Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bandee1987
én nekem meg sajna nincs nyelvvizsgám (pedig próbáltam)
viszont van emelt infóm

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Joey_The_Man
Az más kérés, h nekem se most kéne szarozni vele..ilyenkor érthetõ ha van egy-két 10 perces karbantartás. MInden hülye ( Én is ) utolsó pillantaban jelentkezik.

ÉS amúgy szrintem 1000x gyszerûbb. és gyorsab neten kitölteni. eleinte én is lapokkal akartam.. de aztán megmutatták, mennyire egyértelmû az egész e-felvételi.. Mondhatni lámabiztos <#nevetes1>

\"Nem azért vagyok vegetáriánus mert szeretem az állatokat. Azért vagyok az, mert utálom a növényeket.\"

Joey_The_Man
valamiért úgyérzem ez nem egy reprezentatív felmérés lesz..

de én nem megyek emeltre.. és van 1 angol közép C-m. :-)
ja és BME -re megyek remélem.

\"Nem azért vagyok vegetáriánus mert szeretem az állatokat. Azért vagyok az, mert utálom a növényeket.\"

na akkor egy gyors közvélemény kutatás az itt lévõk közül hányan fognak emeltet irni illetve hány embernek van nyelvvizsgája

grizzly21
jah: hogyha angolbol 10.ben tanultam csak angolt, de 12.ben irtam osztályzóvizsgát, akkor az számit tanult évnek? tehát azt kell beirnom h 10. oszt 5 12.oszt 5 ?

grizzly21
No a b lapokkal megvagyok nagyjábol, de tisztázni kell 1-2 dolgot:
2.születési név: csak akkor kell kitölteni ha nem egyezik a fenti névvel?
3.értesítési cím, név csak akkor ha nem egyezik a fenti cimmel?
Eddig még jól gondolom szerintem, de aztán:
5.választott tárgy: az bármilyen tárgy legyen, amit legalább 2 évig tanultam, és lehetõleg mind2 évben 5öst kaptam? pl tesi?
A 12.es évvégiket nem tudom, ezeket csatolni kell majd jun11 ig?
Miért van 2 választott tárgy? Hozott pontot adó tárgyat helyettesíteni? Nem ugy van hogy ide tök mindegy hogy mit irsz, csak 5ös legyen lehetõleg?
A felvételi tájékoztatóban hol van benne hogy az adott egyetem a félévi/évvégi jegyet kéri e 12.ben?
5.B Érettsági eredmények: 12.es vagyok->üresen marad
7.Kérelem: Nyelvvizsga+pont, és emelt szintért járó +pontot is ide kell írni?
Milyen formában? Mert erre a könyvben nincs utalás:
pl MAtematika érettségi emelt szinten 2006
Angol C nyelvvizsga 2004 ?
Az egyéb közlendõ rovatban a fénykép az a diákhoz szükséges fényképet vagy az önéletrajhoz tartozót jelenti?

grizzly21
kb ilyenekre számítottam: #10773 ...

Joey_The_Man
Na most mivan beszart a felvi.hu ? jókor.. most akartam véglegesteni az e-felvételim.. 😛

szerk.: nagyon gyorsak a fiuúk.. már megy is.. :-D <15:08>

I.C.ram
Fehérítõ, táhúzás... ne hülyéskedj már! Ez hivatalis okmány, nem a házifeladatod 😄 Mondtam, hogy interneten csináljátok, de basztatok rám hallgatni, hát tessék... Szívjatok vele akkor... sok sikert 😄
grizzly21
Hogyha valamit elírtál, akkor azt ki lehet javítani? Fehérítõt lehet használni, vagy át kell huzni? Azért remélem nem cseszek el semmit, de érdekel...
Más: nyelvvizsga: kiállítási dátumát nem tudom, scak az van rajta h mikor nyelvvizsgáztam..

grizzly21
hmhm minden B lapon rajta kell lennie minden nyelvvizsgának+emelt szintûnek a plusszpontos kérelemnél? Miért csak 3 helyet raktak oda??áhhh

Bandee1987
nekem még nem tûnt el soha csomagom 😊

hiába no, én ilyen maradi vagyok 😊

BADE
az okév jelentkezési lap nyomtatásnál nálatok is beszart?

