max visual basicet) (tisztelet a kivételnek)
Akkor meg tulajdonképp mi értelme van annak, hogy tanítsanak pascalban? Lehet hogy alapnak tényleg jó, de az, hogy ezt 2-3 éven keresztül tömjék a kölykökbe...miért nem tanítanak használhatóbb anyagot, ami esetleg még érdekesebb is? Pl. Delphiben csináltunk játékokat, szövegszerkesztõ programot, és igen, szívtunk is vele, de sikerült megcsinálni, és sokkal jobb volt, mintha Pascalban egy olyan programot, ahol fel kell tölteni 3 vektort, aztán azoknak az elemeit sorrendben kiiratni, meg hasonlók.
Szted hány gyerek utálja meg a programozást a Pascal miatt?

Sadist
Hehe 😄 Egyik osztálytársam még 1 év végén, 2 év elején mondta, hogy neki érettségiig meglesz a középfokú angolja. Jót röhögtünk rajta, lévén semmi nyelvtudása 😊 Érettségi elõtt meglett a nyelvvizsgája. Mondanom sem kell, hogy TELC 😊

Dichter
Amit én arról a nyelvvizsgáról hallottam, nem kell hozzá gyakorló feladatsor. Pénz befizet, vizsgára elmegy, papírt elhoz.

BADE
nincs valakinek TELC angol középfokú nyelvvizsgához próbafeladatsora?

Dichter
számból a szót

Sadist
Milyen fejlesztõi környezet kéne neked? Pascal? Mert arra ott van a Free Pascal.

grizzly21
ha lenne éretségin flash...na akkor 200%os érettségim lenne.
na de honnan szerezzek win alá fejlesztési környezetet? Én most nem programozni akarok megtanulni csak ugy, hanem érettségizni ezért tanulom -az ocska- pascalt😊

joebacsi
tanujjá flöst, úgyhallottam tök kira! <#vigyor>

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Dichter
Ha ennyi ideig tanultál programozást, akkor tudhatnád, hogy míg a Delphi egy objektum-orientált programozási nyelv, addíg a Pascal nem. Én spec flash-ben, directorban, és php-ban programozok. Ezekhez a C lett volna a legalkalmasabb, de semmiképp sem a Delphi. Én személy szerint örülök neki, hogy tanultam Pascalt. Az alap vezérlõ szerkezeteket, mint pl ciklus, tömb, változó ezen a nyelven lehet a legjobban elsajátítani.

Bandee1987
Az oktatási minisztériumnak ilyenre is kéne szánnia pénzt...Ha office-ra is van, akkor a delphire is lenne lóvé.

Sadist
Igen, gondolom a legtöbb suliban van is pénz megvenni a Borland Delphi valamelyik verzióját...

figy, sztem tanulj delphit😉 most kezdtem el, sokkal szimpibb mint a pascal 😉

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

grizzly21
fejl környezet valaki?

grizzly21
ezt ajánlották:

Programozás Turbo Pascal nyelven

ISBN 963 03 7152 9
Terjedelem: 240 oldal
Ára: 1190 Ft.

lehet h benne van, de én kerestem és még nem láttam. 1/3ánál járok.

milyen könyved van pascalhoz?

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!