Érettségi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az angol sajnos telc-es, amire nem vagyok túl büszke, de legalább van +7 pont, késõbb majd úgyis kell vmi szakmai nyelvvel bõvített felsõfokú, de azzal még ráérek.
Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!
\"Nem azért vagyok vegetáriánus mert szeretem az állatokat. Azért vagyok az, mert utálom a növényeket.\"
The fees for a semester of study for EU students is approximately GBP 588. Students should allow around GBP 50 (euro 75) per week for food and other personal expenses and GBP 70 per week for accommodation in the University's self-catering apartments.
És én ezt talltam a Luton oldalán. Ami nem egészen ilyesmiket ír.
\"Nem azért vagyok vegetáriánus mert szeretem az állatokat. Azért vagyok az, mert utálom a növényeket.\"
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
EZ érdekes egy feltétel az biztos.. "nem számt, h mennyit törlsztettél.." vicces lenne egy banki ügyintézõ szájából..
magyar felfogásuak vagytok akkor jobb is ha itt maradtok
Angliában egyetem
Lehetõség van Lutonban (Londontól 30km-re) egy elég jónevû egyetemre járni Bsc-s képzésre.
A módja a következõ:
Meg kell írni egy angol szintfelmérõ tesztet, melyre jelentkezési díj:5000ft, márc 20-áig kell jelentkezni, és 25-én kell megírni a tesztet. A másik feltétel, hogy az érettségi átlag 3.5 felett legyen (ez nem nehéz egyáltalán).
Hogyha mind2 sikeres, akkor fel vagy véve, ezt augusztusban mondják majd meg, de ha felvettek az nem jelenti azt, hogy hoda kell menned, csak nyitva áll a lehetõség.
Az egyetem díja:
Amint lediplomáztál (Bsc-s alapképzés) kell törlesztened 25 évig: amennyiben kb 500.000 HUF felett keresel ugy a feletti rész 9%át kell fizetned, ha alatta keresel akkor semmit. Amennyiben letelik a 25 év, nem számít hogy mennyit törlesztettél, semmit nem kell utána.
További információ, ahol a tesztet kell megírni, és akik magyar részrõl szervezik az egészet:
Study Tours Itt a felsõ, középsõ linkre katt(aktualitások: angol állami egyetem). Egyébként kb 100an tanulnak most kinn, sokfajta minõségi képzés van, ez a honlapjukon is látszik.
Illetve maga a Lutoni egyetem honlapja itt.
Én megírom aztán majd eldöntöm, mindenesetre nem rossz lehetõség.
Ha nem irom oda hogy mibõl milyen szintet akarok majd az sem nagy baj ugye? Ugyis elkdülöm nekik jun11ig.
Tehát ha az van irva hogy:hozott pontok a pontsz.modsz.ek c fejezetben leirtak szerint, akkor év végit néznek?
csak oda kell fényképet csatolni, ahol oda van írva a "tájolóban", h fényképes önéletrajz
igen
(pl. "emelt szintû történelem érettségi vizsgáért")
-csak kíváncsi vagyok h hogyan nézhet ki <#vigyor>#vigyor>
a szinthez írd be, mibõl mient akarsz tenni/vagy ami már +van, a többit hagydd üresen, júli. 11ig kell majd csatolni az érettségi biz. másolatát, abból majd kiderülnek az eredmények
A 12.es évvégiket nem tudom, ezeket csatolni kell majd jun11 ig?":
igen
"A felvételi tájékoztatóban hol van benne hogy az adott egyetem a félévi/évvégi jegyet kéri e 12.ben?":
felvételi intézményenkénti feltételei.. részben iskola/felvételi pontok számítása/hozott pontok: ha nincs odaírva, hogy a "jelentkezés évében érettségizõk ... 12. évfolyamon FÉLÉVKOR kapott osztályzatai..."
„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson
Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!
R U Ready?!?!? ...broken soul...
A képzések amúgy nem tudom hány hetesek, szerintem változatos. Onnan tudod, hogy OKJ-s-e, hogy megkérdezed😊
„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson
(német középfokú C-t lehet megpróbálom márciusban vagy valami OKJ-s vizsgát sebtibe leteszünk)
+emelt fizika