Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

I.C.ram
Miért ne járhatna? Neb eszélj már ilyen ostobaságkat. Magyarország Mezõgazdasága jelentõs. Kegyetlenül meglehet belõle szedni magad, ha van némi rátermettséged is.

Úgy birom az ilyen embereket, akik szerint csak info/kozgáz/jogból lehet meggazdagodni semmi másból. Ezek az emberek a legbutábbak, és valószínû, hogy soha nem emelkednek majd ki za átlagból.
grizzly21
najo szerintem ebbõl elég😊 egyébként a bölcsészek mind töketlenek..
más: SZándékozik valaki London mellett tanulni ingyenesen szakklépzésben? Van rá lehetõség, most járok utána..

I.C.ram
HVG Februári számában olvastam. Csak a töketlen bölcsészek nem találnak munkát.
Balo
Meg tudná valaki mondani, hogy elektronikus jelentkezésnél az utólag pótlandó papírokat szintén elektronikusan vagy papíron és postán kell-e elküldeni?

„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson

grizzly21
ebben is van valami😊

Zrasf
Ezt te hol hallottad ? A bölcsészek között van az egyik legnagyobb munkanélküliség

Zrasf
Tesco,Auchan,McDonald's, ha ide nem veszik fel õket, akkor meg mennek tanárnak, pedig nem oda valók, azt élvezik ha gyerekeket hülyézhetnek le mert nem tudnak vmit, és ezzel magukat isteni magaslatokba emelik... Szóval van a tanár/pedagógus, aki azért ment tanárnak mert szereti a gyerekeket és szereti tanítani õket. És van a tanár/bölcsész aki azért megy tanárnak mert nincs más, és imádja basztatni a népet. (tisztelet a kivételnek)

grizzly21
jár valaki informatikus agrármérnökire corvinuson? lol😊

Bandee1987
én egyszerre a 2 miatt csinálnám az infót...amiatt mert élvezem is amit csinálok, no meg a sok pénz is elég befolyásoló tényezõ

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

BADE
honnan szedted le?Mert én csak az érettségire jelentkezõ lapot találtam meg

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

Gladiator
na, próbáltam kitölteni a felvételi lapokat, de ez kész. fingom sincs az egészrõl.
próbáltam neten, ott meg a kibaszott om nem képes küldeni a mailt, amiben benne van a biztonsági kódom<#gonosz2>

grizzly21
kár ezen vitatkozni sztem, ugyse fogja valaki megváltoztatni a jelentkezését emiatt.
Matek, emeltszintû próbaérettségit hol lehet megnézni javítókulccsal? Emailt már küldtem nekik hogy küldjenek, de nem jött azóta se, és nekem neten is elég lenne ha lenne

I.C.ram
Én abban a szerencsées helyzetben vagyok, hogy amit szeretnék cisnálni, abból jól meg is lehet élni. Mióta az eszemet tudom a gazdaság, és a poltikai/diplomácia érdekelt 😊
I.C.ram
Persze, hogy ellehet, de van egy közhiedelem, hogy csak a pénzügyi, infó, meg joggal lehet csak minimálbér fölött keresni...
Dichter
Egyébként az senkinek nem fordul meg a fejében rajtam kívül, hogy valaki nem azért megy ilyen-olyan szakra, hogy sok zs-t keressen, hanem azt csinálja amit szeret?

Dichter
Ezt egyedül Te hoztad most fel.

Sadist
"a bölcsészek tudnak jól is keresni, ha profik a szakmában, és egyre nõ a fizetésük is."

Ezt szerintem akármelyik szakmáról el lehet mondani.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

grizzly21
az bölcsészegyetemi életben soha nem is leszek benne, viszont vannak "infós" ismerõseim, akikkel szoktam beszélgetni errõl.
És nem csak infós az aki nem bölcsész, csomó más jó szak van, de hidd el, hogy a felnõtt ismerõseim között látom, hogy pl apám bölcsészhaverja abból él, hogy házakat vesz meg, ujit fel, és ad el drágábban, egy másik ismerõs flashben programoz a bölcsész diplomájával stb

grizzly21
ezért nem érdemes vitatkozni neten, mond már el hogy jönnek a lányok ahhoz, hogy melyik egyetem a jobb? Ezt már csak az mondja indoknak, aki mást nem tud felhozni..

grizzly21
😄D micsoda lehetõségek! hajrá!

I.C.ram
Kutatás, történészek stb, sõt már a pszichológia is ide tartozik. Statisztikák szerint a diplomás munkanélküliek közt jóval kisebb a bölcsészek raánya, mitn a többieké, ergó könnyebben találnak munkát is. Átlagkereset is növekszik folyamatosan ebben a szakmában. Arról nem is beszélve, hogy a munkáltatók 30%a szerint hiány van belõlük, ami baromi magas szám a kozgazdászok 2-3%ához képest... Sõt a Bölcsészeknél meg a tanároknál van a legnagyobb hiány, viszont a bölcsészek tudnak jól is keresni, ha profik a szakmában, és egyre nõ a fizetésük is.
Dichter
PL: tanár

Bandee1987
tényleg, a bölcsészeket pontosan hol alkalmazzák?

Dichter
Pedig barátom Te vagy az, aki butaságokat beszélsz. Egyrészrõl semmiképp sem fogom gyarapítani a munkanélküli bölcsészek táborát, mivel nem bölcsész vagyok.