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

Balo
Nekem 20 perc volt kitölteni az egészet, meg kb. 1 óra a szkennelés, mert igényesen csináltam. Magyar Posta pfff😊

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

I.C.ram
Inkább a magyar Postában bízol? 😄
Bandee1987
nemtom, én vhogy nem bízok meg az e-felvételiben, tavaly sem bíztam meg benne.

I.C.ram
Hogy lenne már szarul kiépítve?? Nem is ismered, és kijelented a faszsaágokat. Én tavaly úgy jelentkeztem. Megspóroltam egy rakás sorbanállást, rakás ide-oda rohangálást a lapokért. Tök geyértelmû volt, hogy mit hogyan. Arról nem is beszélve, hogy tök kényelmesen megtudtam csinálni.

Most már kezdem érteni, hogy miért ilyen rohadt bürökratikus ez az orzság. Hát azért, mert rengeteg embernek erre igénye van, vagy egyszerûen nem bírja elképzelni az életét a bürökrácia nélkül.
Balo
Egy embert már rávettél én meg további 4-et😊

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

Balo
Szerintem jól van kiépítve, ha egyszer elolvasod a felvételi tájékoztató bevezetõjét, akkor simán megy.

grizzly21
oda aláirás is máshogy van, meg amig szarul van kiépitve az egész, addig nem leszek kisérleti nyul, biztos ami biztos

Gladiator
én ott akartam, de a szar szerverük 5 nap után küldte a kódot, addig meg nem akartam várni, akkor még nem tudtam, hogy egyáltalán küldik-e. most már mind1.

Gladiator
bizonyítványodban benne van. egy ilyen pecsét 6 jegyû szám

I.C.ram
Most komolyan ilyen töketlenek vagytok, hogy nem interneten csináljátok???
grizzly21
A középiskolák om kodjának jegyzéke hol van?

Bandee1987
én pénteken beadtam, elkerülendõ a hétfõ-keddi tömegnyomort.

grizzly21
csak anglisztika romanisztika ilyen bölcsészszarokra nem jó a nyelvvizsga, egyébként 2 nyelvvizsga: 141 pont

Balo
A Corvinusosok meg is erõsítették nekem e-mailben...

I.C.ram
Tavaly ez nem így volt, csak idén vezették be. Tuti, hogy így van, mert a HVGben is olvastam róla.
Gladiator
múlt évben is így mûködött ez, emrt meg kéne vki olyat kérdezni akinek nyelv volt a felvételi és volt nyelvvizsgája, hogy hány pontja lett.

I.C.ram
Nem. Elvileg ezt autómatán megcsinálják neked.
Gladiator
van másik. angol német van.
és vhol kell szólni, hogy én így gondoltam a pontjaimat?

I.C.ram
Valaki, aki vágja is a témát. Érettségi jelentkezésnél, ha már van érettségim, és jelentkeek újra szintemelõre valamibõl, és esetleg nem megyek el, megírni, akkor semmi tétje nincs, ugye?
I.C.ram
Úgy lehet, hogy van 120 pontod, de mivel emeltszintût kiváltotta az angol érettségi, ezért +2x7=14 azaz 134 pontod van alapjáraton, de erre már nem kapsz újabb +7-et a myeévvizsga miatt ugyanabból a nyelvbõl, max akkor, ha más nyelvbõl is van.
Gladiator
wáhááá! kész vannak a felvételi lapok. múlt hét vasárnap óta írjuk anyummal. igazándiból még most sincs kész, de már alig van hátra! minden ki van töltve csak az iylen hülye lapokat kell beleraknom holnap. hihetetlen boldog vagyok. kiváncsian várom, hogy mit csesztem el.
amúgy ha nem bölcsészkarra megyek tuti mûködik ez a 2 nyelvvizsgával 141 pont? vki felhívott már egy sulit ezügyben? nekm mindenki mást mond. vki mondott olyat, hogy ugyanazért a nyelvvizsgáért nem kaphatok max pontot, meg még mellé +7-et.