Másrészrõl ha végigolvastad volna a hozzászólásomat (de tudom, hogy Neked nem szokásod olvasni, inkább megkérdezed 20x-ra is ami már meg lett válaszolva), akkor láttad volna azt a sort, hogy: "Menjetek csak infosnak. 5 év egyetem 99-1 % arányban fiúk-lányok. 😊 Persze ne ez határozza meg a dolgot," De menjél csak infosnak, kívánom, hogy legyél benne sikeres, de ne nyilatkozz olyan dolgokról, amibe még nem vagy benne. Pl: mi történik, és mi nem egy fõiskolán.

Písz

Balo
Az egész ország területén? Vagy mért nem írtál várost?

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

I.C.ram
2500 ft húzós azért 😊 Annyiért már diplomás tanárok korrepetálnak 😊
I.C.ram
Azért a Bölcsész kar sem olyan egyszerû, inkább csak másfajta tudást igényel.

Munkaerõpiacról meg annyit, hogy jelenleg jóval nagyobb a hiány a bölcsészkarosokból, mint mondjuk a kozgázosokból, jogászokból, sõt még asszem informatikusból is. HVGben olvastam.
Balo
Oké, köszi, remélem nem szúrok el semmit.
Most épp a diákigazolványképem retusálom😊 Remélem azért felirsmerhetõ maradok😊

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

I.C.ram
Pénzt asszem késõbb is lehet küldeni, csak véglegesíteni kell 15éig.
Balo
Nem tudja véletlenül valaki, hogy e-felvételis jelentkezésnél meddig kell átutalni a pénzt, illetve, hogy azt véglegesítése elõtt, után vagy mindegy hogy mikor van meg? Február 15-ig kell-e?

Én BMF-Bánkira megyek, annyi csaj van mint a csillag börtönben! De a következõ 40 évben lesz esélyem érdekes dolgokkal foglalkozni és a velem egy háztartásban elõket eltartani. Míg ha bölcsész, kommunikációs, idegenforgalmi manager, mûvelõdésszervezõ lennék ez pöttyet nehezebb lenne.

grizzly21
jajj annyira butaságokat beszélsz...hogy lehet felhozni ezt hogy ott jobb csajok vannak? Úgy értem hogy nincs semmi, hogy gyakorlatilag (persze minden nézõpont kérdése) nem tanulsz semmi hasznosat, igaz h nem fogsz vért izzadni mint egy BME-s, de majd utána amikor bekerülsz a munkanélküli bölcsészek táborába, akkor meglátjuk, hogy melyik érte meg jobban

grizzly21
ajjaj..nem minden infós kocka, és ismerkedni nem csak egyetemen lehet sõõt..ált.egy egyetemista nem is ismeri minden évfolyamtársát, néha még látásból se, azért van ott annyi fiú, mert mûszaki tárgy, ennek ez a rendje..egyetemre tanulni jársz, partizni máshol kell

Bandee1987
értem, de engem marhára nem érdekel a bölcsész szak, ha már választani kell, akkor az érdeklõdési terület alapján választok. Bár pl. DF-en nincsenek külön karok, így ott elég sok jó csaj csaj van, pl. a kommunkációs részlegen.
Bár jobban örülnék, ha bmf-nikre vennének fel, mert az amit ott adnak, értékesebb és után könnyebb elhelyezkedni munkahelyen. A csajozást meg bárhogy máshogy is meg lehet oldani.

Dichter
Én sem azt mondtam, hogy az után válassz fõiskolát/egyetemet, hogy hány csaj jár oda, csak erõs azt mondani, hogy a bölcsész szakokon nincs semmi.

Bandee1987
az lehet, de engem pl. kurvára nem érdekel a bölcsészet vagy a gazdasági ismeretek...

Bandee1987
én a BMF-NIKre jelentkezem mérnök infóra (bsc), ha oda nem vesznek fel, akkor megyek a DF-re ugyancsak mérnök infó (bsc) szakra

LiPTON
ebben igazad lehet(a 99%-1%): pl. voltam nyíltnapon BGf-en, és v 80% lány volt az elõadóban, de tele volt(a tanár szerint 240 fõs terem), és még álltak v 50en.. szóval csorgott a nyálam<#buck>

Dichter
Menjetek csak infosnak. 5 év egyetem 99-1 % arányban fiúk-lányok. 😊 Persze ne ez határozza meg a dolgot, de a bölcsészek, gazdászok átélnek sokminden mást is az egyetemi évek alatt, amit egy infos nem.

grizzly21
hát ez az: semmi😛

Gladiator
mer, mi van ott?

eheh sokan ezt mondják, aztán utána mindenki irígykedve hallgatja, mik vannak ott.. na de többet nem is írok róla, én elvagyok ott mint hal a vízben 😛

grizzly21
igen de oda természetesen nem is akarok menni..bölcsészek...áhh😊 az érdekelne ami nem bölcsész😊

LiPTON
de ott nem tudja kiváltani nyelvvizsgával az emelét szintût

grizzly21
Nos, akkor kérdésem: azok az egyetemek listája érdekelne ahova 1 nyelv a felvételi.
Én azt hittem ez csak ilyen bölcsész szarokon van..

LiPTON
nem nagyon.. tavaly föcibõl elõrehozottat tettem, és hát... szóbeli elõtt 2 nappal volt kb. 4 tételem kidolgozva... a 40bõl😄 aznap fénymásoltam le a többit<#idiota>

LiPTON
-felhozta-

LiPTON
én is ettõl tartok, h mindenki rájön ezekre: azért hoztam fel, mert már más is felhoztam

Gladiator
mindenhol lehet szerzett pontot duplázni?

Gladiator
kurva élet! más is rájött??!!!<#szomoru1>