Narancs
Hali!
Sürgõs kérdésem lenne, plz segítsetek!
Ha már van egy 2005-ös érettségim, de idén teszek töribõl egy szintemelõt azt jeleznem kell valahogyan a B lapon is, vagy elég ha csak elküldöm majd az eredmény fénymásolatát a többi fénymásolattal együtt?

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

ffxi
THX!!

Fákjúal!

2XP
1.) Középszintû érettséginek veszik, az érdemjegynek megfelelõ maximális százalék alapján kapod a pontot. Tehát ha pl. 5-ös kaptál, akkor az 100%-osnak veszik, és 30 (vagy ahol 1 tantárgy csak a felvételi ott 60) pontot kapsz.

Balo
2.) nem
3.) rád, újra add meg a teljes neved.

ffxi
1.)Nekem a régi rsz érettségi bizonyítvány van. Az alapján, hogy számolják ki a pontokat?

2.) "A" és "B" lapon az értesítési címet is meg kell adni, akkor is ha megegyzik az állandó lakcímmel?

3.) "A" lap második oldala legtetején van a "jelentkezõ neve". Mi az? Kire vonatkozik?

Köszi.

Fákjúal!

magus
marmint mihez kepest kulonbseg? en csak a bme kozepet ismerem, annak sokkal durvabb a nyelvtanja, ott arra mennek ra, hogy hova kell aposztrofot rakni, itt a szokincsre, de nem annyira kemeny. kotoszavakat kell ismerni nagyon, meg tudni kell kovetkeztetni, hogy ha pl van vesszo akkor nyilvan nem hasznalok that-et, es hasonlo feladatok. a magnohallgatas eleg konnyu, nagyon buta nyelvtant hasznalnak. ami egy kicsit szemet az az igaz hamis, mert nem egyertelmu, de ez minden vizsgan igy van. a szobeli resze szinten nevetseges, 4-en 5-en kell beszelnetek, vki beszel, te kigondolsz egy frappans mondatot, bebofogod, vigyorogsz, es mar mas beszel, te meg max pontot kapsz. arra sem kell igazan tanulni. en legalabbis semmit sem tanultam az egeszre, es 92 % lett

ffxi
Mázlista.

Fákjúal!

Bandee1987
nem, helyette a szakközépiskolai bizonyítvány és az érettségi bizonyítvány fénymásolatát kell elküldeni.

Dichter
Igen, fénymásolatot kellett küldenem, és beiratkozásra is bevinnem.

oké thx
remélem akkor hogy most se kell...

de akkor hogy igazolod az érettségi eredményeid? elég a fénymásolat?

Dichter
Nekem tavaly még nem kellett, de azért nézz utána. Napról napra változik az oktatási rsz.

Nem tudjátok, hogy akinek már van érettségije és most szeretne jelentkezni annak is kell a volt gimijébõl jegyigazolást/pöcsétet szerezni a B lapra?

Balo
Úgy hallottam közben, hogy van lehetõség fellebbezni 77%-tól. 78,35%-om van, kitudja, hátha megadják...
Engem inkább az bánt, hogy még soha nem buktam meg semmin (pl. kresz vizsga, nyelvvizsga), szóval ez az elsõ pofon az élettõl😊, mondjuk még vizsgaidõszakom se volt😄

LiPTON
ez sztem nem így megy.. ha jelentkezel, el kell menned

LiPTON
aki vmien felsõoktatási intézményben tanul("hallgatói jogviszonya van"), vagy van vmien végzettságe(BSc/BA, MSc/MA, vagy feésõfokú szakképzettsége(FSZ)

I.C.ram
Valaki nem tudja, hogy mi van akkor, ha jelentkeztem érettségire valamiõl, de nem megyek el, viszont van már érettségim? Akkor ugye nincs tétje a dolognak?